roa1 09.09.05, 20:45 Jak w temacie. Jesli ktoś wie o jakimś kursie będę wdzieczna za informacje. Pzdr :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek3142 Re: kurs w Krakowie? 22.09.05, 09:03 Najtaniej w Krakowie jest zrobić kurs pilota na AGH. Zapisy i informacje: Zrzeszenie Studentów Polskich AGH AGH, Al. Mickiewicza 30, 30-059 Kraków pawilon C1, pokój 322A, 3 piętro tel. (0-12) 617-20-20, 507-182-176 Odpowiedz Link Zgłoś
myszka-ania Re: kurs w Krakowie? 22.09.05, 20:28 Witam!Jestem swiezo po kursie organizowanym przez biuro Gaudeamus(zapisy jak wyzej na AGH)Kurs intensywny trwal 2 tyg.Pierwszy tydzien spedzilismy na wykladach teoretycznych w Krakowie,a potem praktyczny w Niedzicy(skad byly wyjazdy w Tatry ,Pieniny na Slowacje)Duzo mi dal i jestem zadowolona.Egzamin zdawalam 2 tygodnie temu w Urzedzie w Krakowie!Jesli masz jakies pytania to chetnie odpowiem na maila:myszka-ania@tlen.pl.Polecam stronke: www.gaudeamuscom.pl/pliki/pilot.htm (kurs w terminie 25.10-17.12.05 w cenie 390 zł)Pozdr.Ania Odpowiedz Link Zgłoś
acton TYLKO NIE GAUDEAMUS!!! 13.11.05, 12:12 Ta firma to przekręt. Właściciel (Artur) prowadził kiedyś biuro (pod inną nazwą) na Akademii Pedagogocznej i był jakiś totalny przekręt. Pisano o tym w prasie. Sam skończyłem u tego pana kurs. Kurs owszem rzetelny, ale próbują ciągnąć różne ukryte koszty w trakcie. A to zupełnie nikomu niepotrzebne książki, a to dodatkowe bezużyteczne kursy, dopłaty do tego i tamtego, w końcu się okazuje nawet, że egzamin jest droższy. To akurat nie jego wina, ale wiedział o tym w momencie zapisywania się uczestników. Takie drobne kłamstewka. AGH tego nie organizuje, tylko koleś odpala kasę chłopakom ze zrzeszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
aficionado1 Re: TYLKO NIE GAUDEAMUS!!! 11.02.06, 20:38 Nie polecam Gaudeamusa. Artur Ragan - wlasciciel biura - to nierzetelny koleś. Szkolenie ogranicza sie do pokazow slajdow z jego wyjazdow. Poza tym koleś w trakcie szkolenia łazi na konkretnej lufie i uważa że jest smieszny...Potwierdzam to ze jes pelno kosztow ukrytych. Ragan pisze 399zl a okazuje sie ze powinno byc 599zl a bo ksiazka, a bo wycieczka a bo.....Jedynym plusem biura jest Wandzia...ahhh te jej ukrainskie spojrzenie:) Wandziu całus dla Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
arleta.r Re: kurs w Krakowie? 27.09.05, 17:37 a ja mam pytanie: jakie mogą być ubytki zdrowia które pozwalakją jednak na zrobienie kursu? Odpowiedz Link Zgłoś
anirac Re: kurs w Krakowie? 23.09.05, 14:53 Kazdy kto siedzi w branzy wie, ze na kurs idzie sie do Amigo albo do Delty. Amigo ma najlepsze kursy i do tego posredniczy w zatrudnianiu pilotów, nawet szkoli specjalnie pod touroperatorów. Jak ktos chce sobie zrobic tylko papierek to moze isc wszedzie, jak chcesz pracowac jako pilot to idz tam gdzie Ci pomoga. Podaj strone: www.amigo.krakow.pl sama u nich konczylam i wiekszosc ludzi z malopolskich pilotow (mowie o tych jezdzacych) to wlasnie ich absolwenci. o czyms to swiadczy Odpowiedz Link Zgłoś
roa1 Re: kurs w Krakowie? 28.10.05, 20:21 Oj dawno tu nie zaglądałam a tu tyle odpowiedzi, dziękuję za wszystkie cenne uwagi. Planuję kurs na wiosnę więc mam jeszcze chwilę na podjęcie decyzji. Pzdr :) Odpowiedz Link Zgłoś
trialkowa Re: kurs w Krakowie? 07.12.06, 18:13 Muszę przyznać, że też jestem kursantka gaudeamusa. Niestety mam raczej negatywne wspomnienia. Faktem są te ukryte koszty, pozatym Pan właściciel prowadzi zajęcia na podstawie prezentacji uczestników, co moim zdanie jest wyręczeniem bo nie przynosi to efektów!Może chciał zrobić z tego interaktywne ćwiczenie ale mu troche nie wyszło!Pozatym wycieczka, która miała być egzaminem praktycznym wewnętrznym była, moim zdaniem, toltalnym nie wypałem!Jedynymi plusami biura są: wysoka zdawalność i Sławek Nosek(jego wykład na temat rezydentury i Grecjkich wysp był najlepszym punktem tego kursu). Ale to moje osobiste odczucia nie wiem jak inni... P.S. Wiem, że są zamiary utworzenia forum na temat BT Gaudeamus, więc bądźcie czujni a dowiecie się więcej!Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
inka-karolinka Re: kurs w Krakowie? 08.12.06, 11:09 a ja zrobilam w amigo i bylo oki egzamin "poszedl" od pierwszego podejscia chociaz to napewno nie tylko za sprawa kursu ale samemu tez trzeba sie pouczyc Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszpiziak Re: kurs w Krakowie? 09.12.06, 02:40 ja robiłem pare lat temu u Kruczka z AWF-u przez jego biuro Hubertus :) ale nie moge narzekac - zajecia prowadzili rzeczywiscie ludzie znajacy sie na rzeczy i sporo na nich skorzystalem:) Zdalem za pierwszym razem, ale to bardziej moim zdaniem swiadczy na 1 miejscu o mnie, a dopiero dalej o kursie, ktory byl OK :) Wiem, ze dalej robia te kursy wiec polecam, jesli kadra jest ta sama. Choc i tu - w moim przypadku - byla zagwozdka, czyli bonus 50 zeta chyba za wycieczke na ktorej byl exam wewnetrzny... Ale ja na niej nie bylem:) Tyle, ze jak wspomnialem bylo to juz kilka lat temu, jak teraz jest u Zygmunta K. moze ktos napisze.A na marginesie, zrobilem kurs, egzamin zdalem i teraz jezdze :) b Odpowiedz Link Zgłoś