17.03.06, 17:39
No wlaśnie co to jest własciwie ten Sinlac? Podejrzewam, ze moje dziecko ma
uczulenie na kszkę chociaż to nic pewnego. I zastanawiam sie nad zakupem
sinlaca ale nie wiem co to jest. Widzialam tylko cenę 19,25 zł czy to drogo?
Obserwuj wątek
    • justin301 Re: sinlac 17.03.06, 17:50
      A w ogole smakuje to dzieciom? Jak to przyrzadzacie - na samej wodzie czy cos
      jeszcze się dodaje? Czytalam coś teraz o jakims jabłku i marchewce.
      • besabe Re: sinlac 17.03.06, 18:02
        Sinlac to rodzaj kaszki, a dokładniej "produkt zbożowy, bezglutenowy dla
        niemowląt z alergią na białko mleka krowiego i białko sojowe".
        Ale to pewnie wiesz.
        Z własnego doświadczenia: kaszka o żółtawym kolorze, słodka i większość dzieci
        ją uwielbia. Mój Piotruś niekoniecznie, ale to dlatego, ze po prostu nie chce
        jeszcze jeść żadnych innych rzeczy niz mleczko mamy.
        To oczywiscie kaszka na robiona na wodzie i można do niej dodać jabłuszko, czy
        co tam chcesz, żeby urozmaicić potrawę.
      • kaliaa Re: sinlac 17.03.06, 18:09
        lo matko strasznie drogi ten sinlac!czemu on tak duzo kosztuje? coz to takiego
        jest bo ja tez nie wiem?
    • gosiik Re: sinlac 17.03.06, 18:39
      kaszka dla alergików, dlatego taka droga:
      dziecko.nestle.pl/in_menu2_002s_p.asp
      w aptece około 26zł, w sumpermarkecie około 20 zł
      pozdrawiam
    • sylwia_zi Re: sinlac 17.03.06, 19:08
      to jedyna kaszka, która jest pełnowartościowym posiłkiem przygotowywanym na
      wode bez użycia mleka.
      Starcza na miesiąc bo w opakowaniu 2 pczki.
      Można ja tez zrobic na mleku z piersi.
      Jest pyszna - mojaMartyna ja uwielbia. Mozna nia zagescic i owoce i warzywa.
      Wiem, ze Karol Alicji jej nie polubił wiec nie smakuje jednak kazdemu. Jak to w
      zyciu...
      Jak nie ma w sklepie i kupuje bobovite to jednak nie to.... i smierdzi chemia.

Ja polecam.
      • mala67 Re: sinlac 18.03.06, 17:42
        a jak ja przygotowujecie?normalna cieplawoda z czajnika i proszek sinlac moze
        byc?
      • ania198 Na miesiąc ???? 22.03.06, 22:32
        Na miesiąc?.

Moja znajoma używa i starcza na dwa tyg niecałe sad
    • jadis76 Re: sinlac 18.03.06, 18:12
      my przygotowujemy na wodzie żywiec przegotowanej
      dodaję owoce ze sloiczka hipp - morela, brzoskwinie albo wszystkie wersje z
      bananami
      czytalam, że na mleku nie można tego przygotowywać bo jest wtedy za tluste
      dobre dla dzieci z niedowagą - podobno wink))))
      • kaliaa Re: sinlac 20.03.06, 22:03
        no to za wasza porada, zakupilam dzis ow sinlac nie zdazylam podac proba
        generalne jutro- ciekwa jestem czy jej posmakuje, sama nie wim czy lepiej zeby
        jej to smakowala bo cena powalajaca z nog i tak ciagle potem to kupowac smile?,
        Nie moze zwyklej kaszki za 1/4 tej ceny he? oprocz tego zakupilam mleczno-
        ryzowa malinowa bobovity, ale troche sie wacham czy jej to podac bo tam mleko
        modyfikowane jest, a ona dotychczas tylko na moim jest i jakis wewnetrzny opor
        mam przed modyfikowanym mlekiem?!
        A wracajac do sinlaca prosze powiedzcie przygotowujecie tak jak tam jest
        napisane 7 plaskich lyzek sinlaca na 150 ml wody? czy inaczej jesli tak to jak?
        a te owoce ze sloiczka to mam wrzucic tak bezposrednio do miseczki z ta kasza
        tak? Ile na taka jedno porcje dac tego sloiczka do tej kaszki?
        • kaliaa sinlac SUPER :) 21.03.06, 17:55
          chcialam powiedziec ze jestem w SZOKU! Moja córcia - niejadek zjadla cala
          miseczke sinlacu, pierwszy raz cos jadla z takim wielkim apetytem, mialam
          nadzieje ze troche mi sie ostanie i dojem po niej reszte, ale niestety ja sie
          objadlam smakiem! A mla wcinala ze hoj smile
          Hm w kazdym razie dziekuje wam wszystkim bo najwyrazniej jej bardzo ow sinlac
          posmakowal i moze w koncu zacznie troche lepiej przybierac?
          • maggie2229 Re: sinlac SUPER :) 21.03.06, 22:02
            a SINLAC znam od drugej strony, sama go wcinałam..będąc na bardzo drastycznej
            diecie z powodu silnej alergii córci karmionej jedynie moim mlekiem-chcąc aby to
            mleko było jako tako wartościowe...
            Jest to kaszka z chleba świętojańskiego,podobno wyjątkowo treściwa i bogata we
            wszystkie dobrodziejstwa, zalecana szczególnie dla wyjątkowo alergicznych
            dzieci, i też słyszałam, że dzieci ją uwielbiają

aha,ja jadłam mieszany z wodą i kaszkami Bobovity-uwierzcie niezłe...
            • justin301 Re: sinlac SUPER :) 22.03.06, 09:22
              Pojechałam wczoraj po to cudo do supermarketu i mimo ceny 19,25 zł półka była
              pusta!!!! no cóż na razie nie wiemy jakie to pyszności ale kupimy.
              • miska28 Re: sinlac SUPER :) 22.03.06, 12:02
                Ja mialam to samo. Od ponad miesiaca pusta polka...wiec nie sprobowalismy
                jeszcze tego cuda!
                • mala67 Re: sinlac SUPER :) 22.03.06, 15:03
                  potwierzdam jest b dobry
                  julka go bardzo lubi
                • madelaine6 Re: sinlac SUPER :) 22.03.06, 15:09
                  justin i miska,moze my z jednego miasta,bo u mnie tez
                  od miesiaca pusta polka,po Sinlacu tylko cena zostala?
                  smile
                  • maggie2229 Re: sinlac SUPER :) 22.03.06, 17:17
                    u nas Sinlaca nie ma w Tesco,ale za to w Geant jest - justin jedz do geant'a
    • annq27 Re: sinlac 22.03.06, 21:31
      fajne jest to ze ma duuuuzo bialka...to dla dzieci ktore nie lubia pic np. scierwiastego nutramigenu. tez znam bo jadlam na diecie eliminacyjnej i jest rzeczywiscie smaczny (slodzony)...niestety maczka chleba swietojanskiego tez potrafi czasem uczulac
      • kaliaa Re: sinlac 22.03.06, 21:41
        mala dzisiaj znow jadla sinlac jak szalona, pozerala wrecz smile

ameliajulia.photosite.com/
        • justin301 Re: sinlac do maggie 23.03.06, 14:16
          Ja właśnie byłam w Geant tym na Włókniarzy i nie było, juz sie zastanawiam czy
          by tam nie zadzwonić i nie zapytac czy mają. teraz jak czytam, ze to ma dużo
          białaka a ja na tej diecie niby a małe ma przchodzic na nutrę albo na bebilon
          pepti to tym bardziej będę próbować to kupić. Musi być dobre skoro mimo ceny
          tak znika z półek.
          • justin301 Re: sinlac 25.03.06, 14:55
            W aptece kosztuje 25,20 zl ale jest różnica w cenie. A teraz moje drogie
            napiszcie mi czy to zastępuje jeden mleczny posiłek? Czyli może byc tak, że za
            miast 3 mlek raz owoce, raz zupka z mięskiem i raz Sinlac a tak poza tym mleko
            czy jak?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka