Dodaj do ulubionych

Bramki przed wenecją

IP: *.chello.pl 04.06.08, 13:38
Czy w sobotę ok południa spodziewadz się korka przd bramkami na
autostradzie jadąc od strony Udine?Czy można jakoś to objechać?
Proszę o radę.
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciej Re: Bramki przed wenecją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 13:55
      Tam często jest korek. Czy się spodziwać - trudno powiedzieć. Jeśli tam jest
      korek, jest to zawsze oznakowane - znakami na poboczu i na tablicach świetlnych
      nad autostradą wypatruj słowa "coda" czyli korek, lub zwrotu "coda mestre est"
      albo "coda venezia est".
      Najlepszym rozwiązaniem wg mnie jest wówczas zjazd z autostrady na zjeździe
      Cessalto (ewentualnie Noventa Di Piave), trzeba się kierować w stronę wybrzeża
      aż do trasy SS12 Triest - Venezia i tą drogą należy kierować się do Wenecji.
      Obok lotniska Venezia Marco Polo należy skręcić na Tangenziale, i kierować się
      na A4 Milano. Przejazd tego kawałka to ok. 45 min.
      I jeszcze ważna uwaga - jeśli masz kartę płatniczą, kieruj się na bramkach
      Mestre Est na prawo (pasy niebieski, nie żółte, bo żółte to telepass). Z tej
      strony można płacić tylko kartą i korek idzie zdecydowanie szybciej niż na
      bramkach "gotówkowych"
      • Gość: j Re: Bramki przed wenecją IP: *.chello.pl 04.06.08, 14:10
        dzięki za odpowiedz,jechałem jakiś czas temu ta droga i pamiętam że
        raz przejechałem bez problemu a za drugim razem stałem dobrze ponad
        godzinę .
        • sam_diabel Re: Bramki przed wenecją 04.06.08, 15:14
          jechałem 22 maja (a więc we Włoszech dzień roboczy) - przed bramkami
          nie było korka, po kilka samochodów do każdej bramki, za to dalej
          korek juz był (w okolicach zjadu na Rawennę). Jak Cie "coda" ma
          trafić to trafi :-)
          • Gość: vvv o jakiej porze byłeś na tych bramkach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.08, 19:13
            • Gość: piasek Re: o jakiej porze byłeś na tych bramkach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 21:40
              Co prawda pytanie nie było do mnie ale odpowiedź na nie przed
              wakacjami może się przydać.
              Na bramkach (Mestre) jadąc w tamtą stronę jestem najczęściej w
              lipcową niedzielę przed południem - nigdy nie trafiłem na korki.

Za to jak wracam (sierpniowe sobotnie popołudnie) zawsze są korki.
              I co roku obiecuję sobie aby wcześniej zjechać z autostrady.
              Co zrobię w tym (jeśli pojadę) - nie wiem.
              • Gość: vvv Re: o jakiej porze byłeś na tych bramkach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.08, 21:45
                pytałem bo w ub. roku w sierpniu w sobotę rano się tam wystałem
                • Gość: Maciej Re: o jakiej porze byłeś na tych bramkach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.08, 00:39
                  W tamtym roku - koniec sierpnia, środa ok. 16:00. Korek na ok. 15 km. 2 lata
                  temu, też sierpień, też środa, też ok. 16:00 - i tylko 10 min stania.
                  • Gość: vvv Re: o jakiej porze byłeś na tych bramkach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.08, 16:57
                    Pojedziesz sprawdzić jak będzie w tym roku? ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka