Dodaj do ulubionych

Które nosidełko lepsze - Bondolino czy Manduca?

08.10.08, 14:44
Proszę o rade, które nosidełko ergonomiczne będzie lepsze dla 3-miesięcznego
maluszka i dla drobnej mamy z bólami kręgosłupa oraz opcjonalnie dla potężnego
taty?
Szukając w internecie znalazłam tylko te dwa rodzaje do kupienia, ale może są
jeszcze inne?

Poradźcie, proszę...
Obserwuj wątek
    • ania.mor Re: Które nosidełko lepsze - Bondolino czy Manduc 08.10.08, 15:56
      Jestem z okolic Pruszkowa koło Warszawy i byłabym bardzo wdzięczna za pomoc

przyznam się, ze najpierw przymierzałam się do chusty ale jakoś nie przypadło mi
      to za bardzo (próbowałam u znajomej), pomyślałam wiec o nosidełku tym bardziej,
      że nadaje się bardziej także dla mojego męża
      • mysia125 Re: Które nosidełko lepsze - Bondolino czy Manduc 08.10.08, 21:48
        ania.mor napisała:

> Jestem z okolic Pruszkowa koło Warszawy i byłabym bardzo wdzięczna za pomoc

No to masz bardzo latwa sprawe - pod warunkiem ze jestes nieco moblina ;) W
        zaleznosci od stopnia Twojej desperacji mozesz:

a) skontaktowac sie z warszawskim Klubem kangura (kontakt przez
        www.klubkangura.com.pl). Dziewczyny maja sporawy zbior ergonomikow, w tym takze
        tych, ktorych nie znalazlas w internecie. Niekoniecznie wszystkie pasuja dla
        trzymiesieczniaka, ale wydaje mi sie, ze dobrze byloby, zebys wraz z mezem sie
        przymierzyla chocby z lalka do roznych rozwiazan. Gdy przyjdzie na to pora,
        bedziecie wiedziec, jakie rozwiazanie Wam najbardziej pasuje, czego szukacie.
        Moze sie okazac, ze to, co Tobie odpowiada niekoniecznie pasuje Twojemu mezowi ;)

b) jesli wytrwasz do przyszlego weekendu, zapraszamy na Dni Noszenia do Centrum
        Sztuki Wspolczesnej (www.dninoszenia.pl). Tam znow spotkasz dziewczyny z Klubu
        Kangura z ich pelnym rynsztunkiem, ale takze producentki zarowno manduki, jak i
        bondolino, a takze ERGOBaby. Nie ma jak z pierwszej reki dowiedziec sie o
        obsludze danego nosidla.

A moze...moze WYGRASZ ?? Nosidlo lub chuste w konkursie ??? Producenci
        przygotowali dla nas fanty ;)

--
        Kasia z Chustomanii
        • ania.mor Re: Które nosidełko lepsze - Bondolino czy Manduc 09.10.08, 10:58
          Jestem mobilna a stopień mojej desperacji jest ogromny (jestem juz baaardo
          wyczerpana i psychicznie i fizycznie), bo córeczka nie dość, że jest
          cycoholikiem to jeszcze nienawidzi wózka i całe dnie spędzałaby tylko na moich
          rękach, a zasypia to już tylko w czasie noszenia i jest w stanie spać tylko ze
          mną. Każda próba włożenia jej do wózka (lub łóżeczka) kończy się ogromnym rykiem
          (bo płaczem tego już nie można nazwać) wiec o spacerach nie ma mowy. Jak jeszcze
          było ciepło to wkładałam ją do wózka w czasie gdy spała i choć nie zawsze się
          udawało (ona ma wbudowany wewnętrzny czujnik przeciwwózkowy :-) ) to zawsze
          było coś. Teraz niestety budzi sie przy próbie cieplejszego ubrania a jak ja
          wczesniej cieplej ubiore to nie chce zasnąć.
          Co ciekawsze z moja straszą córka było to samo - tylko przytulanie i rączki
          rodziców były OK ale teraz nie dość ze szwankuje mi kręgosłup to mała poszła o
          krok dalej i preferuje tylko moje ręce szczególnie przed snem.
          Jakbym wiedziała, ze mała tak będzie wózek bojkotowała to bym sobie
          zakup wózka ogóle odpuściła.
          A możne ja robię coś nie tak z tymi moimi dziećmi, że one są takie przytulaśne?
          • adriana-p Re: Które nosidełko lepsze - Bondolino czy Manduc 09.10.08, 19:30
            w warszawie możesz umówić się z vega_k, która sprzedaje manduki. od razu
            przymierzysz i zobaczysz czy Wam pasują :-)
            skontaktuj się z nia przez jej stronę sklepu:-) chusty.com.pl
            • pumba3 Re: Które nosidełko lepsze - Bondolino czy Manduc 22.04.13, 23:05
              z całego serca polecam Manduce, przetestowałam inne tzw "wisiadła" typu Infantino. Nie mam porównania z Bondolino, więć różnic nie wynajdę, wiem tylko, że Manduca jest bardzo przyjemnym produktem, no w każdym razie nie zamierzam zmieniać tego nosidełka na żadne inne.
    • naapa.pl Re: Które nosidełko lepsze - Bondolino czy Manduc 14.05.14, 18:38
      Oba nosidełka są ergonomiczne i dla dziecka i dla rodzica. Łatwo można je dopasować do niższego i wyższego rodzica. Główna róznica to: Bondolino jest bardziej podobne do chusty, również zawiązywane, jednak mniej skompliwane niż wiązanie chusty:)
      Manducę natomiast zakłada się bardzo podobnie jak plecak i zapina na klamry, co tez jest bardzo proste.
      Jeśli jest możliwość to najlepiej przymierzyć i zobaczyć co bardziej odpowiada. Przy okazji polecam również polskie ergonomiczne nosidełko - Tula.
      Osoby zainteresowane przymiarką nosidełek ergonomicznych, z okolicy Poznania zapraszam do naszej siedziby w Luboniu oraz na stronę www.naapa.com.pl :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka