Dodaj do ulubionych

CO SĄDZICIE O ŻŁOBKU NA KSIĘŻYCOWEJ ????

04.04.07, 10:41
ZASTANAWIAM SIĘ NAD WYSŁANIEM TAM MOJEGO DZIECKA, ALE SŁYSZAŁAM KILKA NIEZBYT
POCHLEBNYCH OPINII, NP.ŻE NIEGRZECZNE DZIECI ZAMYKAJĄ W JAKIMŚ POMIESZCZENIU
SAME LUB ŻE NA SIŁĘ PAKUJĄ DZIECIOM JEDZENIE DO BUŹI.CZY KTOŚ MIAŁ TAKIE
PROBLEMY???? JAKIE SĄ WASZE OPINIE NA TEMAT TEGO MIEJSCA ????
Obserwuj wątek
    • iskaska Re: CO SĄDZICIE O ŻŁOBKU NA KSIĘŻYCOWEJ ???? 06.04.07, 21:19
      Przyznam, że to nieodpowiedzialne i krzywdzące cytować takie bzdury. Moja córka
      jest już w szóstej klasie, ale mając półtora roku, poszłą do żłobka na ul.
      Księżycową. Jeszcze nosiła pieluchy. Przemiłe wspomnienie mam po tym żłobku,
      żałowałam, że muszę ją przenieść do przedszkola, bo wyrosła. Pani dyrektor była
      bardzo otwarta na ludzi, dziecko ją lubiło, lubiło też panie i chętnie chodziło
      do żłobka (oczywiście nastaw się, że początki są trudne, kiedy odrywasz malucha
      i go zostawiasz, płacze się wtedy wespół, ale to trwa kilka dni i z perspektywy
      czasu wydaje się nie mieć znaczenia).
      Moi znajomi z pracy też mają dzieci w tym żłobku (sąsiedztwo zakładów pracy)i
      bardzo sobie chwala. Nie wierz w bzdury o gnębieniu dzieci i tym podobne. To
      nie te czasy, a za zachowania opisane przez Ciebie tym paniom prokurator dawno
      by siedział na karku. Pozdrawiam
      • gradka12 Re: CO SĄDZICIE O ŻŁOBKU NA KSIĘŻYCOWEJ ???? 09.04.07, 15:57
        iskaska napisałaś,że "Pani dyrektor była bardzo otwarta naludzi". Dobrze to
        określiłaś "była". Ja osobiście miesiąc temu rozmawiałam z panią dyrektor z
        księżycowej i mam zupełnie odmienne zdanie o niej. Ta kobieta nie powinna
        pracować z dziećmi.
        • oliwka36 Re: CO SĄDZICIE O ŻŁOBKU NA KSIĘŻYCOWEJ ???? 09.04.07, 21:04

Witam,ja także mam bardzo złą opinię na temat tego żłobka,ponieważ panie
          przedszkolanki niejednokrotnie źle się zachowywały w stosunku do dzieci,a jedna
          matka przeniosła dziecko do innego żłobka.
      • mayoweczka Re: CO SĄDZICIE O ŻŁOBKU NA KSIĘŻYCOWEJ ???? 09.04.07, 21:09
        Prokurator może bym tym paniom siedział na karku, ale nikt tego nie zgłosił
        poprostu.Nie wiem co sądzić o tym miejscu.Prawdą jest ,że o tych wydarzeniach
        opowiedziały mi 2 nieznające się osoby i jedna z tych sytuacji spotkała jej
        dziecko.Na chwilę obecną nie mam zbyt dużego zaufania do tego żłobka. Poczekam
        na inne opinie.
        • iskaska Re: CO SĄDZICIE O ŻŁOBKU NA KSIĘŻYCOWEJ ???? 29.04.07, 19:40
          Co do jedzenia - po co wciskać dziecku żarcie na siłę? Męczyć się dla nie
          swojego dziecka? Jako matka wiesz, czy powinno to zjeść czy nie. Jako obca
          osoba myślisz - a nie jedz jak nie chcesz. Dlatego śmieszą mnie bzdety o
          przymusowym karmieniu. Sorry - jestem matką i wierzyć mi się nie chce, żeby
          dorosły normalny człowiek zadawał sobie trud, by Misiu czy Rysiu zjadł kaszkę
          na zabronionym mleczku. Jest jeszcze wersja taka: Pani to sadystka. Przepraszam
          za cynizm, ale po prostu naiwność ludzka mnie powala na łopatki.
        • iskaska Re: CO SĄDZICIE O ŻŁOBKU NA KSIĘŻYCOWEJ ???? 29.04.07, 19:42
          Niezgłoszone do prokuratora... No cóż. Te mamy widocznie są nie w pełni
          poczytalne. Dziecko jest krzywdzone a ja tego nie zgłaszam? Drwina jakaś...
    • aniammt Re: CO SĄDZICIE O ŻŁOBKU NA KSIĘŻYCOWEJ ???? 10.04.07, 12:37
      No ja też mam nienajlepsze zdanie na temat tego żłobka. Mój syn chodził tam
      krótko, ale zdarzyło się parę niefajnych sytuacji. Miał zapisane w karcie, że
      nie może dostawać mleka a panie mimo to nakarmiły go zupą mleczną. Do tego
      jeszcze kłamały, bo np jedna z nich mówiła, że dziecko ładnie zjadło całą
      zupkę. Jak spytałam jaką zupkę skoro zabieram go przed obiadem to okazało się,
      że to była zupka mleczna. Powiedziałam, że przecież dziecko jest na diecie
      bezmlecznej, na co pani od razu zmieniła zdanie i powiedziała, że zjadł ledwie
      kilka łyżeczek.
      Poza tym w grupie małego było strasznie dużo dzieci, ok.30, panie były dwie i
      miały jedną dziewczynę do pomocy. Moim zdaniem to trochę za mało jak na tyle
      dzieci.
      Co to zmuszania do jedzenia to nie wiem, bo nie widziałam, ale myślę, że panie
      mogły trochę wciskać na siłę. Pamiętam, że mój syn własnie po żlobku zaczął się
      strasznie denerwować przy jedzeniu. Zaciskał buzie,uciekał, nie chciał siedzieć
      przy stole itd.
      Z tego co słyszałam to lepszy jest żłobek na Biegunowej.
    • izka721 żłobek na Biegunowej 16.10.07, 18:06
      Czy w żłobku na Biegunowej jest w grupach miejsce do zabawy? Ja mam
      dziecko na Łukasińskiego i ilością dzieci jestem przerażona.Panie
      wychowawczynie jakby pracowały na najwyższych obrotach to i tak nie
      zapewnią odpowiedniej opieki.Nic oczywiście do nich nie mam. Są
      bardzo miłe chętnie udzielają dobrych rad i wskazówek. Czy ktoś może
      wie jak długo trzeba czekać na miejsce w tym polecanym żłobku na
      Biegunowej!!!!
      • ewelina266 Szczerze polecam żłobek na Księżycowej!!! 22.10.07, 09:56
        Mój synek chodził tam przez 2 lata i był (ja również)bardzo zadowolona z
        opieki.Panie są przemiłe, nikt nikogo do niczego nie zmusza(np.do
        jedzenia).Synuś na początku płakał więc Panie nosiły na rękach,przytulały.Po
        tygodniu z chęcią chodził do żłobka.Mam roczną córeczkę i w styczniu mam zamiar
        złożyć wniosek o przyjęcie jej do tego żłobka od września.
        P.S.W okresie letnim żłobek jest jeden miesiąc nieczynny i w naszym przypadku
        zastępczy żłobek był na ul.Biegunowej.Słyszałam o nim dużo pozytywnych opini,
        które u nas się nie sprawdziły.Jedna z Pań w tym żłobku zachęcała mnie nawet do
        tego bym przeniosła synka do nich bo na Księżycowej to dzieci są takie
        rozbrykane i hałaśliwe.A według mnie to cała zabawa polega na tym,żeby dzieci
        się bawiły,hałasowały,a nie siedziały grzecznie na dywaniku.
        Polecam Księżycową!!!
        • aza-rg Re: Szczerze polecam żłobek na Księżycowej!!! 31.10.07, 23:25
          Jeżeli na Księżycowej to musi być kosmiczny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka