delikatna2007 18.09.07, 20:27 Na PiS głosowały 2mln ludzi. Tle samo wyjechało z kraju... Błagam, rodacy za granicą, głosujcie w tych wyborach, nie skazujcie tych co zostali na dyktaturę moherowych beretów!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ontarian Re: drodzy rodacy, błagam, głosujcie! 18.09.07, 20:35 jak namowisz maciore bonka, zeby glosowala to i ja zaglosuje Odpowiedz Link Zgłoś
delikatna2007 Re: drodzy rodacy, błagam, głosujcie! 18.09.07, 20:56 ontarian, a ty bez maciory bonka to sam się nie ruszasz? swoją drogą, macioro bonka, ciebie w takim razie zwłaszcza proszę.. Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: drodzy rodacy, błagam, głosujcie! 18.09.07, 21:01 delikatna2007 napisała: > ontarian, a ty bez maciory bonka to sam się nie ruszasz? chodzi o to, ze jak ja zaglosuje, a ona nie to wyjdzie na to, ze glupszy od nie jestem Odpowiedz Link Zgłoś
centurionblackcard sure! 18.09.07, 21:10 dziecko wez ta gazete wyborcza zwin w rulonik i pie..ij sie w ten pusty komuszy leb! co placzesz zabrali tatusiowi ubekowi emeryturke czy przymkneli kogos z rodziinki za zlodziejstwo! precz z komuchami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
japonczyk1 Oczywiscie, ze glosujemy !!! 18.09.07, 21:14 Na PiS, a jakze. W koncu porzadki nie zostaly zakonczone. Ja mam czyste rece, nie jestem w ukladach, nie nakradlem sie ( przynajmniej nie w Polsce . A gadanie, ze Kaczory popieraja tych co go..o maja, mieszkaja u mamusi a na koncie maja 5K PLN? Ja mam duzo wiecej, plus ziemia i nieruchomosci i jakos nie czuje by mnie ktos za dupe bral. PiS ! PiS !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: Oczywiscie, ze glosujemy !!! 19.09.07, 01:28 japonczyk1 napisał: > PiS ! PiS !!! poraz pierwszy sie z toba zgadzam. sam nie zaglosuje bo nie mam takiej mozliwosci tu na hawajch ale jak bym byl w polsce glosowal bym na pis. i nie dlatego ze podobaja mi sie kaczory. nie, nie podobaja mi sie ale podoba mi sie ich program. mam nadzieje, ze jak ponownie wygraja to wreszcie przepchna ta ustawe dekomunizacyjna. juz prawie im sie to udalo ale komuchy sa wszedzie nawet w trybunale. ci co zaglosuja na po i tuska zaglosuja takze na lid, przyszlego koalicjanta, czyli na tych ktorzy doprowadzili polske do bankructwa i 50 lat zniewolenia. dobrze by bylo gdyby obecny premier juz dzis zapewnil polakow ze po wygraniu pis on nie bedzie ponownie premierem. przyspozylo by to wiele glosow. i jeszcze jedna uwaga. glosowanie na pis to nie glosowanie na moherowe berety jak tu niektorzy chca klamac. ich wbrew pozorom jest nieliczaca sie garstka. nie popieram tez rydzyka ale jezeli kosciol przysporzy glosow pisowi to i dobrze. a michnik niech sie skreca ze zlosci ) Odpowiedz Link Zgłoś
poddanywujasama Re: Oczywiscie, ze glosujemy !!! 19.09.07, 03:51 To pis ma program?Hmmm.Pewnie napiszesz, ze na swym koncie maja jekies osiagniecia.Wiele osob juz nie3 tylko w Polsce zastanawia sie jaki to program i jakie osiagniecia, bo jak do tej pory to nikt czegos takiego nie zauwazyl. Za to kompromitacji duzooooo. Nie tylko w Polsce...szczegolna efektywnoscia pochwalic sie moga pani Fotyga i pan Ziobro. Odpowiedz Link Zgłoś
donk Re: drodzy rodacy, błagam, głosujcie! 18.09.07, 21:14 dobrze gada, tylko jaka partia jest dobra? Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Ja juz dawno zaglosowalem nogami. 18.09.07, 21:16 Wystarczyl jeden raz, teraz mam swiety spokoj, niech inni walcza. W obecnych wyborach nie moge brac udzialu, gdyz sytuacja, jakkolwiek bedaca ciekawostka z bezpiecznej odleglosci, jest mi obojetna. Poza tem, gdy popatrze na ten burdel, gdy poczytam srodki masowego dokazu, to pogardliwie macham reka. Jaki pan, taki kram. Ze szczerymi wyrazami wspolczucia, waldek.usa Odpowiedz Link Zgłoś
japonczyk1 I za to masz u mnie 5 puntow !!!! 18.09.07, 21:32 Staraj sie, Waldus. Jeszcze 5 punktow i masz kopa w dupsko.Taki bonus za to ze wyjechales i masz "swiety spokoj". Odpowiedz Link Zgłoś
corgan1 polonia zagraniczna nie głosowała na komuchów 18.09.07, 21:20 np. kilka lat temu w wyborach na prezydenta wśród polonii w Chicago wygrał były premier Jan Olszewski. Więc w ogóle nie jest powiedziane że nie polonusy zaglosują na PiS. Wręcz przeciwnie. Co innego Ci co wyjechali teraz w ostatnich latach po 2004. Faktycznie - Ci mogą głosować na PO albo inny LiD. Odpowiedz Link Zgłoś
michnikadam Re: polonia zagraniczna nie głosowała na komuchów 18.09.07, 21:31 daj spokoj to jakas kretynka jest naczytala sie gazety wyborczej i oprocz paru hasel typu mohery kaczory etc nie ma nic wiecej do powiedzenia uczciwi ludzie ktorzy chca wolnej polski nie sterowanej przez rzad z powiazaniami z sovietami beda glosowac na PIS w tym polonia amerykanska, po i lid to czyste komuchy przez takich jak oni wiekszosc poloni opuscila kraj wiec musieli by miec nie rowno pod sufitem zeby na nich zaglosowac oczywiscie znajda sie wyjatki jak kagan czy inne darmozjady sieroty po komunie! Odpowiedz Link Zgłoś
poddanywujasama Re: polonia zagraniczna nie głosowała na komuchów 19.09.07, 04:07 A skad wiesz, ze polonia amerykanska bedzie glosowac na pis? Jak do tej pory, to nie kto inny a wlasnie pis, i to pod kazdym wzgledem przypomina PZPR.Identyczne metody polityczne.Wierz mi, jezeli pis wygra Polacy w Kraju zapomniec moga o takim czyms jak demokracja.Wrocimy do PPRL bis, Kaczynscy nie znaja innego sysytemu rzadzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Re: polonia zagraniczna nie głosowała na komuchów 18.09.07, 21:41 corgan1 napisał: > np. kilka lat temu w wyborach na prezydenta wśród polonii w Chicago > wygrał były premier Jan Olszewski. Więc w ogóle nie jest powiedziane > że nie polonusy zaglosują na PiS. Wręcz przeciwnie. > > Co innego Ci co wyjechali teraz w ostatnich latach po 2004. > Faktycznie - Ci mogą głosować na PO albo inny LiD. ► najlepiej niech nie glosuja, bo znowu na nich zwala wine. Bulbonczycy przeciez maja immunitet dany od Boga i kogos trzeba zrobic winnym, hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
rhubarb Re: drodzy rodacy, błagam, głosujcie! 18.09.07, 21:39 ale jak mamy glosowac? po kilkunastu latach demokracji malo kto moze sobie wyrobic paszport polski, w konsulatach prawie bez zmian, stara gwardia. To juz lepiej niech PiS bedzie, przynajmniej pogonia komusze ryje z Michnikiem i jego przyjaciolmi Urbanem i Jaruzelskim na czele niniwa2.cba.pl/michnik_z_urbanem.htm Odpowiedz Link Zgłoś
delikatna2007 Re: drodzy rodacy, błagam, głosujcie! 18.09.07, 22:54 waldek.usa napisał: > Wystarczyl jeden raz, teraz mam swiety spokoj, niech inni walcza. > W obecnych wyborach nie moge brac udzialu, gdyz sytuacja, jakkolwiek bedaca > ciekawostka z bezpiecznej odleglosci, jest mi obojetna. Poza tem, gdy popatrze > na ten burdel, gdy poczytam srodki masowego dokazu, to pogardliwie macham reka. > Jaki pan, taki kram. > > Ze szczerymi wyrazami wspolczucia, > > waldek.usa No właśnie. To mnie przeraża. Nie jestem nawiedzoną małolatą. Po prostu nie chcę żyć w kraju, w którym 7 służb podsłuchuje każdego, a wszystkie rozmowy są rejestrowane. To jest po prostu psychicznie nie do wytrzymania. I nie tylko ja wpadam w taką schizę - wszyscy moi znajmoi (tu, w Polsce) są przerażeni. Nie wiem ilu z was ma dostęp do telewizji, ale oglądanie konferencji prasowych przedstawicieli naszej partii rządzącej to jak reportaże z życia sekty. Czy naprawdę zza granicy PiS tak dobrze wygląda?? Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: drodzy rodacy, błagam, głosujcie! 18.09.07, 23:14 "Czy naprawdę zza granicy PiS tak dobrze wygląda??" Wyglada tak samo jak ogladany z Polski, tylko smieszniej. Natomiast w tym watku z zagranicy wypowiedzieli sie Ortalion i Waldek, reszta nadaje z Polszy... Odpowiedz Link Zgłoś
burgerking1 Re: drodzy rodacy, błagam, głosujcie! 18.09.07, 23:23 twoj apel o glosowanie moze miec sens dla tych co wyjechali z kraju "wczoraj" czyli , rok ,dwa lata temu,bo byc moze oni wszyscy wroca pewnego dnia do PL. .Natomiast nie robi zadnego wrazenia na tych ktorzy sa 10 lat i ponad za granicami Polandu. wiekszosc z nas od dawna zyje sprawami kraju w ktorym sie osiedlila na stale , Polska dla nas to pozostawiona dalsza rodzina,oraz wspomnienia mlodszych lat. Krotko mowiac macie to co chcieliscie !! sami sobie wybraliscie takich a nie innych rzadzacych ,jestescie wielce naiwni wierzac w tzw. obietnice wyborcze, byle durnia i aferzysty ,ktory naprawde mysli tylko o wlasnej dupie a nie o potrzebach narodu i panstwa,sami chodzicie na spotkania przed wyborcze ,sami rozmawiacie z tymi aferzystami [ mam na mysli roznych poslow] sami dajecie sie im nabijac w butelke ,polykajac jak ryba przynete puste obietnice ,a wiec ????? sami sobie jestescie winni swej sytuacji obecnej w PRLu bis !! Demokracji musicie sie uczyc przez nastepne 25 lat a potem ???...... potem bedzie lepiej !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
corgan1 już Ci tłumaczę 19.09.07, 01:27 > Po prostu nie chcę żyć w kraju, w którym 7 służb podsłuchuje > każdego, a wszystkie rozmowy są rejestrowane. To jest po prostu > psychicznie nie do wytrzymania. A ja glosuję na PiS ponieważ nie chcę żyć w kraju w ktorym Bezio ułaskawia kryminalistów (pan Sobotka) i morderców (Peter Vogel) bo są jego kolegami, kraju w którym urzędnicy nie są lojalni wobec państwa tylko wobec "duzego płatnika" i "Ryśka z Gdyni", kraju w którym rządzi oligarchia a której jedynym pomysłem na biznes jest sprzedaż wszystkiego co jest do sprzedania innym oligarchom ze szczególnym uwzględnieniem Orlenu Łukoilowi (do czego na szczęście nie doszło), w kraju który w rankingach konkurencyjności, wolności gospodarczej i korupcji jest w dolnych strefach stanów średnich, gdzie np. nie wiadomo dlaczego od 14 lat nie można napisać dobrej ustawy o VAT, bo urzednicy z Min.Fin. są przekupywani kiełbasami od Stokłosy i gdzie mafia pruszkowska instaluje i kupuje sobie własnych kretów w randzie wiceministrów. Kraju gdzie pieprzy się ciągle o peronie we Włoszczowej (1mln wydatków) a zupełnie przemilcza wtopę 300mln w Laboratorium Frakcjonowania Osocza w Mielcu które powstało z tym a nie innym kolesiem jak powiedział Ungier "bo księżniczka (Beza) sobie tak życzy" i nie chcę żyć w kraju w którym Salon dostaje rozwolnienia i histerii na stwierdzenie "Kuroń rozmawiał z SB" albo jeśli tylko ktoś próbuje uporządkować pozostałości bagna z SB a jeśli ktokolwiek rusza święte krowy IIIRP (np. Balcerowicz, Michnik i wiele innych) cały Salon wpada jeszcze większą histerię i jeszcze większe rozwolnienie. Przyznasz sama, że bagno i g...wno jakie nagromadziło się po IIIRP jest tak wielkie, że ani czepianie się Włoszczowej, ani domniemane gejostwo Tinkiego Winkiego lub podsłuchiwanie się nawzajem nie są w stanie tego g..wna zagłuszyć i zrównoważyć. > I nie tylko ja wpadam w taką schizę - wszyscy moi znajmoi (tu, > w Polsce) są przerażeni. Hm... to może zmień znajomych. Bo moi jakoś nie są przerażeni. Część mojej rodziny ma głęboko w d... co się dzieje, ale część naprawdę głosuje na PiS bo nie widzą żadnej sensownej alternatywy. > Nie wiem ilu z was ma dostęp do telewizji, ale oglądanie > konferencji prasowych przedstawicieli naszej partii rządzącej to > jak reportaże z życia sekty. Wystarczy dostęp do internetu. Dostep do programów informacyjnych w telewizjach jak Polsat albo TVN powoduje tylko taksację mózgu. Gdyż media nawet nie silą się na ukrywanie że nie przepadają za Kaczyńskimi a wolą (pół)Tuska z ekipą i Prezia z Bezą. Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: drodzy rodacy, błagam, głosujcie! 19.09.07, 01:43 delikatna2007 napisała: > Nie wiem ilu z was ma dostęp do telewizji, ale oglądanie konferencji > prasowych przedstawicieli naszej partii rządzącej to jak reportaże z > życia sekty. malo wiesz i malo rozumiesz. jestes pewnie bardzo mloda. ja ogladam nacodzien TVN24, TV Polonia, TVP3. ogladam te smieszne konferencje prasowe i polityczne potyczki. jednego jestem pewien. media te nie sa bezstronne. w kazdym odcinku przemycaja propagande anty-pisowska. polacy sluchjac i ogladajac tego wyrabiaja sobie bledna ocene rzeczywistosci. tak sie nieszczesliwie sklada ze kaczynscy nie maja pro-pisowskich media. jedynie media koscielne sa dla niego przychylne i nieliczne gazety. to sie moze wydawac glupie, ze prezydent, rzad i partia rzadzaca nie maja swoich mediow. niestety po sprywatyzowniu mediow rzadza nimi kapitaly zachodnie, glownie niemieckie i polscy blyskawiczni miliarderzy. Odpowiedz Link Zgłoś
corgan1 nie jest tak źle - PiS ma na szczęście internet 19.09.07, 02:21 Nie cały hahaha oczywiście. Ale w telewizji można wiadomości zmanipulować, jest na to 200tys sposobów. W internecie tego po prostu nie da się zrobić. Niestety albo stety - są blogi i różne różniste fora, gdzie dostep jest wolny, bezpłatny i niczym nieograniczona wolnośc wypowiedzi. Ja nie stworzę sobie alternatywnej proPiSowskiej stacji TVN24 ale mam blogi i fora. Jak mnie wywalą z jednego bloga i zabanują - założę drugi. Jeśli mam cos do powiedzenia to mnie bedą czytac i komentować. Mogę na blogach zgromadzić ludzi którzy myślą podobnie jak i ludzi którzy są w kontrze. Takiej wymiany myśli w telewizorni nie ma, więc pod wzgl. politycznym - internet bije na głowę tradycyjne media. Zwłaszcza że te "tradycyjne" same się podkładają i ośmieszają wpadając w histerię lewicowo-liberalny populizm i wywalając na wierzch swoje kompleksy. Tak więc - można ośmieszać, przemilczać i manipulować wypowiedziami PiSowców w telewizji i prasie i ostro promować opozycję. Ale w necie tego już nie da się zrobić. Dlatego uważam, że PiS wygra dzięki internetowi. Odpowiedz Link Zgłoś
tryndy Re: drodzy rodacy, błagam, głosujcie! 18.09.07, 23:30 delikatna2007 napisała: > Na PiS głosowały 2mln ludzi. Tle samo wyjechało z kraju... Błagam, > rodacy za granicą, głosujcie w tych wyborach ~~ Niema sprawy , PIS robi dobra robote . Odpowiedz Link Zgłoś
bruno5 Re: drodzy rodacy, błagam, głosujcie! 19.09.07, 00:01 Tak bede glosowal na PiS.Jestem konsekwentny i bede tak glosowal jak 2 lata temu. Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Nie bede glosowac 19.09.07, 01:45 Od kilkunastu lat mieszkam poza Polska i nie planuje powrotu, nie znam tez polskiej sceny politycznej - dlaczego mialabym glosowac? Niech Polacy w Polsce rzadza sie sami, zamiast prosic o pomoc Polonie, ktora jak napisal Waldek, wyraziscie zaglosowala nogami. Poza tym Polonia moze glosowac tylko na okreg wyborczy w Warszawie. Who cares? Luiza-w-Ogrodzie .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: Nie bede glosowac 19.09.07, 01:47 luiza-w-ogrodzie napisała: > Poza tym Polonia moze glosowac tylko na okreg wyborczy w Warszawie. gdzie pis przegra z kretesem. nie od polonii wiec zalezy ten wybor. Odpowiedz Link Zgłoś
corgan1 ale w stolycy masz samą śmietanke 19.09.07, 02:23 Donald Tusk, Jarosław Kaczyński, Marek Borowski, Ryszard Kalisz, Janusz Korwin-Mikke. sam miód >)) Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Nie bede glosowac 19.09.07, 14:40 podpisuje sie oburecznie...!!! luiza-w-ogrodzie napisała: > Od kilkunastu lat mieszkam poza Polska i nie planuje powrotu, nie > znam tez polskiej sceny politycznej - dlaczego mialabym glosowac? > Niech Polacy w Polsce rzadza sie sami, zamiast prosic o pomoc (...) > Who cares? > > Luiza-w-Ogrodzie > .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º& > #62; > Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
harlista Re: drodzy rodacy, błagam, głosujcie! 19.09.07, 02:26 Moja droga, moje wybory dopiero w 2008. to sa twoje wybory wiec glosuj Odpowiedz Link Zgłoś
bugmenot.com pomylilas fora 19.09.07, 02:47 tu sa sami wyjechani. PIS pozamykal prawie caly uklad gdanski za co mu chwala. Wszyscy ktorzy nakradli wyjechali za granice i tam trzesa doopami przed powrotem. Odpowiedz Link Zgłoś
fantango1977 politycy sa lustrzanym odbiciem swoich wyborcow 19.09.07, 03:50 i z niepokojem patrze na polska scene polityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
burgerking1 Re: politycy sa lustrzanym odbiciem swoich wyborc 19.09.07, 04:01 zgadza sie !!! glupie pyski w terenie !! i glupie pyski w Sejmie z tym ze ci ostatni korzystaja z niesamowitych przywilejow i ukladow kolesiowskich ustawiajac sie na wieki w dobrobycie ! a glupi robol w fabryce jak stal przy maszynie tak stoi nadal za te polskie glupie 1200 zl !!! glosujac na cwaniakow Odpowiedz Link Zgłoś
poddanywujasama Re: pomylilas fora 19.09.07, 04:13 Jakos tak dziwnie sie sklada, ze ten uklad gdanski to sami politycy PiSu, w tym prezio i Krauze. A Krauze skad mial nr.komorkio do prezia? Od Rydzyka? Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: drodzy rodacy, błagam, głosujcie! 19.09.07, 06:41 czasem zastanawiam sie kto byl gorszy? ruscy ktorzy wybili strzalem w tyl glowy polska inteligencje czy komunisci polscy ktorzy chronili tajemnicy rosyjskiej przed narodem polskim. ta zaraza wciaz zyje i ma wplyw na to co sie dzieje w polsce. mali ludzie daja sie oglupic do tego stopnia ze beda glosowac przeciw wlasnemu dobru. Odpowiedz Link Zgłoś
pan666 Re: drodzy rodacy, błagam, głosujcie! 19.09.07, 12:28 delikatna2007 napisała: Na PiS głosowały 2mln ludzi. Tle samo wyjechało z kraju... Błagam, rodacy za granicą, głosujcie w tych wyborach, nie skazujcie tych co zostali na dyktaturę moherowych beretów!! Dotychczas wychodzilem z zalozenia;nie mieszkam w kraju,nieznam realiow-nieglosuje,ale w tym trudnym dla Naszej Ojczyzny czasie powinnismy wszyscy zaglosowac,by nierozdrabniac swych/naszych gloso i nieryzykowac ze partia na ktora sie glosowalo nieweszla do parlamentu ,proponuje : bez wzgledu co myslimy o PO zaglosujme na te partie,najpierw trzeba odsunac od wladzy watazkow z PiS a puzniej mozemy monitowac jako Polonia do Rzadu RP z PO premierem by te czy inne rozwiazania dla narodu dobre poczynil. Do urn Siostry i Bracia Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch_pl ...Propozycja dla niezdecydowanych 19.09.07, 12:34 www.polskajestkobieta.org/wp-content/uploads/2007/09/nago-plakat.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kraktoo nie ma wyjscia 19.09.07, 13:12 Metoda zaś zapewnienia sobie przez „lobby atlantyckie” w Polsce totalnego, wyborczego zwycięstwa, jest taka sama, jak w przypadku „walki z terroryzmem”, w której dumnie specjalizują się Stany Zjednoczone: najpierw, w minionym piętnastoleciu niesławnej obecnie „III RP”, Służby Imperium pracowicie kultywowały korupcję wśród polityków, biznesmenów a nawet i wśród chciwego kleru. Następnie, zachowując się jak rasowy podpalacz-strażak, dokładnie te same Imperialne Służby zaczęły budować „IV RP” pod hasłem „Walka z korupcją to dla Polski przyszłość”. To jest przecież dokładna kopia znanego z Biblii „programu budowy Państwa Lewitów”: najpierw biednym, pożądającym lepszego życia Żydom, brat Mojżesza Aaron wybudował przed nosem Posąg Złotego Cielca, by następnie, wraz ze swym „natchnionym przez boga” Wielkim Bratem i jego drużyną „lewitów”, w imię Prawa i Sprawiedliwości Dekalogu dobyć miecza i zacząć naiwnych czcicieli Cielca w pień rzezać... Odpowiedz Link Zgłoś
delikatna2007 Re: nie ma wyjscia 19.09.07, 18:45 Nie chcę żyć w kraju, w którym: 1. partia rządząca zatrzymuje przeciwników w celach politycznych - bezprawnie (Kaczmarek - co by o nim nie mówić, to podstaw do zatrzymania nie było) 2. prezydent z premierem jawnie łamie konstytucję i odwołuje/ powołuje ministrów - byleby nie dopuścć do głosowania nad wotum nieufności; 3. premier jawnie mówi: "polska nie dla bogaczy" (tak, chcę być zamożna - to nie ma miejsca dla mnie w tym kraju?) 4. prezydent "umawia się" z prokuratorem generalnym na zarzymanie polityka, do którego nie ma potwierdzonych zarzutów (blida) 5. służby (cba) fałszują dokumenty, żeby przygotować prowokację na polityka-konkurenta; Tak, jestem młoda (29 lat). A tak na marginesie co do mediów - to ja odbieram TVP jako wybitnie propisowską partię. Odpowiedz Link Zgłoś
tato1 Re: nie ma wyjscia 19.09.07, 18:50 delikatna2007 napisała: > > Tak, jestem młoda (29 lat). > ____________ ...a twoje wymiary?......ja tez jestem delikatny......... Odpowiedz Link Zgłoś
viper39 Re: nie ma wyjscia 19.09.07, 21:56 zaznaczam ze nie jestem wielbicielem pisu ale delikatnie rzecz biorac delikatna cos tobie trzeba wyjasnic Odpowiedz Link Zgłoś
japonczyk1 A VAT ? 19.09.07, 22:12 Hehe, osmieszasz to sie ty, cycku, za kazdym razem jak zasczekasz. A w ogole, to nie zabieraj kmiocie jeden glosu na temat MOJEGO KRAJU. Zalegalizuj sie, za kilkanascie lat dostaniesz zielona karte a za 20 obywatelstwo ( o ile cie nie deportuja przedtem) , to sobie zaglosujesz na Republikanow. I pojedziesz w koncu do Polski - nauczysz sie w konccu jak tam sie VAT nalicza na ceny produktow . Odpowiedz Link Zgłoś
kraktoo Re: nie ma wyjscia 19.09.07, 22:52 viper dobrze to wyjasnil, a ja dodam ze swej strony ze 29 lat to jak na emigrantke troche za duzo (no chyba ze znajdziesz zagranica dobrze wypasionego partnera) Odpowiedz Link Zgłoś
delikatna2007 Re: nie ma wyjscia 24.09.07, 23:19 wiecie co, to może faktycnie nie głosujcie ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
dieldok get lost wanker 24.09.07, 23:25 delikatna2007 napisała: > wiecie co, to może faktycnie nie głosujcie ;/ i.e., spadaj szczeniaro! Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: nie ma wyjscia 24.09.07, 23:54 "wiecie co, to może faktycnie nie głosujcie ;/" Sluszna to konkluzja bo, pomijajac poziom pewnych wypowiedzi, Lechu K.siedzi teraz wlasnie w Stanach i wabi(podejrzewam, ze skutecznie) polonijnych wyborcow. Dla niezdecydowanych jutro odbedzie sie w Chicago koncert z udzialem wielkich slaw polskiej estrady, m.in. Steczkowskiej i Piaska Piasecznego, czy jak mu tam. Jezeli to niezdecydoweanych nie przekona, fakt ze ta uczta duchowa jest za darmo powinnien przewazyc szale na korzysc Pierwszego Drobiu Rzeczpospolitej... Odpowiedz Link Zgłoś
corgan1 a to niby dlaczego mamy nie głosować? 25.09.07, 05:55 Rozumiem, że koleżanka ma ewidentne problemy z rozumieniem demokracji? Czyli jak ludzie mają inne zdanie i mają głosować nie po myśli salonowej tłuszczy neoliberalno-lewicowej to "mają dac sobie spokój z głosowaniem"? Odpowiedz Link Zgłoś
corgan1 Re: nie ma wyjscia 25.09.07, 05:49 > znow przeczytalas komentarze gw i nie wiesz dokladnie o czym byla > mowa, a mowa byla o tym ze Polska jest krajem nie tylko dla > bogaczy ale dla wszystkich obywateli bez wzgledu na ich > pochodzenie i status materialny, gw i niektore media wyrwaly > z kontekstu cos co im pasowalo, to tylko potwierza ze media > w Polsce nadal opanowane sa przez wielka ilosc komuchow To typowe celowe działanie jak to okreslam "rozwodnić g..wno w tak dużej ilość wody żeby nie śmierdziało a to ze woda nie nadaje się do picia - trudno". Zresztą stara sztuczka GazWyb. Kaczyński wyraził się był że wszyscy są równi wobec prawa i pan Krauze również jemu podlega na takich samych prawach jak reszta obywateli a neoliberalno- lewicowo-salonowe media podchwyciły to (wg. nich g...wno) i zaczęły rozwadniać, że PiS chce walczyć z polskim biznesem, prześwietlać majątki, że dziś "wsyzscy mogą być zagrożeni" itp. brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
rzapo3 ta metoda dziala 25.09.07, 05:55 bo ty zyjesz w rozwodnionym gownie i sobie nawet chwalisz. Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: ta metoda dziala 25.09.07, 14:18 z tego co widze, to ty w nierozwodnionym zyjesz Odpowiedz Link Zgłoś
zadyma1 Prezydent podziękował przedstawicielom Polonii 25.09.07, 09:16 Owacje i oklaski ponaddwutysięcznego tłumu powitały prezydenta Lecha Kaczyńskiego na Greenpoincie. W Polskim Domu Narodowym gościa przywitali w niedzielę wieczorem m.in. konsul generalny RP Krzysztof Kasprzyk, gospodarz Domu prezes Antoni Chrościelewski, a także prezydent Brooklynu Marty Markowitz. Przed wejściem do budynku Lech Kaczyński przeszedł wzdłuż barierek, pozdrawiając mieszkańców Greenpointu, którzy przyjmowali go bardzo gorąco. Prezydent podziękował przedstawicielom Polonii za poparcie, jakiego mu udzieliła w minionych wyborach. "Poparcie mieszkańców Greenpointu było dla mnie niezmiernie istotne. Przyczyniło się do tego, że mogę dzisiaj mówić do was jako prezydent Rzeczypospolitej. Dziękuję za to jeszcze raz" - mówił. W swoim wystąpieniu wskazał, że zmiana, która nastąpiła w ciągu ostatnich dwóch lat w Polsce, powinna być kontynuowana. Prezydent poruszył również kwestię zniesienia wiz do USA, podkreślając, że jest to problem niełatwy do rozwiązania. Na sam koniec podziękował Polonii za walkę z pojawiającym się w mediach określeniem "polskie obozy śmierci". Lech Kaczyński nagrodził odznaczeniami państwowymi zasłużonych liderów polonijnego życia. Krzyże Kawalerskie Orderu Zasługi RP z rąk prezydenta otrzymali: Teresa Barankiewicz, Andrzej Kucharski, Alicja Lisak, Zofia Reklewska-Braun, Marianna Rokitka. Złote Krzyże Zasługi RP otrzymali natomiast Katarzyna Kowalska i Mark Zawisny - tegoroczny Wielki Marszałek Parady Pułaskiego. Przed kościołem św. Stanisława Kostki wśród rozentuzjazmowanego tłumu rodaków Lecha Kaczyńskiego powitał ksiądz proboszcz Rafał Kopystyński. "Najważniejsza w tym spotkaniu jest nasza wspólna modlitwa, modlitwa za ojczyznę i wszystkich Polaków. Szczególnie tych, którzy mieszkają tutaj, w Nowym Jorku. To spotkanie jest świadectwem dowartościowania naszej Polonii. Za to jesteśmy bardzo wdzięczni" - powiedział. Wypowiedź proboszcza wierni nagrodzili burzliwymi oklaskami. Później wszyscy zaczęli skandować imię zbliżającego się do mównicy prezydenta. "Chciałem podziękować, bo nie pamiętam, żebym gdzieś był tak witany - powiedział wyraźnie wzruszony prezydent. - Jestem zdziwiony, że jestem tutaj pierwszym prezydentem, ale jestem pewien, że nie jestem tutaj po raz ostatni. Dzisiaj Polska ma przyszłość jako duży europejski naród, jako kraj, który się szybko rozwija. Obecnie patologie różnego rodzaju w dużym stopniu zostały zlikwidowane. Jednak to nie jest nawet połowa drogi. Tę drogę trzeba kontynuować i ja chciałbym wierzyć, że Polacy za niespełna miesiąc podejmą taką decyzję, bo tylko oni mogą ją podjąć. To zależy od was. Jeszcze raz dziękuję za tak serdeczne przyjęcie" - mówił prezydent. Na sam koniec wychodzącemu z kościoła zebrani odśpiewali "Sto lat". W poniedziałek Lech Kaczyński przemawiał na spotkaniu ONZ poświęconym zmianom klimatycznym. "Polska w ciągu ostatnich 18 lat zmniejszyła emisję dwutlenku węgla o 32 proc., m.in. dzięki zwiększeniu powierzchni lasów" - mówił. Prezydent podkreślił, że przykład Polski pokazuje, iż można rozwijać gospodarkę i zmniejszać emisję gazów cieplarnianych, a ubogie kraje powinny otrzymać pomoc w tej dziedzinie. Lech Kaczyński będzie w Nowym Jorku do środy. We wtorek spotka się z Polakami w Chicago, biorąc udział w koncercie "Poland for Chicago" w tamtejszym Millennium Park. W środę wróci do Nowego Jorku, gdzie m.in. wystąpi na forum Zgromadzenia Ogólnego ONZ. Odpowiedz Link Zgłoś
kraktoo Kaczory to najsensowniejsi politycy w aktualnej PL 25.09.07, 11:06 niestety, ale Kaczory nie maja sensownych przeciwnikow w tym momencie! Kwasniewski = wiadomo (fak him!!), Tusk = zle odzywajacy sie palant bez pojecia, a ponadto kibic VfB Stuttgart..... Odpowiedz Link Zgłoś
_czosnek_ Tylko nie przedstawicielom Polonii. 25.09.07, 12:44 Greenpoint poprostu przepada za Kaczynskim, wlasnie tacy buracy wybieraja Kaczorow. Coraz wiecej tego badziewia rozlazi sie po swiecie a Greenpoint to najwiekszy slums dziadow. Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Tylko nie przedstawicielom Polonii. 25.09.07, 14:25 a ty co garlic-head? propagandowa tuba leperka? szczekaj, szczekaj, moze druta ci w nagrode pozwoli sobie zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch_pl Prawdziwa Partia Kobiet ! 25.09.07, 10:59 Głosujcie www.wprost.pl/G/wprost_covers/a/1292_a.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay Juz wybralem,ale inne obywatelstwo 25.09.07, 19:29 Kto mlody, to lepiej niech opusci Kraj-tam bedzie lepiej ale wtedy kiedy ludzie nareszcie przestana byc dyrygowani przez Rydzykow,Glempow i innych pasozytow.To wszystko zalezy od ludzi a szczegolnie od tego co maja w glowie,najmadrzejsi i niestety i slusznie powini wyjechac z tego bagna i tylko po to aby normalnie zyc. Odpowiedz Link Zgłoś
bruno5 Czy juz mozna sie rejstrowac ? 25.09.07, 21:11 W konsulacie na wyboryw Toronto ? Odpowiedz Link Zgłoś