Dodaj do ulubionych

"Suchy" seks - prosze o porade pania dr

27.02.04, 12:15
Pomimo kochanego partnera i checi na seks mam od kilku miesiecy uczucie
suchosci przy stosunku. Do tej pory nigdy nie mialam tego problemu. Jaka moze
byc przyczyna?
Dziekuje za odpowiedz. Denise
Obserwuj wątek
    • miranda8 Re: "Suchy" seks - prosze o porade pania dr 27.02.04, 12:26
      nie wiem co jest przyczyną, ale proponuję syropek guayzyl (nie wiem czy tak się
      pisze, ale czyta sie gujazyl). Kosztuje jakieś 5 zł, dwa razy dziennie po
      łyżeczce spowoduje, że będziesz miała więcej śluzu i bedzie wilgotno. Rozrzedza
      on normalny śluz dając w ten sposob tzw. śluz płodny więc trzeba uważać.
      Oprócz syropku, podobnie działa wiesiołek.

• ona19 Re: "Suchy" seks - prosze o porade pania dr 27.02.04, 12:33
        A czy ten syropek jest bezpieczny?? tzn czy jakoś wpływa na zderowie?? Jakie sa
        minusy a plusy picia ???
        • miranda8 Re: "Suchy" seks - prosze o porade pania dr 27.02.04, 13:30
          jest bezpieczny, jest to zwykły syrop na kaszel, taki czerowny i gorzki. Bierze
          się go do 14 dnia cuklu, potem juz nie bo w razie ewentualnej ciąży może
          powodować skurcze macicy. Więcej info znajdziesz na forum niepłodność
    • an_ni Re: "Suchy" seks - prosze o porade pania dr 27.02.04, 13:19
      a bierzesz pigulki anty? one powoduje suchosc
      jesli to nie jest ten powod to przyczyna suchosci moze tez byc infekcja
      • pia.ed Re: "Suchy" seks - prosze o porade pania dr 28.02.04, 13:13
        Syrop na suchosc pochwy? Jest raczej na suchosc w gardle!
        A moze nie trzeba go pic, tylko smarowac...
        Faktycznie nie rozumiem tej rady.
        • ami6 Re: "Suchy" seks - prosze o porade pania dr 28.02.04, 14:45
          Udowodniono, że Guajazyl wpływa na zwiększenie wydzielania śluzu. Być może po
          prostu rozrzedza zbyt gesty śluz, więc jest odczucie, że jest go więcej. Brany
          na kaszel ułatwia odksztuszanie. Na forum Niepłodność jest dużo postów na ten
          temat. Smak jest jednak okropny, więc potrzebna determinacjasmile Inni polecaja
          Wiesiołka. Jeśli znacie angielski polecam artykuł
          sharedjourney.com/articles/guaf.html
        • miranda8 Re: "Suchy" seks - prosze o porade pania dr 03.03.04, 11:58
          spróbuj a zobaczysz
    • evik_an Re: "Suchy" seks - prosze o porade pania dr 28.02.04, 17:21
      Najlepiej idź do lekarza i zrób badania. Przyczyn może być wiele takiego
      dyskomfortu. Nie ma sensu na własną rękę stosować różnych środków nie znając
      przyczyny suchości. Jest wiele skutecznych leków na taki stan, dostosowanych do
      wieku pacjentki i jej stanu zdrowia(na receptę).

W aptece znajdziesz bez recepty nawilżajacy żel intymny dla kobiet "FEMINUM".
      Przeznaczony jest dla kobiet w każdyn wieku. Nie jest to środek leczniczy.
      Chwilowo łagodzi przykre odczucia, ale nie likwiduje przyczyn. Pozdrawiam. E

• monika.antepowicz Re: "Suchy" seks - prosze o porade pania dr 29.02.04, 13:54
      Może pigułki? Moze stres? Moze stan po wymrazanniu lub wypalaniu nadzerki? Moze
      krótka gra wstępna. osobiście proponuje krem lub gałki z estriolem- lokalnie
      działajacymi estrogenami, które zapewnia odpowioednie ukrwienie śluzówki pochwy
      i przedsionka
      • ala.23 Re: "Suchy" seks - prosze o porade pania dr 29.02.04, 19:39
        monika.antepowicz napisała:

> Może pigułki? Moze stres? Moze stan po wymrazanniu lub wypalaniu nadzerki? Moze
        >
        > krótka gra wstępna. osobiście proponuje krem lub gałki z estriolem- lokalnie
        > działajacymi estrogenami, które zapewnia odpowioednie ukrwienie śluzówki pochwy
        >
        > i przedsionka
        .
        Proszę o podanie nazwy w.w leków i czy można kupić bez recepty??. Jak stosować??
    • monika.antepowicz Re: "Suchy" seks - prosze o porade pania dr 29.02.04, 13:55
      nie pali pani?
      • denise Re: "Suchy" seks - prosze o porade pania dr 02.03.04, 11:17
        Bardzo dziekuje za porade, rowniez inne uczestniczki forum dostarczyly mi
        ciekawych metod na zwalczenie mojego problemu.

Jest tak, jak Pani juz przypuszczala: biore pigulki (yasmin), ale poza przerwa
        wokol ciazy (dziecko ma juz 7 lat) bralam zawsze mini pills od 19. roku zycia.

Stresu mam zawsze ogromnie duzo, od kilku miesiecy byl szczegolnie silny. Te
        zaleznosc bralam juz pod uwage, ale nie przypuszczalam, ze stres tak bardzo
        moze wplynac na cialo.

Przez pare miesiecy "popalalam" troche, wiec chyba mam juz odpowiedz na Pani
        pytanie: zredukowac stres i zmienic tryb zycia, a wtedy organizm sie
        zregeneruje...
        • femalespirit Re: "Suchy" seks - prosze o porade pania dr 02.03.04, 13:09
          Stres jest bardzo waznym czynnikiem. Trudno go jednak od razu wyeliminowac.
          Poki co, polecam Ci olejek z wiesiolka (kapsulki doustne, Oeparol) - dwa razy
          dziennie po dwie tabletki. Efekty sa odczuwalne juz po kilku dniach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka