Dodaj do ulubionych

Akty notarialne

07.12.10, 15:09
Jakby ktoś nie otrzymał maila to parklesny.pl/?file_name=informacje
Obserwuj wątek
    • martka.m Re: Akty notarialne 09.12.10, 13:17
      Właśnie przeczytałam sobie cały ten akt notarialny i znalazłam w nim taką oto ciekawostkę:
      § 15
      4. Strony postanawiają, że termin pierwszego zebrania właścicieli lokali zostaje
      ustalony na dzień 10 grudnia 2010 roku, na godzinę 1600. Zebranie odbędzie się w
      siedzibie Spółki przy ulicy Marywilskiej nr 22 w Warszawie.--------------------------------

Faktycznie będzie jutro to spotkanie? czy to tak tylko dla przykładu zostało napisane?....
      • martka.m Re: Akty notarialne 09.12.10, 15:29
        ...juz się dowiedziałam - tak, jutro ma się odbyć to spotkanie (jakby ktoś był zainteresowany).
        • 2_mia Re: Akty notarialne 10.12.10, 09:32
          Gdyby ktoś się wybierał niech podzieli się na forum wrażeniami bo podejrzewam że większość osób nie będzie mogła się pojawić, szczególnie o takiej godzinie.
    • 2_mia Re: Akty notarialne 18.12.10, 17:56
      Jeśli ktoś planuje po podpisani aktu notarialnego jechać od razu do RWE to ciekawostka: rwe zmienił wszystkim taryfę na R11 (widać na liczniku) po dostarczeniu przez dewelopera zgody na zamieszkaniesmile
      • kundus Re: Akty notarialne 20.12.10, 20:09
        czy g11?
        • 2_mia Re: Akty notarialne 20.12.10, 21:34
          auć moja pomyłka, oczywiście chodzi o G11
    • kundus Re: Akty notarialne 20.12.10, 20:42
      Czy ktoś ma jakieś rady/refleksje po podpisaniu aktu dla osób, którzy są przed?
      • 2_mia Re: Akty notarialne 20.12.10, 21:38
        Taaak, kamienica w której mieści się siedziba notariusza to taka obskurna speluna (jakby ktoś szukał czegoś "ładniejszego", na szczęście ktoś pomyślał żeby na ścianie przykleić kartki ze strzałkami hehe). Ogólnie samo podpisanie trwało 30 minut + 30 minut czekania na podpisy Pani Rejent, trzeba uważać na genialną numerację naszych mieszkań (swoją drogą nagroda kretyna roku dla osoby która odpowiada za numeracje) tak aby nie zabrakło literek a/b bo wiem że w kilku przypadkach brakowało miejscami literek i akty szły do poprawy.

Poza tym chyba ok, taksa nie jest jakaś szczególnie promocyjna, ciekawe ile deweloper bierze za "wybór" notariusza?smile
        • onlyes Re: Akty notarialne 20.12.10, 21:50
          budynek masakra...

a co do taksy i innych opłat..to my zapłaciliśmy prawie 4500 zł (wpisywaliśmy bank do aktu). Dostaliśmy jeden odpis.

spodziewalem się mniej..ehhhhsad

• 2_mia Re: Akty notarialne 21.12.10, 09:20
            wpis banku do KW to trochę oszustwo bo biorą 244pln za fatygę, a załatwienie tego samodzielnie wcale długo nie trwa, o dziwo panie w sądzie ... miłesmile a i kolejki nie są jakieś okropne, więc moim zdaniem spokojnie za te 250pln można wybrać się samodzielnie.
            • kundus Re: Akty notarialne 24.12.10, 12:11
              we wniosku o wpis do kw jest miejsce na numer księgi wieczystej, ale przecież jeszcze nie jest wyodrębniona, to co tam wpisać?
              • 2_mia Re: Akty notarialne 29.12.10, 10:47
                Hmm a przypadkiem taki wniosek nie składamy dopiero jak mamy założoną KW? Ja zrozumiałem tak, że czekam teraz 2 tygodnie na pismo z sądu o założeniu KW, jak mam KW idę do banku po papierek informujący o wysokości zabezpieczenia itd, no i na koniec do sądu dokonać samego wpisu.
                • kundus Re: Akty notarialne 31.12.10, 18:45
                  Ja zaniosłem akt do banku i wypełnili mi wniosek o wpis do sądu. w miejscu numer kw jest: NOWOUTWORZONA
                  • 2_mia Re: Akty notarialne 03.01.11, 09:43
                    To masz fajny banksmile Nasz niestety nie chciał czegoś takiego zrobićsad
      • kundus Re: Akty notarialne 23.12.10, 17:13
        Ja już po. Nie było tak źle. Sama taksa z 20% zniżką. Za to wypisy dla sądu, notariusza i agmetu oraz dla siebie płaci się jak za zboże 19 stron po 6zl:/.
        • 2_mia Re: Akty notarialne 29.12.10, 10:47
          Spokojnie, X% było opłatą dla dewelopera za wybór notariusza i fatygęsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka