13.03.03, 17:18
Bardzo proszę wszystkich którzy lek brali lub biorą o wszelkie info na temat
jak na Was oddziałuje. Jak było na początku, jak długo czekaliście na efekty
i inne objawy. Artek. Wielki dzięki za wszelkie wiadomości na temat leku.
Obserwuj wątek
    • mr.zetka Re: efectin 13.03.03, 21:57
      Witam,
      ja brałem efectin er i muszę przyznać, że nie jestem zadowolony z jego
      działania. Rzeczywiście lek działa dość szybko, w trakcie kuracji czułem się
      lepiej, ale wbrew temu co jest napisane w ulotce (skuteczna blokada nawrotów
      depresji) nawroty występują natychmiast po odstawieniu leku (odstawianie
      stopniowe, zgodnie z zaleceniami lekarza).
      Do skutków ubocznych należy znacząca utrata popędu seksualnego (prawie
      impotencja), natomiast pozytywne jest to, że lek nie wchodzi w interakcje z
      alkoholem.
      Pozdrawiam.
    • luna_tyk Re: efectin 14.03.03, 20:45
      Nie jestem szczegolnie ciężkim przypadkiem, ale nie pomógł mi wcześniej Coaxil.
      Biorę Efectin 37,5 2 x dzinnie. Pomógł, ale przez kilka pierwszych dni czułem
      się koszmarnie (zmęczenie, otepienie, zasypianie, etc). Przyniósł jednak
      przełom. Faktycznie obniża libido, ale, moim zdaniem tylko na początku brania
      (przy mojej dawce). W moim przypadku negartywne objawy znikły po 5 dniach.
      Poprawa pojawiła się po jakichś 2 tygodniach. Mogę powiedzieć, że mocno mnie
      postawił do pionu, ale właściwie całycczas byłem na minimalnych dawkach -
      zacząłem koło marca, schodziłem stopniowo w sierpniu-wrześniu(typu 1/2 pastylki
      dziennie) i w cieżkim październiku (duży natłok spraw i problemów) wróciłem do
      niego. Obecnie znów schodzę z dawki (biorę 1 x dziennie). Jest w tym aspekt
      uzależnienia psychicznego na pewno. Ale lek dobry i skuteczny.
    • bratka30 Re: efectin 21.03.03, 14:13
      brałam efectin 3 lata. Skończyłam na nim studia, pracowałam 2 lata, wyszłąm za
      mąż,ale gdy oczywiście pod kontrolą lekarza zaczęłam go odstawiać-wszystko
      wróciło nim całkiem go odstawiłam.Ale mimo wszystko to najlepszy lek jaki
      brałam. Przynajmniej na mnie działał dobrze. Możliwie też działał Seroxat.
      Odpadały wszystkie inne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka