Dodaj do ulubionych

ISTRIA - ktoś był niedawno na północnym wybrzeżu ?

IP: 62.181.188.* 13.07.04, 13:11
poszukuję inform. o Istrii(polnocne wybrzeze) - planuje sie tam wybrac
samochodem na poczatku sierpnia .
interesuja mnie prywatne kwatery - moze ktos cos polecic ?
(camping odpada)
dokad najlepiej sie wybrac - jakie miasta ?
moze ktos byl niedawno i chcialby napisac pare zdan na ten temat ?

pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: kama Re: ISTRIA - ktoś był niedawno na północnym wybrz IP: *.class145.petrotel.pl 13.07.04, 18:20
      chyba tam nikt nie bywa - ja już miesiąc czekam na informacje.
    • Gość: ania Re: ISTRIA - ktoś był niedawno na północnym wybrz IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 13.07.04, 22:25
      polecam kampingi dla naturystów w Umag. jeśli nie probowałaś nagiego opalania
      to spróbój. nie ważne jak wygladasz, nie wazne kim jestes. jestes wolna. poczuj
      to. cała hipokryzja fizyczności znika.
      • Gość: jarek Re: ISTRIA - ktoś był niedawno na północnym wybrz IP: 195.94.199.* 16.07.04, 07:43
        Byłem w tamyum roku w miejscowości Medulin/k.Puli. Bardzo urocze miasteczko.
        Plaże ładne, płaskie zejścia do wody, nie ma jeżowców, można kożystać z basenów
        hotelowych które znajdują się prawie na plaży. Ja byłem w apartamentach Ai Pini.
        Wysoki standard-polecam.
    • Gość: obserwator Polecam Rabac Cudowne piękne miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 23:00
      www.kompas-istra.com/root/supply/app/default.asp?lng=en&p=Rabac&s=a
    • rionka Re: ISTRIA - ktoś był niedawno na północnym wybrz 15.07.04, 13:36
      Czesc, ja wybieram sie w tamte okolice od 14-go sierpnia - na forum pytalam
      najpierw o namiary na kwatery, potem o opinie o okolicach Puli... niestety zbyt
      wielu informacji nie otrzymalalam... /chociaz za te, ktore otrzymalam - many
      thanks! :)

Dosc dlugo szperalam w necie i udalo mi sie natrafic na stronke z kwaterami,
      poprzez ktora nawiazalam kontakt z wlascicielami apartamentow w okolicach PULI -
      chetnie ci ja przesle, moze znajdziesz cos dla siebie :) Pisz na maila:
      rionka@gazeta.pl
      Pozdrawiam! R.
      • Gość: INKA Re: ISTRIA - ktoś był niedawno na północnym wybrz IP: *.puck.sdi.tpnet.pl 15.07.04, 13:45
        Odnośnie Puli mam pytanko ile kosztuje prom do Wenecji bo słyszałam że można
        zrobić sobie jednodniowe wycieczki właśnie z tej miejscowości do Włoch
        • Gość: andr Re: ISTRIA - ktoś był niedawno na północnym wybrz IP: *.malobadz / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 19:00
          Prom kosztuje około 450kun (1euro 7kun)
    • Gość: renata Re: ISTRIA - ktoś był niedawno na północnym wybrz IP: *.bochnia.sdi.tpnet.pl 15.07.04, 14:17
      w niedziele wrocilam z Istrii, spedzilismy tydzien w Novigradzie, malej
      miejscowosci na polnoc od Rovinj. apartament wynajelismy za posrednictewm
      internetu (www.holiday-home.pl),bylo moze troszke drozej niz gdybysmy pojechali
      w ciemno.. ale jechalismy pierwszy raz i chcielismy miec pobyt juz zaklepany.
      za apartament polozony w slicznej dzielnicy mieszkalnej 300 m od morza
      zapalcilismy ok 12 euro/os/dzien (zmywarka, pralka, mikrofala, ekspress do
      kawy, lazienki z prysznicem, wanna, bidetami, calkiem przyzwoite umeblowanie,
      cisza, zadnych ruchliwych ulic w poblizu, noca slychac tylko cykady i szum
      morza:-))
      Novigrad byl dla nas baza wypadowa do: Rovinj, Puli oraz Wenecji. polecam
      zwiedzenie chorwackich miasteczek zwlaszcza wieczorem i noca... maja swoj
      niepowtarzalny klimat i sa po prostu uroczo romatyczne:-)) do Wenecji nie
      plynelismy promem, pojechalismy samochodem (wycieczki statkiem organizowane sa
      przez tamtejsze biura, nie ma z tym zadnego problemu, koszt to ok 450 kun od
      osoby, samochodem wyszlo zdecydowanie taniej)
      jesli ktos ma jeszcze jakies pytana, chetnie odpowiem w miare swojej wiedzy :-))
      • Gość: Kama Re: ISTRIA - ktoś był niedawno na północnym wybrz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 18:21
        a jakie tam są plaże ; czy można spotkać żwirowo-piaszczyste.
        • Gość: renata Re: ISTRIA - ktoś był niedawno na północnym wybrz IP: *.bochnia.sdi.tpnet.pl 16.07.04, 10:52
          moge sie wypowiedziec tylko na temat plazy w nowigradzie, na inne nie starczylo
          czasu:) plaze sa zwirowe i nie jest to wcale drobny zwirek:-)) ale bylo z nami
          3-letnie dziecko, ktore wspaniale bawilo sie tymi kamieniami.. zejscie do morza
          jest lagodne, woda stopniowo coraz glebsza, wiec dzieci spokojnie mogly sie
          kapac a my z lezaczkow tylko czujnie na nie spogladac;-))
      • Gość: Kama Re: ISTRIA - ktoś był niedawno na północnym wybrz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 18:27
        jesze o wycieczce do Wenecji - gdzie zostawiliście samochód i ile czasu taki
        wypad trwał tz. czy nocowaliście gdześ na kempingu czy rano wyjechzliście
        a wrociliście wieczorem -jak najszerszy opis dostania się do Wenecji.
        Ja mogę służyć radami na temat Dalmacji- od Primostenu do Dubrownika włącznie
        z Peljesaczem i Korculą.
        • Gość: renata Re: ISTRIA - ktoś był niedawno na północnym wybrz IP: *.bochnia.sdi.tpnet.pl 16.07.04, 11:07
          opis wycieczki do wenecji, postaram sie o jak najbardziej szczegolowy, dla
          ciebie i moniki:-))
          1/ odleglosc z novigradu do wenecji to jakies 270 moze ciut wiecej km
          2/ wyjchalismy o 5 nad ranem, zeby uniknac upalow i korkow, dotarlismy ok 9 (w
          tym krotki postoj na kawe i snadanie)
          3/ benzyne tankowalismy w slowenii, tam najtaniej
          4/ w koszt tej wycieczki trzeba wliczyc przejazd autostrada we Wloszech (5,5
          euro w jedna strone, koniecznie trzeba miec monety, bo tam na bramkach sa
          automaty:-))
          5/ parkowalismy za mostem (olbrzymi i dlugi most laczacy wenecje z ladem, nie
          wiem jak sie nazywa, ale jak do niego dojedziesz, to poznasz napewno:-))
          zaraz za mostem jest duzy, pietrowy parking, latwo trafic, kiruja do niego
          tablice. koszt parkingu 16 euro/12 godzin lub 18 euro/24 godziny
          6/ tuz obok parkingu trzeba wziasc do autobusu lub tzw tramwaju wodnego, ktory
          dowiezie na Plac sw, Marka. my oczywiscie wybralismy tramwaj wodny - tu
          kolejny wydatek - 7 euro od osoby (tam i z powrotem)
          7/ i to juz chyba wszystko...pozostaje tylko zwiedzanie, co zajelo nam sporo
          czasu(kilka godzin)... Wenecja ma swoj klimat i swoisty czar... choc do
          najczystszych miejsc nie nalezy
          8/ jesli chodzi o ceny w Wenecji: najtansza pizza 6 euro, galka lodow 1 euro,
          pyszne capuccino 3 euro :-))

wrocilismy zmeczeni, ale pelni wrazen.. acha..wycieczka byla oczywiscie
          jednodniowa :-))
          • Gość: Kama Re: ISTRIA - ktoś był niedawno na północnym wybrz IP: *.class145.petrotel.pl 16.07.04, 23:04
            dziękuję za opis.
      • monikannaw Re: ISTRIA - ktoś był niedawno na północnym wybrz 15.07.04, 22:43
        Cześć wspaniale opisujesz. Mnie interesuje ile kilometrów jest do Wenecji od
        Novigradu - czy można zrobić wycieczkę jednodniową - jak ją zorganizowaliście.
        My jedziemy z dwójką dzieci. Ja na przyszłe wakcje polecam Ci Split, Omiś,
        Macarską, Baśka Woda, Dubrownik - wspaniałe miejsca, zakochaliśmy się w nich. w
        trym roku chcemy zobaczyć północną HB. czekam na wiadomość
        • Gość: renata Re: ISTRIA - ktoś był niedawno na północnym wybrz IP: *.bochnia.sdi.tpnet.pl 16.07.04, 11:13
          odpowiedz znajdziesz pod postem kamy:-))polecam wycieczke do wenecji...bedac
          tak blisko naprawde szkoda przegapic taka okazje.. nam tez Chorwacja bardzo sie
          spodobala, choc Istria jest droga i podobno nie tak piekna jak Dalmacja.. w
          przyszlym roku wybierzemy sie napewno w okolice, o ktorych piszesz.
          pozdrawiam :-))
      • monikannaw Re: do Renaty 17.07.04, 18:34
        Dzieki Reniu za opis wycieczki do Wenecji. Napisz mi tylko jeszcze czy trudno
        znależć apartament w Nowigradzie? Monika
        • Gość: renata Re: do Renaty IP: *.bochnia.sdi.tpnet.pl 17.07.04, 21:42
          niestety, tego dokladnie nie wiem... my rezerwowalismy apartament wczesniej..
          moze podam ci adres i namiary na tamtejsza agencje turystyczna, ktora
          nas "obslugiwala" : Tourist agency RAKAM, HR-52466 Novigrad, Str.Malinska 5
          tel. 0038552 757047. czynna bodajze do 21:-)) panie mowia po niemiecku i
          angielsku.. w czasie kiedy tam bylismy nie bylo jeszcze sezonu i chyba nie
          byloby problemow z apartamentem :-))
    • Gość: ron5 Re: ISTRIA - ktoś był niedawno na północnym wybrz IP: 217.96.76.* 15.07.04, 18:08
      Byłem na Istrii w końcu Sierpnia 2 lata temu w bungalowach Savudrija,koło
      Umagu.Byłem b.zadowolony.Miejscowość Savudrija jest kameralna,dużo kwater w
      domach.Pamiętam też restauracje z b.dobrym jedzeniem.Im bliżej Umagu tym więcej
      komercji,kampingi itp.,ale sam Umag też jest sympatyczny,ale na pewno mniej
      atrakcyjny od Rovinja.Plaże kamieniste ,w laskach piniowych.Dużo możliwości gry
      w tenisa ( w Umagu sa turnieje międzynarodowe)Jedno z bardziej (wg mnie )
      sympatycznych miejsc w Chorwacji a do tego blisko,kilka km za granicą
      słoweńską.Mało rodaków.Pozdrawam,
    • Gość: andr Re: ISTRIA - ktoś był niedawno na północnym wybrz IP: *.malobadz / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 18:57
      Właśnie wróciłem z Porecia . Jedno z najładniejszych,oprócz Rovinji.Ogólnie na
      Istri jest bardzo drogo,ale warto się wybrać.
      • Gość: adria Re: DO ANDR IP: 62.181.188.* 16.07.04, 09:03
        Skoro twierdzisz ze jest b. drogo na Istrii - Prosze Ciebie napisz jesli mozesz
        ceny kwater prywatnych - ile sobie zycza za os. za 1 noc
        / ew. przykladowe ceny art. spozywczych

pzdr adria
    • Gość: at Re: ISTRIA - ktoś był niedawno na północnym wybrz IP: *.crowley.pl 15.07.04, 19:07
      wróciłem 2 tgdn.temu-jak chcesz to pytaj atfpp@gazeta.pl
      • monikannaw Re: ISTRIA - ktoś był niedawno na północnym wybrz 15.07.04, 22:48
        jestem ciekawa gdzie byłeś? czy jesteś zadowolony? My wybieramy się 7 sierpnia.
        Znam już polłudniową HB, chcę poznać północną? A nie wiem gdzie jest pięknie?
    • Gość: jarek Re: ISTRIA - ktoś był niedawno na północnym wybrz IP: *.chello.pl 19.07.04, 18:13
      Wczoraj wróciłem z Chorwacji. Byłem na płw. Istra w miejscowości Savudrija.
      Byłem tam już 7 -y raz i nie żałuję. Do granicy ze Słowenią 15 min. (samochodem)
      tu jest o wiele taniej jeżeli chodzi o benzynę i jedzenie; kolejne 12 min. i
      jesteś w Trieście(Włochy); z Savudriji do Wenecji jest 2 h drogi. O okolicy
      wiem wszystko. Co zwiedzać, co ile kosztuje i jak najszybciej dojechać. Z
      namiotem jeżdżę tam od lat i jeździć będę. Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania
      to pytaj jskwiercz@hotmail.com Skąd jesteś/
      to powiem Ci jak tam dojechać. Pozdrawiam. W Savudriji są bungalowy (normalne
      domy z wszystkimi wygodami) o wiele tańsze niż kwatery.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka