Dodaj do ulubionych

"MALAGA" na promenadzie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 08:17
WItam serdecznie. Zarezerwowałam lokal MALAGA (promenada) na przyjęcie
komunijne. Chcę was prosić o opinie na temat tego lokalu.Jeszcze nie
uzgadniałam szczegółów z właścicielem, dlatego chciałybm wiedzieć jak wygląda
tam przyjęcie. Chodzi mi szczególnie o obsługę kelnerską, meni, i całośc. A
może powinam zrezygnowąc. Słydszałam bardzo różne opinie.
Obserwuj wątek
    • t3d1 Re: "MALAGA" na promenadzie 13.03.06, 08:52
      DrOgO
      • Gość: ona Re: "MALAGA" na promenadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 15:18
        drogo..ze tak zapytam, jaka cene za komunie powinnam zaplacic, by bylo
        powiedzmy srednio? Ktory lokal polecicie. Za rok komunia i juz trzeba sie
        rozgladac podobno.
        • harry1983 Re: "MALAGA" na promenadzie 14.03.06, 10:57
          Gość portalu: ona napisał(a):

> drogo..ze tak zapytam, jaka cene za komunie powinnam zaplacic, by bylo
          > powiedzmy srednio? Ktory lokal polecicie. Za rok komunia i juz trzeba sie
          > rozgladac podobno.

Ludzie to teraz mają pie..a z tymi komuniami...przyjęcia robią jak na wesele conajmniej - jak ja byłem u komunii to cała "dzampreza" była w domu, było może max 20 osób z czego połowa to dzieci - jakoś się pomieściliśmy wszyscy w dwupokojowym mieszkaniu i był git - co wy tam tańce chcecie urządzać, oczepiny czy jeszcze coś innego ?

Nie róbcie takiego ołtarzyka z tej komunii, zwłaszcza, że cała ta szopka jest robiona wyłącznie po to, żeby się pokazać.

"Bo mnie stać"

W tym roku taka szopka czeka mnie ze mną w jednej z ról głównych (jako chrzestnego) - ale z tego co się mogę domyślać będzie skromna impreza w domu dla najbliższej rodziny - po co robić cały ten cyrk?
          • Gość: ???? Harry oszołomie zamilknij ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 20:46
            HARRY A TO WTOWJA SPRAWA JAK KTOŚ URZĄDZA KOMUNIE ?
            siedz na swoje du..pie i nie wpie..radalaj sie w sprawy innych !!
            niedlugo bedziesz decydował jak mamy kopulować ???
            taka forma Kaczyzmu ?
            • Gość: mateusz Re: Harry oszołomie zamilknij ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 23:13
              muszę się z Tobą po części nie zgodzić- po pierwsze rzeczywiście nie którzy
              mogą nie mieć miejsca na zorganizowanie komunii i tu zdanie harrego jest
              niestosowne ale uważąm że jego proroctwa są słuszne i za jakieś 15-20 lat
              komunia będzie taką imprezą o której pisze
              • Gość: lucio Re: Harry oszołomie zamilknij ! IP: 213.199.204.* 15.03.06, 00:00
                Komunia w domu ma jedną zaletę rodzina przez kolejne kilka dni ma
                wspaniła "wyżęrkę" poniewaz zawsze robi sie wszystkiego więcej. Fakt roboty
                duzo ale i atmosfera inna. Kiedyś ludzie chyba byli bardziej zaradni i w brew
                pozorom bardziej robotni, przynajmniej na swoim. Teraz wygoda i
                drobnomieszczaństo.
            • harry1983 Re: Harry oszołomie zamilknij ! 15.03.06, 00:09
              Pisanie dwoch postów pod rząd pod róznymi nickami zakrawa na prowokacje - to po pierwsze

Nie wal tak w tą klawiaturę, bo się spocisz, to po drugie.

Postaraj się zrozumieć to co czytasz - po trzecie.

Właśnie z niezrozumienia tego co napisałem wynikają bzdury jakie piszesz (ku uciesze gawiedzi)

Jak dla mnie to sobie możecie robić komunie nawet w domu przedpogrzebowym i też mi to zwisa, faktem jest, że spora część ludzi robi "impreze" "w lokalu" żeby tylko się pokazać kto lepszy.

Do tego drugiego - zzz :

Twoja mamusia wie jak się zwracasz do ludzi ?

Chłopcze, obrażanie ludzi na forum bywa niezdrowe - nie myśl, że jesteś anonimowy bo już paru tak myślało i się nacieli - jak trafisz na kogoś bardziej nerwowego to nie pogadasz, bo po prostu Cie ktoś znajdzie i obije ryja.

A tak na marginesie, to zgodnie z wiarą katolicką to sam moment przyjecia komunii ma być ważny, a nie imprezy, prezenty i cała ta szopka - tyle że obecni "katolicy" jakoś nie bardzo mają z wiarą wiele wspólnego.

Róbcie sobie imprezy nawet na 100 osób, możecie sobie wynająć salę, kelnerów, zespół muzyczny, ochroniarzy etc. - dla mnie to już nie jest śmieszne, to jest żałosne.

Może jeszcze zrobic poprawiny, jak szaleć to szaleć :D
              • Gość: zzzz Re: Harry oszołomie zamilknij ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 17:42
                > Postaraj się zrozumieć to co czytasz - po trzecie.
                >
                > Właśnie z niezrozumienia tego co napisałem wynikają bzdury jakie piszesz (ku uc
                > iesze gawiedzi)
                Lepper tez uwaza, ze swiat go nie rozumie :) zyj sobie w takiej nieswiadomosci :)

> Jak dla mnie to sobie możecie robić komunie nawet w domu przedpogrzebowym i też
                > mi to zwisa, faktem jest, że spora część ludzi robi "impreze" "w lokalu" żeby
                > tylko się pokazać kto lepszy.
                a co cibie to chlopczyku interesuje ? nie masz ciekawszych zajec ?
                Geneza to zawisc ? wscibstwo ? nadmiar wolnego czasu ? specyficzne hobby ?
                tradzik ? kołtuniarstwo ?
                potraktuj to jako pytanie retoryczne a jezeli bedziesz sie silil na odpowiedz
                mozesz zaznaczyc kilka wariantow ;)

> Chłopcze, obrażanie ludzi na forum bywa niezdrowe - nie myśl, że jesteś anonimo
                > wy bo już paru tak myślało i się nacieli - jak trafisz na kogoś bardziej nerwow
                > ego to nie pogadasz, bo po prostu Cie ktoś znajdzie i obije ryja.
                ustsunkowuja sie do owego "inspirujacego" wywodu ;) pozwole sobie zacytowac
                slowa pewnej postaci historycznej (nota bene bliskiej twym przekonaniom harry)
                "..nie strasz nie starsz bo " :)
                a tak na marginesie grozby synku sa kralne :)))).
                I co z tego slow potoku wynika ?:) napisales bo ?:) zadnej konkluzji jak
                wiekszosc twoich jalowych postow :).
                > Róbcie sobie imprezy nawet na 100 osób, możecie sobie wynająć salę, kelnerów, z
                > espół muzyczny, ochroniarzy etc. - dla mnie to już nie jest śmieszne, to jest ż
                > ałosne.
                a kto liczy na lub oczekuje twoje opini ? Masz aspiracje kreowac wspolczesne
                obyczaje ?:) Rydzyk oglosil nabor na ministrantow harry. Biegnij zalapiesz sie :)
                • harry1983 Re: Harry oszołomie zamilknij ! 17.03.06, 11:41
                  > Rydzyk oglosil nabor na ministrantow harry. Biegnij zalapiesz sie

No i właśnie tu wychodzi to, że nie rozumiesz tego co czytasz - skoro tak wnikliwie znasz moje wpisy powinieneś wiedzieć, że jestem Anty-Rydzyk.

Reszty nie skomentuję, szkoda czasu.
                  • Gość: ZZZ Re: Harry oszołomie zamilknij ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 13:20
                    > iwie znasz moje wpisy powinieneś wiedzieć, że jestem Anty-Rydzyk.
                  • Gość: zzzzz Re: Harry oszołomie zamilknij ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 13:34
                    > iwie znasz moje wpisy powinieneś wiedzieć, że jestem Anty-Rydzyk.
                    a niby dlaczego ?:) mam to wiedziec ? megalomania ? myslisz, ze przecietny szary
                    cz-wianin zna wszystkie przypadlosci Harrego :). Wysoko sie mierzysz, wysoko.

Porownalem ciebie do Rydzyka bo prawie niczym sie nie roznisz od starych dewot i
                    ich poczynan jest tylko jedna roznica....jestes osadzony na przeciwstawnym biegunie.
                    Co ciebie interesuje jaka jest formula honorowania przez innych ludzi imprez
                    okolicznosciowych ? Mlody Lukaszenko nam rosnie ? (przenosnia :) ) Czy ktos z
                    sugeruje ci w jakiej formie masz walczyc tak np. ze lupiezem i ile piniedzy na
                    to przeznaczyc ?

A wyrywanie zdan z kontekstu i bezposrednia interpretacja metafor (ot trudne
                    slowo) zakrawa na kpine
                    • harry1983 Re: Harry oszołomie zamilknij ! 18.03.06, 11:49
                      > A wyrywanie zdan z kontekstu i bezposrednia interpretacja metafor (ot trudne
                      > slowo) zakrawa na kpine

To nie jest zdanie wyrwane wyrwane z kontekstu, to jest konkretny argument w odpowiedzi na twój post.

A że się wysoko mierzę... no cóż mam prawo mieć wysoką samoocenę, ale widzę, że Cię to boli.

Proponuję zakończyć ten off-topic, bo powoli się robi pyskówka.

A co do imprez - mnie to zwisa, jak ktoś ma pieniądze to jego sprawa - ja tylko wyrażam swoje zdanie na ten temat, do czego każdy tu na forum ma prawo, a że to się nie podoba co niektórym - też mają do tego prawo - tyle, że większość tzw. elit, po prostu po chamsku się odszczekuje - z takimi to szkoda czasu na polemikę.

Tak właśnie wyglądają te "elity" w naszym kraju.

A że ktoś robi komunię w lokalu - i dobrze, właściciele zarobią, ludzie mają pracę i interes się kręci - są i pozytywy tego chorego zjawiska :]
                      • Gość: zzzzz Harry pieniaczem ??? czy to tylko przekupa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 15:02
                        > A że się wysoko mierzę... no cóż mam prawo mieć wysoką samoocenę, ale widzę, że
                        > Cię to boli.
                        a dlaczego mnie ma to "bolec" ?? Fakt, ze jestes zadufanym krzykaczem ?
                        nielogiczne lub ponownie sobie schlebiasz

> A co do imprez - mnie to zwisa, jak ktoś ma pieniądze to jego sprawa - ja tylko
                        > wyrażam swoje zdanie na ten temat, do czego każdy tu na forum ma prawo, a że t
                        > o się nie podoba co niektórym - też mają do tego prawo - tyle, że większość tzw
                        > . elit, po prostu po chamsku się odszczekuje - z takimi to szkoda czasu na pole
                        > mikę.
                        Rzeczywiscie demokracja, ktora aktualnie mamy gwarantuje wolnosc slowa (co nie
                        zapewniala holubiona przez ciebie komuna) ale by zabierac glos w dyskusji nalezy
                        czynic to w ramach ogolnie przyjetych zasad a nie ublizac, atakowac, pouczac.
                        Tak wyglada formula twojego pierwszego postu. Chesz pozowac na skandaliste rob
                        to ale licz sie z przeciwakcja (elementarne prawa fizyki znasz). Ludzie
                        nietoleruja gdy im narzuca sie forme stylu wlasnego zycia (demokracja kolego)

> Tak właśnie wyglądają te "elity" w naszym kraju.
                        masz kompleksy na tym punkcie ? Strasznie ambiwalentne tresci w swoich postach
                        wypluwasz. Z jednej strony zarozumialy ("cóż mam prawo mieć wysoką samoocenę") z
                        drugiej zagubiony i niedowartosciowany ? Ze zbyt duza czestotliwoscia terminem
                        tym usta sobie wycierasz. Czyzby byle to jedynie maska ? :)))
                        Reasumujac hipokryzja to ciezka przywara
                        • Gość: wiem Re: Harry pieniaczem ??? czy to tylko przekupa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 23:10
                          harry to komuch dlatego
      • Gość: XXXX Re: "MALAGA" na promenadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 19:22
        bzdura ...symaptyczna obsluga zaangazowana, szef zawsze z usmiechem i ca
        najwazniejsze TANIO
    • Gość: xx Re: "MALAGA" na promenadzie IP: 80.54.171.* 14.03.06, 11:03
      Harry ma maracje.Te pieniądze zostaw dziecku albo na wczasy. A dla szpanu nie
      rób imprezy.
      • Gość: piter Re: "MALAGA" na promenadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 13:49
        harry brawo:] wlasnie tak teraz jest... moja komunia byla tez w domu max 30
        osob, najblizsza rodzina, w zyciu nie zrobie czegos takiego na komuni mojego
        dziecka... wynajmowac jakies sale, robic przyjecie - bezsensowna szopka...
        niedlugo ludzie sie bedą pytac jakiego Dj-a sobie wynając na komunie dziecka.
        • Gość: ona Re: "MALAGA" na promenadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 14:28
          kilka slow wyjasnienia. Owszem mozna komunie przyjecie urzadzic w mieszkaniu.
          Biorac pod uwage, ze pokoiki w blokach maja metraz, ktory pomiesci moze 4
          osobowa todzine, ale przy przykladowo 20 osobach nie jest juz tak komfortowo.
          Wszystko przemawia w tej chwili za urzadzaniem w knajpach. Poczawszy od ilosci
          krzesel, poprzez duchote w malym pokoiku itp, do tego, ze pani domu na kilka
          dni wczesniej conjamniej szykuje wszystko a w trakcie przyjecia biega pomiedzy
          kuchnia a pokojem. Koszty sa niewiele mniejsze a atmosfera mniej nerwowa. I
          Piter jak przejdziesz to wszystko, przyznasz racje. Bedziesz zadowolony, ze
          zonka usmiechnieta w tym dniu, wypoczeta a po powrocie do wysprzatanego domku
          siadziesz spokojnie przed telewizorem;-P Ot i po to ta cala szopka;-)
          • harry1983 Re: "MALAGA" na promenadzie 14.03.06, 18:42
            No po częsci sie zgoddzę, ale tylko po części - strasznie te matki teraz delikatne - moi rodzice jakoś sobie dali radę w 40 metrowym mieszkaniu, sami gotowali, przestawiali meble - i jakoś dobrze było, a pieniądze faktycznie lepiej przeznaczyć na coś konkretnego dla dziecka.

Pozdrawiam.
            • Gość: ZZZ harry to jednak oszołom !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 20:48
              > , przestawiali meble - i jakoś dobrze było, a pieniądze faktycznie lepiej przez
              > naczyć na coś konkretnego dla dziecka.
              a jeszcze moze cos zaproponujesz ?
              moze paczke prezerwatyw....to przynajmniej by zabezpieczylo przed wykwitami typu
              harry...byc moze twoim rodzicom ow przyrzad byl nieznany..niestety
    • Gość: ona27 Re: "MALAGA" na promenadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 14:26
      urządzam chrzciny w tym lokalu w świeta wielkanocne, napiszę jak było , ale
      dopiero za miesiąc.
      • Gość: xxx Re: "MALAGA" na promenadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 21:52
        A moja koleżanka miała tam przyjęcie weselne. Było sympatycznie, dobre jedzenie
        ale obsługa fatalna nie mogli sobie poradzic z tyloma osobami na raz. Wiem ze
        nie dużo zapłacili.
        • Gość: obiektywnie Re: "MALAGA" na promenadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 22:00
          nie bazuje na żadnych informacjach podsłyszanych w myśl zasady jedna baba
          drugiej babie..lub moja koleżanka mój kolega ewentualnie tata Marcina
          powiedział. Miałem tam wesele, chrzciny oraz pępkowe uważa, że podchodzą do
          klienta rzetelnie nie sciemniają konkretnie ustalają warunki, z których się
          wywiązują (dodam za wesele od łab płaci się 120 zł wariant optymalny). Jedeznie
          dobre, obsługa dobra (szybka), szef znający zasady public relation otwarty i
          elastyczny ! Ceny bardzo rozsądne. POLECAM
          a informacje filzoficzne wypluwane przez niektórych populistów oszołomów co do
          rozważań czy należy urządzać czy nie...cóż różne są pasje. Dawno temu przekupy
          na wsiach okreslaly reguly lokalnej morlanosci :)))))
    • Gość: ZOFIA Re: "MALAGA" na promenadzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 17:11
      KORZYSTAŁAM Z TEGO LOKALU W UBIEGLYM ROKU URZĄDZAJĄC CHRZCINY, BYŁAM BARDZO
      ZADOWOLONA, TO CO ZAMOWINE BEZ PROBLEMOW, BEZ ZADNYCH DODATKOWYCH
      OPŁAT,SMACZNIE, CZYSTO I BAAAARDZOOOO TAAANIO!POZA TYM BYWAŁAM TAM WCZĘŚNIEJ NA
      INNYCH IMPREZACH,ZAWSZE BYŁO OK.
      NIE ZWRACAJ UWAGI NA OPINIE ZAŚCIANKA,
      W M-3 ŚWIETNIE BAWI SIĘ ....
      KTO?!
      DOMYŚL SIE POZIOMU I JAKOŚCI ŻYCIA PRZEDMÓWCY.........:)
      • Gość: MATKA Re: "MALAGA" na promenadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 08:13
        Pani Zoziu czy może mi Pani powiedzięc ile panią kosztowało zorganizowanie tego
        przyjęcia, na ile osób i jakie było jedzenie. Chodzi mi też czy w cenie były
        ciasta i tort?
      • harry1983 Re: "MALAGA" na promenadzie 16.03.06, 12:49
        > NIE ZWRACAJ UWAGI NA OPINIE ZAŚCIANKA,
        > W M-3 ŚWIETNIE BAWI SIĘ ....
        > KTO?!
        > DOMYŚL SIE POZIOMU I JAKOŚCI ŻYCIA PRZEDMÓWCY.........:)

No jasne, dla "elyty" to już nie poziom, szlachta musi wynająć lokal, toż nie przystoi tak wysokiemu "poziomowi i jakośći zycia" zrobić takiej imprezy w domu - obowiązkowo sala na 200 osób, kelenerzy, ochroniarze, kierowcy, pokojówki, kamerdynerzy itp itd...ludzie, jesteście żałośni.
        Tego się już nawet leczyć nie da...
      • harry1983 Re: "MALAGA" na promenadzie 16.03.06, 12:51
        A co do Twojego "poziomu", to pozwolisz, że nie skomentuję - sam styl napisania posta mówi o Tobie bardzo wiele.

Jak takie mamy "elyty" to ja dziękuję, już wolę pozostać w tym "zaścianku"
        • Gość: xxxxx Re: "MALAGA" na promenadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 17:28
          powtarzsa sie drogie pacholecie :) "elyty" - to staly repertuar ..aksjoma twego
          "wybujalego" slownika :)
          > A co do Twojego "poziomu", to pozwolisz, że nie skomentuję - sam styl napisania
          > posta mówi o Tobie bardzo wiele.
          >
          > Jak takie mamy "elyty" to ja dziękuję, już wolę pozostać w tym "zaścianku"
          i badz konsekwenty skoro deklarujesz brak komentarza nie komentuj nie baw sie w
          kokieterje
          Kołtuniarstwo stało się w dzisiejszych czasach specyfiką "mlodych gniewnych"
          zachowujacych sie jak stare dewoty z ta roznica, ze walcza z tak np. z
          uroczystosci komunijnymi ..zagladajac innym do garka. Fe az mnie trzesie
    • Gość: kuba Re: "MALAGA" na promenadzie IP: *.man.czest.pl 16.03.06, 17:29
      Ja miałem w Maladze wesele 110 zł od osoby było bardzo smacznie obsługa szybka
      i miła tak samo jak szef który służył dobrą radą polecam. Jeden minus to
      ubikacje małe i tylko dwie ale wesele na 50 osób wyszło super !!!
    • Gość: mamusia Re: "MALAGA" na promenadzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 15:52
      Nie wiem jak jest tam na komuni, ale mieliśmy tam wesele i było super.
      Profesjonalna i sympatyczna obsługa, miły właściciel, doradza i nie kantuje.
      Wszystko co zostało mogliśmy zabrać po weselu, nawet zupy, gdybyśmy tylko
      chcieli. Niedługo idę się pytać o chrzciny ;)
    • Gość: zofia Re: "MALAGA" na promenadzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 20:35
      wcześniej nie mogłam, przepraszam,
      przyjęcie/tzn. obiad+deser/ było na 20 osob calkowity koszt imprezy 1000 PLN,
      najdrozszy był tort cos około 100, ale możesz załatwić we wlasnym zakresie tak
      samo jak napoje czy soki, polecam ciasta /przepyszne/ klosz na 7-8 osób chyba
      40 PLN,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka