Dodaj do ulubionych

czy ktoś był w delfinarium w warnie

18.05.07, 18:45
witam wybieram sie w tym roku do bułgari chciałabym w zwiedzic delfinarium.
czy ktos moze był w warnie i czy w delfinarium mozna popływac z delfinami czy tylko jako widz.
Obserwuj wątek
    • Gość: hary Re: czy ktoś był w delfinarium w warnie IP: *.tsi.tychy.pl 18.05.07, 19:14
      Mogą Cię zabrać na łódkę ,którą ciągną delfiny.
      • Gość: panicz Re: czy ktoś był w delfinarium w warnie IP: *.chello.pl 18.05.07, 23:28
        A czy można je pogłaskac i czy wogule warto się tam wybrać
        • Gość: gem71 Re: czy ktoś był w delfinarium w warnie IP: *.omi.pl 19.05.07, 10:01
          Byliśmy w zeszłym roku, to delfinarium jest stare,
          wewnatrz niewielki zardzewiały basenik, w którym delfinki pokazują różne sztuczki,
          na początku wrażenie nie bardzo bo człowiek widzi jak one sie tam męczą, nie
          pamiętam czy mozna było je dotknąć, jest jeden numer w którym biorą kogoś z
          widowni i wtedy delfinek ciągnie taki mały pontonik,komentarz doi tego co robią
          delfinki jest po angielsku, niemiecku , rosyjsku i oczywiście po bułgarsku,
          uczucia mieliścmy mieszane, ale jeśli dzieciaki chcą to mozna pojechać,
          pozdrawiam
          • lahcimm Re: czy ktoś był w delfinarium w warnie 19.05.07, 10:28
            Niestety na pokazie jest duzo gadania a bardzo mai\o samych pokazów.
            Instruktorzy nie wchodza nawet dowody (:

• Gość: delfinka Re: czy ktoś był w delfinarium w warnie IP: *.centertel.pl 19.05.07, 13:28
      Pokaz jest beznadziejny.Delfinow nie mozna dotknac,nie ma pływania z nimi.
      Generalnie jak ktos ma zamiar wydac na to kase to tylko wtedy gdy dziecko mocno
      sie uprze.
    • tosia.tosia Re: czy ktoś był w delfinarium w warnie 19.05.07, 23:18
      daj sobie spokój z tym delfinarium, jest strasznie smutne, to jakaś pomyłka,
      żeby w takich warunkach przetrzymywać zwierzęta...
      • Gość: panicz Re: czy ktoś był w delfinarium w warnie IP: *.chello.pl 20.05.07, 23:17
        Dziękuję nie jadę. Byłem kiedyś na tego typu pokazach na Majorce i w Egipcie i
        było bardzo fajnie. W egipcie można nawet było sobie z nimi ( delfinami nie
        instruktorami ) popływać za około 100 dolarów. Do dzisiaj żałuje że się nie
        skusiłem. A baseny były naprawde duże i widać było że zwierzaki dobrze się
        bawią . Szkoda że w warnie jest inaczej
    • Gość: sympatico1 Re: czy ktoś był w delfinarium w warnie IP: *.magma-net.pl 21.05.07, 09:44
      Fakt, delfinarium jest malutkie ale jeżeli ktoś nigdy nie miał okazji zobaczyć
      delfinów z bliska można się wybrać, dla dzieci to będzie na pewno duża
      frajda.Zaraz obok wejścia głównego (z lewej strony delfinarium) jest mała
      kawiarenka której jedną ze ścian jest ścianka basenu, w którym pływają
      delfiny.Jeżeli ktoś nie ma ochoty iść na pokaz, to tam można również zobaczyć
      delfina.Na koniec jeszcze taka mała uwaga: jeżeli chcielibyśmy zaoszczędzić
      kilka lewa na biletach, należy zamówić je w kasie po bułgarsku, albo poprosić
      jakiegoś "tubylca" o kupno- dla Bułgarów wejście jest tańsze mimo, że oficjalnie
      obowiązuje jeden cennik :)Nie wiem czy to obowiązuje nadal ale w zeszłym roku
      tak było. Pozdrawiam serdecznie.
      • Gość: ktosia Re: czy ktoś był w delfinarium w warnie IP: *.dialog.net.pl 21.05.07, 11:16
        Nie wiem jak sobie wypobrazacie mozliwosc plywania z delfinami ?po 20 osobie
        delifiny by poprostu by zdechly ,no sorry.

plywaja owszem z ludzmi ale w ramach terapii np. dzieci autystyczne.

delfiny to nie konie.
        p.
        • Gość: delfinka Re: czy ktoś był w delfinarium w warnie IP: *.centertel.pl 21.05.07, 20:10
          Wyobrazam sobie,bo pływałam nimi na Krymie.Wcale nie zdechły.
          Co dziwne wygladały na zadowolone,bez namawiania tresera same pozowały mi do
          zdjec.Moze dlatego,ze wychodzilłysmy jako prawie ostatnie a odniosłam wrazenie
          ze lubia popisywac sie przed ludzmi nawet jak im nikt ryb nie daje i nie chwali.
          I kosztowało to tylko 70 hrywien,czyli ok.50 zl za osobe.
          • Gość: ktosia Re: czy ktoś był w delfinarium w warnie IP: *.dialog.net.pl 22.05.07, 09:51
            ale mowimy o bulgarii gdzie zapewne nie ma na to warunkow.
            co nie znaczy ze wlazenia kazdego do delfinow jest opowiednie dla nich i ze to
            uwielbiaja .
            a ze wygladaja na zadowolone ,delfin jak czlowiek potrafi udawac.
            p.
            • Gość: Evelina Re: czy ktoś był w delfinarium w warnie IP: *.ap.krakow.pl 25.05.07, 14:25
              Hej! w delfinarium jest tylko ok 45 minutowy pokaz nie mozna delfinow dotykac
              (4 sympatyczne zwierzaki) robic zdjecia mozna za dodatkowa oplata. Wystepy sa 3
              razy dziennie (10,12,15) a z tego co pamietam w poniedzialki jest nieczynne
              (delfiny odpoczywaja) To frajda dla dzieciakow,mi zwierzakow bylo szkoda,choc
              podobno one to lubia i dobrze sie bawia. pozdrawiam i zycze udanego pobytu
    • Gość: Miro Re: czy ktoś był w delfinarium w warnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 20:01
      BYŁEM i nie polecam chyba ze do dziecui. Lepiej iść z dzieckiem do
      delfinarium , albo do knajpki która jes w jego "dnie' TAM ZOBACZYSZ GRATIS
      DELFINY W WODZIE PRZED AKROBACJĄ. Nie nie można pływać tylko patrzeć i nie
      wygląda to ciekawie- stare komunistyczne delfinarium więcej to
      mirosaw77@neostrada.pl
      • Gość: pawelRz Re: czy ktoś był w delfinarium w warnie IP: *.166.unknown.vectranet.pl 09.06.07, 14:15
        Dzieciaki będą zachwycone.Pokaz wcale nie jest taki nudny. W sumie warto.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka