iza805 07.01.06, 20:26 można podać dziecku słyszałam że nie każda się nadaje ? i czy można nie przegotowaną mineralną? [pozdrawaiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patyczako Re: jaką wodę mineralną ... 07.01.06, 20:36 ja zawsze podawalam żywiec a czy gotowac czy nie to zalezy od wieku dziecka... gdy byl malutki to po nieprzegotowanej mial wciaz wzdecia a gdy sprobowalam przegotowac to jak ręką odjął ijuzbylo dobrze... ale gdzies 5 mies. juz tego nie robie i jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_szczurka Re: jaką wodę mineralną ... 07.01.06, 20:39 zywiec - źródlana a nie mineralna, nie gotuje. Odpowiedz Link Zgłoś
iza805 Re: jaką wodę mineralną ... 07.01.06, 20:45 dzięki za odpowiedzi. czy wiecie może dlaczego mineralna może zaszkodzić? podobno za dużo sodu jest w niektórych słyszał ktoś o tym? pozdrawaiam Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: jaką wodę mineralną ... 07.01.06, 20:59 sa wody z roznym stopniem mineralizacji: nisko-, srednio-, i wysokomineralizowane ( w wysokomineralizowanych jest duzo sodu, ale i innych jonow w zaleznosci od gatunku wody, w srednio- i niskomineralizowanych jest odpowiednio mniej jonow mineralnych ), dla niemowlaka zaleca wody niskozmineralizowane, zeby nie obciazac dodatkowo ukladu pokarmowego; na etykiecie jest zawsze informacja o stopniu mineralizacji; Odpowiedz Link Zgłoś
asia_mysia Re: jaką wodę mineralną ... 07.01.06, 21:11 ja gotuje mleko i herbatke na "zywiec" a ostatnio nie było "zywiec" i kupiłam "mama i ja" pediatra powiedział ze obojetnie jak woda byle by była mineralna,ja musiałam zaczac uzywac wody mineralnej bo córeczka dostała uczulenia na wode z kranu pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: a nie wystarczy filtrowana... 07.01.06, 22:27 A nie wystarczy filtrowana filtrem BRITa - znacie jakas opinie??? mnie osobiscie nie smakuje woda zywiec - podpowiedzcie jaka inna wode zrodlana/mineralna przy karmieniu bedzie mozna pic? Pozdrawiam / 37 tc) Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: a nie wystarczy filtrowana... 07.01.06, 22:35 watek dotyczy wody dla dziecka do przygotowywania mleka; mama karmiaca ma wieksze mozliwosci wyboru; czytaj etykiety - nie powinna byc to woda wysokomineralizowana, wybierz te, ktora Ci smakuje; do przygotowania herbaty itp, spokojnie wystarczy filtrowana Odpowiedz Link Zgłoś