Dodaj do ulubionych

Karmienie, a wypadające włosy ?????

21.05.03, 23:11
Czy macie jakiś "złoty" środek zapobiegający wypadaniu włosów w czasie
karmienia piersią? Łykam feminatal, podcięłam włosy i dalej wypadają. A może
tylko ja mam taki problem.
Pozdrawiam Gosia.
Obserwuj wątek
    • karollaa Re: Karmienie, a wypadające włosy ????? 22.05.03, 00:09
      Hej,
      nie jestes sama, zaczynam miec podobny problem, ponoc dotyczy on wielu
      karmiacych mam. Slyszalam tez, ze witaminy nie pomoga, gdyz winne sa tu
      hormony... ale dokladnie nie wiem o co chodzi. Jesli ktos ma sprawdzony sposob
      na to, to czekam na odpowiedzi

pozdr.
      Karola
    • dorotadu Re: Karmienie, a wypadające włosy ????? 22.05.03, 09:58
      Podpisuję się pod pytaniami i czekam na rady. Myślałam jednak, że tozmiany
      hormonalne po ciąży powodują wypadanie włosó. Czy niedługo mamy karmiące
      zostaną łyse?:))
      • irma00 Re: Karmienie, a wypadające włosy ????? 22.05.03, 19:32
        Właśnie! Ja też mam ten problem przy ostatnim myciu było na szczotce tyle, że
        peruke można by zrobić i choć mam gęste włosy to byłam trochę przerażona...
        Ostatno czytałam, że w czasieciązy włosy nie wychodzą albo bardzo mało i
        potem "nadrabiają" i jak nie trwa to bardzo długo, to nie szkodzi.
        Poza tym prolamtyna obecna przy laktacji podobno niesprzyja włosom.
        Cóż pewnie trzeba przeczekać, może "coś" na głowie zostanie...
        Pozdrawiam cieplutko :)
        I.
    • fiszko Re: Karmienie, a wypadające włosy ????? 22.05.03, 22:30
      Z tego co ja wiem to powodem są zmiany hormonalne po ciąży.To właśnie w ciąży
      mamy więcej włosów, a po ok.3 miesiącach od porodu ten "nadmiar" wypada.Ale
      może się mylę?
      Magda
      • agusiakraj Re: Karmienie, a wypadające włosy ????? 25.05.03, 20:59
        Mam ten sam problem,czasem jestem przerazona nadmiarem wlosow na grzebieniu
        ale wszyscy mowia ze to normalne.Kiedy bylam z synkiem na szczepieniu pytalam
        lekarki co brac ale za bardzo mi nie pomogla.Powiedziala ze ewentualnie tylko
        cos ziolowego np. Skrzyp polny,bo niestety Falvit mi zupelnie nie pomaga.Coz
        chyba trzeba przeczekac.
      • oreiro.mama.martynki Re: Karmienie, a wypadające włosy ????? 26.05.03, 16:58
        Mi też wypadały włosy i wydaje mi się, że to jak piszą w książkach musiał
        wypaść nadmiar, który wyrósł w czasie ciąży. Obawiałam się, że totalnie
        wyłysieję, ale jakoś ostatnio przestały mi się tak sypać i przystopowały.
        karmię już prawie 7 miesięcy. Głowa do góry!!!
      • umargos Re: Karmienie, a wypadające włosy ????? 30.05.03, 12:05
        Hejhej! Dokładnie tak jest. To nie karmienie jest bezpośrednią przyczyną
        wypadania...ale własnie spadek poziomu estrogenów po ciąży. I wypadaja te
        wszystkie włosy, które zostały na głowie w ciąży (hmm...prawie wcale mi wtedy
        nie wypadały...a teraz?? buuuuu). Podobno pomagają ampułki Vichy na włosy...ale
        są dość drogie. Chyba ok. 140 zł...jedna kuracja. Za jakiś miesiąc zamierzam
        spróbować...
        Pozdrawiam
        Ula
        • miksia Re: Karmienie, a wypadające włosy ????? 18.07.03, 11:49
          Ampułek tych nie można uzywać w czasie karmienia. Lek przenika do krwioobiegu
          no i tym samym do mleka.
          m.
    • dziubulek111 Re: Karmienie, a wypadające włosy ????? 30.05.03, 11:56
      Mnie też wypadały na potęgę - teraz jest lepiej. Poprawiło mi się jakiś rok po
      porodzie. Karmię dalej. Nic z włosami nie robię - wręcz przeciwnie - pozwalam
      im rosnąć. Używam szamponu Bambi mojego syna (ale mój mąż też, a łysieje:)).
      Pozdrawiam wszystkie łysiejące i karmiące!!!
      T.
    • monika_staszewska Re: Karmienie, a wypadające włosy ????? 18.07.03, 12:34
      Wypadanie włosów ok. trzeciego miesiąca po porodzie ma rzeczywiście związek z
      ciążą , a nie z karmieniem.
      Każdy włos ma określoną długość życia po czym wypada. Tyle, że w czasie gdy
      kobieta jest w ciąży włosy o tym ,,zapominają” i zaczynają wypadać dopiero
      kilka tygodni po porodzie. Tyle, że wtedy wypadają, i te na bieżąco, i te z
      czasu ciąży.
      Dobrym preparatem, który poprawia kondycję włosów jest H-Pantoten (1xdziennie 4
      tabletki przez minimum 6 tygodni).
      Pozdrawiam
      Monika Staszewska
    • aniawroclaw1 Re: Karmienie, a wypadające włosy ????? 21.07.03, 17:23
      Zaprzyjaźniłam się znowu z Materną. I obserwuję, że kłopot wypadających włosów
      maleje :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka