vampi_r
04.07.05, 15:06
Przy rezerwach pod przyszłe trasy bezkolizyjne w Warszawie zabudowa idzie w najlepsze. Podam tu dwa przykłady.
1. Na skraju ulicy Woronicza tuż przy planowanej Trasie NS.
Jeden 10-cio pietrowy dom już stoi i nawet jest zamieszkały i nic już nie można zrobić.
Rozpoczęto natomiast właśnie budowę innego bloku. Spółdzielnia Mieszkaniowa Politechnika. Tel. 848 54 11.
Zadzwoniłem i zapytałem się.
Blok tylko dla członków spółdzielni i pracowników Politechniki Warszawskiej.
Nie mogłem więc udawać klienta zainteresowanego zakupem.
Po krótkiej i przyjemnej rozmowie z pewnym panem, przystąpiłem wiec do konkretów:
- Czy wiedzą Państwo, ze stawiają blok tuż przy planowanej trasie szybkiego ruchu?
- "SBM": Ale kiedy to będzie - przyjazny ton głosu ze słuchawki zmienił się w oschły - za kilkanaście lat...
- A skąd Pan wie, ze dopiero za kilkanaście?
- "SBM": Mamy swoje pewne informacje...
- Czy informują Państwo członków spółdzielni, że będa kiedyś mieszkać przy trasie o sporym ruchu?
- "SBM":.... no... są spotkania z członkami spółdzielni.... Tak... informujemy
- I o czym informujecie? - że trasa będzie za kilkanascie lat?
- "SBM": Proszę Pana - głos w słuchawce zmienił ton na wrogi - kim Pan w ogóle jest i o co Panu chodzi? Co mi Pan tu imputuje?
- Chodzi mi o ustalenie, czy władze spółdzielni są uczciwe i informują mieszkanców bloku o przyszłej trasie tuż pod oknami...
- "SBM": To dziękuję za rozmowę...
- A może się Pan przedstawić?
- "SBM": Nie... (trzask)...
2. Dom Development. tel. 860 68 80. Ursynów osiedle Olimpia 2. Tuż przy weźle z POW Ursynów Zachód.
- Dzień dobry. Jestem zainteresowany kupnem mieszkania na Ursynowie... Ponoć budują Państwo gdzieś tam osiedle Olimpia..
- "DD": Tak, to nasza nowa inwestycja, osiedle ogrodzone i strzezone, blablabla
- Tak.. rozumiem, ale ja nie znam Ursynowa, a z Państwa mapki w internecie niewiele wynika. Co tam jest w okolicy tego osiedla?
- "DD": Doskonała lokalizacja, blisko do hipermarketu Geant, Obi, w okolicy są sklepy, blisko do Lsu Kabackiego.
- A co z komunikacją? słyszałem, ze na Ursynowie są korki...
- "DD": Zdarzają się, sle tylko w godzinach porannych, poza tym blisko do stacji metra.
- Proszę Pani... Ja nie znam Ursynowa, proszę mi opowiedzieć, co znajduje się w okolicy osiedla lub co będzie tam budowane.
- "DD": Osiedle połozone jest w centrum Ursynowa, więc teren zagospodarowany, w okolicy są szkoły, sklepy, do Geant 5 minut na piechotę. To pierwszy etap naszej inwestycji, bo osiedle będzie rozbudowywane. Poza tym osiedle strzezone.
- No a co z planowaną autostradą przez Ursynów?
- "DD": Autostrada będzie szła w tunelu
- W tym miejscu będzie już tunel?
- "DD": No tak.
- To ja się jeszcze zastanowię.