Gość: j IP: *.chello.pl 04.06.08, 13:38 Czy w sobotę ok południa spodziewadz się korka przd bramkami na autostradzie jadąc od strony Udine?Czy można jakoś to objechać? Proszę o radę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciej Re: Bramki przed wenecją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 13:55 Tam często jest korek. Czy się spodziwać - trudno powiedzieć. Jeśli tam jest korek, jest to zawsze oznakowane - znakami na poboczu i na tablicach świetlnych nad autostradą wypatruj słowa "coda" czyli korek, lub zwrotu "coda mestre est" albo "coda venezia est". Najlepszym rozwiązaniem wg mnie jest wówczas zjazd z autostrady na zjeździe Cessalto (ewentualnie Noventa Di Piave), trzeba się kierować w stronę wybrzeża aż do trasy SS12 Triest - Venezia i tą drogą należy kierować się do Wenecji. Obok lotniska Venezia Marco Polo należy skręcić na Tangenziale, i kierować się na A4 Milano. Przejazd tego kawałka to ok. 45 min. I jeszcze ważna uwaga - jeśli masz kartę płatniczą, kieruj się na bramkach Mestre Est na prawo (pasy niebieski, nie żółte, bo żółte to telepass). Z tej strony można płacić tylko kartą i korek idzie zdecydowanie szybciej niż na bramkach "gotówkowych" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Bramki przed wenecją IP: *.chello.pl 04.06.08, 14:10 dzięki za odpowiedz,jechałem jakiś czas temu ta droga i pamiętam że raz przejechałem bez problemu a za drugim razem stałem dobrze ponad godzinę . Odpowiedz Link Zgłoś
sam_diabel Re: Bramki przed wenecją 04.06.08, 15:14 jechałem 22 maja (a więc we Włoszech dzień roboczy) - przed bramkami nie było korka, po kilka samochodów do każdej bramki, za to dalej korek juz był (w okolicach zjadu na Rawennę). Jak Cie "coda" ma trafić to trafi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv o jakiej porze byłeś na tych bramkach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.08, 19:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piasek Re: o jakiej porze byłeś na tych bramkach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 21:40 Co prawda pytanie nie było do mnie ale odpowiedź na nie przed wakacjami może się przydać. Na bramkach (Mestre) jadąc w tamtą stronę jestem najczęściej w lipcową niedzielę przed południem - nigdy nie trafiłem na korki. Za to jak wracam (sierpniowe sobotnie popołudnie) zawsze są korki. I co roku obiecuję sobie aby wcześniej zjechać z autostrady. Co zrobię w tym (jeśli pojadę) - nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: o jakiej porze byłeś na tych bramkach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.08, 21:45 pytałem bo w ub. roku w sierpniu w sobotę rano się tam wystałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: o jakiej porze byłeś na tych bramkach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.08, 00:39 W tamtym roku - koniec sierpnia, środa ok. 16:00. Korek na ok. 15 km. 2 lata temu, też sierpień, też środa, też ok. 16:00 - i tylko 10 min stania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: o jakiej porze byłeś na tych bramkach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.08, 16:57 Pojedziesz sprawdzić jak będzie w tym roku? ;) Odpowiedz Link Zgłoś