Dodaj do ulubionych

Co wybrać: Kapadocja czy Pamukkale?

07.06.08, 17:53
Z uwagi na sporą odległość planujemy odwiedzić tylko jedno z tych miejsc.
Które jest bardziej warte zobaczenia?
Obserwuj wątek
    • isabeau Re: Co wybrać: Kapadocja czy Pamukkale? 07.06.08, 18:04
      Jak zawsze wybór zależy :) Skąd będziesz wyruszać na wycieczki? I ile czasu
      możesz poświęcić?
      Mój subiektywny wybór to Kapadocja - niezapomniane przeżycie, tylko co najmniej
      wycieczka dwudniowa, a najlepiej dłuższa.
      • jag0da Re: Co wybrać: Kapadocja czy Pamukkale? 07.06.08, 18:29
        Urlop spędzamy na Riwierze Tureckiej - w Alanya. Myślę, że 2 dni na pewno przeznaczymy na taką wycieczkę.
        • isabeau Re: Co wybrać: Kapadocja czy Pamukkale? 07.06.08, 18:39
          Tylko przygotuj się na długie przejazdy autokarem. Warto na 100% odwiedzić
          Kapadocję, tylko trzeba trafić na kompetentnego przewodnika. Acha, i upewnij się
          czy w programie jest Skansen w Goreme, twierdza w Uchisar i jakieś podziemne
          miasto. Polecam również opcję z trekkingiem po skałkach.
    • etrusek Kapadocja 07.06.08, 21:39
      Zdecydowanie Kapadocja
    • piotrek1969 Re: Co wybrać: Kapadocja czy Pamukkale? 08.06.08, 00:11
      Bez zastanawiania sie wybierz przecudowna,boska Kapadocje.
      • deoand Re: Co wybrać: Kapadocja czy Pamukkale? 08.06.08, 09:40
        ano Pamukkale to tylko trochę wapienia i basen czyli bez
        wątpienia Kapadocja .. można również rozważyć lot balonem o
        wschodzie Słońca / w przedziale 120 - 150 Euro /
    • Gość: janan Re: Co wybrać: Kapadocja czy Pamukkale? IP: 88.156.160.* 08.06.08, 11:10
      Radzę Kapadocję.Więcej do zobaczenia nie tylko zabytków ale i dziwów natury
      gdzie indziej takich nie spotka.Jak zauważy deoand Pammukale poza basenem i
      miastem umarłych które w większości i tak pokrył węglan wapnia powtarzalne jak
      w Grecji czy innych miejscach w Turcji.Poza tym w K. tańsze zakupy niż na
      wybrzeżu.Jest (zależy gdzie kto chodzi)bardziej niby niebezpiecznie bo brak
      zabezpieczeń niekiedy nad przepaściami czy miejscami grożącymi upadkiem.Nie ma
      ich wcale lub jak są to solidne nie typu greckiego,kawałek sznurka,zardzewiały
      drut lub spróchniały płotek i wszystko ogrodzone.Turcy mają tę wyższość nad
      Grekami a zabytki podobne tu i tam.
    • Gość: betare Re: Co wybrać: Kapadocja czy Pamukkale? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.08, 11:45
      Podtrzymuję, Kapadocję - zdecydowanie ciekawiej.Jeśli rozważacie
      wyjście na wieczór turecki to też w Kapadocji a nie w Alany. Super
      zabawa!
    • Gość: pozrawiam Re: Co wybrać: Kapadocja czy Pamukkale? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 08:18
      Zdecydowanie Kapadocja, która była bliska do "załapania się" do 7 cudów świata
      (rozmarzyłem się o przejażdżce balonem, czego nie udało mi sięzaliczyć). Podczas
      tej wycieczki mieliśmy także wieczór turecki w ichniejszej knajpie (pod ziemią)
      i podobno jest to prawdziwy wieczór, a nie hotelowe podróbki. Było super.
      Pammukale było ładne kilkadziesiąt lat temu, teraz nie warto tam jechać (w tej
      sprawie jestem radykalny)
    • jag0da Re: Co wybrać: Kapadocja czy Pamukkale? 14.06.08, 09:20
      Dzięki za pomoc w dokonaniu wyboru ;)
    • Gość: Majka Re: Co wybrać: Kapadocja czy Pamukkale? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 19:11
      ja tez jestem raczej za kapadocja, zapraszam na moja odp do pyt o to,czy warto
      jechac do pamukkale - parre linijek wyzej:)
      pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka