michas2004 10.11.04, 08:15 Witam! Już wim skąd u nas problemy ze ssaniem piersi maluszek ma pleśniawki narazie tylko na wargach i troszkę język. Słyszałam że to trudno wyleczyć proszę o pomoc. Dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
very_martini wpisać w wyszukiwarkę BORAX:) 10.11.04, 08:40 I pleśniawki też, bo swego czasu była dyskusja;) Jak znajdziesz, i będziesz miała jakieś wątpliwości, śmiało pytaj! 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
michas2004 Re: Pleśniawki jak pomóc? 10.11.04, 16:23 Witam! Muszę zamówić ten lek BORAX i mam pytanie jaka firma go produkuje iczy mogę podawać kuleczki rozpuszczone w wodzie. Czy wystarczy podać ten lek czy trzeba nalot ścierać z buzi? Dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link
beba2 Re: Pleśniawki jak pomóc? 10.11.04, 16:46 Nigdy nie bawiłam się w żadne ścieranie nalotu ( i jesli mnie kiedyś dobrze wyszkolili, to rzeknę, że nawet nie wolno tego robić). Borax 5 CH ( homeopatyczny ofkors ), moze być firmy Boiron, z tym przynajmniej farmaceuci nie mają problemów. W wodzie można, ale nie trzeba - nawet niemowlakowi mozna włożyć do buzi. Jak borax nie da rady to się zgłoś. Odpowiedz Link
michas2004 Re: Pleśniawki jak pomóc? 10.11.04, 16:49 Dziękuję, o tym ścieraniu powiedziała mi pielęgniarka pediatryczna cytuję: ścierać mocno nawet do krwi i pocierać pieluszką z moczem dziecka. Nie przemawia do mnie takie leczenie kupię kuleczki Pozdrawiam Odpowiedz Link
akownik Re: Pleśniawki jak pomóc? 10.11.04, 18:04 nie scierac.ale przemywanie pielucha z moczem dziecka to bardzo dobry pomysl Odpowiedz Link
michas2004 Re: Pleśniawki jak pomóc? 10.11.04, 18:32 Pomóżcie co robić nie ma w aptece leku borax i może sprowadzą na poniedziałek bo jutro święto, jak ulżyć maleństwu smarować nyststyną czy moczem co lepsze. Mieszkam w niedużym mieście gdzie nie ma dobrej apteki homeopatycznej lekarza zresztą też. Czekam na odpowiedź! Pozdrawiam i dziękuję Odpowiedz Link
beba2 Re: Pleśniawki jak pomóc? 10.11.04, 18:38 Podobno mocz jest wyjściem idealnym ( nystatyna niekoniecznie, zwłaszcza stosowana miejscowo). Odpowiedz Link
very_martini Re: Pleśniawki jak pomóc? 10.11.04, 21:52 Oł jea, mocz jest nie do przecenienia, wpisz w goodle urynoterapia. 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
zgagusia Re: Pleśniawki jak pomóc? 11.11.04, 12:14 mojemu dziecku na afty ladnie pomogl Albicansan D5 po 4 kropelki na czczo Odpowiedz Link
bramka30 Re: Pleśniawki jak pomóc? 11.11.04, 21:45 ja stosowałam aftin. Działał. Później dowiedziałam się o moczu, wiele osób mi to polecało, ale już nie zdążyłam się przekonać :) Odpowiedz Link
beba2 Re: Pleśniawki jak pomóc? 12.11.04, 12:27 Aftinu nie wolno stosować u dzieci poniżej 3 roku życia. Zawiera kwas borowy ( i niestety nie homeopatyczny). Nie wolno go stosować - tego kwasu - pod żadną inną postacią, np. jako składnika maści. Odpowiedz Link
michas2004 Re: Pleśniawki jak pomóc? 17.11.04, 08:55 Witam! Dziękuję za wszystkie odpowiedzi dopiero je przeczytałam bo kilka dni miałam zepsuty komputer z pleśniawkami od poniedziałku walczę boraxem z firmy Dagomed nr 43 jest to lek kompleksowy ale taki mi sprowadzono. Stosuję 4 razy po 5 granulek ale efekt jest mizerny i chyba dołącze nacieranie moczem, można? Od 15.11 mamy jeden ząbek drugi jest tuż tuż stosuję chamomillę lub dagomed 44 ale tylko jak jest gorzej i działa świetnie. Napiszcie co dalej robić z tymi wstrętnymi pleśniawkami. Dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link
michas2004 i jeszcze jedno pytanie 17.11.04, 12:54 Czym leczyć przeniesione na piersi pleśniawki ? (są to such łuszczące się plamki nie bolą ale swędzą) Dziękuję Odpowiedz Link
beba2 Re: i jeszcze jedno pytanie 17.11.04, 17:13 Mercurius 9 CH na te pleśniawy spróbuj - 2 x dziennie po 3 kulki ( i dziecku i sobie). Odpowiedz Link
beba2 Re: i jeszcze jedno pytanie 17.11.04, 17:16 I fajnie by było pozażywac jeszcze candida albicans 15 CH - 1 x dziennie po trzy kulki. Odpowiedz Link
michas2004 Re: Pleśniawki jak pomóc? 17.11.04, 19:08 Witam! Jutro pójdę zamówić te leki do apteki a do tego czasu będę brać to co mam ale czy borax mogę brać też ja i w jakiej dawce? Odpowiedz Link
very_martini Re: Pleśniawki jak pomóc? 17.11.04, 21:13 Sobie odpuść, na razie bierz, co dochtor Beba kazali;) 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
beba2 Re: Pleśniawki jak pomóc? 17.11.04, 21:29 A moze by tak się z jakimś homeopatą umówić, coby się zajął i Tobą i dzieciną ( na dłuższą metę). Bo takie leczenie przez internet, przez bebęnielekarza, to może się skończyć tak czy owak... :P Odpowiedz Link