Gość: berenia IP: 81.210.125.* 26.09.04, 20:42 Gdzies zapodzialam przepis (zdaje sie z Kuchni) na piersi z indyka z winogronami i estragonem zaciagniete kremowka. Czy ktos go ma i moglby sie podzielic? Baaardzo prosze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: berenia Re: Indyk z winogronami IP: 81.210.125.* 27.09.04, 16:09 No nie badzcie tacy. Moze chociaz jakis pomysl jak te skladniki polaczyc w calosc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sepia Kurczak z winogronami:) IP: *.jtb.pl 27.09.04, 18:57 Widzę, że nikt z bardziej kompetentnych Ci nie odpowiada, więc ja spróbuję. Co prawda nie mam przepisu na indyka w winogronach, ale kiedyś znalazłam ten. "Kuraczak w winogronach piersi z kurczaka, półtora kubka winogron bez pestek, 2/3 kubka majonezu, 2 łyżki curry, łyżka oliwy, 1/3 łyżki pieprzu kajeńskiego, pieprz czarny, łyżeczka octu owocowego (pewnie jabłkowego) Wykonać sos ze wszystkich składników z wyjątkiem winogron (i kurczaka oczywiście). Przyprawić - autor polecał, by maczać winogrona w sosie i próbować - metoda dobra pod warunkiem, że nie będziemy próbować w nieskończoność (a raczej skończonosć winogron). Podsmażyć piersi (3-5 min z każdej strony), wyjąć i pokroić w kostkę. Wymieszać kawałki kurczaka z 1/3 winogron, zalać sosem. Dodać winogron w zależności od preferencji" Bardzo zachwalano ten przepis... Pozdrawiam gorąco! I też będę czekać jeszcze na tego indyka:) Odpowiedz Link Zgłoś