Dodaj do ulubionych

Przedszkole nr 98 ul. Legendy, Warszawa

14.04.08, 20:56
Cześć!
Jestem mamą trzylatka, mój synek dostał się do przedszkola nr 98 (ul.
Legendy). Wstyd powiedzieć, ale nie sprawdziliśmy dobrze tego przedszkola z
mężem bo nie mieliśmy czasu. Czy ktoś z "forumowiczów" może mi coś powiedzieć
na temat? Czy to dobre przedszkole?
Obserwuj wątek
    • r0sie Re: Przedszkole nr 98 ul. Legendy, Warszawa 14.04.08, 21:24
      slyszalam ze bardzo dobre, najlepsze w okolicy, to zdanie praktykantki, ktora
      byla w kilku przedszkolach na Bemowie
      • fittonia Re: Przedszkole nr 98 ul. Legendy, Warszawa 15.04.08, 12:32
        kolezanki synek chodzi do tego przedszkola,juz drugi rok,koleanka
        jest bardzo zadowolona z opiki i podejscia do dzieci,zajec
        rozwojowych,sama bym poslala tam coreczke gdybym miala bardziej po
        drodze i gdyby placowka pracowala od 6.30
        poza tym sporo dzieci z przdszkola mojego Iwyboru zostalo
        zakwalifikowanych wlasnie do tego przedszkola nr 98,z rozmow z nimi
        wynikalo,ze byli zadowoleni
    • iizziiss Re: Przedszkole nr 98 ul. Legendy, Warszawa 03.09.15, 13:32
      przedszkole to było super, gdy była inna pani Dyrektor, taka starsza pani, która jest teraz niestety na emeryturze. Obecna pani dyrektor jest niby miła, ale niczego nie da się z nią załatwić. Jak się trafi, ze twoje dziecko się wpisze idealnie w to co jest w przedszkolu, obowiązujące zasady to ok. W przyciwnym wypadku jest duży problem, jak się okaże, że dziecko nie lubi leżakować, to będzie usypiane na siłę, jak się okaże, że masz alergika w trakcie roku, to będziesz postawiona pod ścianą, albo mozesz przenieś dziecko do innego, albo przynosić dziecku jedzenie w termosach, bo aby podgrzać jedzenie w mikrofali czy piecu przez 2 minuty nie ma zgody. Dla kuchni to zbyt duże obciążenie. Pani dyrektor zgadza się abyś mogła przynosić jedzenie i masz się z tego cieszyć. Do przedszkola jest zakaz przyprowadzania rowerków, hulajnóg itp. Przedszkole nie ma pieniędzy na takie rzeczy. Mało też się dzieje w tym przedszkolu, dzieci rzadko jeżdzą na wycieczki, nie wychodzą praktycznie z przedszkola poza przedszkole, wyjatek 5 klasiści, dwa wyjścia (Straż Pozarna i Pizzeria. Generalnie przedszkole średnie. Strona internetowa słaba, mało informacji, menu jedzeniowe musisz sprawdzać na drzwiach kuchni, na stronie tego brak. Kontakt z rodzicami w większości grup jest za pomocą kartek przyklejanych na drzwi, wiec jak Ci zachoruje dziecko i nie będziesz przychodzić do przedszkola to nie będziesz wiedzieć o niczym. Mailowo kontaktuje się tylko część grup. Mam porównanie z innymi przedszkolami, bo znajomi mają dzieci i widzę, że na Legendy to równia pochyła i zaczyna odstawiać od innych na niekorzyść. Raz zdarzyło się, że w jedna grupa miała w ciagu 3 lat 5 różnych pań, część dzieci miała z tym problem, bo zmiany pań mocno przeżywały.
    • banal78 Re: Przedszkole nr 98 ul. Legendy, Warszawa 27.02.16, 09:10
      Przedszkole na legendy.Warszawa.
      Bardzo słabe nic się nie dzieje,dzieci bardzo mało kolorują.Śpiewają tylko z rytmiczką raz w tygodniu.Za tańce trzeba płacić dodatkowo co miesiąc 15zł, bo jest zatrudniana nowa Pani.Jesteś pod ścianą kupuje Pani czy nie ,bo Pani dziecko tylko nie będzie chodziło..Nauczycielki nie przywiązują uwagi jako 3 ltaki czy jedzą czy nie jedzą.Masz nie jadka to do 17;00 jest zamorzony.Musi radzić sobie sam.Sa grupy mieszane,dzieci nie chce leżakować musi spać, nawet 5 latek.Podczas leżakowania okna pootwierane ...zreszta cały czas zima okna w lato balkony.Rozmowy nic nie dają propozycja można wypisać z przedszkola bo tak wszędzie jest....śmieszne.A prywatne działa na innych zasadach, jakich? wszyscy muszą chodzić.A w państowym 10 dzieci przez 3 miesiące.Morał rodzice nie patrzcie na plac zab, i piękne sale.Bo jeśli atmosfera jest bardzo słaba, dziecko nie chce chodzić do przedszkola bo Panie tylko krzyczą,a dodatkowo chodzi z przypadku, to i plac zabaw nie pomoże.Rezultat dziecko zostało wypisane z przedszkola i jest bardzo zadowolone.Dodatkowo nie wszyscy rodzice się interesujaca swoim dzieckiem, a Panie oczywiście wszystko dobrze...Nie polecem
      • katkil Re: Przedszkole nr 98 ul. Legendy, Warszawa 15.05.17, 20:00
        Witam jestem zainteresowana informacjami na temat Przedszkola nr 98 w Warszawie na Jelonka. Czy są na forum Rodzice dzieci które chodzą do tego przedszkola?

Będę wdzięczna za odpowiedź?
        • artq2 Re: Przedszkole nr 98 ul. Legendy, Warszawa 18.05.17, 13:18
          jestem w podobnej sytuacji, moje dziecko też dostało się do tego przedszkola, opinii niestety w necie niewiele
          • mriol Re: Przedszkole nr 98 ul. Legendy, Warszawa 21.02.18, 23:39
            Z ciekawości zajrzałam na to forum bo moje dziecko chodzi obecnie do tego przedszkola i jestem bardzo zadowolona. Mimo,że okres adaptacji był u nas dosyć długi to bardzo sympatyczne panie zawsze potrafiły podejść do mojej córki we właściwy sposób. Panie podchodzą do dzieci z szacunkiem, pani Dyrektor jest bardzo miła, pyszne jedzenie gotowane na miejscu przez panie kucharki. Wycieczki poza teren przedszkolny oczywiście są i nie tylko w najstarszej grupie. W tym roku grupa mojej córki była już na trzech wycieczkach. Córka prawie co dzień przynosi do domu sterty kartek z rysunkami i kolorowankami do tego co tydzień nowe prace na tablicy. Jeśli dziecko ma wadę wymowy jak w naszym przypadku pani logopeda chętnie doradzi jak ćwiczyć w domu. Oprócz korektywy, rytmiki i angielskiego są jeszcze różne warsztaty np.tańce, pantomima czy laboodkrywcy. Myślę, że każdy przedszkolak znajdzie coś dla siebie. Ja jestem bardzo zadowolona z tego przedszkola, w pracy mam spokojną głowę a w domu szczęśliwe dziecko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka