Dodaj do ulubionych

Czy żal Wam Saddama ?

30.12.06, 22:06
Mnie osobiście wcale ja bym go nie wieszał tylko odrąbał głowę toporkiem, a
Wy ?
Obserwuj wątek
    • Gość: miki Re: Czy żal Wam Saddama ? IP: *.chello.pl 30.12.06, 22:37
      jestem przeciwnikiem kary smierci lepiej by było zeby dostał karę dozywocia,
      nawet parę tygodni temu tak samo wypowiadał się Dalaj Lama
      a ty pewnie jesteś katolikiem i znasz 10 przykazań ?
      Oczywiście należała mu się kara bo uczynił wiele złego ale czym różnią się
      sędziowie którzy wydali karę śmierci, alblo w czym są lepsi wykonawcy tej kary?
      • Gość: karol Re: Czy żal Wam Saddama ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 22:44
        Wiesz co miałem podobne odczucia. Niemniej jak przypomnieli co on wyprawiał ze
        swoim narodem to wcale nie żal mi tego sk.....la
      • betina_betina Re: Czy żal Wam Saddama ? 31.12.06, 13:00
        To chyba nie jest dobry temat na Forum Humorum
    • xxx131 a czy to dobre forum? 30.12.06, 23:19

• roto Re: a czy to dobre forum? 30.12.06, 23:22
        A co złe ? przecie to komedia że tak długo zwlekali z wyrokiem
        • xxx131 Re: a czy to dobre forum? 30.12.06, 23:28

Ludobójstwo - wiele powodów do śmiechu...
          • roto Re: a czy to dobre forum? 30.12.06, 23:30
            O nie ! to napewno nie jest powód do śmiechu zaś to że Saddam dyndał jak
            gruszka na wierzbie to jest !
            • Gość: jaija Re: a czy to dobre forum? IP: *.elblag.dialog.net.pl 31.12.06, 00:09
              Rzeczywiście, zajebiście śmieszne ... :(
    • Gość: ojoj Mylicie obrone Saddama z wlasna etyka IP: *.smstv.pl 31.12.06, 00:17
      Uwielbiam jak ludzie obnazaja swoj faryzeizm w relatywizacji kategorii zla, z ktorym maja tym mniej wspolnego w swoim partykularnie rozumianym interesie, im bardziej sami zbrodniarzami [przeciez] nie sa, choc ich metodami poslugiwac by sie chcieli, ze hoho. Jeden taki, co walczyl z faryzeizmem i obluda tych, ktorzy mieli siebie za dobrych, zostal przezen ukrzyzowany a teraz dwa tysiaclecia po nim tacy sami w imie skrzywionych Jego idei realizuja te sama oblude, z ktora Joszua walczyl i teoretycznie przegral (sic); o ironio!

Najgorzej jak zaczniesz myslec o sobie, ze jestes dobry - wtedy jestes stracony, bo tracisz motywacje by sie doskonalic by byc lepszym, a po co, skoro juz jestes dobry!? Ja jestem zly i sie tego nie wstydze, ja z tym walcze, bo wiem, ze duzo mi brakuje.. Tak jak wy nikogo nie zamordowalem, kanonizuja mnie?

pozdr.
      • the_dzidka Re: Mylicie obrone Saddama z wlasna etyka 31.12.06, 00:18
        Ojoj,
        ja nie rozumiem, co napisałeś. Mógłbyś to przełożyć z polskiego na nasze?
        • Gość: on Re: Mylicie obrone Saddama z wlasna etyka IP: *.smstv.pl 31.12.06, 00:21
          Z innego twojego postu wnioskuje, ze cie i tak nie przekonam. Ktos z innym podejsciem to zrozumie:)

D-c
          • Gość: on PS IP: *.smstv.pl 31.12.06, 00:23
            Co do mediow sie zgadzam. Satysfakcja? - nie, dziekuje, postoje.
          • the_dzidka Re: Mylicie obrone Saddama z wlasna etyka 31.12.06, 00:30
            Nie chodzi o przekonanie mnie do czegokolwiek. Ja zwyczajnie nie rozumiem, co
            napisałeś. Jesteś "za", czy "przeciw", i jakie masz argumenty na jedno albo
            drugie?
      • annamarta8 Re: Mylicie obrone Saddama z wlasna etyka 01.01.07, 17:07
        Gość portalu: ojoj napisał(a):

> Uwielbiam jak ludzie obnazaja swoj faryzeizm w relatywizacji kategorii zla, z k
        > torym maja tym mniej wspolnego w swoim partykularnie rozumianym interesie, im b
        > ardziej sami zbrodniarzami [przeciez] nie sa, choc ich metodami poslugiwac by s
        > ie chcieli, ze hoho. Jeden taki, co walczyl z faryzeizmem i obluda tych, ktorzy
        > mieli siebie za dobrych, zostal przezen ukrzyzowany a teraz dwa tysiaclecia po
        > nim tacy sami w imie skrzywionych Jego idei realizuja te sama oblude, z ktora
        > Joszua walczyl i teoretycznie przegral (sic); o ironio!
        >
        > Najgorzej jak zaczniesz myslec o sobie, ze jestes dobry - wtedy jestes stracony
        > , bo tracisz motywacje by sie doskonalic by byc lepszym, a po co, skoro juz jes
        > tes dobry!? Ja jestem zly i sie tego nie wstydze, ja z tym walcze, bo wiem, ze
        > duzo mi brakuje.. Tak jak wy nikogo nie zamordowalem, kanonizuja mnie?
        >
        > pozdr.

No i widzisz! - napisales bardzo prosto i jasno co myslisz. Jednak Cie nie
        zrozumiano. A to takie proste. "Faryzejstwo" ma sie dobrze w kazdym czasie i
        kulturze.
    • the_dzidka Re: Czy żal Wam Saddama ? 31.12.06, 00:17
      Wściekłe zwierzę należy zastrzelić. I tyle. Wobec Saddama postąpiono i tak
      bardzo humanitarnie: po prostu go powieszono, zamiast go powoli żywcem obedrzeć
      ze skóry.
      Osobom oburzonym, że nie skazano go na dożywocie, i że to okrutne, że go
      powieszono, odpowiem: zabijanie nie jest dobre. Tyle że, że tak
      strywializuję, "Saddam pierwszy zaczął". Złe jest to, że on zabijał.
      Sprawiedliwe natomiast, że w odwecie zabito jego.
      Znam człowieka, z matki Polki, z ojca Irakijczyka, który stracił brata i
      siostrę, bo uznano ich za "wrogów Saddama". Mam nadzieję, że czuje dzisiaj
      równie wielką satysfakcję jak ja. A mi nie rozstrzelano siostry za opowiadanie
      dowcipów politycznych.
      Natomiast filmowanie i upublicznianie jego ostatnich chwil przed egzekucją, jak
      i tych po śmierci,jest moim zdaniem bardzo nie fair. To jest ta hienowatość
      mediów, walka o oglądalnośc, i to boli już od dawna, nie tylko przy
      takich "okazjach".
    • mister1 Re: Czy żal Wam Saddama ? 31.12.06, 11:45
      w porownaniu ze zbrodniami mullow iranskich (masowe,publiczne egzekucje za
      zmyslone przewinienia )Saddam byl barankiem.
      • crazzy_b Re: Czy żal Wam potwora z ludzkim genami? 31.12.06, 12:18
        Jestem zwolennikiem zasady "oko za oko, ząb za ząb".Wściekłe bestie zagrażające
        reszcie ludzkiego stada należy jak najszybciej unicestwiać i tak rozumiem miłość
        do ludzi.
        • Gość: asiekok Re: Czy żal Wam potwora z ludzkim genami? IP: *.upc-j.chello.nl 31.12.06, 13:19
          Nie powiem, ze zal mi Saddama. Jedynie cala ta wojna, jej wywolanie i oskarzenia
          zeby ja wywolac byly nie fair. Bylo to wedlug mnie tak, ze Bush koniecznie
          chcial sie na kims odegrac za 11 wrzesnia i padlo na Irak i Saddama, bo Bin
          Ladena nie mogl dorwac. Wymyslil sobie bron chemiczna, ktorej nigdy nie
          znaleziono, dorwal Saddama, rozpetal krwawa wojne, w ktorej pokrzywdzeni sa jak
          zwykle cywile, kobiety i dzieci. Nie lepszy jest od Saddama, oj nie.
          • Gość: jaija Re: Czy żal Wam potwora z ludzkim genami? IP: *.elblag.dialog.net.pl 31.12.06, 13:38
            W zasadzie zgadzam się z Asiekok, tyle, że nawet sam Bin Laden też jest dla
            mnie takim celem medialnym - tak naprawdę Amerykanie zawsze szukają sobie
            jednej konkretnej osoby, bo łatwiej wbzudzić nienawiść i wściekłość do kogoś
            konkretnego, niż do bliżej nieznanych, rozproszonych terrorystów. Trzeba było
            kogoś zabić, żeby usprawiedliwić własne niepowodzenie - padło na Saddama, który
            faktycznie był zbrodniarzem, ale całą ta farsa medialna jest po prostu
            żenująca - powinien zostać normalnie, bez rozgłosu osądzony i wtedy wyrok.
            Szczerze powiem, że nie miałam komfortu, kiedy gazety po kolei donosiły, że
            zabito tych jego potwornych synków, potem pokazywały, jak złapanemu zaglądają
            w zęby (taki chwyt ośmieszający i poniżający), itp. Nie popisali się - wszystko
            to, by pokazać, że oto mamy sukces - złapaliśmy i zabiliśmy największego
            tyrana, itp. Dziwne, że jakoś Kim Dzong Ilowi nie podskoczyli.
            • roto Re: Czy żal Wam potwora z ludzkim genami? 31.12.06, 13:41
              Nie bój żaby jeszcze trochę i Kima wydyndają jak gruszkę na wierzbie to tylko
              kwestia czasu
              • Gość: jaija Re: Czy żal Wam potwora z ludzkim genami? IP: *.elblag.dialog.net.pl 31.12.06, 13:59
                Nawet, jak "wydyndają" - myślisz, że to wspaniałe USA coś zmieni w życiu
                zagłodzonych Koreańczyków o wypranych mózgach? Przecież Amerykanie potrafią się
                tylko wpieprzać i nigdy nic dobrego z tego nie wychodzi (Korea, Wietnam).
                Niech oni się lepeij wezmą za swój własny kraj - tylu seryjnych morderców,
                świrów i innych oszołomów chyba nigdzie nie ma.
              • the_dzidka Re: Czy żal Wam potwora z ludzkim genami? 31.12.06, 14:33
                Nie żartuj! Przecież w Korei nie ma ropy!! I w związku z tym nie liczy się
                nawet to, że Korea posiada broń jądrową. Dziwnym trafem tym razem to jakoś
                Bushowi nie przeszkadza.
                • Gość: jaija Re: Czy żal Wam potwora z ludzkim genami? IP: *.elblag.dialog.net.pl 31.12.06, 15:11
                  Masz rację, nie mają tam interesu, a co mają sobie ileś milionów wygłodzonych
                  ludzi potem na łeb zwalać... żałosne.
                  • anatola_k Re: Czy żal Wam potwora z ludzkim genami? 01.01.07, 10:38
                    Każdy kto zabiera życie innemu człowiekowi zasługuje na największą karę.
                    Jaką? To zależy od obowiązującego prawa i światopoglądu tych,którzy osądzają
                    zbrodniarza.
                    Myślę,że taki temat jak kara śmierci nie powinien być dyskutowany na tym forum.
                    Jest zbyt poważny.
    • josifek Re: Czy żal Wam Saddama ? 01.01.07, 11:00
      zaluja go ci z ktorymi handlowal( Kofi Amman, Niemcy i Francusi), o procesu jako
      nielegalnym mowia ci, ktorzy nazistami, faszystkami i komunistami poprzednio
      bedac, po smierci( prawie zawsze bardzo szybkiej( Mussolini, Caucescu itd)) ich
      wodzow, skore zmienili i teraz liberalnych udaja....
      Jego powieszenie bylo jedynym rozwiazaniem, bo Amerykanie zapomnieli go od razu
      zastrzelic...arby stracili wodza i jego miejsce chce juz Kaddafi wypelnic.
      A tak pozatym tylko w trzech arabskich( z arabizowanych )krajach nie ma kary
      smierci( Maroko, Algeria,Tunesja) a moze wedlug tych szerifow z Mekki, zycie
      bandyty Saddama( w dialekcie arabskim z Tirkutu, nieszczescie oznacza) wiecej
      warte jest od kobiety ,ktora moaz z kuzynami o zdrade oskarzyl, bo sie jej
      pozbyc beplatnie chcial i jej glowe publicznie odcieto...dziwna arabska
      moralnosc...
    • tia666 Re: Czy żal Wam Saddama ? 01.01.07, 12:34
      nie tak dawno Saddam byl dobrym ziomkiem zioamerykancow, a teraz zadyndal sobie
      z tej przyjazni
      • referee Re: Czy żal Wam Saddama ?-Infantylizm? 01.01.07, 13:53
        Co za pytanie.Zal chyba kazdego czlowieka, ktorego sie morduje.KS dla mnie to
        zemsta a nie kara.
        Prywatnie-bardziej mi zal tyseicy ludzi dziennie, ktorzy umieraja z gllodu i
        pragnienia.
        Saddam umarl bo chcial.Mogl wyjechac z Iraku i sie gzies spoko ustawic.Ale, ze
        to fanatyk, to chcial zginac jak meczennik
    • rmichal2 Przynajmniej Irakijczycy 01.01.07, 15:20
      nie muszą płacić na utrzymanie morderców w więzieniach jak Polacy.
    • kochanka żal ? chyba zartujesz! 01.01.07, 16:00
      Szkoda tylko ze go od razu w dziurze nie zastrzelili
      • misterpee Re: Reakcja Swiata 01.01.07, 21:21

Busha najlepsza public relation na nowy rok - jak zwykle odwrotna.
        Ciekwae rowniez kto to obslugiwal szubienice. NYT pisze ze mieli shiicki akcent
        z Basry. A moze mieli ten sam akcent co oprawcy z Abu Graib z tatuazem na
        rekach.
        Cala ta impreza egzekucji miala charakter filmowy, skazaniec niezwykle
        sympatyczny, dobrze ubrany na taka okazje, godny, i oprawcy wygladajacy na
        niezwyklych przestepcow. Do tego ufarbowane wlosy Saddama stanowily doskonaly
        kontrast do krwi na jego karku po wyroku. Ta krew zostanie na rekach i oprawcow
        i ich mocodawcow. Saddam zostal switem w oczach wszystkich Arabow i wiekszosci
        przeciwnikow Busharona. Busharon staral sie przedstawic Saddama jako
        zwyrodnialca, ktory nawet zycie seksualne mial wypaczone, egzekucja otworzyla
        ludziom oczy.
        przeczytajcie reakcje swiata na BBC - News
        newsforums.bbc.co.uk/nol/thread.jspa?sortBy=2&threadID=5096&&&&&&edition=2&ttl=20070101200517

newsforums.bbc.co.uk/nol/thread.jspa?sortBy=2&threadID=5096&&&&&&edition=2&ttl=20070101200517
    • w_ojciech Re: Czy żal Wam Saddama ? 02.01.07, 00:18
      Nie żal. Chuligan i dewota powiesił bandytę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka