Dodaj do ulubionych

Marina di Bibbona - kto był?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 09:34
Wybieramy się z dzieckiem do Marina di B. do rezydencji Habitat. Proszę o
informację o miasteczku, może ktoś tam był , może w terj rezydencj - jak jest
w rzeczywistości? Proszę EVE o podpowiedź czy warto? Mogę się jeszcze wycofać.
Obserwuj wątek
    • Gość: Fredzio Re: Marina di Bibbona - kto był? IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 23.04.04, 11:10
      Byłem: ocena ogólna 4+, a jako patentowany leń zacytuję tu notatki z 2000r.:
      "Do Marina di Bibbona przyjeżdżamy w porę. Panienka w recepcji instruuje nas
      (po niemiecku) w obsłudze czterostopniowego systemu bezpieczników
      elektrycznych, prowadzi do pokoju. Pokój bardzo duży, posłań cztery, wygodne,
      kuchenka elektryczna, pełne wyposażenie kuchenne, w łazience kabina tuszowa,
      bojler elektryczny, po za tym jest taras na który wychodzi się przez szklane
      rozsuwane drzwi, zajmujące całą ścianę."
      "Marina di Bibbona to osiedle złożone głównie z szeregowych budynków
      (galeriowców) z apartamentami, jest tego niepoliczalna liczba, w sezonie musi
      tu być ciasno nawet na ulicach, teraz (wrzesień) dość pusto. Normalnych domów
      mało, stale czynnych sklepów też, ze trzy czynne przez cały rok hotele,
      ogłaszające to wielkimi tablicami. Nasz „habitat” ma kolejne oznaczenie H, więc
      można sobie wyobrazić ile ich tu jest. Do piaszczystej plaży idzie się przez
      piniowy zagajnik (ale w wodzie przeszkadzają drobne kamyki kolące w stopy".
      Chętnie odpowiedź poszerzę na konkretne pytania.
    • Gość: aaa Re: Marina di Bibbona - kto był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 12:37
      Fredziu : czy dogadam się rękami, bo języki kiepsko; o co chodzi z tymi
      bezpiecznikami? czy w pobliżu jest jakiś plac zabaw? czy można zjeść prawdziwą
      pizzę i makarony włoskie? Jedziemy we wrześniu!
      • Gość: Fredzio Re: Marina di Bibbona - kto był? IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 23.04.04, 15:34
        Rzecz w tym, że cała hydraulika czyli woda ciepła, także w łazience, jest
        ogrzewana elektrycznie, do tego czteropalnikowa kuchnia (chyba nawet z
        piekarnikiem), więc gdy to wszystko włączysz naraz....Bezpieczniki są w
        apartamencie i w szafach na parterze i w łącznikach między budynkami i
        przeważnie wylatują wszystkie na raz, wtedy trzeba pójść i (wg. numeru domu i
        pokoju powłączać (na szczęście są to automaty). Ponieważ szafy (z przyczyn jw.)
        są otwarte, być może także rozbawiona młodzież ma w tym udział; w czasie
        tygodniowego pobytu awaria zdarzyła się nam dwa razy. Na przywitanie dostaliśmy
        kupony na zniżkę w pizzerii i jeszcze jakieś bonusy, bary, restauracje i inne
        takie także we wrześniu są czynne, czasem tylko w skróconych godzinach.. Zakupy
        najlepiej robić w supermarkecie („Penny-Market”) w pobliskiej Cecinie.
        Dogadasz się zawsze, bo to ich w tym interes.
        Ukłony.
        • Gość: eve Re: Marina di Bibbona - kto był? IP: 212.14.8.* 26.04.04, 08:47
          Rzeczywiście coś było z tymi korkami ale ja nie miałam z tym żadnych
          problemów.Ja mieszkałam po drugiej stronie ulicy w innych
          apartamentach ,chociaż rezerwację robiłam w Habitat ,też był basen i małe
          centrum handlowe jak już pisałam w poprzednich postach /m.in w wątku dot.Cecina
          Mare/ jest tam mały aqapark gdzie można spędzić miły dzień w Marinie był także
          lunapark dla dzieci.Dojście nad morze przez piniowy zagajnik/jak pisał Fredzio
          bardzo przyjemne chociaż sama plaża bez rewelacji.Miasteczko typowo
          turystyczne.Ja jeżdżąc do Italii z reguły nie siedzę dwa tygodnie w jednym
          miejscu /wówczas pierwszy tydzień spędziłam nad Lago di garda /Tym sposobem
          podczas jednych wakacji poznaję dwa regiony.Pzdr. Decyzja należy do Ciebie.We
          Włoszech wszędzie jest ładnie.
          • aniab112 Re: Marina di Bibbona - kto był? 28.04.04, 17:38
            a czy trzeba jadąc z 2,5 letnim dzieckiem szukać apartamentu z klimatyzacją?
    • Gość: aaa Re: Marina di Bibbona - kto był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 10:38
      Czy pleże są płatne i gdzie się uiszcza oplatę? Ile to kosztuje?
      • Gość: eve Re: Marina di Bibbona - kto był? IP: 212.14.8.* 26.04.04, 12:01
        Plaże są płatne podobnie jak wszędzie we Włoszech ok.10-12 euro za dzień za 2
        leżaki i parasol i korzystanie z prysznica , ja leżałam obok na plaży
        bezpłatnej,i tak nie było problemu z korzystaniem z prysznica.Przy weściu na
        plażę zawsze jest jakaś budka gdzie kupuje się mijsce.
        • Gość: aaa Re: Marina di Bibbona - kto był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 12:25
          EVE dziękuję!!!!!!
          • Gość: Fredzio Re: Marina di Bibbona - kto był? IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 26.04.04, 14:23
            Byłem w ten sam sposób co eve tj. tydzień nad jez. Garda (polecam!), tydzień w
            Marina di Bibbona itp.
    • Gość: aaa Re: Marina di Bibbona - kto był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 13:15
      Fredzio Tobie też dziękuję
      • Gość: Fredzio Re: Marina di Bibbona - kto był? IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 28.04.04, 15:37
        A ja z rodziną będę we wrześniu w Cecina Mare.
    • Gość: aaa Re: Marina di Bibbona - kto był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.04, 11:22
      Ja nie mogę się zdecydować C.M. czy MdB, mam jeszcze kilka dni , co proponujesz?
      • Gość: Fredzio Re: Marina di Bibbona - kto był? IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 29.04.04, 13:02
        Marina di B. to osiedle nieco koszarowatych budynków,po za tym OK. Cecina Mare
        znam tylko z katalogów, ale wynika z nich, że są tam różne budynki, luźno
        rozmieszczone, może będzie przytulniej, chociaż trochę drożej. Nie wiem jak tam
        z morzem, ale nastawiony jestem na zwiedzanie ("dokończenie" Florencji i reszty
        Toskanii). Jadąc do Włoch (ze Śląska) nocuję w Grazu-jest tam
        sympatyczny "Oecotel" z polska obsługą i śniadaniem typu "szwecki stół".,
        rezerwacja przez wrocławski Eurocamp. Nie wiem skąd jedziesz ,jeśli z północy
        Polski, to nocleg w Traiskirchen, 30 km za Wiedniem (też Oecotel jw.).
        Pozdrawiam.
    • Gość: aaa Re: Marina di Bibbona - kto był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.04, 11:25
      Fredzio gdzie śpicie w czasie podróży?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka