mala200333 Re: ....ha,....ha.... 30.01.19, 19:39 Glowa kaczki...Powinna poleciec. To co sie stalo to skandal. To gleboki wschod a nie cywilizowana Europa. Caly PIS nadaje sie na eksport za Bug. Na Bialorusi i Ukrainie jest ich miejsce. Odpowiedz Link
mala200333 Re: ....ha,....ha.... 30.01.19, 20:00 Jak się okazuje, do prokuratury trafiło właśnie pismo w sprawie domniemanego „Układu Kaczyńskiego”, o którym była mowa w kontekście opublikowanych wczoraj nagrań przez Gazetę Wyborczą. Czy były premier stanie przed sądem? Prezes PiS Jarosław Kaczyński jest bez wątpienia jednym z największych bohaterów afery taśmowej, która została zapoczątkowana przez publikację Gazety Wyborczej. Według dziennikarzy szef partii rządzącej miał dopuszczać się nieprawidłowości, a także wykorzystywać aparat państwowy do realizacji własnej inwestycji na ulicy Srebrnej w Warszawie. W związku z publikacją informacji gazety, do prokuratury trafiło właśnie pismo dotyczące możliwości popełnienia przestępstwa przez polityka PiS. Czy Kaczyński będzie musiał bronić swoich racji w sądzie? Prezes PiS będzie miał problemy? Opozycja składa pismo do prokuratury Posłowie Platformy Obywatelskiej, na których wczorajsza publikacja Gazety Wyborczej zrobiła wielkie wrażenie, postanowili pozwać szefa PiS Jarosława Kaczyńskiego w związku z nieprawidłowościami, jakich mógł się dopuścić w trakcie realizacji swoich interesów w spółce Srebrna. – Okazuje się, że Jarosław Kaczyński jest deweloperem. Zgodnie z nowymi informacjami cały proces inwestycji rozpoczął się w 2017 roku, a stoi za nim Jarosław Kaczyński – stwierdził poseł PO Krzysztof Brejza, który złożył dzisiaj doniesienie do prokuratury wraz z Cezarym Tomczykiem, o czym poinformowano na social media parlamentarzysty. – Właśnie wraz z Marcinem Kierwińskim oraz Krzysztofem Brejzą złożyliśmy zawiadomienie do prokuratury w związku z możliwością popełnienia przestępstwa przez Prezesa PiS Jarosława Kaczyńskiego. Sprawa jest bardzo poważna i dot. m.in. próby oszustwa sądowego – napisał Tomczyk na swoim Twitterze. Odpowiedz Link
mala200333 Re: ....ha,....ha.... 30.01.19, 20:01 Czy PO uda się upokorzyć szefa PiS? Niewykluczone, że działania szefa Prawa i Sprawiedliwości i dzisiejszy pozew ze strony PO są zapowiedzią prawdziwej wojny, jaką posłowie opozycji chcą wytoczyć przeciwko partii rządzącej w roku wyborczym. Nie da się ukryć, że potencjalne znalezienie nieprawidłowości w funkcjonowaniu biznesowej działalności Kaczyńskiego byłoby prawdziwą siłą napędową obozu opozycji, a nawet mogłoby zniwelować poparcie dla PiS. – To, co wynika z tych taśm, to fakt, że istnieje układ Kaczyńskiego, który rozrósł się na całą Polskę, media, banki, instytucje. Wszystko to z powodu chciwości. Przepisywanie majątku na „słupy” stało się praktyką partii – powiedział Cezary Tomczyk. Od redakcji. I tak runął mit uczciwego Kaczyńskiego. Jako biznesmen wydymał nawet swojego kuzyna. Słuszne doniesienie do prokuratury. Odpowiedz Link
mala200333 Re: ....ha,....ha.... 31.01.19, 17:45 Dawno dawno temu zszedł Pan Bóg na spacer po pustyni i trafił do jakiegoś miasta. Podszedł do mieszkańców i zaproponował: - Mam dla was przykazanie - A jakie? - Nie zabijaj. - No coś ty! My Hetyci żyjemy z wojen. Potrafimy tylko wytapiać żelazo i walczyć. Bez zabijania nasz naród zginie. Poszedł Bóg dalej i trafił do następnego miasta. - Mam dla was przykazanie - rzekł do mieszkańców: - A jakie? - Nie cudzołóż. - To chyba jakieś żarty. W naszej świątyni są najlepsze ladacznice. Wszystkie nacje przyjeżdżają do nas się zabawić. Bez cudzołóstwa pomrzemy w nędzy. W trzecim mieście Bóg spróbował jeszcze inaczej: - Mam dla was przykazanie - nie kradnij. - To jak mamy żyć - nie da się handlować z Syryjczykami nie kradnąc. Nieco przybity Pan Bóg wrócił na pustynię. Jacyś barbarzyńcy paśli tam swoje stada. Zrezygnowany Bóg spytał: - Chcecie mieć jakieś przykazania? - A za ile??? - Za darmo. - A to byśmy z dziesięć wzięli. Odpowiedz Link
mala200333 Re: ....ha,....ha.... 31.01.19, 17:53 Jaka jest różnica między cnotliwą a nie cnotliwą dziewczyną? Różnica kolejowa. Do cnotliwej jest pociąg, a do nie cnotliwej kolejka. Odpowiedz Link
mala200333 Re: ....ha,....ha.... 31.01.19, 17:55 Salcie i Mojsze prowadzili sklep z dewocjonaliami dla Żydów. Jednak w okolicy wszyscy wyprowadzali się i coraz mniej było Żydów klientów. W końcu Salcie rzekła: - Mojsze, Ty musisz zmienić branża. Ty musisz sprzedawać teraz dla katolików... Na co Mojsze się zdenerwował: - Salcie! My jesteśmy Żydami i nie będziemy sprzedawać katolickich rzeczy... Jednak okolica szybko zmieniła się w katolicką i w końcu duma dumą, ale Mojsze zajął się sprzedażą katolickich dewocjonaliów. Salcie bierze za słuchawkę i zamawia towar w jedynej w okolicy hurtowni z katolickimi rzeczami: - Dzień dobry, chciałabym zamówić: 100 różańców, 50 katechizmów, 100 obrazków z Papieżem oraz 50 krzyżyków... Na co głos w słuchawce odpowiada: - Niech no sprawdzę: 100 różańców, 50 katechizmów, 100 obrazków z Papieżem oraz 50 krzyżyków... Aha, krzyżyki mają być z Jezusem czy bez?... No i jutro nie dostarczamy, bo jest Szabas... Odpowiedz Link
mala200333 Re: ....ha,....ha.... 31.01.19, 17:56 Różo ,wczoraj znalazłem majtki w kieszeni Monka ... Dziś biustonosz ... - Sara, nie rób skandalu ... Zaczekaj, aż przyniesie futro! Odpowiedz Link
black_jotka Re: ....ha,....ha.... 01.02.19, 18:32 Prokurator po rozprawie w latach stalinizmu wpada do pokoju, zataczając się?ze śmiechu. – Co cię tak rozbawiło? – pytają koledzy po fachu. – Genialny kawał polityczny. – Opowiadaj! – Nie mogę. Przed chwilą za ten dowcip zażądałem pięciu lat. Odpowiedz Link
seremine Re: ....ha,....ha.... 08.02.19, 00:25 Rebe, ja chcę się żenić - to się żeń! - ale narzeczona szpetna i głupia - to się nie żeń - ale posag ma duży - to się żeń - ale teściowa strasznie wredna i skąpa - o to się nie żeń - ale przyszły teść za to sympatyczny i obiecał dopuścić do geszeftu - to się żeń .... - rebe ! ja przyszedłem do ciebie po radę ! - moja rada : ty się ochrzcij ! - to pomoże ? - nie , ale będziesz zawracał głowę księdzu nie mnie. Odpowiedz Link
seremine Re: ....ha,....ha.... 08.02.19, 00:33 Jak poznać,kto jest Żydem,a kto syjonista? Ten,kory zostaje w Polsce jest Żydem,a ten,który wyjeżdża do Izraela jest syjonista... Odpowiedz Link
seremine Re: ....ha,....ha.... 09.02.19, 00:54 Dwoje 80-latków wzięło ślub. Podczas nocy poślubnej oboje rozebrali się i weszli do łóżka. On przytulił się do niej i ujął w swą dłoń jej dłoń, po czym zasnęli. Nazajutrz on znów przytulił się do niej, ujął w swą dłoń jej dłoń i tak zasnęli. Trzeciej nocy on przytula się do niej, bierze w swą dłoń jej dłoń, a ona: - Nie dzisiaj, kochanie, boli mnie głowa Odpowiedz Link