Dodaj do ulubionych

KRETA - okolice Hersonissos czy Chani?

22.06.04, 09:29
chcielismy jechac na krete gdzies w okolice Chani ale jest b malo ofert, za
to sa b atrakcyjne last minute w okolice hersonissos...co radzicie, wybrac
cos gorszego a jechac koło chani czy MOZE POLECACIE HERSONISSOS? chdzi mo i
to zeby miejsce było wypadowe, byłoco dookoła pozwiedzac, zabawic sie..no i
chyba tyle:)
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa Re: KRETA - okolice Hersonissos czy Chani? IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 22.06.04, 09:39
      Jesli cenisz sobie spokoj, klimatyczne miejsca i piekne widoki wybierz okolice
      Chanii. Ja polecam Kissamos-Kasteli (hotel Kissamos Palace w tym miasteczku
      jest wprost bajeczny - koniecznie pokoj z widokiem na morze; teraz chyba w
      ofercie Triady) --> typowe greckie miasteczko, z urokliwymi skladzikami
      handlowymi, zakladami rzemieslniczymi, przyjemna promenada i rewelacyjna
      tawerna 'papadakis'. Kissamos to nienajgorsze miejsce wypadowe. Autobusem mozna
      sie dostac do Chanii (najpiekniejsze miasto na wyspie) i do rozleglej plazy w
      Falasarnie (polecam spacer do ruin portu korsarzy). Samochod wypozycz na trzy
      dni --> wyjezdzajac rano dasz rade odwiedzic Elafinissos, wawoz Agii Irini
      (Samarii z powodu tlumow nie polecam), Arcadie, Rethymnon, Knossos, plaskowyz
      Lasithi, Spinalonge... Odradzam wycieczke do Heraklionu - brzydko i brudno.
      Jesli natomiast lubisz wielkie hotele, dyskoteki, ulice zawieszone recznikami i
      rozkrzyczanych Niemcow jedz do Hersonissos.
      • Gość: Iwona Re: KRETA - okolice Hersonissos czy Chani? IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.04, 13:55
        Byłam na wakacjach w Kato Stalos niedaleko Chanii i powierdzam to co napiasała
        Ewa .Chce jednak dodać ze i w okolicy heraklionu i Agios Nikolas są też ładne
        miejsca na wakacje - jeśli cenisz spokój to Malia ,Gouves .Piękne jest też samo
        Agios Nikolas,poza tym mieszkając centelnie masz lepszy dojazd do zabytkowych
        miejsc ,które położone są centralnie.Ładne są też miejscowości położone na
        południowym wybrzeżu ale tam nie ma holeli z polskich biur .
        Tak więć moim zdaniem Kreta jest tak piękna ,urocza i ciekawa że wszędzie jest
        coś ładnego.
        Ja wybieram się tam po raz drugi ,tym razem do Gouves.
        Pozdrawiam .
        • Gość: Betinka Re: KRETA - okolice Hersonissos czy Chani? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 09:09
          Malia to jeden wielki angielski pub z fast foodem-nie polecam, juz
          spokojniejsza jest pobliska Stalida, Zasada jest im dalej na zachód tym drożej
          i mniej grecko;-)
          ale jakmoja przedmówczyni Kreta jest tak piękna że...ech ju
          • Gość: bywalec Re: KRETA - okolice Hersonissos czy Chani? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 21:29
            Kochającej ,,dzicz" Pani Betince polecam zachodnią Kretę bardziej grecką i
            spokojną , a czy drożej????????? trudno powiedzieć , nie jestem centusiem .
        • Gość: Aga Re: KRETA - okolice Hersonissos czy Chani? IP: *.toya.net.pl 19.07.04, 10:49
          Kiedy wybierasz się do Gouves? ja też tam jadę w okolicach 25.07.04
    • Gość: ala666 Re: KRETA - okolice Hersonissos czy Chani? IP: *.smart.polish / *.polish-airports.com 22.06.04, 13:52
      Właśnie wróciłam z Kato Gouves (bardzo spokojne miejsce), do Hersonisoss tylko
      kilka kilometrów. Robiliśmy wypady samochodowe po całej wyspie. Hersonissos
      preferuje młodzież i wszyscy którzy lubią nocne imprezki ale przecież nie
      wszystkie hotele znajdują się w centrum miasteczka - można wybrać coś na
      peryferiach i wtedy masz wybór albo się bawisz albo odpoczywasz. W drodze
      powrotnej do Polski poznałm małżeństwo (w średnim wieku) którzy wybrali pobyt w
      Hersonissos właśnie ze wzgledu na jego rozrywkowy charakter. Okolice Chani są
      dużo spokojniejsze.
      • Gość: Iwona Re: KRETA - okolice Hersonissos czy Chani? IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.04, 14:54
        Ala 666.Mam do Ciebie ogromną prośbę .W czwartek lecę na Kretę do Gouves .Czy
        może możesz podzielić się jakimiś praktycznymi informacjami o tej miejscowości -
        sprawdzone adresy np.tawerny ,wypożyczalnie samochodow ,sklepiki ,atrakcje
        dla dzieci itp... Ja będę w hotelu Kato Gouves -może coś o nim wiesz?Z góry
        dziękuję
        • Gość: ala666 Re: KRETA - okolice Hersonissos czy Chani? IP: *.chello.pl 22.06.04, 18:03
          Iwona, o Twoim hotelu nic nie wiem ja byłam w Hara Ilios z biura Selectours i
          było super!. Niestety o atrakcjach dla dzieci też nic nie mogę napisać (moja
          latorośl już jest pełnoletnia) nic takiego nie zauważyłam, chyba że kolorowa
          cichcia, którą można się przejechać po okolicy. W naszym hotelu jedyną atrakcją
          dla dzieci był basen i dzieciaki praktycznie z niego nie wychodziły.Mogę
          natomiast podać namiary na parę poskich pilotów wycieczek po Krecie - Piotra
          i Małgorztę, są świetni, oni również pomogli mi wynająć samochód . W przypadku
          jakichkolwiek kłópotów z samochodem mogłam natychmiast liczyć na ich pomoc. Nie
          śpiesz się z wykupieniem wycieczek fakultatywnych, polecam również biuro gdzie
          pracują. Wycieczki, które u nich wykupiłam były prawie o 50% tańsze (oprócz
          Santorini, ale też taniej)od propozycji rezydenta. My preferujemy odpoczynek
          czynny dużo jeżdzimy i korzystamy z knajpek po drodze a kolacje, które były
          świetne jedliśmy w hotelu. Kato Gouves ma plaże kamieniste, ale są małe
          zatoczki gdzie można plażować się z dziećmi. Przykro mi że dużo nie pomogłam.
          Gdybyś chciała skorzystać z wycieczek mogę podać telefony do Piotra i
          Małgorzaty.
          • Gość: anawan Re: KRETA - okolice Hersonissos czy Chani? IP: *.officedepot.com.pl 15.07.04, 10:55
            A mogłabym prosić o kontakt do Małgosi i Piotra? Wybieram sie na Krete 29.07.
    • Gość: znawca Re: KRETA - okolice Hersonissos czy Chani? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 17:43
      do Chania warto
    • Gość: corelll Re: KRETA - okolice Hersonissos czy Chani? IP: *.media4.pl 23.06.04, 21:59
      ALE GDZUIE, KURCZE NA 1 -4 LIPCA NIE MA JUZ ZADNYCH ROZSADNYCH OFERT W
      PRZYZWOITYCH CENACH:(((POMÓŻCIE
      • Gość: ala666 Re: KRETA - okolice Hersonissos czy Chani? IP: *.smart.polish / *.polish-airports.com 24.06.04, 14:47
        Nie wiem jaka cena jest dla Ciebie rozsądna, ja polecam hotel Hara Ilios w
        Kato Gouves z tym że cena na lipiec to 2700 za 2 tyg. w pierwszej połowie
        czerwca płaciłam 1800. Poprzeglądaj jeszcze strony LAST MINUTE jest trochę
        ofert z mniejszymi cenami - może coś znajdziesz .
      • neronka Re: KRETA - okolice Hersonissos czy Chani? 24.06.04, 15:20
        Popatrz na last minute:
        www.wakacje.pl
        www.scanholiday.com.pl/v3/p/39.php3
        www.triada.pl/show.php?ID=1088083212x1521835216&X=395974387&ZB=
    • Gość: adamka@vp.pl Re: KRETA - okolice Hersonissos czy Chani? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 14:59
      Kochani! okolice Chani. Jestem na bieżąco wczoraj wróciłem.
      • Gość: kita Re: KRETA - okolice Hersonissos czy Chani? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.07.04, 13:24
        Chania i ale Rethymnon lepszy, piękniejszy i ciekawszy - bajka.
        Hersonissos, masakra, chyba że lubicie bary z głośną muzyką jeden przy drugim,
        który głośniej żeby przyciągnąć turystów, absolutnie odradzam, no chyba, że
        ktoś tego szuka:)
        Za to na Krecie jak bierzecie samochód bo tylko samochodem warto zwiedzać kretę
        koniecznie jedźcie na zupełny zachód do miejscowości Falasarna, jest tam
        przepiękna plaża i nie ma ludzi obłęd na pewno się zachwycicie, mało kto tam
        dociera, nie ma turystów.
    • Gość: corelll Re: KRETA - okolice Hersonissos czy Chani? IP: *.media4.pl 17.07.04, 14:54
      Wróciłam wczoraj, byłam w okolicach Hersonissos, było super...zwiedzilismy duza
      czesc krety-POLECAM:)))
    • kritikos1 Re: KRETA - okolice Hersonissos czy Chani? 17.07.04, 16:11

Witam okolice Krety centralnej i wshodniej to wspaniale miejsce na pierwszy pobyt na Krecie!
      Mowicie ,ze niema rozsadnych ofert na wschodnia i centralna Krete ?!
      Slabo szukacie!
      ALFA STAR Ma swietna oferte na ten rejon Hersonisos,Kutulofari,Kato Gouves,Analipsi,Stalida,Sisi,Agios Nikolaos.
      Alfa jest pierwszy raz na Krecie ma naprawde konkurencyjna oferte.
      Czemu ta czesc Krety a nie zachod i Chania.
      Odpowiadam lepsza baza Hotelowa i jednak lepsze plaze wieksze urozmaicenie,dla szukajacych rozrywek wiecej mozliwosci.
      Gdyby byly jakies dodatkowe pytania piszcie do mnie.odpowiem ale dopiero od 19 lipca .Pozdrawiam Kritikos
    • Gość: johan Re: KRETA - okolice Hersonissos czy Chani? IP: *.oliwa.multicon.pl / *.multicon.pl 17.07.04, 16:52
      Zachodnia Kreta jest spokojniejsza i piękniejsza.
      Wschód dobry jest dla ludzi młodych, lubiących dyskoteki i imprezey do białego
      rana.
      Klimatu greckiego tam nie ma.
      • Gość: Cortina Re: KRETA - okolice Hersonissos czy Chani? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 20:17
        bylam tydzień temy na dwutygodniowych wczsach na samym zachodzie Krety w
        Kissamos, był to moj pierwszy pobyt na krecie i w grecji. Jestem oczarowana po
        tym pobycie , a troche pojezdzilismy wynajetym autkiem po wyspie, nie
        dotarlismy tylko właśnie na wschodnia częsc tej pieknej wyspy. Ale nie zgadzam
        sie ze nie nadaje sie do wypoczynku jest tu prawdziwie grecki klimat a jezeli
        ktos chce sie zabawic to znajdzie takie miejsca.Ja napewno wróce na krete ale
        chce mieszkac tylko na zachodzie.
        Pozdrawiam
    • Gość: Monia Re: KRETA - okolice Hersonissos czy Chani? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 11:19
      Ja polecam Hersonisos byłam tam w tamtym roku jest super. Fakt ze nie ma tam za
      duzo do zwiedzania ale za to sa bardzo ale to bardzo fajne dyskoteki i piekne
      widoki. Zycze miłej zabawy
    • Gość: KL Re: KRETA - okolice Hersonissos czy Chani? IP: 213.134.130.* 19.07.04, 11:45
      Ja polecam Chanie. Jesli wypadowo i do zwiedzania to Chania. Rozrywka tez jest
      chociaz Hersonissos bardziej sie do tego nadaje.
      Ja czuje sie najlepiej w miejscach jak najdalej na zachod Chani - jade tam juz
      siodmy raz i ciagle jest co robic.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka