kara.mija 04.08.09, 15:17 Jak to robicie, że dajecie radę zaglądać tu często i odpowiadać na większość postów? Leki tak na Was dobrze działają? Ja potrafię nie wchodzić tygodniami - może jednak moje leki nie są dobrze dobrane .... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kara.mija Re: Do stałych bywalców 04.08.09, 15:24 Teraz już trochę wychodzę ale raczej jak muszę - tak samej z siebie to niezbyt - zbieram się do mycia przez cały dzień i czasem się uda do wieczora. Ale miewam już czasem prawie noralniejsze dni o ile nie muszę wyjść gdzieś rano np. lekarz - w ogóle "musienie" czegoś mnie przeraża .... Odpowiedz Link Zgłoś
olga_w_ogrodzie Re: Do stałych bywalców 04.08.09, 15:36 kara.mija napisał: > Teraz już trochę wychodzę ale raczej jak muszę - tak samej z siebie > to niezbyt - zbieram się do mycia przez cały dzień i czasem się uda > do wieczora. Ale miewam już czasem prawie noralniejsze dni o ile nie > muszę wyjść gdzieś rano np. lekarz - w ogóle "musienie" czegoś mnie > przeraża .... no i widzsz - skoro tak, chyba zrozumiesz, że nikt tutaj, będąc w ciężkim epizodzie depreyjnym, na forumie się nie udziela raczej, bo sił brak i chęci. w stanie bardzo ciężkim ja osobiście na nic nie mam ochoty - ani nie wyjdę z domu, ani nie interesuje mnie co tu się dzieje. nie mam nawet sił, by komputer wlączyć. ale, gdy jest lżej, to, przy niewychodzeniu z domu, internet jest jedyną formą kontaktów z ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
olga_w_ogrodzie Re: Do stałych bywalców 04.08.09, 15:37 a "musienie", gdy naprawdę nic nie można mnie takoż przeraża. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Do stałych bywalców 04.08.09, 15:23 jak masz siłe tu przychodzić tylko po to żeby zadawać takie głupie pytania to rzeczywiście nie masz na co zdrowia tracić. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: n/t 04.08.09, 15:26 najpierw piszesz że w poście nie ma tekstu, a w poście pytanie. się zdecyduj może a pytanie jest głupie, no bo tak. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Do stałych bywalców 04.08.09, 15:25 a tak ogólnie skoro jest Ci tak świetnie to zrezygnuj z tej renty i popracuj może. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Do stałych bywalców 04.08.09, 15:29 zaraz, chodzi Ci o to że masz źle dobrane leki bo nie masz potrzeby zaglądania na forum, czy nie masz sily na zaglądanie na forum, bo to by zmieniało postać rzeczy, w drugim przypadku nawet jestem skłonna odszczekać to głupie pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kara.mija Re: no to chyba odszczekaj 04.08.09, 15:36 nie mam siły ... a kiedyś ulubione Fora były dla mnie motorem do życia. Teraz jak już uda mi się wejść to tamte stare Fora wcale mnie nie cieszą a nawet i specjalnie nie interesują mnie poruszane tam tematy. Na rencie nie jestem to tylko L4 a do pracy przynajmniej na razie nie wrócę - nie dam rady ... Czasem tu zaglądam ale odkąd to robię to dzisiaj chyba napisałam najwięcej jak dotąd chyba ten strach przed Zusem mnie poruszył ... to może nie jest już jednak tak źle jeśli nie jest to mi obojętne. Odpowiedz Link Zgłoś
olga_w_ogrodzie Re: no to chyba odszczekaj 04.08.09, 15:39 ... Czasem tu zaglądam ale odkąd to > robię to dzisiaj chyba napisałam najwięcej jak dotąd chyba ten > strach przed Zusem mnie poruszył ... to może nie jest już jednak tak > źle jeśli nie jest to mi obojętne. też tak myślę. może to jednak jaskółka, która wiosnę czyni i tego Ci życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: no to chyba odszczekaj 04.08.09, 17:54 no to źle Cię zrozumialam, wzięłam Cię za jedną z tcyh osób co tu co jakiś czas tryumfalnie wpada żeby skrytykować tych co na forum siedzą bo ona sama już nie musi czym się jakoś na tym L4, i sory za zamieszanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ichnia Re: no to chyba odszczekaj 05.08.09, 13:25 lucyna_n napisała: > no to źle Cię zrozumialam, > wzięłam Cię za jedną z tcyh osób co tu co jakiś czas tryumfalnie wpada żeby > skrytykować tych co na forum siedzą bo ona sama już nie musi Hmm, dziwne skojarzenie. Właśnie mnie zdziwił Twój komentarz, bo taki był jakiś niepasujący do treści autorki. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: no to chyba odszczekaj 05.08.09, 14:06 no jakoś tak źle przeczytalam czy coś? niechcący dowaliłam, ale przyznaję się do błędu. Odpowiedz Link Zgłoś
ichnia Re: no to chyba odszczekaj 05.08.09, 14:14 lucyna_n napisała: > ale przyznaję się do > błędu. A to się chwali. Nie każdego na to stać... Odpowiedz Link Zgłoś
u.nick Re: no to chyba odszczekaj 05.08.09, 14:10 a mnie nie zdziwił tak można było wypowiedź autorki watku zinterpretować któż tu niby tak siedzi i pisze? martwota na forum ,ze hej Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: no to chyba odszczekaj 05.08.09, 14:16 ktoś tam jednak pisze, ale faktycznei malutko i takie tam pierdoły Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Do stałych bywalców 04.08.09, 16:43 Stali bywalcy nie mają depresji. Są to osoby, które kiedyś miały jakieś kłopoty i z przyzwyczajenia tu siedzą. Albo osoby, które mają kłopoty z chorymi bliskimi. Albo osoby z jakimiś innymi przypadłościami, np zaburzeniami osobowości. O trollach nawet nie wspomnę, ale tych na żadnym forum nie brakuje. Osoba chora, jak słusznie zauważyłeś, nie miałaby siły przesiadywać na forach. Przesiadujący na forach to dość specyficzne indywidua, nawet artykuł o nich ktoś napisał. ;) www.polityka.pl/chmowo/Lead30,936,297802,18/ Odpowiedz Link Zgłoś
olga_w_ogrodzie Re: Do stałych bywalców 04.08.09, 17:04 owszem. stali i najstarsi bywalcy mają, miewają depresję. gdy tu bywają są w lżejszym stanie lub w remisji. a najgorsze trolle to takie, które nigdy stanu depresji nie przeżyły, ale nic ich nie może powstrzymać od gadania bzdur na ten temat i wprowadzania innych w błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
u.nick Re: Do stałych bywalców 04.08.09, 17:15 a pani do, której kategorii bywalców by się sama zaliczyła? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Do stałych bywalców 04.08.09, 17:31 u.nick napisała: > a pani do, której kategorii bywalców by się sama zaliczyła? A może lepiej nie zaliczać ani siebie, ani innych do jakichś kategorii ? Różne kategorie bywalców mamy, nawet trolle czasem się zdarzają. Na szczęście dość rzadko. S. Odpowiedz Link Zgłoś
ztrolowany Re: Do stałych bywalców 04.08.09, 17:39 > A może lepiej nie zaliczać ani siebie, ani innych do jakichś kategorii ? to co tu robisz snajper? Odpowiedz Link Zgłoś
u.nick Re: Do stałych bywalców 04.08.09, 17:41 > A może lepiej nie zaliczać ani siebie, ani innych do jakichś kategorii ? może tak , może nie ale dla własnej samoświadomości pewnie warto Różne > kategorie bywalców mamy, nawet trolle czasem się zdarzają. Na szczęście dość rz > adko. > mamy? my - czyli kto konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Do stałych bywalców 04.08.09, 18:52 u.nick napisała: > może tak , może nie > ale dla własnej samoświadomości pewnie warto Obawiam się, że skończy się na narzucaniu samoświadomości. ;) > mamy? my - czyli kto konkretnie? Uczestnicy forum. S. Odpowiedz Link Zgłoś
ztrolowany Re: Do stałych bywalców 04.08.09, 19:09 ciekawe jest to ze wladza zawsze lubi mowic my, a obywatele to juz tylko ci ze zlidu. Odpowiedz Link Zgłoś
u.nick Re: Do stałych bywalców 04.08.09, 20:31 > Obawiam się, że skończy się na narzucaniu samoświadomości. ;) nie chodziło mi o publiczne deklaracje ani o przyklejanie sobie etykietek a zwyczajna autorefleksję i fakt, zapoznanie się z zalinkowanym przez Bertradę artykułem może być pomocne :P > Uczestnicy forum. pan się wypowiada w imieniu uczestników czy jako uczestnik? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Do stałych bywalców 04.08.09, 20:42 u.nick napisała: > pan się wypowiada w imieniu uczestników czy jako uczestnik? Jako uczestnik. S. Odpowiedz Link Zgłoś
u.nick Re: Do stałych bywalców 04.08.09, 20:52 > Jako uczestnik. oj, co to się porobiło kiedyś był pan tutaj moderatorem i sam pan zaznaczał wielokrotnie ,że na depresji się nie zna i nie musi , tylko na Netykiecie Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Do stałych bywalców 04.08.09, 21:48 i ty tak zawsze o sobie "my" mówisz? powinieneś skonsultować to ze specjalistą. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Do stałych bywalców 04.08.09, 22:14 lucyna_n napisała: > i ty tak zawsze o sobie "my" mówisz? > powinieneś skonsultować to ze specjalistą. Czytaj ze zrozumieniem. Nie mówię my o sobie, tylko o uczestnikach forum. S. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Do stałych bywalców 04.08.09, 23:34 no to piszesz jako uczestnik czy jakaś zbiorowość? ja i ty to np nie jest my, więc może wyszczególnij w czyim imieniu "mamy" tutaj coś kogoś. Kim jest "mamy"? ja tu z tobą nic nie mam, podobnie jak kilka innych osób. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Do stałych bywalców 05.08.09, 00:33 lucyna_n napisała: > no to piszesz jako uczestnik czy jakaś zbiorowość? > ja i ty to np nie jest my, więc może wyszczególnij w czyim imieniu "mamy" tutaj > coś kogoś. Kim jest "mamy"? My, uczestnicy forum. Już to wyjaśniałem. Czytaj uważniej, proszę. > ja tu z tobą nic nie mam, podobnie jak kilka innych osób. Mylisz się. Jakieś rzeczy wspólne mamy. Na przykład jesteśmy uczestnikami tego samego forum. S. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Do stałych bywalców 05.08.09, 01:26 nadal uważam że pisanie przez ciebie w imieniu "nas uczestnikow forum" to co najmniej nieporozumienie, nietakt , kpiny. nie ma żadnego "my mamy", żadnego "nas uczestnikow", każdy tutaj pisze w swoim imieniu, i tylko w swoim. Jak tobie się wydaje że jest inaczej to skonsultuj się ze specjalistą. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Do stałych bywalców 05.08.09, 09:13 lucyna_n napisała: > nadal uważam że pisanie przez ciebie w imieniu "nas uczestnikow forum" to co > najmniej nieporozumienie, nietakt , kpiny. > nie ma żadnego "my mamy", żadnego "nas uczestnikow", każdy tutaj pisze w swoim > imieniu, i tylko w swoim. Jak tobie się wydaje że jest inaczej to skonsultuj się > ze specjalistą. Napiszę ostatni raz. Jeśli nadal nie będziesz rozumieć, to trudno. Oczywiście, że każdy pisze w swoim imieniu, jednak wszyscy jesteśmy uczestnikami tego forum podobnie jak wszyscy jesteśmy mieszkańcami Polski. Dlatego każde z nas może napisać "my, uczestnicy forum Depresja" czy "my, Polacy". S. Odpowiedz Link Zgłoś
odtrolowany Re: Do stałych bywalców 05.08.09, 10:49 snajper, juz ty nie kategoryzuj lucynki w jej rozumieniu po pierwsze : nie wszyscy tu sa mieszkancami polski bo z niemiec i londynu tu nadawano. po drugie snajper : pisales : A może lepiej nie zaliczać ani siebie, ani innych do jakichś kategorii ? Różne kategorie bywalców mamy, nawet trolle czasem się zdarzają. Na szczęście dość rzadko my uczestnicy MAMY rozne kategorie, nawet trole sie zdarzaja. ja cenzorze nie mam to roznych kategori ani troli na tym forum. swoj totalitarny sposob myslenia chcesz tym my jak mask na wszystkich przelozyc. na marginesie, najpierw piszesz zeby nie zaliczac po czym w drugim zdaniu ze mamy rozne kategorie co pewnie nie jest zaliczaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
ztrolowany Re: Do stałych bywalców 04.08.09, 17:42 swieta racja bertrado to co piszesz o stalych bywalcach, bo teraz to ty tu jestes stalym bywalcem od roku to wiesz co piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Do stałych bywalców 04.08.09, 17:50 A przeczytałeś zalinkowany artykuł? On jest właśnie o stałych bywalcach. Podobno nawet ktoś pracę o takowych napisał. Wszakże dla socjologa to pole do popisu. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ztrolowany Re: Do stałych bywalców 04.08.09, 17:53 przeczytalem zgrubienia w tekscie, spamu portalowego nie czytam tylko forumy, odnalazlas sie w roli misjonarza nauki i feminizmu czy blazna od emotikomow? Odpowiedz Link Zgłoś
babetschka Re: Do stałych bywalców 05.08.09, 09:14 nie wk....... kobieto ja cie prosze potrafisz mi pootwierac czasem wszystkie noze w kieszeniach w ulamku sekundy bertrada napisała: > Stali bywalcy nie mają depresji. Są to osoby, które kiedyś miały jakieś kłopoty > i z przyzwyczajenia tu siedzą. Albo osoby, które mają kłopoty z chorymi > bliskimi. Albo osoby z jakimiś innymi przypadłościami, np zaburzeniami > osobowości. O trollach nawet nie wspomnę, ale tych na żadnym forum nie brakuje. > > Osoba chora, jak słusznie zauważyłeś, nie miałaby siły przesiadywać na forach. > Przesiadujący na forach to dość specyficzne indywidua, nawet artykuł o nich kto > ś > napisał. ;) > www.polityka.pl/chmowo/Lead30,936,297802,18/ Odpowiedz Link Zgłoś
karolina817 Re: Do stałych bywalców 04.08.09, 20:39 a ja siedze czyli ze nie leze Odpowiedz Link Zgłoś