Gość: gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:24 Grozi mi operacja na skoliozę? Czy to dobre rozwiązanie? Jak długo trwa rekonwalestencja, gdzie najlepiej może za granicą. Co z blizną? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blueone Re: Czy ktoś jest po operacji na kręgosłup? 10.05.05, 12:34 Czy to,że grozi Ci operacja to pytanie czy stwierdzenie? Ile masz lat i jak duże skrzywienie? Może przyda się link www.skolioza-porady.com/ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Czy ktoś jest po operacji na kręgosłup? IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 10.05.05, 16:04 Jestem po operacji kręgosłupa.Zabieg miałam, w 1997 roku w Zakopanem.Rekonwalescencja nie jest długa.Dochodzi sie do całkowitej sprawności po około 2-3 miesiącach.Osiem lat temu opreracja polegała na wstawieniu usztywniającyh odcinek kręgosłupa prętów, i śrub. Mój zestaw nosi nazwę" DERO+ŚRUBY".:)))))Wielkość blizny zalezy od odcinka ktory bedzie operowany.Ja ma 15cm niezbyt widoczną szramę.Oprócz tego cięte mam biodro , z ktorego lekarze pobierali "wiórki" kości .Owymi wiorkami zasypywane były pręty w plecach po to aby przyspierszyc gojenie. Przed zabiegiem bylam okolo 1,5 miesiąca w szpitalu po zabiegu trzy tygodnie. Jesli masz jakieś pytania to podaje gg 2627350 lub mail ninaspi@poczta.fm Podrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
m.graca Re: Czy ktoś jest po operacji na kręgosłup? 16.05.05, 15:34 Mój zabieg miał miejsce w 1986, równiez w Zakopanem.Skolioza była już zaawansowana ponad 70 stopni, wcześniej latami leczyłam sie w RAbce ( od gimnastyki i basenu przez gorset ortopedyczny ,a potem gipsowy).Dzisiaj jestem szczęsliwą mamą zamiast nieszczęśliwą garbuską, i jak na razie nie mam większych dolegliwości ( odpukać).Chętnie udzielę wyczerpujacych informacji drogą mailową. Odpowiedz Link Zgłoś
tator2 Re: Czy ktoś jest po operacji na kręgosłup? 19.05.05, 00:40 Cześć! Ja jestem po operacji kręgosłupa już 15 lat na skoliozę i czuję się cały czas dobrze, przy tym mam już dziecko 7 lat i myślę o drugim. Operację wykonano w Świebodzinie, blizzna mało widoczna na plecach tylko na biodrze trochę większa, ale kto by się tym martwił. Najważniejsze żeby się udało. Tak więc nie myśl o zagranicy tylko zdecyduj się u nas ją przeprowadzić. Mamy lekarzy nie gorszych od zachodnich. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś