truscaveczka 12.03.08, 14:46 Czy jeśli wyniosę do piwnicy tak popakowane ciuchy, to nic im się nie stanie? Zakładając niepogryzienie przez myszy, oczywiście Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martabg Re: Worki do "próżniowego" pakowania ubrań 12.03.08, 15:02 Nic się nie stanie. Ja tak ciuchy w garażu trzymam i wszystko z nimi w porządku. Od czasu do czasu sprawdź przy okazji, czy się nie rozszczelniło, ale zdecydowanie nie powinno. Odpowiedz Link
magda.evie.zoe Re: Worki do "próżniowego" pakowania ubrań 12.03.08, 16:51 a co to za worki? ja z kolei zastanawiałam się, jaki papier do owijania ubrań pokazywała Anthea w jednym z programów? Taki, żeby nie niszczały podczas przechowywania. Odpowiedz Link
hanusia91 Re: Worki do "próżniowego" pakowania ubrań 12.03.08, 19:56 "Podpinam" sie pod pytanieGdzie można kupić takie worki?Od dawna o nich marzę) Pozdrawiam Odpowiedz Link
martabg Adres 12.03.08, 20:06 tnij.com/43Rr Nic drogiego, jak widać. Jestem bardzo zadowolona, mam 4 komplety takich worków. W jednym trzymam "gotową" pościel dla gości, wszystko czyściutkie i pachnące, przygotowane na niezapowiedziane wizyty. Inne są na ubrania zimowe, kurtki, które zazwyczaj w worku zmniejszają objętość o 70%. Jako że często jeżdżę z mężem do domu rodzinnego na dłuższy czas, to wiadomo, dużo ciuchów trzeba brać. Ja pakuję w worek, odsysam powietrze, w bagażniku o wiele więcej miejsca, jedyny mankament, że trzeba poprasować, ale coś za coś Jestem zadowolona i polecam, sczególnie przed wymianą garderoby na lżejszą, wszystkie swetry, kurtki łatwo zmieszczą się do szafy Odpowiedz Link
hanusia91 Re: Adres 12.03.08, 21:27 Super, bardzo dziękuję!Aż mi się miło zrobiło na myśl o wiosennych porządkach) Pozdrawiam Odpowiedz Link
sarna73 Re: Adres 14.03.08, 18:51 ale ktore worki konkretnie polecasz? jedna z WDPD - moja sasiadka - kupiła z zakretką i miała klopoty przy zasysaniu .... Odpowiedz Link
agakieryk Re: Worki do "próżniowego" pakowania ubrań 31.03.08, 18:27 takie worki można kupić u mnie, sprzedaję je na allegro jako użytkownik amak-agakieryk, zapraszam Odpowiedz Link
zzzytkaaa Re: Worki do "próżniowego" pakowania ubrań 01.04.08, 08:54 no ja wlasnie kupilam u Pani, ale jakos mam problem, bo jak juz zassam odkurzaczem, to zamin zatkam, to nabiera sie juz powietrze i nie jest tak plasko....moze ma Pani jakas metode? Odpowiedz Link
zoofka Re: Worki do "próżniowego" pakowania ubrań 03.04.08, 12:05 witam zzzytkaaa, czy masz już jakiś sposób? ja właśnie zamówiłam, ale nie wiem czy nie zrobiłam źle, sądząc po braku reakcji tej sprzedającej na naszym forum. Odpowiedz Link
zzzytkaaa hmmm 07.04.08, 19:16 ciezko mi to idzie, jakos staram sie wygiac ten otworek plastykowy, zeby sie nie zazsal, ale i tak ta folia jakos przylega i po jakims czasie worek nabiera objętosci... juz wiecej ich nie kupie, moze innej firmy, bo musze ubranka po corce jakos spakowaac.... Odpowiedz Link
agata1979-fr Re: Worki do "próżniowego" pakowania ubrań 01.04.08, 17:26 Witam Zakupilam identyczne worki do pakowania prozniowego ale jakos ...nie sprawdzaja sie ! Po oddesaniu powietrza wszystko jest ok ale po jakis 2 godz znow sie napowietrzaja...Jak je uszczelnic aby wszystko bylo ok ? Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link
qwerty-you Re: Worki do "próżniowego" pakowania ubrań 31.03.08, 19:22 allegro.pl/search.php?string=pr%C3%B3%C5%BCniowe&order=p tu można wybrać jakie się chce worek i jego wielkość Sama zakupiłam i jestem bardzoooo zadowolona )) Polecam wszystkim Odpowiedz Link
mywork Re: Worki do "próżniowego" pakowania ubrań 14.03.08, 09:22 a ja dostałam od teściowej takie worki kupione w jakimś tv shopie. Odsysało się to super, ale wydzielało ogromnie nieprzyjemny chemiczny zapach i po pół roku trzymania w tym zimowych ciuchów musiałam wszystko prać żeby pozbyć się smrodku. Fuj. Jakieś felerne chyba były, czy to zawsze tak śmierdzi? Odpowiedz Link
aagnieszkaa1 Re: Worki do "próżniowego" pakowania ubrań 14.03.08, 15:04 Już wiem u kogo kupię worek allegro.pl/item324591793_worki_prozniowe_najwiekszy_roz_100x68_cm_.html Odpowiedz Link
dominika8 Re: Worki do "próżniowego" pakowania ubrań 14.03.08, 17:26 te worki są super. Kupiłam na próbę kilka w KDC, i przekonałam się do nich. Spakowałam tam np pościel dla gości, i teraz w kanapach mi się mieszci bez problemu. Mam zamiar kupić ich więcej i chować tam np za małe ubranka dziecka. Odpowiedz Link
magdziol18 Re: Worki do "próżniowego" pakowania ubrań 31.03.08, 19:31 Hej dziewczyny, pierwszy raz pisze poczytuje od jakiegos czasu. Rozumiem ze kupujecie te worki w Polsce? Bo ja mam i sa do kitu( kupione w USA) nie zasysyaja sie, zamkniecie sie nie zamyka, pekaja...wyrzucone pieniadze!!!! Odpowiedz Link
ancza7 Re: Worki do "próżniowego" pakowania ubrań 01.04.08, 08:01 Napisz jeszcze jaka to firma (może zdjęcie, jakiś link?) i nie będziemy takich kupować Jeszcze nie używałam, ale rozumiem z tego co piszą dziewczyny powyżej, że te z firmy Betterware są o.k. Odpowiedz Link
quemonique Re: Worki do "próżniowego" pakowania ubrań 10.04.08, 19:09 ja kupowałam na allegro "Worki próżniowe VACU BAGS" od tvproducts. jestem bardzo zadowolona, nic się nie rozszczelnia, nic nie trzeba zamykać, chyba wylot jest tylko w jedną stronę... w każdym razie mam je od mniej więcej roku, kupiłam już drugą partię. jedyny feler - to już było tu zresztą - ciuchy wyciągamy pogniecione Odpowiedz Link
niki129 a cos takiego?? 01.04.08, 11:07 co sadzicie o tych workach?? www.compactor.fr/fr-FR/Compactor/special-rangement-jumbo/pack-jumbo.aspx Odpowiedz Link
agata1979-fr Re: a cos takiego?? 01.04.08, 17:32 Hej Rozumiem ze mozna je zakupic u nas we FR (??) ale gdzie....Bardzo by mi sie przydaly !! Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link
niki129 Re: a cos takiego?? 01.04.08, 17:58 No we Francji tak ale u nas (pl niestety nie Mam w domu kilka szt na wyprobowanie z targow w Niemczech Nie wiem gdzie we Francji ale moze na tej str jest adres -moze wysylkowo ? Odpowiedz Link
agata1979-fr Re: a cos takiego?? 01.04.08, 22:38 Hej Podalas w adresie fr stronke i myslalam ze tez zamieszkujesz we Fr ! Przepraszam A co do tych worków to byc moze uda mi sie zakupic wysyłkowo - jak przetestuje to dam znac ! Pozdrawiam Odpowiedz Link
niki129 Re: a cos takiego?? 02.04.08, 11:31 Ja testowalam wczoraj Mam kilka rodzai na wyprobowanie od najtanszych po ten najdrozszy Sa super i elegancko wygladaja w szafie , wsyztski ladnei ulozone w jakby pudelkach a nie takich workach Sa tez wiszace worki do szafy na ciuchy z takim wieszaczkiem -fajna rzecz Polecam Jesli uda ci sie zakupic a z tego co wiem mozna zakupic na stronce Odpowiedz Link
zuzka.a1 "za darmochę" 07.04.08, 19:40 marzą mi sie dobre i tanie worki próżniowe, ale nie mam jakoś do nich zaufania. Jedni chwalą inni narzekają więc kasy mi szkoda. Póki co mam swój sposób "za darmochę" - kupuję dobre worki na śmieci (jakiś ładny kolor i sprawdzam czy nie smierdzą plastikiem) pakuje w nie zimowe ciuchy (swetry, kurtki puchowe) albo poduszki, kołdry a następnie na nich klękam powietrze wypuszczam przez "wlot" i go ściskam, powtarzam 3, 4 razy i za każdym razem wypuszczam powietrze i zaciskam. Na końcu jak objętość zmniejszy się co najmniej o połowę zapinam worek takim klipsem z Ikei do zamykania torebek. Może nie jest to tak efektowne jak worki próżniowe, ale tym sposobem zaoszczędzam połowę miejsca na ubrania a za te śmiesze pieniądze to mi wystarczy. Odpowiedz Link
agata1979-fr Re: "za darmochę" 08.04.08, 09:48 To dobry sposób....Ja mam worki prozniowe i niestety ciagle po jakims czasie "napowietrzaja" sie...moze spróbuję Twojego sposobu ! Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link
zuzka.a1 Re: "za darmochę" 08.04.08, 19:53 przechowywałam w ten sposób zimowe ciuchy w piwnicy przez pół roku, a kołdry o wiele dłużej i nic się nie napowietrzyło. Tyle, że trzeba trochę poćwiczyć, żeby jak najwięcej powietrza "wycisnąć". Odpowiedz Link
agata1979-fr Re: Worki do "próżniowego" pakowania ubrań 10.04.08, 16:06 Kupilam worki "Compactor" z tej stronki co reklamowala kolezanka...zobaczymy czy sie sprawdza...Folia wydaje sie silniejsza a zamkniecie bardziej dokladne... Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link
niki129 Re: Worki do "próżniowego" pakowania ubrań 10.04.08, 20:26 Agata to czekam na opinie bo moj maz bedzie je u nas sprzedawal Takze Twoje zdanie bedzie cenne Ja musze powiedziec ze jestem bardzo zadowolona - porownanie mam z tymi ze sprzedazy wysylkowej KDT i uwazam ze te compactora sa lepsze no i ladniejsze Odpowiedz Link
agata1979-fr Re: Worki do "próżniowego" pakowania ubrań 11.04.08, 09:55 No i cała noc trzyma bardzo dobrze - worek jest sztywny i nie napowierzył się !! Pełen sukces Te które ja kupiłam ( jedno opakowanie) zawiera dwie sztuki w dwoch rozmiarach - 55/90 i 80/100 ! Jestem zadowolona ...nareszcie ! Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link
olbrachta Re: Worki do "próżniowego" pakowania ubrań 11.04.08, 10:05 Agata, ale jak kupiłaś z tej stronki? Z francji? To ile Ty dałaś za przesyłkę? Chyba że można na Allegro też? Odpowiedz Link
olbrachta Re: Worki do "próżniowego" pakowania ubrań 11.04.08, 10:14 Agata, sorki, doczytałam, że tam mieszkasz Niki, mówisz, że Twój mąż będzie sprzedawał? Kiedy? i za ile ? Odpowiedz Link
niki129 Re: Worki do "próżniowego" pakowania ubrań 11.04.08, 21:33 No wlasnie prowadzi rozmowy z sieciami w tej spr Zastanawiamy sie nad allegro Ceny sa rozne teraz nie powiem -napisze najwyzej na priv jak sprawdze Jesli zdecydujemy sie na sprzedaz na allegro to dam ci znac Moj maz jest przedstawicielem tej firmy Chcac sprzedawac na allegro musimy zakupic od firmy cala palete a to troche kosztuje i sie zastanawiamy Odpowiedz Link
niki129 ceny 11.04.08, 21:44 od 20zl za opakowanie (2 szt w opakowaniu) - same worki prozniowe, do 100 zl taka ala walizka usztywniana , elegancka z workiem w srodku Ok nie chce zebyscie myslaly ze prywate odwalam -podalam widelki cenowe U mnie tydzien leza w takiek skrzyni rzeczy kilka kolder, koce , narzuty i nic sie nie dzieje Roznica jest chyab taka ze te z allegro czy kdc sa sztywne a te sa bardziej elastyczne Mi z tamtych pwoietrze uciekalo jakby sie rozszczelnialy albo dziurawily -nie wiem o co chodzilo i mialam po jakims czasie porblem z korkiem moze to wlasnie przez niego uchodzilo powietrze Odpowiedz Link
olbrachta Re: ceny 13.04.08, 12:03 Niki, jak się zdecydujecie na zakup i sprzedaż worków napisz mi linka na priv do aukcji allegro. pzdr Odpowiedz Link
mamamartusia Re: Worki do "próżniowego" pakowania ubrań 11.04.08, 10:39 Też mam takie worki z allegro. Za pierwszym razem super popakowałam kurtki wiosenne, zassałam, korek szybciutko na miejscei w garderobie na półce połozyłąm cieniutki placek zamiast wielkiego pudła.Teraz popakowałam zimowe kurtki, i wygląda na to że worki się gdzieś podziuirawiły bo już nabrały powietrza. Można kupic worki w jysku bez korków dwa małe i jeden większy chyba za 20 zł. Kołdra się nie zmieści, ale do pakowania w podróz nadają się idealnie bo nie potzreba do nich odkurzacz, żeby zapakowac rzeczy wracając. Odpowiedz Link