olastra 19.03.08, 06:43 moja córeczka ma 8 tygodni. wlasnie zlapalo mnie przeziębienie (katar, ból gardła i ogólne osłabienie).jakie leki można brać w czasie przeziębienia, żeby szybko postawiły na nogi,biorąc pod uwagę karmienie piersią.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arnika15 Re: przeziębienie, a karmienie piersią-jakie leki 19.03.08, 07:55 Na gardło spray TYMSAL, pastylki ISLA,spray/pastylki Tantum Verde, pobobno można Rutinoscorbin. Odpowiedz Link Zgłoś
limmar Re: przeziębienie, a karmienie piersią-jakie leki 19.03.08, 08:15 Wszystkie leki z "domowej apteki", czyli buraki, miód, cytryna, czosnek, lipa itd itp, chyba, że dziecko coś z tych uczula. Odpowiedz Link Zgłoś
jolaa84 Re: przeziębienie, a karmienie piersią-jakie leki 19.03.08, 09:07 ja tez karmie piersia i byłam chora piłam goracom cherbate z miodem i cytryna zeby wziasc jakies leki to tylko za zgoda lekarza zycze zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka369 Re: przeziębienie, a karmienie piersią-jakie leki 19.03.08, 09:18 możesz brać leki homeopatyczne np oscilococinum,na ból gardła propolki i płukanie np solą,ja brałam jeszcze rutinoscorbin i piłam herbate z miodem lub sokiem mainowym Odpowiedz Link Zgłoś
luizka.s Re: przeziębienie, a karmienie piersią-jakie leki 19.03.08, 09:24 Polecam forum o karmieniu piersia forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=570 na forum u gory link ABC karmienia piersia-tam naciekawsze watki Kacperek 15.06.2003 mój suwaczek Majka 19.08.2007 mój suwaczek Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: przeziębienie, a karmienie piersią-jakie leki 19.03.08, 09:48 Oto co poleca ekspert forum Karmienie piersią, p. Monika Staszewska: Na gardło: "Tantum Verde, Septolete, Isla Mint, Tymianek z podbiałem, Propolki, Homeovox, Homeogene, Gardlox, syrop Stodal lub Drosetux, Tymsal aerozol, syrop prawoślazowy." Ogolnie na przeziębienie: "Pyrosal, witamina C, wapno, herbatki z lipy, malin, bzu czarnego plus sok malinowy, domowy syrop z cebuli, czosnek (sam lub z mlekiem i miodem, dodany do grzanki, sałatki lub gotowy w tabletkach), przeciwgorączkowo preparaty z paracetamolem, ibuprofenem, leki homeopatyczne (Occillococinum, Engystol, Gripp-Heel, Angin-Heel SD), do nosa na katar Euphorbium Compositum S. Poważniejsze przeziębienie warto skonsultować z lekarzem. Nawet jeśli trzeba uciec się do pomocy antybiotyków to na szczęście jest w czym wybierać i konieczność ich zastosowania nie oznacza odstawienia malucha od piersi. pozdrawiam i życzę zdrowia monika staszewska" Odpowiedz Link Zgłoś