Dodaj do ulubionych

Apel o pomoc dla pięcioraczków!

16.06.07, 21:35
Czytałyscie? Ile maluszki musiały przejść sad Wyczytalam, ze po 4 miesiacach 2
wychodzi do domu, a pozostała trójka przewieziona zostanie bliżej domu czyli
Prokocimia ( Kraków)! Urodziły sie w 26tc
Obserwuj wątek
    • moni_flis Re: Apel o pomoc dla pięcioraczków! 16.06.07, 21:37
      Za szybko enter

www.piecioraczki.pl/
    • ciesia Re: Apel o pomoc dla pięcioraczków! 16.06.07, 21:48
      Sliczne, malutenkie okruszki. Niewyobrazam sobie co moga przechodzic ich
      rodzice, ja mam tylko jednego okruszka i zamartwiam sie na smierc a oni az 5
      malenstw.Az serce sciska jak sie czyta takie rzeczy, takim ludziom trzeba pomoc!
      • anjazzielonego Re: Apel o pomoc dla pięcioraczków! 17.06.07, 12:22
        Moni,
        nie zauważyłam Twojego wątku i też założyłam identycznysmile
        Ale to dobrze, bo więcej osób go zauważy.
        • attache1974 Oki ja pyknąłem parę złotych na ich konto 21.06.07, 11:37
          Kurcze jak to mało wsysiłku kosztuje smile - 4 kliknięcia myszą i 500 zł poszło -
          po 100 na każdego bąbla.
          Niech im pójdzie na zdrowie.
          A z żoną pogadam jakie mogli byśmy ciuchy im podesłać po naszym Zosiulcu.
          Niektóre ubranka ani razu nie były noszone bo tatuś kupił ponoć nie ten kolor
          jaki się kupuje dla dziewczynki smile.

• 100ania Prośba do założyciela i moderatora forum 21.06.07, 14:10
            Czy ten wątek mógłby sobie zawisnąć na szpileczce???
            Z góry dziękuję smile))
            • 100ania Re: Prośba do założyciela i moderatora forum 22.06.07, 13:13
              Ja już się nudna robię, ale wątek do góry proszę smile))
    • attache1974 Parę rzeczy do przekazania by się znalazło. 22.06.07, 13:56
      My mieli byśmy pewnie parę rzeczy do przekazania - nie ma nikogo na forum kto
      robi trasy do krakowa z wawki żeby to jakoś podrzucić (nie mam pojęcia czy ze
      względu na gabaryty - można na poczcie nadać na przykład to ustrojstwo
      zakładane na łóżeczko do przewijania bobasa - to znaczy czy ze względu na
      wielkość paczki koszt wysłania nie przekroczy wartości paczki).
      • anjazzielonego Re: Parę rzeczy do przekazania by się znalazło. 22.06.07, 16:40
        No może ja bym jakoś zorganizowała transport.
        • anjazzielonego Transport 22.06.07, 16:43
          Przepraszam. Kot mi " pomógł" w wysłaniu odpowiedzi za wcześniesmile
          Może któryś z przedstawicieli handlowych firmy, w której pracuję, mógłby to
          przywieźć do Krakowa, ale chyba byś musiał dostarczyć mu rzeczy, bo on nie ma
          czasu ani możliwości, by biegać po Wwie....Jeśli Ci to odpowiada napisz proszę.
          Za tydzień wracam do pracy, dowiem się co i jak, napiszę na pewno - ja mieszkam
          od 5-raczków tylko 10 km, więc spokojnie bym to przewiozła z Krakowa do Brzeska.
          • zorka7 Re: Transport 23.06.07, 19:46
            up
          • attache1974 Do anjizzielonego - Transport FINALIZACJA 28.06.07, 11:08
            Kłaniam się
            Jak możemy umówić się na przekazanie paczuszek - mamy jedną z ubrankami i podał
            bym jeszcze taką (nie wiem jak to się fachowo nazywa) rynienkę, no takie cuś do
            przewijania co się zakłada na łóżeczko - może się przydać (tylko to jest dosyć
            duże - długie, szerokie ale za to bardzo niskie).
            Będziemy w Polsce w ten weekend - ale mogę te rzeczy zostawić u rodziców żeby
            czekały na ewentualną okazję do wysłania.

• anjazzielonego Anja do Attache 28.06.07, 17:56
              Witaj!
              Bardzo Cię proszę, skontaktuj się najpierw z rodzicami pięcioraczków mailowo,
              czy przewijak im potrzebny, bo co ja z nim zrobię, jak się okaże że mają?
              A ubranka na pewno im potrzebne ale od rozmiaru 62 w górę, czyli 68, 74 itp.
              Ja wracam do pracy w poniedziałek 02.07, wtedy mogę sprawdzić czy przedstawiciel
              mi to zabierze z Wwy do Krakowa, ale obawiam się, że nie będzie problemu TYLKO
              jeśli Ty lub ktoś z rodziny będziecie mu to mogli przywieźć do jego siedziby. W
              pon ustalę gdzie to jest.
              Bardzo mi przykro, ale na pewno on nie będzie mógł odebrać paczki od Was.... Ma
              tyle roboty, że nie może takich spraw załatwiać, ale wierzę, że nie odmówi,
              jakbyście mu to wszystko przywieźli.
    • ewcians Re: Apel o pomoc dla pięcioraczków! 24.06.07, 02:09
      Ja wysyłam Rodzicom Kruszynek wózek bliźniaczy w poniedziałek - i nie piszę tego
      dlatego, że chcę się pochwalić - może któraś z Was ma zbędny jakiś wózeczek? bo
      Im to (m.in) bardzo potrzebne.
      Prócz tego potrzebują dosłownie wszystkiego: mleczka, pieluszek, ubrań,
      kosmetyków, a także pieniążków.
      Jeśli jesteście w stanie pomóc - proszę.......pomóżcie. Te Kochaniuśkie
      Wcześniaczki naprawdę potrzebują naszej reakcji!

• zorka7 Re: Apel o pomoc dla pięcioraczków! 24.06.07, 09:19
        Wysyłam ciuszki po Bartusiu, butelki i co tam jeszcze znajdę dla niemowlaków.
        • moni_flis Re: Apel o pomoc dla pięcioraczków! 24.06.07, 10:22
          Próbuje zebrac rzeczy dla piecioraczkow jeszcze na innym forum! W przypadku
          5-raczkow nic nie bedzie zbędne!
    • u_brzoska Re: Apel o pomoc dla pięcioraczków! 24.06.07, 14:52
      Dziewczyny,
      zastanawiam sie tylko czy nasza pomoc idzie w dobrym kierunku. Moze tak byc, ze
      te podstawowe rzeczy do opieki oni juz maja - wozki, lozeczka itp. Moze warto
      byloby zapytac ich (anjazzielonego - jesli mieszkasz tak blisko nich, moze
      mialabys mozliwosc skontaktowania sie z nimi?)czego potrzebuja i to kupic lub po
      prostu przeslac im kase? Ja z ich strony www odnioslam wrazenie, ze brakuje im
      wlasnie srodkow finansowych... Pamietacie jak to bylo z powodzianami? Wszyscy
      wysylali im koce i srodki czystosci, az pozniej telewizja apelowala ze takiej
      pomocy juz nie trzeba....
      • moni_flis Re: Apel o pomoc dla pięcioraczków! 24.06.07, 15:48
        Pisałam dziś do taty 5-raczków! gdy bede miala odpowiedz poinformuje co i jak!
      • ewcians Re: Apel o pomoc dla pięcioraczków! 24.06.07, 18:07
        U_BRZOSKO

Ja napisałam do Rodziców maila z zapytaniem czy Im się przyda taki wózek - Pan
        Grzegorz- Tato Kruszynek - odpowiedział, że wózek bardzo się Im przyda....
        • anjazzielonego Re: Apel o pomoc dla pięcioraczków! 24.06.07, 19:08
          Tak, ja mieszkam najbliżej, ale kontaktuję się z nimi obecnie mailowo, by im nie
          przeszkadzać w domu.
          Wysyłam jutro 2 mega siaty ciuchów, bo mi p. Kasia odpisała, że się przydadzą,
          zresztą sądzę, że oni między tą dwójką w domu a trójką w Prokocimiu o praniu
          nawet nie myślą, więc rzeczy będą jak znalazł, wszystkie białe ubranka
          wygotowałam. Ja mam bliźniaczki, więc wysyłam im sporo podwójnych rzeczy.
          Ale masz rację, chyba lepiej będzie wpłacać pieniądze. Ja założę sobie zlecenie
          stałe i co miesiąc im coś wpłacę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka