Gość: kasia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 20:32 co polecacie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drinkit Re: jakie słodycze z WŁOCH??? 20.03.06, 08:57 Pamiętam ze na swieta wielkanocne we Wloszech na stole pojawiła sie babkaz bakaliami, nazwana COLOMBA, albo jakos tak. Mimo ze na codzien nie jadam takich babek, to ta włoska byla swietna - mozna kupic gotowa. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: jakie słodycze z WŁOCH??? 20.03.06, 09:16 Od tygodnia zbieram sie, aby ja zrobic i wstawic do Galerii. Moze w ten weekend mi sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: jakie słodycze z WŁOCH??? 21.03.06, 17:36 linn_linn napisała: > Od tygodnia zbieram sie, aby ja zrobic i wstawic do Galerii. Moze w ten weekend > > mi sie uda. O, to ja chetnie poogladam. Bo jest naprawde swietna. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: jakie słodycze z WŁOCH??? 21.03.06, 19:25 Nie przesadzajmy: to po prostu dobre ciasto drozdzowe. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: jakie słodycze z WŁOCH??? 23.03.06, 20:21 linn_linn napisała: > Nie przesadzajmy: to po prostu dobre ciasto drozdzowe. To nie jest przesada. Najlepsze jest to, ze ja NIE ZNOSZE takich ciast. A jedyna na swiecie colomba mi bardzo smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: jakie słodycze z WŁOCH??? 20.03.06, 09:49 jesli lubisz czekoladki to np. Baci i Gianduiotti ale ja jestem zdania,ze włoskie słodycze nie są rewelacyjne.. ja byum słodkosci nie przywoziła :) Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: jakie słodycze z WŁOCH??? 20.03.06, 10:34 Ja też jestem zdania, że w słodyczach to oni nie są mocni... Lubię tylko bożonarodzeniowe panettone, ale to nie sezon. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: jakie słodycze z WŁOCH??? 20.03.06, 10:53 na miejscu warto jeść: lody croissanty sfoglatelle (neapol) baba' (neapol) cannoli (sycylia) itp Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: jakie słodycze z WŁOCH??? 20.03.06, 10:56 Jeli na miejscu, to jeszcze "zeppole" / ogromne ptysie z kremem: wczoraj byly jedzone masowo, na sw. Jozefa /. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: jakie słodycze z WŁOCH??? 20.03.06, 12:25 akurat Tiramisu' mozna zrobic w domu :) a przywieźc sie raczej nie da Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hana_bi Re: jakie słodycze z WŁOCH??? IP: *.aster.pl 20.03.06, 13:16 a czy pytanie dotyczyło tego, co można przywieźć z Włoch? :)) albo czego nie można zrobić w domu? może możne je i tak zinterpretować... ale można i inaczej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: jakie słodycze z WŁOCH??? IP: *.acn.waw.pl 20.03.06, 13:18 oczywiście,ze interpretacja jest dowolna :) natomiast ja jestem zdania,ze Tiramisu' można zrobić w domu a we Włoszech zjeśc cos niepowtarzalnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonesik Re: jakie słodycze z WŁOCH??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 20:50 cukierki baci( chociaż mnie nie za bardzo smakują, bo czekolada nie jest mleczna tylko raczej gorzka i drobinki orzeszków), często moje dziecko dostaje , bułeczki słodkie, ale w Polsce juz sie pojawiły takie. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: jakie słodycze z WŁOCH??? 21.03.06, 21:08 Czekoladki raczej: baci Perugina. Slodkie buleczki np. Pangoccioli? Mam w planie zrobienie ich w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinkink Re: jakie słodycze z WŁOCH??? IP: *.oc.oc.cox.net 24.03.06, 07:39 Torrone, ale to zdaje sie nie sezon.Trzeba czekac do Bozego Narodzenia. Bardzo pyszne. Szczegolnie dla kochajacych nugat. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: jakie słodycze z WŁOCH??? 24.03.06, 09:55 Chyba sa w ciaglej sprzedazy. Ja nie kupuje, gdyz lubie tylko mieciutkie / mam jeszcze kilka sztuk przywiezionych z Francji /. Odpowiedz Link Zgłoś
pinkink Re: jakie słodycze z WŁOCH??? 24.03.06, 19:25 Tak. Mieciutkich z duza iloscia migdalow i orzechow. Zjadlabym. Odpowiedz Link Zgłoś