Dodaj do ulubionych

~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c.d.1~

• rawik-is-me Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 20:28

~okto : Wielbiciele geniusza z nowogrodzkiej dalej wierzą w drugie dno . A on już puka od spodusmile Do pelnego sukcesu potrzeba wywalenia z Polski Amerykanów. i wtedy suwerenność będzie pełna.
    • rawik-is-me Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 20:32
      Podszedł do mnie starszy pan. Elegancki 70-latek, splunął mi w twarz i krzyknął „Ty niewy**ana żydowska ku**o!”. To był dla mnie szok - uczestniczka demonstracji KOD opowiada co działo się podczas miesięcznicy smoleńskiej przed Pałacem Prezydenckim.
    • rawik-is-me Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 20:35
      Oni chcą nas zastraszyć i trzeba przyznać, że udało im się, ja byłam i nadal jestem przerażona. Nie rozumiem, gdy Kaczyński krzyczy „Zwyciężymy, wygramy, rozliczymy się z protestującymi”. Przecież PiS wygrał wybory i ma władzę. Ale efekt jest tego taki, że ludzie ślepo mu wierzą. I są w stanie nawet zaatakować – podkreśla Małgorzata Debardi. Przyznaje, że wciąż nie zdecydowała czy zgłosi incydent na policję. – Mocno się nad tym zastanawiam. Widziałam jak policja zachowywała się wobec nas, manifestantów. Policjanci są zastraszeni, słuchają władzy, a ta naciska. Tak było z publikacją zdjęć protestujących pod Sejmem 16 grudnia 2016 roku. Musiałabym podać swoje dane – gdzie mieszkam, numer dowodu... Jeszcze dwa miesiące temu zrobiłabym to bez wahania, dziś – nie jestem pewna jakie to może mieć dla mnie konsekwencje w przyszłości. Być może zostanie złożony wniosek zbiorowy i wtedy się dołączę – zastanawia się.
    • rawik-is-me Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 20:37
      Nieprzyjemności nie zakończyły się dla oplutej pani Małgorzaty wraz z końcem demonstracji. Dostaje wiadomości na Facebooku, że powinno jej się pociąć twarz i oblać kwasem. – Wyznawcy Kaczyńskiego traktują jego słowa śmiertelnie poważnie. On nawołuje do nienawiści, a jego wyznawcy wykonają wszystkie rozkazy. Kto wie, do czego jeszcze są zdolni – mówi.
    • rawik-is-me Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 20:42
      PopularneNajnowszeWątki

No photo
      ~Hannibal do ~konrad: Co to za argument: "A po co tam poszly ?" W demokratycznym, cywilizowanym panstwie prawa powinno byc tak, ze kazdy powinien miec prawo to manifestowania swoich pogladow. Nie wazne, czy jest to moherowy lesny dziadek, ktory adoruje ojca biznesmena, czy mlode kobiety, ktore uwazaja, ze demokracja jest lepsza, niz zamordyzm, a panstwo swieckie lepsze, niz panstwo wyznaniowe.
      Ale kiedy ktos zabiera sie za plucie zamiast argumentow, zabiera ze soba do kosciola zyletki, uzywa przemocy fizycznej, sieje nienawisc i wypisuje pogrozki pod czyims adresem, to znaczy, ze powinna sie nim zajac policja i prokuratura. A panstwo powinno takie zachowania potepiac. Niezaleznie od przekonan politycznych wladzy i sprawcow
      • rawik-is-me Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 20:43
        jojo :taki moherowy cichociemny z zyletkowego komanda, ktory najpierw pokrzepil sie w kosciele, a nastepnie wyruszyl w swiat krzewic milosierdzie blizniego.
        Zapewne zrobil to z premedytacja. Elegancko sie ubral – jak to do kosciola, i zabral ze soba zyletkowe Wunderwaffe.
        Przygladalem sie kiedys blizej „obroncom“ krzyza, sluchalem, co maja do powiedzenia i jak sie zachowuja. PiS przyczynil sie w znacznym stopniu do sakralizacji polityki w Polsce. Kosciol tez pozostaje nie bez winy.
        Slowo „sekta“ niestety jest juz u nas dosc wyswiechtane, ale do takich osobnikow pasuje znakomicie
        • rawik-is-me Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 20:44
          ojo :taki moherowy cichociemny z zyletkowego komanda, ktory najpierw pokrzepil sie w kosciele, a nastepnie wyruszyl w swiat krzewic milosierdzie blizniego.
          Zapewne zrobil to z premedytacja. Elegancko sie ubral – jak to do kosciola, i zabral ze soba zyletkowe Wunderwaffe.
          Przygladalem sie kiedys blizej „obroncom“ krzyza, sluchalem, co maja do powiedzenia i jak sie zachowuja. PiS przyczynil sie w znacznym stopniu do sakralizacji polityki w Polsce. Kosciol tez pozostaje nie bez winy.
          Slowo „sekta“ niestety jest juz u nas dosc wyswiechtane, ale do takich osobnikow pasuje znakomicie
    • rawik-is-me Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 21:08
      Marianna :A ja naprawdę byłam przerażona tą katastrofą, odczuwałam ból mimo, że Kaczyński nie był mym ulubieńcem i od razu uważałam, że J. maczał w tym swe paluszki pełne chorej ambicji. Nawet wyrwał mi się wtedy spod serca całkiem niezły wiersz. Dziś jestem wyłącznie zażenowana tym pisowskim chocholim tańcem na mogiłach i przy okazjach miesięcznic stale sączonym jadem nienawiści. Straszne. I wiersz głęboko schowałam, bo to przestała być wspólnie odczuwana boleść, pis tym zawładnął. jak zresztą patriotyzmem i katolicyzmem.
      Uważam, że KK powinien zwrócić uwagę, że żałoba trwa rok!!! I niech zmarli grzebią swych zmarłych, dość i basta! To jest chore. Ostatecznie niech wspominają bliskich na grobach w rocznicę. Ale to nieustanne skomlenie, to włażenie na drabinko-stołek prezesa - jest to wszystko żenujące i smutne. Smutkiem przegranej narodu, który stale patrzy wstecz i nie buduje wspólnoty, ale rujnuje to, co Solidarność wywalczyła!!!
      Narodzie - otrząśnijmy się z chocholich tańców nad trupami. One nic nikomu nie przynoszą twórczego, ni dobrego.
      Trzeba z żywymi naprzód iść - mówił poeta... I tak zróbmy!
    • rawik-is-me Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 21:10
      Polacy nie są zadowoleni z tego, w jaki sposób rząd reprezentuje Polskę na arenie międzynarodowej – wynika z najnowszego sondażu IBRiS dla Onetu. 68 proc. ankietowanych źle ocenia naszą dyplomację w kontekście ostatnich wydarzeń na szczycie państw Unii Europejskiej w Brukseli.
    • rawik-is-me Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 21:28
      Pion śledczy IPN chce wydania Polsce ukraińskiego zbrodniarza wojennego Michaela K.
    • jerzy_55 Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 22:32
      belfer do ~anka: Cytat z R. Dmowskiego.: ,,Niepodległa Ukraina byłaby państwem, w którym dominowałyby wpływy niemieckie. Tak by było nie tylko dlatego, że dzisiaj działacze ukraińscy konspirują z Niemcami i mają ich poparcie; i nie tylko dlatego, że o tym marzą Niemcy i że mają na obszarze ukraińskim Niem¬ców i Żydów, którzy byliby dla nich oparciem; ale także, i to przede wszystkim, dlatego, że całkowite zrealizowanie programu ukraińskiego kosztem Rosji, Polski i Rumunii, ma naturalnego, najpewniejszego protektora w Niemczech i musi Ukraińców wiązać z nimi. Polska przy istnieniu państwa ukraińskiego, znalazłaby się mię¬dzy Niemcami a sferą wpływów niemieckich, można powiedzieć, niemieckim protektoratem" Cytat z R. Dmowskiego. Wyjątkowo trafny.
    • jerzy_55 Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 22:41
      Nawet nie o analogię personalną chodzi. Inni ludzie, inne czasy. Tylko mechanizm jakiś podobny.

"Faszyzm i narodowy socjalizm wykorzystywały tę cechę ludzkiej świadomości, dzięki której można ją całkowicie skoncentrować na jednej rzeczy (na podobieństwo światła, które można skupiać w intensywny promień laserowy). Program narodowego socjalizmu polegał na skierowaniu i skupieniu uwagi ludzi na Führerze i III Rzeszy, aż do osiągnięcia stanu, kiedy – mówiąc słowami Wilhelma Plessnera – „nie istniało nic innego”.

Nie ma czego komentować. Proste zestawienie faktów wystarczy.
    • jerzy_55 Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 22:43
      Kaczyński Saryusz-Wolskiego do pis puczu wykorzystał i starym zwyczajem po "sukcesie" kopnął w doopę.
      Instynkt samozachowawczy Saryusza zawiódł, stracił swoje dobre imię i dotychczasowe stanowiska w Europarlamencie.
      Europoseł Jacek Saryusz-Wolski przestanie być członkiem komisji spraw zagranicznych i komisji spraw konstytucyjnych Parlamentu Europejskiego, zasiądzie natomiast w komisji petycji - poinformował w poniedziałek szef europarlamentu Antonio Tajani.

Zasiadając tyle lat w EP kto jak kto, ale europoseł S-W powinien wiedzieć, że tak podłej zdrady nikt nie toleruje.,..z netu
    • jerzy_55 Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 22:54
      W obecnej kadencji senatorowie korzystali z hotelowych noclegów opłacanych z publicznej kasy ponad 300 razy. Wszystko to oczywiście w ramach wypełniania obowiązków. Pobyty w pobliżu pola golfowego czy w hotelach, gdzie za jedną noc płaci się tysiąc zł, kosztowały w sumie 100 tys. zł.
      Najbardziej zastanawiający pobyt opłacił w ten sposób wicemarszałek Senatu Adam Bielan. Jak informuje se.pl, za trzy doby w Krakowie zapłacił dokładnie 3142 zł. Niestety polityk nie chciał nam wyjaśnić, skąd ten rachunek i czy dotyczy tylko noclegu.

Nie wiemy też, w jakim celu wtedy marszałek pojechał do Krakowa i dlaczego to musiało być tak kosztowne. Wicemarszałek nie odbiera telefonu i nie odpisuje na sms-y. Jak zauważa gazeta, polscy senatorowie mają słabość do urokliwych zakątków.

Swoją trudną służbę wykonują między innymi w Ustrzykach Dolnych, Piwnicznej czy Zakopanem. Najczęściej w hotelach na koszt kancelarii Senatu nocował polityk Prawa i Sprawiedliwości Grzegorz Czelej. Senator aż 18 razy korzystał z ich gościny za co kancelaria zapłaciła w sumie ponad 6,5 tys. zł.

Co ciekawe, lubelskiemu senatorowi przypadło sprawować swoje obowiązki w położonej 45 kilometrów od stolicy miejscowości Sobienie-Jeziory. Jeździł tam kilka razy, choć nie ma żadnego śladu na to, że związane to było ze sprawowaniem mandatu. Ów zakątek słynny jest głównie z pola golfowego.

Warto w tym miejscu przypomnieć, że wszyscy senatorowie i posłowie mogą ubiegać się o zwrot kosztów noclegów w hotelach. Wszystko to jednak pod jednym zasadniczym warunkiem. Muszą zadeklarować, że ten pobyt związany jest z wykonywaniem przez nich wyborczego mandatu.

Posłowie w tej kadencji okazali się jeszcze bardziej kosztowni niż senatorowie. Za ich hotele kancelaria Sejmu zapłaciła już blisko milion złotych.
    • jerzy_55 Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 23:54
      To się nie może dobrze zakończyć. Gdzieś tam w planie - mogę określić ten rok, to będzie 2020 - Polska będzie poza Unią Europejską - uważa Ryszard Schnepf, były ambasador RP w Waszyngtonie. (www.tvn24.pl)
    • jerzy_55 Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 14.03.17, 00:50
      Z netu..."(...) co chciał Kaczyński i jego partia osiągnąć, robiąc tę całą demolkę? A g… mnie obchodzi, co chciał. Ważne jest to, co zrobił i jakie są tego skutki:" www.facebook.com/...235522093580426

Art. 127. § 1. Kto, mając na celu pozbawienie niepodległości, oderwanie części obszaru lub zmianę przemocą konstytucyjnego ustroju Rzeczypospolitej Polskiej, podejmuje w porozumieniu z innymi osobami działalność zmierzającą bezpośrednio do urzeczywistnienia tego celu, podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 10, karze 25 lat pozbawienia wolności albo karze dożywotniego pozbawienia wolności.
    • nefretete993 Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 14.03.17, 07:55
      ~ed do jerry1949: Pamiętaj, że Polska też korzysta na otwartych granicach. Wiele naszych produktów, np. rolnych ma olbrzymi zbyt w państwach zachodnich. Przypominam ci też, że gdy Polska wchodziła do UE, to rolnicy z zachodu tego się obawiali. Czyżby politycy państw zachodnich zdradzili swoich obywateli wpuszczając dobrej jakości i konkurencyjne cenowo produkty z Polski? Swoją drogą, polskie firmy mają taki sam wstęp na rynki innych państw UE, jak firmy z UE do Polski, na czym sam mam nadzieję w najbliższym czasie skorzystać, tak więc nie bredź dziadziu.
    • seremine Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 14.03.17, 15:52
      Platforma złoży w piątek wniosek o konstruktywne wotum nieufności wobec rządu Beaty Szydło - poinformował lider PO Grzegorz Schetyna. Jak mówił, jest naturalnym i głównym kandydatem PO na stanowisko przyszłego premiera. (www.tvn24.pl)
    • seremine Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 14.03.17, 15:54
      Dostawczy volkswagen spłonął na wjeździe do podziemnego garażu biurowca przy Litewskiej 1. Poparzone są dwie osoby, a kilkaset ewakuowano.

Samochód zapalił się w pobliżu budynków Teatru Syrena i Ministerstwa Spraw Zagranicznych. Na miejscu był reporter tvnwarszawa.pl.

- Prawdopodobną przyczyną pożaru było uszkodzenie przewożonej samochodem butli z gazem. Auto należało do firmy budowlanej. Dwie osoby, które próbowały gasić ogień, zostały poparzone - relacjonował reporter tvnwarszawa Lech Marcinczak.

Z powodu akcji gaśniczej zamknięta dla ruchu jest Litewska, a jeden pas w al. Szucha został zablokowany.

Ewakuacja kilkuset osób

Auto paliło się na podjeździe. - Słup czarnego gęstego dymu osmalił jasną elewację budynku do wysokości czwartego piętra - dodał Marcinczak.

Jak informowała straż pożarna, z biurowca przy którym spaliło się auto, ewakuowano 10 osób, a ponadto 300 z pobliskiego Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz 30 z Teatru Syrena.

- Pożar jest opanowany. Trwa schładzanie butli z gazem technicznym, prawdopodobnie z acetylenem, które były w samochodzie - przekazał nam Piotr Gąska ze stołecznej komendy straży pożarnej.

Budynek prawdopodobnie nie został uszkodzony. - Zabezpieczamy teren, akcja potrwa jeszcze kilka godzin - podał po 14 Gąska.
    • seremine Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 14.03.17, 16:06
      Przez tę decyzję władz już nigdy nie będziecie zarabiali jak Niemcy. Rząd to ukrywa, a ja... liczę
      Polski rząd wpadł na pomysł, żeby... zachęcać ludzi do dłuższej pracy. Podobno - tak wynika z przecieków, bo na razie jest to luźna koncepcja, nie zaś projekt zmian w prawie - będzie dopłacał w żywej gotówce ludziom, którzy mimo osiągnięcia wieku emerytalnego wciąż będą pracowali i wytwarzali PKB. Co prawda PiS obiecał w wyborach - i przeprowadził przez parlament - ustawę, która obniża wiek emerytalny (sam Naczelnik obiecał, że będziemy pracować krótko, a pieniądze będą same spadać z nieba), ale najwyraźniej doszedł do wniosku, że nie byłoby dobrze, gdyby Naród zaczął korzystać z efektów tych obietnic wink. Czyżby ktoś wreszcie puknął się w czoło i przypomniał sobie słynne powiedzenie: "Dlaczegoś biedny? Boś głupi. Czegoś głupi? Boś biedny". Dziś w blogu będzie o tym dlaczego wciąż nie możemy dogonić Zachodu i dlaczego pomysły premier Szydło, wicepremiera Morawieckiego oraz Naczelnika Kaczyńskiego mogą sprawić, że nie dogonimy go już nigdy.

Dlaczego za tę samą pracę w Niemczech, czy Wielkiej Brytanii płaci się 3000 euro, a u nas niecały 1000 euro? Dlaczego przeciętny Szwajcar ma na rękę 6000 franków, czyli mniej więcej dziesięć razy tyle, co przeciętny Polak? W najprostszych słowach: bogaci są ci, którzy wytwarzają największe PKB (czyli największą wartość wszystkich dóbr i usług). Jeśli w ciągu ośmiu godzin przykręcasz śrubki, to wytworzysz mniejsze PKB (i zarobisz mniej pieniędzy), niż gdybyś przez te osiem godzin wytwarzał smartfony, silniki do statków kosmicznych, nowe odmiany leków. Produkując nowoczesne, innowacyjne, będące przedmiotem pożądania na całym świecie towary zarabia się więcej. I więcej zarabia nie tylko ten, kto te cuda sprzedaje, ale wszyscy dookoła, bo w kraju, gdzie są wysokie zarobki w branżach innowacyjnych, lepiej się też płaci we wszystkich pozostałych (więcej osób jest skłonnych zapłacić więcej za rzeczy zwyczajne wink).
    • seremine Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 14.03.17, 16:13
      Cel tej ofensywy był plugawy i motywy też były podłe. Minister Waszczykowski i premier Szydło to tchórze, wzmacniają obsesje prezesa. Mieli obowiązek ostrzec Jarosława Kaczyńskiego, że to skończy się katastrofą dla ich partii i dla Polski - mówi Radosław Sikorski, były minister spraw zagranicznych w programie Tomasza Lisa.

• seremine Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 14.03.17, 16:37
      Sariusz-Wolski to duży chłopiec i jeśli miał złudzenia co do wdzięczności Jarkacza, to już ich nie ma. Cierpiał z powodu zbyt małej roli w PO, być może słusznie, widocznie nie wykazywał aspiracji do ról większych, bo to byłoby zauważone.
      Być może osiągnął swój właściwy poziom kompetencji i nie był zmuszany do osiągania poziomu niekompetencji, na którym z godnie z teorią Petera wszyscy wyhamowują swoje awanse.
      Tak, czy owak, poszedł między wieprze i teraz pozostało mu rycie pod Tuskiem. Bóg z nim.

Nie zwracam większej uwagi na sondaże OBOPu, bo ich wiarygodność jest porównywalna z prawdomównością kurskiej telewizji, ale nawet bardziej obiektywne badania nie napawają otuchą. Ci, którzy cieszą się ze spadku notowań rządu nie uwzględniają zazwyczaj obecności Kukiza w notowaniach. Niektórzy zaliczają go do opozycji a to już naiwność.
      Charakter swołoczy pisowskiej jest dla mnie widoczny i postępowanie uzasadnione. Oni będą popierać prezesa, choćby ich po jednym rozstrzeliwał pod dowolnym zarzutem. Były już takie przypadki. Prezes ma takie hobby, że lubi mną rządzić. To też mogę zrozumieć.

Głupota Kukiza i jego zbieraniny pozostaje dla mnie zagadką niepojętą. Oni prezentują głupotę czystą krystalicznie, służącą niczemu i nikomu. Głupotę dla głupoty. Wytrzymam chamstwo pisowca. Jest uzasadnione. Wiem, że czemuś służy.
      Nie wytrzymuję wywodów kukisowców. Ich logika jest z innej przestrzeni.
      • seremine Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 14.03.17, 16:39

Wysłany: Dzisiaj 8:23
        Kancelaria marionetki szaleje...
        "budżet na 2017 rok został zwiększony o ponad 700 tysięcy złotych. Portalowi WP Money udało się dotrzeć do ponad 300 umów cywilnoprawnych, które urzędnicy podpisali od sierpnia ubiegłego roku do końca stycznia, co po części tłumaczy, dlaczego kwota ta została zwiększona.
        Według analizy WP Money pieniądze z Kancelarii szły na wydatki takie jak szkolenia językowe dla pracowników czy skórzane aktówki i portfele o łącznej wartości 50 tysięcy złotych. W zestawieniu znalazły się też zakupy takie jak... młot wyburzeniowy, repliki wojennych broni czy... dzierżawa czterech mobilnych palarni. W grudniu ubiegłego roku kancelaria kupiła też kilkaset kilogramów wędlin. Za prawie 5 tysięcy złotych do Kancelarii zakład mięsny Konarczak dostarczył 200 kg kiełbasy tyrolskiej, 120 kg szynki konserwowej i 40 kg pogorzelskiej podsuszanej."
        Kiełbasa jak kiełbasa, ale po co im młot wyburzeniowy ??
        i 4 mobilne palarnie ??!!

• seremine Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 14.03.17, 17:13
      Śledczy ustalili, że szefowie Służby Kontrwywiadu Wojskowego bez zgody premiera oraz ministra obrony narodowej nawiązali współpracę z FSB tuż po katastrofie prezydenckiego tupolewa. Jak utrzymuje były szef SKW Janusz Nosek, nie miało to jednak związku z tragedią,
      • seremine Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 14.03.17, 17:14
        Śledczy ustalili, że szefowie Służby Kontrwywiadu Wojskowego bez zgody premiera oraz ministra obrony narodowej nawiązali współpracę z FSB tuż po katastrofie prezydenckiego tupolewa. Jak utrzymuje były szef SKW Janusz Nosek, nie miało to jednak związku z tragedią,

Niedobrze
    • seremine Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 14.03.17, 17:22
      Donald Tusk w niemieckim mundurze na okładce "Gazety Polskiej"
      Były polski premier w mundurze Wehrmachtu, wysiadający z tramwaju z napisem "Tylko dla niemieckich pasażerów", a z tyłu Angela Merkel - tak wygląda okładka nowego numeru tygodnika "Gazeta Polska". Grafika wywołuje wiele kontrowersji.
    • seremine Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 14.03.17, 17:37

Duda mnie zaskoczył pisze:
      Na początku stycznia Kancelaria Prezydenta kupiła za 3,2 tys. zł młot wyburzeniowy. Hmmm ...

Po co młot? Dudapisowi młot wyburzeniowy potrzebny jest do rozwalenia Konstytucji, której i tak nie szanuje i nie przestrzega.
      Kaczyński zdemolował już wszystko, ostały się tylko samorządy i Konstytucja. Przywali się więc w Konstytucję młotem i po ptokach
    • dunant Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 14.03.17, 18:47
      https://scontent-atl3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/17264648_1348672648528489_1279079531809853680_n.jpg?oh=05445bdfa70896151f1265eeea08d3bf&oe=596C7FE8
    • dunant Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 14.03.17, 19:02
      Działacze ONR-u w następujący sposób uzasadniają swój planowany protest - Od początku niepokojów na Ukrainie przyjęliśmy ponad milion uchodźców z tego kraju. Są to jednak tylko oficjalne dane, a w rzeczywistości Ukraińców może być o wiele więcej. Wśród imigrantów ze wschodu są głównie niewykwalifikowani pracownicy fizyczni, którzy zaniżają stawki płac dla Polaków. Rząd PiS nie tylko bezmyślnie wspomaga Ukrainę finansowo, ale także wspiera ukraińską imigrację pomocą socjalną, podczas gdy polska służba zdrowia, infrastruktura i oświata są wciąż niedofinansowane. Nic nie wskóramy wznosząc szczytne hasła o pomocy, jeśli nie uporamy się najpierw z naszymi wewnętrznymi problemami. Rząd powinien skupić się w zasadniczym stopniu na polityce prorodzinnej wspierającej dzietność polskiego społeczeństwa; budowie odpowiednich warunków do powrotu emigrantów do kraju oraz przemyślanej i prawidłowej polityce imigracyjnej. Obrona rodzimego rynku przed imigrantami powinna stać w obowiązku przed wszystkimi warstwami społeczeństwa.

Portal kierunki.info.pl informuje dalej - Niemniej jednak z roku na rok granice Polski przekracza coraz większej Ukraińców. W 2016 roku dzięki zmianom w prawie i wielu ułatwieniom do Polski przybyło 1,3 mln Ukraińców.
      Powodami tego są najczęściej czynniki ekonomiczne, społeczne, a nawet polityczne. Jednak wraz ze zmianami społeczno-gospodarczymi, jakie zachodzą w większości gospodarek światowych, obserwuje się natężenie ruchów migracyjnych dotyczących młodych ludzi chcących podnosić swój warsztat edukacyjny. I tak np. ministrowie UE postanowili podwoić odsetek studentów szkół wyższych odbywających studia lub szkolenia za granicą do 20 proc. do 2020 r. Co więcej, z roku na rok rośnie liczba zagranicznych studentów uczących się odpłatnie na polskich uczelniach wyższych. Połowa studentów zagranicznych w Polsce to Ukraińcy i liczba ta rośnie. W 2008 r. ich liczba wynosiła 2,8 tys., zaś w 2016 roku już 20,7 tys. Nowa polityka migracyjna nastawiona głównie na Ukraińców ma być skuteczną receptą na demograficzne kłopoty Polski. Czy aby na pewno recepta ta jest skuteczna?

ZOBACZ RÓWNIEŻ: Imigracja zarobkowa z Ukrainy zamraża płace Polaków i psuje polską gospodarkę - twierdzi ekspert

ONR powołuje się też na mobilnośc pracownicą, która według danych Narodowego Banku Polskiego, przejawia się w tym, że - Ukraińcy pracują w Polsce przeciętnie 54 godziny w tygodniu, a ich średnie miesięczne zarobki netto wynoszą około 2,1 tys. zł. Obywatele Ukrainy starają się wydawać w Polsce stosunkowo mało – ok. 33 proc. wynagrodzeń, a zaoszczędzone środki przekazują na Ukrainę.

Aleksander Krejckant z ONR-u dodaje - Wyzyskiwani pracownicy ze wschodu, nieświadomi swoich praw pracowniczych to idealne narzędzie nacisku na niewygodnych polskich pracowników, których będzie można zastąpić „mniej kłopotliwymi” pracownikami z Ukrainy. W interesie zarówno Polaków, Ukraińców, jak i innych narodów leży powstrzymanie szalonego pędu globalnych korporacji i ich rządowych marionetek do stworzenia świata ludzi wykorzenionych, pozbawionych ojczyzny, których życie sprowadza się do bycia trybikiem w machinie kapitalizmu. Naszą rolą, jako polskich nacjonalistów, jest przestrzegać przed konsekwencjami antynarodowej polityki prowadzonej przez rząd. Nie jest naszą rolą rozwiązywanie problemów innych narodów, tylko zadbanie o to, żeby nasi rodacy mogli godnie żyć i pracować w swojej ojczyźnie.

kresy.pl / prawy.pl / kierunki.info.pl

• dunant Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 14.03.17, 19:02
        Niedobrze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka