Dodaj do ulubionych

wozek fisher price - pytania do mam uzywajacych

28.02.07, 11:10
Poczytalam sobie stare watki o wozkach dla dwojki i zastanawiam sie wlasnie
nad wozkiem fisher price. Prosze o odpowiedz mamy, ktore go uzywaly/uzywaja:
czy wozek nadaje sie dla bobasa (jak bardzo sie rozklada, jak dlugie jest ot
siedzisko po rozlozeniu), czy wozek w ogole sie sklada i do jakich mniej
wiecej rozmiarow (jest szansa, ze wejdzie do bagaznika?).
Z tego co wyczytalam wozek mozna kupic na allegro no i oczywiscie sprowadzic
sobie przez kogos znajomego ze Stanow. A moze wiecie, gdzie mozna go kupic w
Polsce? Najchetniej obejrzalabym go "na zywo" przed zakupem.
Dzieki za informacje
pozdr.
karolina
Obserwuj wątek
    • smilodona Re: wozek fisher price - pytania do mam uzywajacy 28.02.07, 14:19
      chodzi Ci o ten wozek?

www.allegro.pl/item170626724_nowosc_fisher_price_wozek_dla_dwojga_promocja_.html

jesli tak, to moge napisac o nim kilka słow, bo go uzywam.
      • kar.ola123 Re: wozek fisher price - pytania do mam uzywajacy 28.02.07, 14:49
        no dokladnie o ten
        napisze prosze; jak sie sprawdza?
    • smilodona Re: wozek fisher price - pytania do mam uzywajacy 01.03.07, 12:29
      Uzywam tego wozka Fisher Price od kilku miesiecy. Na zdjeciach tego nie widac,
      ale wozek jest dosc duzy, a raczej długi, wiec prowadzi sie pewnie podobnie jak
      wozki blizniacze. Wiadomo, ze jazda nie jest tak komfortowa jak wozkiem
      pojedynczym, ale na prostych chodnikach wozek prowadzi sie lekko i fajnie.
      Wozek bardzo dobrze skreca, mozna nim zawrocic w miejscu. Niestety noworodka,
      czy malego niemowlaka do tego wózka nie włozysz bo nie rozklada sie on do
      całkowitego lezenia. Oparcie rozklada sie mniej wiecej do polowy, czyli tak na
      polleżąco - dziecko musi wiec pewnie siedzieć, zeby nadawalo sie do tego wozka.
      Z minusów - wozek nie ma regulowanej wysokosci rączki i osoba ktora go pcha
      musi byc przynajmniej sredniego wzrostu; ktos niski musiałby wyciagac rece w
      gore. Budka tez jest taka torche na ozdobe niz na słonce czy deszcz (ja w ogole
      jej nie uzywam). Wozek bardzo łatwo sie sklada - jedna reką; mysle ze do duzego
      bagaznika sie zmiesci. Teraz nie mam go jak mierzyc, ale jak bedziesz
      zaiteresowana to moge pomierzyc go dokladnie. Wedlug mnie nie moze to byc
      jedyny wozek w domu; na wyjscie z jednym dzieckiem jest to za wielka maszyna
      (chyba ze na zakupy, bo wozek ma fajowy kosz na zakupy). Ja mam jeszcze wozek
      typu parasolka na wyjscia z jednym dzieckiem, albo na wyjcia z dwojka dzieci,
      jesli mi sie nie spieszy i moge isc w tempie kroku trzylatka.
      Nie wiem, czy mozna kupic ten wozek gdzies w Polsce. Na pewno jest do
      obejrzenia w Krakowie (bo ja tam mieszkam smile) Zapraszam
      • smilodona Re: wozek fisher price - pytania do mam uzywajacy 01.03.07, 12:36
        Zapomnialam jeszcze napisac, ze ja jestem z wozka zadowolona. Ale na przyklad
        opiekunka moich dzieci wolała wozic niemowlaka w gondoli a 2letnia corke
        prowadzic za rękę. No ale ona chodzila tylko na spacerki blisko domu i niegdzie
        sie jej nie spieszylo.
      • bonkreta Re: wozek fisher price - pytania do mam uzywajacy 01.03.07, 17:11
        A jak oceniasz wygodę z punktu widzenia potrzeb starszego dziecka? Ze zdjęć ta
        ławefczka z tyłu wydaje mi się czysto symboliczna...
        • smilodona Re: wozek fisher price - pytania do mam uzywajacy 01.03.07, 18:00
          No niestety zdjecia nie pokazuja dokladnie jak w rzeczywistosci wyglada ten
          wozek. Ławeczka jest spora (wlanie zmierzylam - 25 na 30 cm); czyli
          porywnywalna do siedzenia w parasolce. Ja spokojnie moge na niej usciasc, tylko
          jestem za ciezka. Siedzenie dla starszaka jest niestety plastikowe i twarde, i
          nie ma za bardzo jak polozyc na niego kocyka czy poduszki, bo na stale
          przymocowanes a do niego pasy.
          • kar.ola123 Re: wozek fisher price - pytania do mam uzywajacy 08.03.07, 11:51
            Dzieki za informacje smilodona. Widze, ze na poczatek musze miec inny wozek. A
            ten moze jak juz malec bedzie siedziec.
            • kar.ola123 Re: wozek fisher price - pytania do mam uzywajacy 08.03.07, 11:52
              cd. poprzedniego
              chociaz wtedy juz mam nadzieje, starszak bedzie dziarsko chodzil smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka