Dodaj do ulubionych

Air France kupuje Boeingi

20.06.07, 18:43

Dzisiaj w Salonie Le Bourget.Airbus jeszcze dodał parę samolotów do rekordowych
zamówień za 85mld. $.Ilość Airbusowi sprzedana wynosi 548.W tym samym
dniu Poutine oświadczył ze Rosja posiada 10% kapitału EADS.Akcje EADS idą w
gore o 2,5% co jest związane ze zniżka zużycia paliwa przez A350 o taka sama
liczbę
(w stosunku do Boeinga podobnej klasy).
Natomiast Air-France,KLM zakupiło 9 Boeingow 777.
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Z szacunkiem 20.06.07, 19:21
      drogi sasiedzie: chcesz gadac na FS to odpowiadaj na wpisy zamiast mnozyc nowe
      watki:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=64502483
      Chyba, ze gardzisz profesorami drugiej klasy (co podejrzewam). W takim razie FS
      to nie jest miejsce dla ciebie.

Co sie bedziesz z plebsem ponizal.

PF
      • picard2 Re: Z szacunkiem 20.06.07, 20:02
        polski_francuz napisał:

> drogi sasiedzie: chcesz gadac na FS to odpowiadaj na wpisy zamiast mnozyc nowe
        > watki:

Jak by był wpis na ten temat to na pewno bym odpowiedzial bo udało mi się przez
        protekcje dostać bilet na godzinny lot "Super Constelation".Ten samolot cztero
        śmigłowy jest bardzo wygodny.Podobno jeszcze 5 egzemplarzy lata na świecie.

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=64502483
        > Chyba, ze gardzisz profesorami drugiej klasy (co podejrzewam). W takim razie
        FS to nie jest miejsce dla ciebie.

Nigdy nie gardziłem nikim za to kim jest.Dowodem jest mój zawód gdzie jest
        bardzo bardzo mało ludzi z moim dyplomem.To tez chyba jedyny zawód we Francji
        gdzie ENS patrzą na mnie z gory.Raz się zdenerwowałem i powiedziałem coś o
        profesorach drugiej klasy czego bardzo żałowałem i żałuje.
        Mialem dużo ambicji grając w tennisa i nigdy się tak nie cieszyłem jak moim
        30/2 w wieku 12 lat.Wtedy rzeczywiście miałem dużo szacunku dla 30/1 i dużo
        pogardy dla sklasowanych nizej.Ale niestety jak już pisałem na pewno bym
        Ci dorównał na 15/4 ale kręgosłup nie wytrzymał ani mojego sposobu gry ani
        twardych quickow i dzisiaj grywam w double ze starszymi panami w moim wieku
        i paniami szczególnie z Francoise Durr ktora mieszka parę domów dalej.Znalem
        ja od dziecka bo rodzina Durr pochodzi z Compiegne.
        > Co sie bedziesz z plebsem ponizal.
        Nie trafiasz dobrze z tym plebsem tak ja źle trafiałeś z Tomkiem.Wierz mi Tomek
        to czarujący i pełen fantazji człowiek.
        Nie bede już otwierał wątków na FS.
        Chris
        • polski_francuz Re: Z szacunkiem 20.06.07, 20:07
          "Nie bede już otwierał wątków na FS."

Nie tlumacz sie. Po prostu trzeba sie dostosowac.

Ja to to robie od 26 lat i znam sie na tym.

A wiec sluchaj starszego.

Pozdro

PF

P.S. Moje najlepsze classement jest (i bylo 15/5) i spadne w tym roku bo slabo gram.
    • zibi_mazurak Picardzie - odpowiedz 21.06.07, 14:05
      Picardzie - odpowiedz na to pytanie: a kiedy ta firma zostanie sprywatyzowana?
      Państwo francuskie jest właścicielem 40% akcji tej firmy.
      • picard2 Re: Picardzie - odpowiedz 21.06.07, 19:06
        zibi_mazurak napisał:

> Picardzie - odpowiedz na to pytanie: a kiedy ta firma zostanie sprywatyzowana?
        > Państwo francuskie jest właścicielem 40% akcji tej firmy.

Nie wiem gdzie czerpiesz Twoje wiadomosci wedlug
        www.eads.com/xml/content/OF00000000400004/8/60/30963608.gif
        Airbus nalezy w 100% do prywatnej firmy EADS(European Aeronautic and Space
        Company)w ktorej Panstwo Francuskie posiada 15% kapitalu (a ja osobiscie 120
        akcji).EADS jest wlascicielem nastepujacych firm:
        AIRBUS,EUROCOPTER,ASTRIUM(satelity), DEFENCE ET SECURITY.Airbus nie byl nigdy
        firma prywatna jesli masz jakies linki w tej sprawie to prosze o podanie.
        Chris
        • zibi_mazurak Re: Picardzie - odpowiedz 21.06.07, 19:32
          Ja nie mówiłem o EADS tylko o francuskim przewoźniku.
          • picard2 Re: Picardzie - odpowiedz 21.06.07, 20:27
            zibi_mazurak napisał:

> Ja nie mówiłem o EADS tylko o francuskim przewoźniku.

Chodzi Ci o prywatna Firmę francusko-holenderska Air-France KLM ? która
            według Ciebie została upaństwowiona.Przez kogo?.Swoja droga to by był dobry
            interes bo ona jest bardzo dochodowa.
            • zibi_mazurak Re: Picardzie - odpowiedz 21.06.07, 22:36
              Nie została upaństwowiona. Ale państwo francuskie sprzedało tylko 60% akcji tej
              firmy.
              • zibi_mazurak No to jak będzie? 22.06.07, 21:36
                No to jak będzie? Odpowiesz mi czy nie?
                • picard2 Re: No to jak będzie? 22.06.07, 22:06
                  zibi_mazurak napisał:

> No to jak będzie? Odpowiesz mi czy nie?
                  Nie bo ktoś kto posiada 40% akcji jakiejś firmy nie jest jej właścicielem
                  według mnie.
                  No przestaniesz zadawać pytania bez sensu czy nie.Co przez to chcesz udowodnić.
                  • zibi_mazurak Re: No to jak będzie? 22.06.07, 22:08
                    Że rząd francuski dużoby zarobił, gdyby sprzedał należące do niego akcje tej firmy.
                    • picard2 Re: No to jak będzie? 22.06.07, 23:11
                      zibi_mazurak napisał:

> Że rząd francuski dużoby zarobił, gdyby sprzedał należące do niego akcje tej
                      fi
                      > rmy.

Tutaj masz duzo racji.Ale nie tylko powinien je sprzedac teraz gdy sa wysoko
                      ale pozbyc sie akcji EDF ktore ida w gore i obnizyc dlugi panstwa.
                      • zibi_mazurak Re: No to jak będzie? 22.06.07, 23:50
                        Akcje francuskiego przewoźnika i EDF są dużo warte, ale akcje GDF również są
                        dużo warte, więc też powinny zostać sprzedane.
                        • picard2 Re: No to jak będzie? 23.06.07, 00:15
                          zibi_mazurak napisał:

> Akcje francuskiego przewoźnika i EDF są dużo warte, ale akcje GDF również są
                          > dużo warte, więc też powinny zostać sprzedane.

Nie zapominaj ze GDF już było prawie sprzedane Suezowi ale Bruksela się na to nie
                          zgodziła.
                          • zibi_mazurak Re: No to jak będzie? 23.06.07, 07:17
                            No ja uważam że Francja powinna być bardziej autonomiczna, a jak nie, to powinna
                            się zgodzić. Nawet gdyby GDF został sprzedany Suezowi, to szef Suezu nie stalby
                            się monopolistą.
                          • zibi_mazurak Co postuluję 23.06.07, 07:27
                            Co postuluję:
                            Prywatyzację przewoźnika francuskiego oraz EDF, GDF, Renault, France Telecom i
                            Poczty Francuskiej (La Poste).
                            • picard2 Re: Co postuluję 24.06.07, 21:36
                              zibi_mazurak napisał:

> Co postuluję:
                              > Prywatyzację przewoźnika francuskiego oraz EDF, GDF, Renault, France Telecom i
                              > Poczty Francuskiej (La Poste).

Gdybyś nie popełnił tak dużo błędów to France Telecom(który jest tez
                              właścicielem Poczty) powinien Ci powierzyć funkcje experta.Dzisiaj bowiem
                              Francja ogłosiła ze sprzedaje akcje FT zostawiając sobie tylko ~26%.Dochody są
                              przeznaczone na zmniejszenie długów.
                              Natomiast Renault jest od dawna firma prywatna bo obejmuje tez Nissan.Myślę ze
                              państwo francuskie ma tam mniej niż 12% akcji.
                              • zibi_mazurak Re: Co postuluję 25.06.07, 09:06
                                Właścicielem wszystkich akcji La Poste jest państwo francuskie, nie FT.

Od dzisiaj rząd Francji będzie NADAL właścicielem 32,41% akcji FT (czyli 1/3
                                akcji FT). Dochody na skutek sprzedaży 5% akcji które dzisiaj zostaly sprzedane
                                (dlaczego tylko 5%?) to tylko 2,73 miliarda euro. TO ZA MALO ZEBY NAWET
                                ZLIKWIDOWAC ROCZNY DEFICYT BUDZETOWY, A CO DOPIERO SPLACIC DLUG PUBLICZNY.
                                Rzad Francji ma tez 16% (a nie 'mniej niz 12%') akcji Renault.

Linki:
                                www.lemonde.fr/web/article/0,1-0@2-3212,36-927498@51-861134,0.html
                                fr.wikipedia.org/wiki/Renault
                                You are owned.
                                • picard2 Re: Co postuluję 25.06.07, 13:57
                                  zibi_mazurak napisał:

> Właścicielem wszystkich akcji La Poste jest państwo francuskie, nie FT.
                                  >
                                  > Od dzisiaj rząd Francji będzie NADAL właścicielem 32,41% akcji FT (czyli 1/3
                                  > akcji FT). Dochody na skutek sprzedaży 5% akcji które dzisiaj zostaly
                                  sprzedane
                                  > (dlaczego tylko 5%?) to tylko 2,73 miliarda euro. TO ZA MALO ZEBY NAWET
                                  > ZLIKWIDOWAC ROCZNY DEFICYT BUDZETOWY, A CO DOPIERO SPLACIC DLUG PUBLICZNY.
                                  > Rzad Francji ma tez 16% (a nie 'mniej niz 12%') akcji Renault.
                                  >
                                  > Linki:
                                  > www.lemonde.fr/web/article/0,1-0@2-3212,36-927498@51-861134,0.html
                                  > fr.wikipedia.org/wiki/Renault
                                  > You are owned.

Masz racje czesc Poczty France Telecom posiadana prez Francje nie zostala
                                  wlaczona do prywatyzacji ze wzgledu na problemy socjalne.La Poste stworzona
                                  wokol Banku Postale jest 100% francuska.
                                  O to stan innych prywatyzacji

www.lejdd.fr/cmc/economie/200726/l-etat-s-efface-de-france-telecom_32445.html

Nie nalezy mylic dlugu Panstwa z deficytem.
                                  • zibi_mazurak Re: Co postuluję 25.06.07, 14:17
                                    Nie mylę długu i RDB. Wiem, że RDB to ilość forsy o którą rocznie wzrasta dług.

Dziękuję za link, ale dlaczego rząd francuski po prostu nie sprywatyzuje
                                    wszystkiego oprócz Arevy i Thalesa?
                              • zibi_mazurak Re: Co postuluję 25.06.07, 09:13
                                Rząd francuski ma 40% akcji Renault:

'Actionnaires : Etat Francais: 40%, Nissan France: 15,00%, Capital Research and
                                Management: 5,01%, Salaries: 3,60%, Autocontrole: 3,40%'

Link: fr.wikipedia.org/wiki/Renault
                                • picard2 Re: Co postuluję 25.06.07, 14:14
                                  zibi_mazurak napisał:

> Rząd francuski ma 40% akcji Renault:
                                  >
                                  > 'Actionnaires : Etat Francais: 40%, Nissan France: 15,00%, Capital
                                  Research an
                                  > d
                                  > Management: 5,01%, Salaries: 3,60%, Autocontrole: 3,40%'
                                  >
                                  > Link: fr.wikipedia.org/wiki/Renault

Nie czytamy linkow w ten sam sposob a wiec jesli chodzi o Renault to
                                  akcje sa rozlozone w nastepujacy sposob
                                  Panstwo francuskie -15,7%
                                  Nissan-15%
                                  Pracownicy Renault-3,3%
                                  Autokontrola-3,4%
                                  Akcje sprzedane na gieldzie(w obiegu gieldowym)~62,6%

Zreszta nie chodzi mi o podawanie dokladnej liczby takiej czy takiej firmy nie
                                  studiowalem ekonomii.Ale o fakcie ze France Telecom ,Renault..sa uprywatnione.
                                  I ze Areva ,EDF i GDF ..beda wkrotce prywatne co stanowi ladna sume nie
                                  daleko do 300mld €.
                                  Chris

• zibi_mazurak Re: Co postuluję 25.06.07, 14:20
                                    Przeczytaj ten artykuł jeszcze raz. Jest napisane, że EF jest akcjonariuszem #1
                                    - ma 40% akcji. Więc nie, Renault nie jest prywatne. FT też nie.

Pytam: kiedy zostanie sprywatyzowana poczta, SNCF, Renault, FT, France TVS i
                                    paryskie lotniska?
                                    • picard2 Re: Co postuluję 25.06.07, 15:00
                                      zibi_mazurak napisał:

> Przeczytaj ten artykuł jeszcze raz. Jest napisane, że EF jest akcjonariuszem #1
                                      > - ma 40% akcji. Więc nie, Renault nie jest prywatne. FT też nie.

www.renault.com/renault_com/fr/main/index.aspx

• picard2 Re: Co postuluję + 25.06.07, 15:08
                                        picard2 napisał:

> zibi_mazurak napisał:
                                        >
                                        > > Przeczytaj ten artykuł jeszcze raz. Jest napisane, że EF jest akcjonarius
                                        > zem #1
                                        > > - ma 40% akcji. Więc nie, Renault nie jest prywatne. FT też nie.
                                        >
                                        > www.renault.com/renault_com/fr/main/index.aspx
                                        >
                                        Link sie zle otwiera wiec nowy
                                        www.renault.com/renault_com/fr/main/20_FINANCE/L_action_Renault/20_Repartition_du_capital/
                                        • zibi_mazurak Re: Co postuluję + 25.06.07, 15:16
                                          Dziękuję za link, ale udowodniłeś, że państwo francuskie NADAL ma 15,01% akcji
                                          Renault.
                                          • picard2 Re: Co postuluję + 25.06.07, 15:20
                                            zibi_mazurak napisał:

> Dziękuję za link, ale udowodniłeś, że państwo francuskie NADAL ma 15,01% akcji
                                            > Renault.

Wedlug Bursy paryskiej Narodowy Bank Rosyjski ma 10% kapitalu Renault Group wiec
                                            co to znaczy.?
                                            • zibi_mazurak Re: Co postuluję + 25.06.07, 15:22
                                              To znaczy to, że rząd francuski nie sprzedał jeszcze wszystkich posiadanych
                                              przez niego akcji Renault, a powinien.
                                              • picard2 Re: Co postuluję + 25.06.07, 15:33
                                                zibi_mazurak napisał:

> To znaczy to, że rząd francuski nie sprzedał jeszcze wszystkich posiadanych
                                                > przez niego akcji Renault, a powinien.

Zgoda ze wszystkim .Francuzi oszukują cały Świat ich ekonomiści sa
                                                głupcami.Kontrola nad Bursa nie istnieje i można podawca ze się ma
                                                15% akcji ale w rzeczywistości ma się dużo,dużo więcej.France Telecom nie
                                                jest prywatne itd.. albo sie ze mnie nabijasz albo bierzesz mnie za kretyna.
                                                Wiec tak czy tak kończymy bo moj TGV(nieupaństwowiony) dojeżdża do Paris Nord.
                                                Chris
                                                • zibi_mazurak Re: Co postuluję + 25.06.07, 15:42
                                                  Nie, ja nie twierdzę, że rząd francuski ma 40% akcji Renault, tylko twierdzę, że
                                                  warto sprzedać 15% akcji Renault, bo rząd francuski zarobiłby wtedy 4 miliardy euro.
            • matrek Re: Picardzie - odpowiedz 22.06.07, 17:18
              Nie wiem jak dochodowa jest air Franace i co maja do tego notoryczne strajki w
              tym przedsiebiorstwie - ale z cala pewnoscia to najgorsza pod wzgledem jakosci
              obslugi linii transatlantyckich linia lotnicza swiata.
              • picard2 Re: Picardzie - odpowiedz 22.06.07, 21:34
                matrek napisał:

> Nie wiem jak dochodowa jest air Franace i co maja do tego notoryczne strajki w
                > tym przedsiebiorstwie - ale z cala pewnoscia to najgorsza pod wzgledem jakosci
                > obslugi linii transatlantyckich linia lotnicza swiata.
                >
                Nie pamietam ostatnich strajkow Grupy Air-France(ktora zaabsorbowala KLM)podaj
                jakis link.Jak tez cos o najgorszych obslugach(bardzo czesto latam roznymy
                liniami lotniczymi).
                Ja mam taki link
                www.iht.com/articles/2007/05/24/bloomberg/bxair.php
                Chris.

• matrek Zartujesz? 27.06.07, 09:32
                  Strajki w AF sa tak czeste, ze co kilka - kilkanascie miesiecy wszystkie
                  europejskie telewizje mowia o kolejnym. Klasyczna paremia mowi: rzeczy
                  powszechnie znane, nie wymagaja dowodow.

Ja rowniez latam, bardzo czesto tez lataja takze moi znajomi, i co ktorys
                  skuszony cena przeleci sie Air France przez ocean, to spoznienie. Z tego wlasnie
                  powodu, omijam AF szerokim lukiem.
    • felusiak1 ale A350 nie bedzie gotowy przed 2012 rokiem 21.06.07, 18:30
      a w miedzyczasie wzrośnie sprzedaż Boeingów.
      • picard2 Re: ale A350 nie bedzie gotowy przed 2012 rokiem 21.06.07, 19:22
        felusiak1 napisała:

> a w miedzyczasie wzrośnie sprzedaż Boeingów.
        Drogi felusiaki zlapales wirusa tego Forum polegajacy na rozumowaniu
        metafizycznym .Dsisiaj pewien Durektor Techniczny (?)przepowiedzial ze Airbus w
        tym roku
        bedzie mial zamowienia na 900 maszyn w tym 250 A350.
        Chris
        (?)=
        www.usinenouvelle.com/article/page_article.cfm?idoc=107353&nrub=188
        • felusiak1 Re: ale A350 nie bedzie gotowy przed 2012 rokiem 22.06.07, 03:38
          Ależ drogi picardzie, źle interpretujesz moja wypowiedź.
          Linie lotnicze chetnie kupiłyby A350 juz dzisiaj ze wzgledu na konieczniść
          wymiany starzejacych sie samolotów ale A350 nie zaistnieje do 2012 roku wobec
          czego zmuszone są kupować B777 jak uczynił to Air France. I to jest właściwy
          kontekst mojej wypowiedzi.
    • w0man29 Re: Air France kupuje Boeingi 21.06.07, 19:05
      nie chcą swojego złomu ?
      Nie ma lepszej antyreklamy dla ich samolotopodobnych produktów
      • picard2 Re: Air France kupuje Boeingi 21.06.07, 19:29
        w0man29 napisała:

> nie chcą swojego złomu ?
        > Nie ma lepszej antyreklamy dla ich samolotopodobnych produktów

To jeszcze do Ciebie nie dotarło ale Francja nie jest krajem komunistycznym(lub
        na razie nie jest) i prywatna firma Air-France kupuje to co sie jej podoba od
        innej prywatnej firmy Boeing.
        Natomiast na zlom Airbusow dal sie nabrac tak nierozwiniety technologicznie
        kraj jak Izrael zakupujac po raz pierwszy w swojej historii Airbusy.

• w0man29 Re: Air France kupuje Boeingi 21.06.07, 19:36
          Izrael jest rozwinięty inaczej jeśli chodzi o cudze technologie zaś jeszcze
          niedawno KE zalecała Polsce kupno .... Airbusów zamiast Boeingów.
    • cyniol Re: Air France kupuje Boeingi 22.06.07, 23:48
      Air Canada chyba wiekszosc samolotow jakie posiada w swojej flocie to airbusy.
      Pamietam glosna afere lapowkarska bylego premiera Brian Mulroney. Kiedy odszedl
      z rzadu w 1993 roku RCMP rozpoczela sledztwo podejrzewajac go o przyjecie
      lapowki a zamian za podpisanie kontraktu na zakup airbusow. Dlugo sie ta sprawa
      ciagnela w koncu zostala umorzona. Nastepnie Mulroney domagal sie 50mln dolarow
      odszkodowania za pomowienie. Doszlo do ugody. Ile dostal nie wiadomo. Faktem
      jest, ze do tej pory kupuja chyba tylko te samoloty poniewaz innym nie
      lecialem.Air Canada jest wlasnoscia panstwa.
      • picard2 Re: Air France kupuje Boeingi 23.06.07, 00:21

Nie znam problemu lapowek ale teraz to sie bardzo rozpowszechnia.Mysle ze
        chodzi o A320 to jest niewatpliwie najlepszy samolot w swojej kategorii.
        To na nim Airbus pobil Boeinga.Ale teraz Boeing pobil A350.
        Zobaczymy co bedzie jutro.
        • felusiak1 Re: Air France kupuje Boeingi 23.06.07, 00:30
          Nie sadzę aby Boeing pobił A350. To tymczasowa sytuacja. Airbus nie ma nic do
          zaoferowania w klasie B777, ale kiedy wreszcie wypuści A350 to B777 straci
          rynek. O ile wiem(niewiem), Boeing nie pracuje konkurencyjnym dla A350 samolotem
          stawiajac wszystkie karty na B787. Czas pokaże.
          Z drugiej strony im wieksza konkurencja tym lepsze i mam nadzieje
          bezpieczniejsze samoloty.
          • bambuko123 Re: Air France kupuje Boeingi 23.06.07, 01:52
            Dyskusje nad wyzszoscia Boeinga nad Airbusem czy odwrotnie sa idiotyczne choc
            ciagle wracaja jak bumerang.
            Obie firmy probukuja b.dobre samoloty i zakup zalezy glownie(choc czasami to
            decyzje polityczne) od dostepnosci na rynku i zapotrzebowania
            pojemnosci na danej lini.
            Trzy cztery razy w roku latam na trasie Sydney-LA ...samolotami B-747
            ktore zapenione sa na full.Qantas czeka wiec z niecierpliwoscia na A-380
            ktory przy nizszych kosztach(15-20%) przewiezie ekstra powiedzmy 100 pasazerow.
            Nie przeszkadza im rowniez oczekiwac na B-787 (beda wczesniej niz A-350)
            ktory uzyja na innych liniach.
            Podobnie z Air France..kupuje Boeingi gdyz beda w ekspoatacji wczesniej
            a to sa duze oszczednosci dla firmy(glownie paliwa) w stosunku do uzywanych
            samolotow obecnie.
            AirFrance/KLM to nie sa zle linie - srednia swiatowa,zdecydowanie lepsze niz
            Air Canada czy Alitalia,choc daleko za moim osobistym faworytem SingaporeAirline
            (dotyczy to dlugich tras-long houl)
            • picard2 Re: Air France kupuje Boeingi 23.06.07, 13:34
              bambuko123 napisał:

> Dyskusje nad wyzszoscia Boeinga nad Airbusem czy odwrotnie sa idiotyczne choc
              > ciagle wracaja jak bumerang.
              Ja nie zauwazylem na tym watku ani jednej dyskusji o wyzszosci B nad A.
              Po raz pierwszy tez uzyto slowa "idiotyczne".
              • bambuko123 Re: Air France kupuje Boeingi 25.06.07, 12:49
                jestes malo spostrzegawczy...no chyba ze latasz samolotem nad karaibami
                idiotyzmem jest rownie twoj komentarz ale...wolna wola
                • picard2 Re: Air France kupuje Boeingi 25.06.07, 14:18
                  bambuko123 napisał:

> jestes malo spostrzegawczy...no chyba ze latasz samolotem nad karaibami
                  > idiotyzmem jest rownie twoj komentarz ale...wolna wola

Moja wolna wola zabrania mi dyskutowac w sposob nieprzyjemny wiec z Toba koniec,
                  na tym watku.
    • cyniol Re: Air France kupuje Boeingi 23.06.07, 01:20
      Rzeczywiescie duzo maja tych A320.
      www.aircanada.com/en/about/fleet/
      • bonobo44 Boeing vs. Airbus 2000-2007 25.06.07, 10:18
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32&w=51185315&a=54921589
        Nic dziwnego, że wolą A320 od B347...
        • bonobo44 Re: Boeing vs. Airbus 2000-2007 26.06.07, 18:28
          ...od B737, oczywiście
    • sansone1 Boeinga kupuje ten co juz kase w $ ma 23.06.07, 22:11
      a Airbus ten ktory kase musi dopiero zrobic.
    • cs137 Re: Pozdrowka z Warszawy! 25.06.07, 13:30
      Jak zawsze, przyjazd do Warszawy to moc nowycgh wrazen!

Ja niestety nie na urlop, tylko do ciezkiej pracy - zalaczam link do postu na
      Forum Nauka, gdzie zamiescilem nielogowany post, no i IP dobitnie siwadczy o
      tym, ze ja tu do roboty przyjachalem:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32&w=64807831&a=64807831
      Chris, nie narazaj sie za bardzo wlascicielowi Forum Swiat (PF-owi znaczy), bo
      sie jeszcze on zdenerwuje i zkaze Ci wstepu z kretesem!
      • picard2 Re: Pozdrowka z Warszawy! 25.06.07, 14:34
        cs137 napisał:

> Jak zawsze, przyjazd do Warszawy to moc nowycgh wrazen!
        >
        > Ja niestety nie na urlop, tylko do ciezkiej pracy - zalaczam link do postu na
        > Forum Nauka, gdzie zamiescilem nielogowany post, no i IP dobitnie siwadczy o
        > tym, ze ja tu do roboty przyjachalem:

Hm,hm... ale jak to mowia moi rodacy"nie ucz starej malpy robic grymasy".Ja tez
        wybieram od czasy do czasu przyjemne kongresy i sympozja.Nigdy sie tak nie
        napracowalem jak w Hotelu EUROPA na Capri.(zreszta wszystkie wloskie Kngresy
        maja duze powodzenie).
        Natomiest nie daj sie nabic na swietego ktory nosi krzyz przed Kosciolem(na
        koncu Nowego Swiata albo moze poczatku Krakowskiego Przedmiescia.On nie wskazuje
        Kopernika ale podobno salon erotyczny ktory istnial w 19 wieku.

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32&w=64807831&a=64807831
        > Chris, nie narazaj sie za bardzo wlascicielowi Forum Swiat (PF-owi znaczy), bo
        > sie jeszcze on zdenerwuje i zkaze Ci wstepu z kretesem!

Tez zauwazyles , ja nie spie po nocach jak o tym mysle.
        Milej pracy w Warszawie.
        Pozdrowienia Chris

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka