Dodaj do ulubionych

nie moge nakarmic, zasypia od razu:-(

07.07.07, 11:41
nie mogę nakarmic mjego maluszka, bo on od razu zasypia przy piersi; nie ważne kiedy wcześniej jadł, czy płakał, czy był przewijany czy noszony na rękach - od razu zapada w sen; tak jest od wczoraj - przez co też co chwila sie domaga strasznym płaczem o pokarm. Juz nie wiem co robic, brak mi sił, pomysłów, bola piersi. Próbuje go gładzić czy podszczypywać po bródce, poliku, po kręgosłupie czy stópkach - nic nie pomaga. mały ma prawie 3 tyg - ostatnio mało przybrał na wadze. O co chodzi??
Obserwuj wątek
    • mama_piotrka07 Re: nie moge nakarmic, zasypia od razu:-( 07.07.07, 15:00
      U mnie było to samo.

Nie głaszcz bo to usypia. Nie szepcz do ucha. Zastanów się co normalnie robisz
      żeby go uspokoić i nie rób żadnej z tych rzeczy - to był mój podstawowy błąd.

U nas na obudzenie działało pocieranie dolnej żuchwy. Ale nie żadne głaskanie,
      tylko mocne pocieranie, tak żebyś wyraźnie czuła kość a nie tylko skórę. Wiem że
      brzmi brutalnie ale nauczyły mnie tego położne w szpitalu po tym jak mały spadał
      z wagą bo nie jadł (bo spał). I konieczna jest konsekwencja. Mnie kazali wymusić
      po 20 minut aktywnego ssania z każdej piersi. Karmienie trwało czasem półtorej
      godziny, ale budziłam go setki razy bo zasypiał. Efekt jest taki że teraz (ma 10
      tygodni) ssie jak odkurzacz i przybiera jak mały słonik :-)

życzę powodzenia.
      • sungaa Re: nie moge nakarmic, zasypia od razu:-( 07.07.07, 15:15
        Zgadzam się z przedmówczynią! Karmie od 4,5 miesięcy. Trzeba pobudzać punkt na
        podbródku i nie delikatne tylko zdecydowanie, pomaga! Położna w szpitalu
        powiedziala mi, że tak sie pobudza do ssania wcześniaki, które cyt.:"nie tylko
        zapominają że trzeba jeść, ale że trzeba oddychać!" Z doświadczenia wiem, że
        pomaga pobudzanie warg maluszka brodawką i wyciśnięcie mu trochę mleczka do
        dzióbka. Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka