Dodaj do ulubionych

SERONIL, ANAFRANIL czy EFFECTIN?

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.11.01, 17:17
Cześć!
Mam "mały" problem - leczę się na depresję i z różnych powodów byłam u 3 różnych lekarzy. Każdy z
nich zapisał mi coś innego.... :-) Czy może ktoś z Was brał te leki? Czy możecie ocenić ich
skuteczność i efekty uboczne?
Będę wdzięczna za radę - bo siedzę przed tymi tabletkami i nie wiem teraz co wziąć...
Betka
Obserwuj wątek
    • Gość: panna Re: SERONIL, ANAFRANIL czy EFFECTIN? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.01, 21:08
      Stosowałam inne leki chociaż jeden lekarz też przepisał mi Effectin, ale nie
      brałam go ze wzgględu na możliwość wystąpienia lęków, a tych miałam pod
      dostatkiem. Brałam Coaxil, potem Afobam teraz Fluanxol. Niestety każdy z leków
      ma jakieś tam skutki uboczne . Pewnie miałaś swoje powody, że poszłaś do trzech
      lekarzy, ale musisz się zdecydować na jeden lek, Zdaje mi się że wszystkie te
      które masz przepisane są do siebie podobne i mają podobne działania. Decyzja
      należy do Ciebie. Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu :)
    • Gość: Chana Re: SERONIL, ANAFRANIL czy EFFECTIN? IP: 10.128.135.* 01.12.01, 20:08
      Lecze się na depresję spowodowana brakiem światła.Znam seronil, biorę drugi
      miesiąc. Moze za wczesnie liczyc na poprawe. Ale w pewien sposob uspokoilam
      sie. Nie mam żadnych efektow ubocznych.
      Jeśli chodzi wszystkie te trzy leki jest w tym cos dla mnie dziwnego. Kazdy z
      tych leków a na pewno dwa pierwsze są z zupełnie innej grupy leków i chyba na
      różne rodzaje depresji i różnie działające. To nie sa leki wymienne. Nie znam
      się na tym ale polecam niezłą książeczkę pt.:A jesli to depresja sezonowa.
      wydaną przez Prószyński i spółka> (Autorzy: Taylor i Levinson.
      Jeśli nie masz tego a chcesz szybką odpowiedz, jeśli chcesz, daj jakiś e-mail
      zaskanuję stronę o lekach i wyślę. pozdrawiam, życzę powodzenia.
      • Gość: Betka Re: SERONIL, ANAFRANIL czy EFFECTIN? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.12.01, 20:16
        Chana!
        Dzięki za propozycję - chętnie skorzystam! Ja leczę się od niedawna i przyznam, że jestem troche
        skołowana. Na lekach się nie znam - poza tym, że nie widzę żadnej poprawy.
        Pisz na priva : 3bea.m@wp.pl lub cammuflage@poczta.onet.pl
        Czekam na tą stronę! :-))
        Pozdrawiam
        Betka
    • Gość: Krzysiek Re: SERONIL, ANAFRANIL czy EFFECTIN? IP: *.*.*.* 05.12.01, 13:48
      Z efectinem mam najlepsze doswiadczenia, ale tylko w wysokich dawkach -225mg.

Gość portalu: Betka napisał(a):

> Cześć!
      > Mam "mały" problem - leczę się na depresję i z różnych powodów byłam u 3 różnyc
      > h lekarzy. Każdy z
      > nich zapisał mi coś innego.... :-) Czy może ktoś z Was brał te leki? Czy możeci
      > e ocenić ich
      > skuteczność i efekty uboczne?
      > Będę wdzięczna za radę - bo siedzę przed tymi tabletkami i nie wiem teraz co wz
      > iąć...
      > Betka

• Gość: Ewa Re: SERONIL, ANAFRANIL czy EFFECTIN? IP: *.chello.pl 24.01.02, 20:36
      Bralam seronil przez dwa tygodnie i musialam przerwac kuracje. Przestalam
      zupelnie spac i to byl koszmar! Ale na depresje troche mi (chyba ) pomogl.
      Pisze: "chyba", bo moze inne czynniki mialy tu swoj udzial...
      Pozdrawiam
    • Gość: Kub Re: SERONIL, ANAFRANIL czy EFFECTIN? IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 11.02.02, 02:20
      Brałem fectin teraz biorę seronil , oba leki działają podobnie z tym że
      fluoksetyna dziła lepiej z czasem po kilku miesiącach zmnieniła całkowicie moje
      podejście do życia. Sam nie generuję sobie problemów Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka