joleczkabu 23.11.07, 19:12 Cześć dziewczyny! Czy któraś z Was miała c-c na życzenie? Szukam prywatnej kliniki w okolicach Opola, ewentualnie Wrocławia. Proszę o linki i wszelkie informacje. Pozdrawiam!!!(-: Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maurra Re: cięcie cesarskie na życzenie 23.11.07, 19:51 we Wrocławiu nie ma nic w okolicach Wrocławia jest prywatna klinika Femina w mieście Lubin Odpowiedz Link Zgłoś
katrint Re: cięcie cesarskie na życzenie 13.12.07, 12:45 Ja tez polecam Feminę w Lubinie, miałam tam cc i bardzo sobie chwalę. Ja niestety tylko taka durna była ze spróbowalam rodzic naturalnie stad nie wszystkie wspomnienia mam miłe ale kolejny raz tylko cc na zyczenie. Masz kobieto rację.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
izula.2 Re: cięcie cesarskie na życzenie 10.01.08, 01:17 Do katrint!Mog łabyś podać namiary na tą FEMINĘ?Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
izula.2 Do katrint! 10.01.08, 01:21 Witam.Mogłabyś mi podać namiary na FEMINĘ?(najlepiej tel) Odpowiedz Link Zgłoś
jamamma Re: cięcie cesarskie na życzenie 23.11.07, 19:54 A po co chcesz się ciąć? Ze strachu? Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 coprawda nie jestem autorką topiku ale.... 25.11.07, 13:47 powiem ci jedno, GÓWNO cię to obchodzi czy ktos chce miec cc na życzenie, nie umiesz odpowiedziec na czyjes pytanie to wypad stąd!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: cięcie cesarskie na życzenie 23.11.07, 19:59 Miałam cc. I wolałabym 157 razy sn, bo ból brzucha i ból głowy (po znieczuleniu) prześladowały mnie jeszcze długo Nawet jakby dopłacali do cc, to bym nie chciała... Odpowiedz Link Zgłoś
maurra Re: cięcie cesarskie na życzenie 23.11.07, 20:09 hehe misjonarki na stanowisku jak zwykle jeszcze tylko napiszcie, w którym miejscu autorka wątku prosi o wspomnienia z waszych porodów, bo coś nie widzę Odpowiedz Link Zgłoś
netti3 Re: cięcie cesarskie na życzenie 23.11.07, 20:51 A nie mozesz sie jakos z lekarzem dogadac w panstwowym szpitalu??? Odpowiedz Link Zgłoś
deela netti a masz glupsze rady? 23.11.07, 21:42 blokowanie sali operacyjnej na zyczenie pacjentki podczas gdy inna ciezarna moze jej potrzebowac natychmiast? lapowkarstwo? w buty wsadz sobie takie rady autorka postu ma zdorwe podejscie do sprawy chce miec cc - placi w prywatnej klinice\wiec jej nie mieszaj w glowie Odpowiedz Link Zgłoś
elicha Re: cięcie cesarskie na życzenie 24.11.07, 14:21 ja też, tym bardziej ze zaczęłam rodzic naturalnie doszlam do pełnego rozwarcia i boli partych ale moja córka postanowiła wychodzić bokiem głowy więc konieczne było rozwiązanie sprawy przez cc, dojście do ostatniej fazy porodu nie było straszne (pierwsze dziecko) i trwało 4 godziny, bóle są do wytrzymania (pod warunkiem ze nie trzeba leżeć). Po cesarce to jakiś koszmar od 16.50 do 8 rano dnia następnego musiałam leżeć na płasko z workiem lodu i piasku na brzuchu,milion kroplówek, antybiotykow a potem się uruchamiać - straszny ból, no ale cóż co kto lubi Odpowiedz Link Zgłoś
pengua Re: cięcie cesarskie na życzenie 23.11.07, 23:11 Baaardzo popieram cc i Twoja decyzje. Jestem wrecz pewna ze sn bym nie przyezyla. Akurat jestem z W-wy i niestety nie moge polecic nic w Twojej okolicy. Ale z tego co wiem, to na zyczenie moze byc tylko w klinice prywatnej lub po prywatnym umowieniu sie z lekarzem, bo u nas to nadal temat tabu A wiem, ze gdyby nie cc nigdy nie mialabym dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
joleczkabu Re: cięcie cesarskie na życzenie 24.11.07, 18:14 No to się rozumiemy w 100%. Gdyby nie taka możliwość, to nigdy nie chciałabym dziecka. Wiele kobiet opisuje tu złe samopoczucie po cc, ale wystarczy poczytać fora o porodzie naturalnym, dopiero człowiekowi odechciewa się macieżyństwa. Nacinanie krocza i inne "miłe" rzeczy. Moja znajoma z kolei jest po cc (nie na życzenie tylko ze względu na wzrok) i była zachwycona. Teraz planuje drugie dzieko i nie inaczej niż przez cc. Brzuch ją bolał, ale szybko doszła do siebie i bez żadnych komplikacji. Nie staram się z resztą nikomu narzucać tego, jaką formę porodu wybierze. Wiele dziewczyn oburza się na cc, nie rozumiem tego. Ja się nie oburzam, że mają inne zdanie ode mnie i tego samego oczekuję pod swoim adresem. To chyba prywatna sprawa każdej kobiety z osobna. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysiatko1 Re: cięcie cesarskie na życzenie 24.11.07, 22:39 ale jesteś świadoma tego, że cc to nie jest zabieg, ale poważna operacja brzuszna, ktora grozi powikłaniami włącznie z krwotokiem, który może nie dać się opanować i będzie konieczność wycięcia macicy lub ze zgonem?? jezeli tak i mimo tej świdomości decydujesz się na tę drogę porodu to ok... ja uważam, że cc nalezy wykonywać wyłącznie ze wskazań medycznycg... realnych i prawdziwych, a nie naciąganych... widziałam wiele powikłań po cc i po sn... mimo tego ja sama za nic nie zdecydowałabym się z własnej woli (poza zagrożeniem życia mojego lub dziecka na cc) Odpowiedz Link Zgłoś
aga_sama Re: cięcie cesarskie na życzenie 25.11.07, 12:00 Dajcie lasce spokój, nie nawracajcie jej. Jest dorosła, podjęła świadomie decyzję. że chce cesarkę, widocznie ma powody. Jest klinika w lubiniu, zastanów się nad nią, poszukaj opinii na forum, z tego co pamiętam były ok. Z opola do lubinia jedzie się chyba 3 - 3,5 godziny. Przemyśl sobie sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
zoey7 Re: cięcie cesarskie na życzenie 25.11.07, 12:51 Droga Jolu! Miałam cc i polecam je wszystkim tym, którzy spytają się mnie o zdanie. Nie daj się tym "misjonarkom" i rób jak uważasz. Jestem z Trójmiasta, więc Ci nie pomogę gdzie w Twojje okolicy mogłabyś zrobić cc, ale wyjściem jest właśnie albo prywatna klinika, albo umówienie się z lekarzem. Trzymam kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: cięcie cesarskie na życzenie 26.11.07, 16:08 Ja rowniez mialam cc i jestem bardzo zadowolona.Oczywiscie po wszyskim brzuch faktycznie bardzo boli, ale wole to niz...Tak naprawde nie ma sie czego bac.Po 5 minutach Klaudia była ze mna, a po 25 lezalam juz na sali pooperacyjnej.Nie wyobrazam sobie porodu sn.Nie wytrzymuje nawet badania u gina. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 do joleczkabu 25.11.07, 13:59 polecam Prywatny Szpital połozniczy w Katowicach Ochojcu, trochę daleko jak dla ciebie, ale cc na zyczenie zrobią ci bez problemu, sama miałam tam cc w lipcu tego roku(akurat ze wskazań bo klinika ma kontrakt z NFZ na porody i cesarki) i bynajmniej nie wspominam tego jako koszmar a wręcz jako komfort do potegi 5, natomiast wiem że koszmarem moze byc sytucja gdy zmusza się kogos do podjęcia decyzji która nie odpowiada osobie zainteresowanej, a do fanatyczek porodów sn mała prosba- przestańcie ludziom układac zycie, nudne to juz jak flaki z olejem, jak chcesz jakies szczegóły o szpitalu w Katowicach to pisz na priva, jestem prawie 4 miesiace po cc i mam jedynie cienką kreskę nad spojeniem łonowym długości ok. 12cm, szczerze to juz zapomniałam ze miałam jakąś cesarkę, czuję się naprawde super, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andzia84 Re: do joleczkabu 13.12.07, 18:18 jestem z wawy ale polecam cc, ja miałam rodzić sn i na taki poród byłam nastawiona i przygotowana, ostatecznie ze względu na to że byłam po terminie a po podaniu oksy akcja porodowa się nie zaczełą, a małemu zagrazała zamartwica zrobiono mi cc. Oczywiście szwy bolą przez jakiś czas,ale głowa? Nie. Trzy pierwsz dni trudne ale potem spoko, porównując z dziwczynami po sn na sali to podobnie się czułyśmy. Przy drugirj ciąży też bym chciała cc. Odpowiedz Link Zgłoś
domaraf Re: do andzia84 11.01.08, 14:33 hej.jestem w 6 tyg. a już myślę o cesarce. jestem z Gorzowa Wlkp.więc przydałaby mi się tez jakaś info o tym.czytałam dużo pozytywnych opinii i te mnie jeszcze bardziej nakręciły na cc.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś