tures7 22.06.04, 13:43 Czy ktoś był w duńskim legolandzie - dojazd własny??? Jak dojechać??? Gdzie mieszkać??? Jak się stołować??? Będę wdzięczny za każde info!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ulik1955 Re: L E G O L A N D !!! L E G O L A N D!!! LEGOLA 22.06.04, 14:33 Bylam, widzialam, dziadostwo. Stare, brzydkie, drogie, nie warte czasu ani pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: L E G O L A N D !!! L E G O L A N D!!! LEGOLA 22.06.04, 17:30 Nigdy tam nie bylam, ale to jest rzeczywiscie atrakcja ktora istnieje tak dlugo jak pamietam, wiec musi byc nie w najlepszym stanie. Wstep przypuszczam ponad 100 dkr od osoby, na rodzine znizka, ale jakies ponad 300 dkr bedzie. Noclegi w tej okolicy sa bardzo drogie, mozna zamowic nocleg ze sniadaniem, 400 skr/osoba w "bykrogen". Takie ceny widzialam w szwedzkich gazetach reklamujacych "danskferie". Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: L E G O L A N D !!! L E G O L A N D!!! LEGOLA 22.06.04, 17:50 moja znajoma byla z dzieckiem i bardzo sie im podobalo... ** milego wieczoru. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: L E G O L A N D !!! L E G O L A N D!!! LEGOLA 22.06.04, 18:27 Podobac sie moglo, szczegolnie malemu dziecku, ale pytanie czy to warte pieniedzy? Osobiscie wolalabym pojechac do Aqvaland, czy cos w tym rodzaju, to na pewno przyjemniejsze ze wszystkimi palmami, zjezezdzalniami, basenami, jest jak w tropiku. A podczas zwiedzania Legoland moze padac deszcz... zadna przyjemnosc. Moja siostra z Linkoping pojechala z kolezanka i ich dziecmi do Sommarland, mialy zamowiony i zaplacony hotel na terenie tego miejsca zabaw i rozrywki. Po godzinie zaczelo niesamowicie padac, a one byly ubrane w lekkie rzeczy, bo byly upaly. Zostaly te dwa zaplacone dni, dzieciom to moze niewiele przeszkadzalo, bo tam sa tez baseny do plywania, ale ich mamy mialy dosyc... Taki pech! Odpowiedz Link Zgłoś
anka18.3 Re: L E G O L A N D !!! 10.05.13, 13:03 Jak nie Legoland to może Park Rozrywki? www.unityline.pl/oferta/oferta_dla_ciebie/wycieczki_do_skandynawii/kopenhaga-i-park-rozrywki-bakken W Legolandzie nie byłam ale tu wybawiłam się za wszystkie czasy :D Każdy tam znajdzie coś dla siebie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anouk11 Re: L E G O L A N D !!! L E G O L A N D!!! LEGOLA 22.06.04, 20:28 Byłam w zeszłym roku. Niestety niewiele mogę pomóc bo mój chłopak mieszka w Danii i spaliśmy w Arhus w mieszkaniu jego firmy(mieszkamy normalnie w Kopenhadze) a z tamtad pojehalismy do Legolandu. Dla mnie bylo super nie pamietam ile kosztowal wstep ale to znajdziesz na stronie legolandu ale wszystkie atrakcje sa za darmo. Bylam prawie wszedzie spedzilismy tam caly dzien, wyjezdzilam sie na roznych kolejkach, teraz jest tez cos takiego nowego tak ze siadasz i sie sie na max obracasz w powietrzu nad przepascia.. JA lubie takie rzeczy czulam sie jakbym byla znowu dzieckiem ale tez pogoda byl swietna szczegolnie jak na DAnie, ja ciagle sie chłodzilam przy fontannach..niestety to lato zapowiada sie nieciekawie Odpowiedz Link Zgłoś
tures7 Re: L E G O L A N D !!! L E G O L A N D!!! LEGOLA 29.06.04, 16:37 Dzięki:))) Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Re: L E G O L A N D !!! L E G O L A N D!!! LEGOLA 05.07.04, 12:27 wstep to 180 DKR dla doroslego i chyba 160 DKR dla dziecka. A poza tym bardzo sie tam rozbudowalo w ostatnich 2 latach, dla mnie super atrakcja, a bylem w Logolandzie 3 razy. No, a jak zacznie padac, to nigdzie nic nie zobaczysz :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
fri_ex Re: L E G O L A N D !!! L E G O L A N D!!! LEGOLA 06.07.04, 11:37 tu masz aktualne ceny i informacje www.lego.com/legoland/billund/Tickets/default.asp?locale=1030 Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: L E G O L A N D !!! L E G O L A N D!!! LEGOLA 06.07.04, 16:26 Jesli NASTAWI SIE na deszcz, wezmie parasolke ... "Nie ma zlej pogody, jest tylko niewlasciwe ubranie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aart Re: L E G O L A N D !!! IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.13, 15:21 Legoland fantastyczny i wstęp kupowany w pakiecie z hotelem bardzo rozsądny (tzn bardzo tani!!!). 2 noclegi w hotelu Zleep tuż obok lotniska i 2 dni wstępu do Legolandu kosztowały w weekend majowy 1550 PLN dla rodziny 2+2 i porównując je z ofertą polskich wesołych miasteczek gdzie za atrakcyjniejsze rajdowanie w fotelikach musisz zapłacić min 10 zł za przejażdżkę za osobę a tam sobie polatasz nawet do góry nogami to wychodzi naprawdę atrakcyjnie cenowo (jest około ponad 20 atrakcji w tym 5 topowych jak jazda różnymi maszynami w tym w ośrodku pilotów latanie do góry nogami). Niestety wszystko poza pakietowym wstępem wszystko BAAAAAARDZO DROOOOOOOOOGIE. Hotdog czy też lody w parku to wydatek min. 15 zł za szt. Taxi 2 km jazdy z hotelu pod bramę parku czyli około 2 km to niecałe 40 zł. Podobnie za wszystko co zakupi się na miejscu - największe zestawy LEGO Chima do zakupu za 1500 DKK czyli ponad 800 zł. (Najdroższy jaki spotkałem w Polsce kosztował 359 zł) Majówka była okresem gdy wszystko można był "zaliczyć" kilka razy natomiast wytyczone trasy kolejek do atrakcji wskazują że w sezonie może to być bardzo trudne i dlatego chyba lepiej planować wyjazd na mniej atrakcyjny czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: L E G O L A N D !!! IP: *.westcon.no 21.05.13, 00:00 Witam. @aart: Mam zamiar wybrać się do Billund z rodziną. Na nocleg wybraliśmy właśnie hotel Zleep. Czy mógłbyś się ze mną skontaktować, podrzucić kilka złotych rad itp.. Mamy zamiar pobyć tam ok 4 dni, 3 w Legolandzie reszta na okolicę. Jedziemy autem z Gdyni, promem przez Karlskronę w Szwecji. Jak wygląda parkowanie przy hotelu. Mój kontakt to maciej_zawadzki@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś