Dodaj do ulubionych

Dotarł mój Baby Jogger City Elite :) wreszcie;)

17.01.09, 23:55
No właśnie dzisiaj dotarł mój długo wyczekiwany wózek:)
Jak na razie jestem bardzo zadowolona, choć testowany jedynie w domu bo młody
chory :(
Wózek jest fajny, masywny, a równocześnie bardzo mały po złożeniu
po domu jezdzi się super, buda rewelacja, fajne chyba wygodne siedzonko,
całkiem spore, nawet moja cztero i pół latka spokojnie się mieści, a mała nie
jest ;) Wózek jest w kolorze red / black - mniam :))hmm tylko jaki kolor
spiworka teraz do tego? czarnego nie chce)
Obfotografuje jutro, bo dzisja jakoś nie miałam do tego głowy ani czasu(
dzieciaki na zmianę gorączkę miały )
Jesli macie jakieś pytania, jak będę potrafiła chętnie odpowiem
Obserwuj wątek
    • pinik Re: Dotarł mój Baby Jogger City Elite :) wreszcie 18.01.09, 00:39
      Oo! Super! Czekalam na ten dzien razem z Toba :-)

A teraz czekam na fotki czerwonego :-)

Spiworek to chyba czarny (ale nie chcesz), albo czerwony...

Wozek na dworze prowadzi sie rownie dobrze jak w domu.

Wg. mnie jest super (nadal tak uwazam, a mam go teraz dwa miesiace i
      glownie go uzywam - nawet moj ulubieniec buggster zupelnie poszedl w
      odstawke).
    • aribeth1 Re: Dotarł mój Baby Jogger City Elite :) wreszcie 18.01.09, 09:02
      Gratulacje!
      Też myślę, że śpiworek to czarny,bo trudno będzie dobrać identyczny odcień
      czerwieni. Moim zdaniem będzie fajnie wyglądał.
      Czekamy na zdjęcia:)
      • jokka Re: Dotarł mój Baby Jogger City Elite :) wreszcie 18.01.09, 12:15
        KUpowałam poprzez allegro, pan przysał z usa, trwało to z 6-7 tygodni, czyli
        trochę, zdjęcia postaram się porobić po południu, teraz młody śpi w swoim nowym
        wózku, w pokoju obok, nie chcę go obudzić, generalnie jestem nadal zadowolona,
        ale na dwór wyjść nie mogę, bo dzieciaki nadal chorawe, czyli wrażeń na dworze
        nie opiszę
        chyba macie racje z tym kolorem śpiworka, ach jo, no trudno to kupie czarny ;)
        Tylko teraz się zastanawiam czy warto kupować firmową folię do wózka? Pinik
        warta ona tej ceny?
        myślałam żeby kupić zamiast pałąka tą tackę trochę tańsza i może bardziej
        funkcjonalna
        • jokka Re: Dotarł mój Baby Jogger City Elite :) wreszcie 18.01.09, 12:19
          a i z pierwszych wrażeń-
          wózek jest dosyć ciężki i duży
          (jak dla mnie ok) ale jeśli ktoś szuka lekkiej spacerówki to odpada
          fajnie się rozkłada oparcie, jest miękkie, siedzsko jest naprawdę długie (w
          sensie całość), podnóżek fajny, stabilny i szeroki, wózek generalnie intuicyjny
          w obsłudze, miła w dotyku rączka, fajowe kieszonki obok rączki, przemyślana buda
          i koszyk
          z wad - wózek pachnie gumą :( w sumie nie ma sie co dziswic spędził w kartonie
          trochę czasu, ale to minie ;)
          • ensata Re: Dotarł mój Baby Jogger City Elite :) wreszcie 18.01.09, 12:37
            zapach minie, imo. Hmm, tez myslałam nad tacka, chyba bardziej przydatna jest.
            Ze spiworkiem, to poprobuj różne kolory tzn poprzykładaj to niejest taki chyba
            zarówiasty czerwony?nie powinno byc zle.
    • olafig2 Re: Dotarł mój Baby Jogger City Elite :) wreszcie 18.01.09, 11:53
      :) czekam na zdjęcia bo jestem ciekawa! a gdzie go kupiłaś?
    • pinik Re: Dotarł mój Baby Jogger City Elite :) wreszcie 18.01.09, 21:52
      Jokka, co ze zdjeciami????

Czekamy :-)
      • jokka Re: Dotarł mój Baby Jogger City Elite :) wreszcie 18.01.09, 22:04
        oto i one;)
        fotoforum.gazeta.pl/a/28478.html
        • jokka Re: Dotarł mój Baby Jogger City Elite :) wreszcie 18.01.09, 22:15
          a zapachem nie wytrzymałam i wyprałam siedzenie :O
          i teraz nie pamiętam jak się koszyk z przodu zapina :O
          Pinik zerkniesz przy okazji? proszę:)
          i napisz czy opłaca się kupować oryginalną folię do tego wózka? mam starą po
          teutonii, może będzie pasować?
          • pinik Re: Dotarł mój Baby Jogger City Elite :) wreszcie 18.01.09, 22:21
            Folii sama jeszcze ani razu nie uzylam, ani tez nie rozpakowalam.
            Woze ja w wozku (w tej siatce na tyle siedzonka) i nie rozpakowywuje
            narazie, bo obawiam sie, ze juz jej tak ladnie nie zloze.

Folia od spacerowki teutonii powinna niezle pasowac. Ja w wielu
            wozkach tej folii uzywalam.

A co do zapachu: moj wogole nie smierdzial. Ale za to OTH bardzo i
            to dlugo (ale raczej gumy w nim).

Pan ze sklepu za to mi mowil, ze w tym mniejszym modelu joggera
            strasznie smierdzi raczka (podobno nawet po pchaniu rece tym
            smierdza).

Moze moj sie wywietrzyl, bo stal w sklepie.

Ale ogolnie czesto nowe wozki maja dziwny zapach. Dlatego, jak
            przychodza do sklepu, w ktorym pracuje, te zamowione przez klientow,
            to je rozpakowujemy i stawiamy w specjalnym do tego pomieszczeniu do
            wietrzenia.

Nie moge teraz sprawdzic, jak sie koszyk montuje, bo wozek mam w
            aucie, a na dworze pada i wogole trudno mi go troche tak nosic.
        • pinik Re: Dotarł mój Baby Jogger City Elite :) wreszcie 18.01.09, 22:18
          noo super!

Ladnie wyglada ten czerwony! O wiele ladniej wg. mnie niz na tych
          firmowych fotkach wygladal.

Fajnie, ze wstawilas zdjecia!

Pozdrawiam!
        • ensata Re: Dotarł mój Baby Jogger City Elite :) wreszcie 18.01.09, 22:38
          O, i jak dzidziol sie ładnie prezentuje w niebieskim;-))
          • monjan Re: Dotarł mój Baby Jogger City Elite :) wreszcie 19.01.09, 09:00
            bardzo fajny wozek:)
    • pinik Re: Dotarł mój Baby Jogger City Elite :) wreszcie 21.01.09, 16:50
      Bylas juz tym wozkiem na spacerze? Zadowolona jestes?
      • jokka Re: Dotarł mój Baby Jogger City Elite :) wreszcie 21.01.09, 17:43
        Jeszcze nie :(
        moje dzieciaki nadal chore, tym razem po gorączce zaczął się jakiś dziwny katar,
        wrrr
        ale wózek jest oki, nawet w dwójkę się w nim mieszczą ;)
        muszę wkleić fotki wieczorem
        • ensata Re: Dotarł mój Baby Jogger City Elite :) wreszcie 22.01.09, 10:57
          a ja zamówilam, zapłaciłam i czekam;-)

jokka, tak myślalam do czerwonego fajnie bedzie wyglądał szary śpiworek,albo
          grafitowy. Przypomniała mi sie moja szara kiecka z czerwonymi butami, super
          zestaw był
          • jokka Re: Dotarł mój Baby Jogger City Elite :) wreszcie 22.01.09, 11:07
            a gdzie zamówiłaś? czekasz na przesyłkę z usa?
            ja jak na razie po domowych przejazdzkach jestem zadowolona;)mam nadzieje ze w
            weekend wreszcie wypróbuje go na dworze
            • ensata Re: Dotarł mój Baby Jogger City Elite :) wreszcie 22.01.09, 11:55
              jokka napisała:

> a gdzie zamówiłaś? czekasz na przesyłkę z usa?
              > ja jak na razie po domowych przejazdzkach jestem zadowolona;)mam nadzieje ze w
              > weekend wreszcie wypróbuje go na dworze

Tak, czekam na przesyłke z usa. Łózęczko co prawda idzie do mnie juz 9 tydzien i
              go nie widac;-( z wózkiem niby ma byc szybciej
              • jokka Re: Dotarł mój Baby Jogger City Elite :) wreszcie 24.01.09, 22:27
                No to wreszcie mogę opisać moje wrażenia po spacerze na dworze:)
                Na pewno prowadzi sie ciężej niż maclaren spitfire, ale to zupełnie inne wózki
                są, świetnie sprawdza się budka przy takiej średnio sprzyjającej pogodzie,
                dzięki okienku można patrzeć co maluch robi
                Wózek rewelacyjnie radzi sobie terenowo, podbijać nie trzeba bo bez problemu
                podjeżdza na kazdy kraweżnik ;)świetnie skręca.
                i super się z nim biega :) bardzo lekko ;).
                Generalnie nadal jestem bardzo zadowolona, a mój synek świetnie mieści się nawet
                w ciepłej kurtce i generalnie w zimowym ubiorze
                Śpiworek kupiłam w końcu brązowy u Magdy79 - i rewelacja, super pasuje, młodemu
                cieplutko, mi się podoba, postaram się wkleić zdjęcia
                • jokka Re: Dotarł mój Baby Jogger City Elite :) wreszcie 24.01.09, 22:29
                  a folie sobie odpuszczę bo mam starą po teutoni i w miarę pasuje, zamierzam
                  tylko na lato kupić tą tackę (pałąk) ale może happy baby będzie już miało baby
                  jogger w swojej ofercie, to u nich kupie, w sumie wszystko zależy od ceny.
                  • ensata Re: Dotarł mój Baby Jogger City Elite :) wreszcie 24.01.09, 23:57
                    jokka
                    > jogger w swojej ofercie, to u nich kupie, w sumie wszystko zależy od ceny.

a maja miec w swojej ofercie, w ogóle?Fajnie ze nadal jestes zadowolona
                    • kroliczyca80 Re: Dotarł mój Baby Jogger City Elite :) wreszcie 25.01.09, 10:34
                      Fajnie że jesteś zadowolona i że dziecku wygodnie. Dziwnie tylko
                      dobrałaś kolor śpiworka - brąz do czerni i czerwieni? Heh, de
                      gustibus etc... ;)
                      • jokka Re: Dotarł mój Baby Jogger City Elite :) wreszcie 25.01.09, 23:36
                        że to brąz to duże uproszczenie w nazwie;) nawet na zdjęciach wygląda inaczej,
                        moim zdaniem pasuje, bo wózek kolor też ma trochę mniej intensywny niż na
                        zdjęciach ;)
                        A śpiworek jest naprawdę fajny, zamęczałam Magdę swoimi prośbami i jest taki o
                        jaki mi chodziło:) z mocowaniem i wymiarami dopasowanymi idealnie do mojego joggera
                        • pinik Re: Dotarł mój Baby Jogger City Elite :) wreszcie 25.01.09, 23:48
                          Wstawisz zdjecie spiworka i wozka ze spiworkiem???
                          • jokka Re: Dotarł mój Baby Jogger City Elite :) wreszcie 27.01.09, 23:20
                            oki, tylko musze zgrać na komputer, a to uda się jutro:)

Jestem po kolejnym spacerze ,
                            Wrażenia dalej dobre
                            wózek rewelacyjnie jedzie do przodu, nie wiem jak to inaczej napisać ;) bardzo
                            lekko się go pcha, a właściwie sam jedzie, poczatkowo miałam problem ze
                            skręcaniem , przyzwyczajenie po maclarenie, kwestia przestawienia, teraz jest
                            super lekko :O
                            Dzisiaj Młody przysnął w wózku, fajny jest ten materiał którym można zasłonić
                            malucha, tylko budka mi spada, tzn ta ostatnia częśc się sama rozkłada,nie wiem,
                            Pinik też tak masz?
                            a i jeszcze czasem koło przednie mi sie przyblokuje, ale to chyba nadal kwestia
                            wprawy w prowadzeniu
                            Generalnie nadal jestem zadowolona, co prawda już nakręcacie na OTH, ale się nie
                            dam ;P
                            • pinik Re: Dotarł mój Baby Jogger City Elite :) wreszcie 27.01.09, 23:25
                              Eee, jogger jest tez super! Nie zaluj, ze nie masz OTH!!!

Nie bardzo wiem, kiedy ci ta budka opada. Ja mam albo zlozona, albo
                              maksymalnie rozlozona.

Mnie sie kolo wogole nie blokuje. Jak tobie sie blokuje??? Robi sie
                              tak na fest? I musisz to pokretlo ruszyc, zeby sie odblokowalo, czy
                              jak ci sie blokuje???
                              • jokka Re: Dotarł mój Baby Jogger City Elite :) wreszcie 27.01.09, 23:30
                                Budka składa się jakby z 3 części i akurat dziś nie chciałam rozkładać młodemu
                                całej budki, ale się ta ostatnia część sama rozsuwała
                                a to koło nie nie blokuje się całkiem, ale czasem jak chce skręcić to koło nie
                                skreca tylko przesuwa się po podłożu (tak jakby było zablokowane) ale zaraz to
                                mija, obstawiam jeszcze to że jest tak na szybko przykręcone i musze sprawdzić
                                czy prosto, ale teraz nie mam jak bo wózek na dole stoi w garażu.
                                A z tym OTH to luz, fajny jest ale bezsensu było by joggera na niego wymieniać ;)
    • sugar78 Re: Dotarł mój Baby Jogger City Elite :) wreszcie 27.01.09, 23:28
      nie przejmuj się:), też fajny baby jogger.
      • pinik Re: Dotarł mój Baby Jogger City Elite :) wreszcie 27.01.09, 23:48
        z tym kolem, to cos jest nie tak. Sprobuj je wyjac i jesczze raz
        wlozyc. Tak sie nie powinno robic!

Co do budki: ja jak nie chce otworzyc trzech czesci to ta najblizej
        raczki jakby zostawiam zlozona, a nie ta co wisi z przodu, bo ta
        zawsze bedzie opadac. Rozumiesz o co mi chodzi? Rozwiazuje to twoj
        problem?
        • jokka Re: Dotarł mój Baby Jogger City Elite :) wreszcie 28.01.09, 08:58
          Dzięki:)
          własnie o to chodziło:))
          a z kołem powalcze dziś po południu:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka