06.03.07, 21:44
w związku z tym, że rano czuję się gorzej lekarka dodała mi ten lek. w ulotce piszą, że on może uzależnić. czy to nie jest przypadkiem to samo co xanax? nie chcę mieć potem problemów, bo juz byłam uzaleznina od xanaxu i cięzko się z tego wychodzi. dostałam cloranxen 5 mg tydzień temu i mam brać jedną tabletkę rano. muszę powiedzieć, że lepiej się czuję, ale boję się tego leku. czy ktoś miał z Was doświadczenia z tym lekiem? nazwa łacińska nie kończy się na -am i to mnie może zmyliło. czy to jest benzodiazepina?
Obserwuj wątek
    • mmpr Re: cloranxen 07.03.07, 09:44
      Ja miałam ten lek jako pomoc w wejściu w seroxat , wzięłam chyba z 4 x 0.5 tabl.
      na noc , teraz zaczyna działać seroxat , mijają mi już skutki uboczne
      początkowego brania seroxatu i odstawiam cloranxen , wydaje mi się , że ten lek
      można stosować góra m-c i trzeba stopniowo odstawiać .
      • margit.b Re: cloranxen 08.03.07, 10:54
        dlaczego ktos skasował mój wpis
    • iza186 Re: cloranxen 07.03.07, 11:18
      Wiesz ja biorę ten lek od 4 m-c. On mi bardzo pomaga, ale niestety uzależnia.
      Własnie zaczynam z niego schodzićc . Biorę 0,5 mg na połowęe teraz ale czuję
      sie tak jakby mnie zaczęło troszkę telebotać.On napewno uzależnia i radzę Ci
      jak możesz to zmień go na inny.Ja go brałam na noc, lepiej sie spi po nim.
    • szpilkaaa Re: cloranxen 07.03.07, 11:51
      ja biorę chyba 4 miesiąc.
      najpierw brałam 1 tabletkę 5 mg.
      teraz biorę 5 mg rano,5 mg w południe i 10 mg wieczorem.
      jednak jeszcze jak miałam dostęp do leków to kiedy byłam w kompletnej rozsypce
      brałam 2 tabletki albo 3 i nie działało.
      już się uzależniłam od niego, chociaż przez pierwsze tygodnie brania czułam się
      strasznie odprężona i spokojna po zażyciu cloranxenu.
    • miks88 Re: cloranxen 07.03.07, 14:12
      Ja biore ten lek od dłuzszego czau i powiem tak: Wszystkie leki czasem
      zapominam wziaść ale cloranxenu nigdy:) Radze brać na noc bo strasznie chce sie
      po nim spać
    • lucyna_n Re: cloranxen 08.03.07, 11:14
      to jest benzo
      niestetyż
    • marr467 Re: cloranxen 24.03.07, 20:13
      Tak, to jest benzodiazepina i bardzo uzależnia. Ja ten lek żarłem bez
      opamiętania przez parę lat (uspokaja, dobrze się po nim śpi) i zrujnowałem
      życie rodzinie i sobie (szczegółów nie będę zamieszczał bo to bardzo smutna
      historia). Można go używać, ale ściśle wg ulotki (przede wszystkim nie za
      długo).
      • tlenoterapia Re: cloranxen 24.03.07, 20:33
        czemu to co dobre okazuje sie benzo?A tak by mogło byc fajnie...
    • frygamfs Re: cloranxen 26.03.07, 18:54
      no właśnie wszystko co dobre to benzo. jak biorę ten lek to czuję sie świetnie jak wtedy gdy brałam xanax. odprężenie relax przyjemność.
    • chocolate_dog123 Re: cloranxen 03.08.24, 15:45
      4 jeździec apokalipsy 🤣
    • misterromantyk Re: cloranxen 02.09.24, 08:02
      Wit D3 czyni cuda sprawdź to
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka