Dodaj do ulubionych

TRIADA - kolejny koszmar turystów na Rodos

IP: *.multimo.gtsenergis.pl 06.08.08, 19:15
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/10,88722,5560666,Wymarzone_wakacje__karaluchy_na_stolowce__chleb_w.html
Obserwuj wątek
    • Gość: tez ania Re: TRIADA - kolejny koszmar turystów na Rodos IP: 88.246.15.* 06.08.08, 19:58
      hehhehe, jaki koszmar :) !!!
      Karaluchy, o matko, ale skandal! ;)
      Znowu afera na zamowienie albo autoreklama.
      Litosci.
    • zjawa1 Re: TRIADA - kolejny koszmar turystów na Rodos 06.08.08, 20:08
      klasyka
      • Gość: aloha Re: TRIADA - kolejny koszmar turystów na Rodos IP: *.chello.pl 06.08.08, 21:55
        koszmar, bo czarter im pod hotel nie podleciał o zamówionej porze buahaha :)
    • iberia.pl Re: TRIADA - kolejny koszmar turystów na Rodos? 06.08.08, 22:19
      karaluch w hotelu to faktycznie nic milego, ale pretensje o
      wymeldowanie z hotelu o g.12 i czekanie na lot to raczej
      stanadardowa procedura.
      • maga785 Re: TRIADA - kolejny koszmar turystów na Rodos? 06.08.08, 22:33
        iberia.pl napisała:

> karaluch w hotelu to faktycznie nic milego, ale pretensje o
        > wymeldowanie z hotelu o g.12 i czekanie na lot to raczej
        > stanadardowa procedura.

Tia w triadzie to rzeczywiście standard...
        Proponuje skorzystać z biura zagranicznego to zobaczysz jaki jest faktycznie
        prawidłowy standard usług i ceny.I dlaczego coraz więcej osób kupuje wycieczki
        za granicą...
        • iberia.pl Re: TRIADA - kolejny koszmar turystów na Rodos? 06.08.08, 22:54
          maga785 napisała:

> iberia.pl napisała:
          >
          > > karaluch w hotelu to faktycznie nic milego, ale pretensje o
          > > wymeldowanie z hotelu o g.12 i czekanie na lot to raczej
          > > stanadardowa procedura.
          >
          > Tia w triadzie to rzeczywiście standard...

taki sam standard ma Itaka, Sindbad, Exim, Alfa Star.
          Owszem Scan Holiday mial wylot bodajze do poludnia, ale nie da sie
          dogodzic turystom przylatujacym i wracajacym z wakacji, zawsze ktos
          bedzie czasowo w plecy.

> Proponuje skorzystać z biura zagranicznego to zobaczysz jaki jest
          faktycznie prawidłowy standard usług i ceny.I dlaczego coraz więcej
          osób kupuje wycieczki
          > za granicą...

moze podaj konkretny przyklad? Poza tym nie kazdy ma blisko do
          Berlina.Mnie sie nie oplaca np.leciec z Niemiec:dojazd raz, koszt
          parkingu dwa skoro mam lotnisko 40km od domu i gratisowy parking.
          • maga785 Re: TRIADA - kolejny koszmar turystów na Rodos? 06.08.08, 23:12
            iberia.pl napisała:

> maga785 napisała:
            >
            > > iberia.pl napisała:

> moze podaj konkretny przyklad? Poza tym nie kazdy ma blisko do
            > Berlina.Mnie sie nie oplaca np.leciec z Niemiec:dojazd raz, koszt
            > parkingu dwa skoro mam lotnisko 40km od domu i gratisowy parking.

Podam na przykładzie zaplanowanego na styczeń wyjazdu z thomas cook.
            Kuba 750 euro od osoby z opłatami lotniskowymi all inclusive 2 tygodnie.Bilety
            do Londynu 450 zł od osoby z BA.
            Ta sama wycieczka w tym samym hotelu z polskim biurem drugiego sortu od 6 tys
            zł!Różnica w cenie ogromna bo ceny walut poszły w dół.Polskie biura starają się
            tego nie zauważać.Biuro ma swoje samoloty.Sprzedają miejsca w hotelach,które są
            rzeczywiście już wykupione, a nie rezerwują jak ktoś sie decyduje.Klient jest na
            bierząco o wszystkim informowany.Masz dostęp do w wszelkich rezerwacji
            dokonywanych przez biuro.Jest możliwość rezerwacji kartą kredytową co w polskich
            biurach nie jest niestety standardem.Dla nich ważna jest renoma w końcu to
            najstarsze biuro
            na świecie:)
            Mieszkam w Warszawie do Londynu mi nie po drodze do Berlina też, a jednak
            wycieczki już chyba nie wykupię w Polsce:)
    • Gość: jaszczur Re: TRIADA - kolejny koszmar turystów na Rodos IP: *.toya.net.pl 06.08.08, 22:31
      Może trzeba zacząć płacić za wczasy prawdziwe pieniądze . Jak dziennikarzyna
      zapłacił Triadzie za zupę chlebową w basenie to ją dostał . Jak zapłaci za zupę
      z ostryg podaną na talerzu to ją otrzyma .
      • iberia.pl Re: TRIADA - kolejny koszmar turystów na Rodos 06.08.08, 22:56
        Gość portalu: jaszczur napisał(a):

> Może trzeba zacząć płacić za wczasy prawdziwe pieniądze . Jak
        dziennikarzyna zapłacił Triadzie za zupę chlebową w basenie to ją
        dostał . Jak zapłaci za zupę
        > z ostryg podaną na talerzu to ją otrzyma .

czyzby ? Czylo co jesli ktos kupuje Fiata to otrzyma auto na 3
        kolkach a jak kupi Mercedesa to ma auto na 4 kolkach? A moze jedno i
        drugie ma 4 kolka tylko rozni sie jakoscia? Jeden ma skore a drugi
        tandetne plastiki ale i jeden i drugi spelnia podstawowe funkcje do
        przemieszczania sie.
        • maga785 Re: TRIADA - kolejny koszmar turystów na Rodos 06.08.08, 23:16
          iberia.pl napisała:
          >
          > czyzby ? Czylo co jesli ktos kupuje Fiata to otrzyma auto na 3
          > kolkach a jak kupi Mercedesa to ma auto na 4 kolkach? A moze jedno i
          > drugie ma 4 kolka tylko rozni sie jakoscia? Jeden ma skore a drugi
          > tandetne plastiki ale i jeden i drugi spelnia podstawowe funkcje do
          > przemieszczania sie.

I o ten standard przemieszczania właśnie chodzi!Płacisz i wymagasz!W Polsce
          płaci się za mercedesa, a dostaje się fiata:)I jeszcze człowiek ma być
          zadowolony, że dostał fiata:)
          >
          >
          • pietnacha40 Re: TRIADA - kolejny koszmar turystów na Rodos 07.08.08, 18:09
            Z tą wspaniałością i bezbłędnością zagranicznych biur,to bym raczej
            uważała.Zgadzam się,ze wyjazdy są wiele tańsze.Iberia,do lotniska mam tak samo
            blisko,a jeżdżę z Frankfurtu.I tak wychodzi 3000 - 4000 taniej,niż od nas.Ale te
            biura też mają wpadki i opóżnienia.Znajomi tegoroczni,lecący z Anglii - tam -
            półtorej godziny spóżnienia,bałagan w biletach - brak wykupionych miejsc.Powrót
            - wykwaterowanie o 12 (tak ! - angielskie biuro),wyjazd z hotelu o 18 + trzy
            godziny spóżnienia samolotu.Im hotel bardzo się podobał,a na jakimś angielskim
            forum zjechany,że hej.Kanadyjczyk opowiadał,że kilka razy nie było dla niego
            miejsca w hotelu i go wozili po innych.Kilka innych zagranicznych turystów też
            się zaśmiało,jak pytaliśmy o jakośc usług ich biur. Nie wiem ,skąd takie nasze
            przeświadczenie,ze tylko polskie biura mają wpadki i są złe.
          • Gość: jaszczur Re: TRIADA - kolejny koszmar turystów na Rodos IP: *.toya.net.pl 07.08.08, 20:34
            Jeśli ktoś płaci za mercedesa to wymaga takiego standardu ,za jaki zapłacił . A
            tu chodzi o to , że zapłacono za starego malucha ( przepraszam wszystkich
            użytkowników 126p ), a gość chciałby dostać jaguara .
            • Gość: Sumite Re: TRIADA - kolejny koszmar turystów na Rodos IP: *.multimo.gtsenergis.pl 07.08.08, 20:47
              Cechą takich beznadziejnych polskich biur jest to,ze biorąc kasę za
              jaką w niemieckich biurach spokojnie można kupić lepsze standard i
              wczasy bez problemów, wmawia klientom (jak powyższy jaszczur),że za
              to co chcieliby to musieliby zapłacić majątek. A to kłamstwo!!!
              Triada choćby wzięła cenę jak za jaguara to będzie wmawiała
              klientowi dając mu "malucha",że on dostał jaguara a chciałby
              maybacha i to złotego:(
    • Gość: ben Re: TRIADA - kolejny koszmar turystów na Rodos IP: *.chello.pl 09.08.08, 10:15
      podnoszę ku przestrodze
      • Gość: alt76 Re: TRIADA - kolejny koszmar turystów na Rodos IP: *.aster.pl 09.08.08, 12:06
        A może przestaniesz już straszyć, to staje się niestrawne.
        • Gość: Beta Re: TRIADA - kolejny koszmar turystów na Rodos IP: *.chello.pl 09.08.08, 13:55
          tak przy okazji tutaj jak widać nikt nikogo nie straszy, tylko opisuje swoje
          wrażenia z pobytu z TRIADą
          • Gość: jaszczur Re: TRIADA - kolejny koszmar turystów na Rodos IP: *.toya.net.pl 09.08.08, 15:14
            Sumite - dlaczego jest tylu ludzi , którzy po powrocie z "wakacji" opisują swoje
            przeżycia z Triadą ? Dlaczego miesiąc wcześniej nie zajrzeli na to forum ?
            Dlaczego ....? Ponieważ kupili swojego jaguara nie wychodząc z domu , nie
            spojrzeli przez okno , że sprzedawca podstawił im trabanta . Żyjemy w takim
            kraju , a nie innym . Skoro ktoś zaufał sprzedawcy , którego widział pierwszy
            raz na oczy , nie sprawdził biura , hotelu ,pośredników itp. a po przyjeździe
            płacze nad rozlanym mlekiem - ja się tylko śmieje z takich ludzi .
            A do wycieczek z Niemiec - jest demokracja i każdy lata jak chce , jednak
            chciałem zauważyć , że niemieckie biura też mają wpadki ,lecz potrafią z nich
            lepiej wybrnąć . Dam przykład kiedy to Niemiec ten sam pokój zarezerwował dla
            mnie i jakiegoś Helmuta . Helmut zajął pokój jako pierwszy , a mnie
            zaproponowano nocleg w recepcji , na co się nie zgodziłem i poprosiłem o
            interwencję rezydenta , który niemal natychmiast zaproponował inny , lepszy
            hotel , a na przeprosiny za zaistniałą sytuację dał wycieczkę gratis . Polskie
            biuro pewnie rozłożyłoby ręce i może dało kosz owoców .
            Ale jak wracasz z wczasów z Triadą : wspomnienia -BEZCENNE :-)
            • Gość: Sumite Re: TRIADA - kolejny koszmar turystów na Rodos IP: *.multimo.gtsenergis.pl 09.08.08, 15:32
              A mnie dziwi,ze ktos zmaiast kierowć się zdrowym rozsądkiem i
              folredami biura, może i opowiaściami znajomych, od razu musi
              przeszukiwać net . Tutaj nawet ktoś się zdziiłi,ze dziewczyna pyta o
              to czy może zabrać żelezko turystyczne na wczasy i używac go tam w
              hotelu. Nawet zadał pytanie czy w to wierzy co ludzie piszą i jak
              kierowała swoim życiem przezd netem!!! Kompletna paranoja!
              Do tego jak inaczej można sprawdzić czy diler (ew. broker) któremu
              płącę za sprowadzenie mi samochodu ściąga mi ten który chcę? Płacę i
              idę odebrać... a tu trabant ... i co? I Triada !!!
              Jak mogę sprawdzić buiro któe widzę "pierwszy raz na oczy" ale moi
              znajomi byli i było ok? Pytać znajomych znajomych, a oni następnych?
              Ja zawsze polecam niemieckie biura lub organizowanie samemu ! To są
              dwie pewne rzeczy. Bo znam językli i dagadam się ale rodzica
              posłałbym z polskim biurem ... pewnie licząc na szczęście.
              Tylko czy przy wybieramniu wczasów jak i przy kupnie samochodu
              chcemy liczyć na szczęście??? :))))
              PS. Kupowałem niedawno BMW prosto z Niemiec przez brokera. Nikt z
              moich znajomych tego jeszcze nie robił, na forum auto-moto różne
              można wyciągać wnioski. Wybrałem, zrealizowałem i mam. Jestem
              zadowolony. Na czym mam polegać robiąc cokolwiek?
              • Gość: jaszczur Re: TRIADA - kolejny koszmar turystów na Rodos IP: *.toya.net.pl 10.08.08, 14:23
                Sumite jeśli jeździsz BMW to gratuluję wyboru .
              • pietnacha40 Sumite pyta...na czym mam polegać robiąc cokolwiek 10.08.08, 19:07
                Na zdrowym rozsądku.Trochę z oferty,trochę od znajomych,trochę z neta i trochę z
                babskiej intuicji ;)
                • Gość: Sumite Re: Sumite pyta...na czym mam polegać robiąc coko IP: *.multimo.gtsenergis.pl 11.08.08, 00:16
                  Nie wiem tylko gdzie sprzedają "babską intuicję" :)))
                  • Gość: misiek Re: Sumite pyta...na czym mam polegać robiąc coko IP: 85.98.115.* 11.08.08, 09:00
                    Babska intuicja albo olej do piatej klepki, na jedno wychodzi, ma
                    sie lub nie :):) :) Nie da rady zamowic przez internet ;)
                    Czasem zastanawiam sie jak dlugo jeszcze bedziemy trzymali sie
                    maminej kiecy? Ludzie, troche samodzielnosci, wyjazdy z Triada czy
                    innymi biurami to nie kolonie czy sanatorium, litosci!
                    • Gość: Sumite Re: Sumite pyta...na czym mam polegać robiąc coko IP: *.multimo.gtsenergis.pl 11.08.08, 20:52
                      Mylisz pojęcia, tu mowa nie o trzymaniu się maminej kiecy ale o
                      reklamowaniu wczasów. Turysta który je reklamuje bo kupował zupełnie
                      coś innego nie potrzebuje maminej pomocy przy reklamowaniu. Tylko
                      niektórzy na tym forum pytają A CO? Nie mogłeś/mogłaś sprawdzić na
                      necie??? Dlaczego nie zapytałes 100 osób??? Gdy ktos pyta o cos to
                      czego nie wie, to "światowcy" (po 2 objazdówkach i jedym pobycie)
                      wyśmiewają czyjeś watpliwości czy pytania? A co robiłes przed
                      netem???
                      Już tu dziś napisałem - typowo polska "światowość" !!!
    • Gość: beta Re: TRIADA - kolejny koszmar turystów na Rodos IP: *.chello.pl 11.08.08, 10:32
      popieram
    • Gość: beta Re: TRIADA - kolejny koszmar turystów na Rodos IP: *.chello.pl 11.08.08, 10:33
      popieram ku przestrodze
      • Gość: domator popieraj... IP: *.chello.pl 11.08.08, 22:33
        ... i nie zapomnij poprzeć także jutro, bo jeszcze ci premię odbiorą! :P
        • Gość: antydomator Re: popieraj... IP: *.chello.pl 11.08.08, 22:55
          te a jaki ty masz interes bronić tego biura? Może to Ty boisz sie o swoją premię
          z powodu tylu negatywnych opinii?
          • annie2003 Re: popieraj... 12.08.08, 08:11
            to nie kwestia bronienia biura, tylko ciekawości i niesmaku (w moim
            przypadku), czemu jedna osoba ciągle pilnuje wszystkich wątków o
            Triadzie, gdzie piszą cokolwiek negatywnego, a sama nie dzieli się
            swoimi doświadczeniami, żeby być wiarygodnym...póki co - zwykły
            pieniacz...
            • Gość: domator Re: popieraj... IP: *.chello.pl 12.08.08, 10:37
              ma tą samą motywację - dla mnie to wygląda jak jakaś nagonka
            • Gość: antydomator Re: popieraj... IP: *.chello.pl 12.08.08, 10:53
              Argument to np to co NA INNYM WąTKU znalazła summite:
              "Autor: Gość: Sumite IP: *.multimo.gtsenergis.pl 12.08.08, 10:41
              Dodaj do ulubionych Skasujcie
              Odpowiedz

Ja znalazłem. Jest taka annie2003 która twierdzi,ze biuro
              turystyczne jest pośrednikiem i nie ponosi odpowiedzialności
              za "wpadki" kontrahentów swojego "produktu".
              Oczywiście dla jej biura - jak widać - czymś innym jest uznanie,że
              niedotrzymanie umowy nie jest normalne a czymś zupełnie innym jest
              uznanie, że ta umowa dotyczy jej biura. O nie, to winni sa inni!!!"
              • annie2003 Re: popieraj... 12.08.08, 11:19
                i to ma być argument? że ktoś twierdzi, że ja twierdzę? żałosne...
                tym bardziej, że wbrew nadziejom Sumite NIE JESTEM pracownikiem
                żadnego biura podróży ani agentem i wcale nie twierdzę, że biuro nie
                ponosi odpowiedzialności...nie jest winne wpadkom np. przewoźnika,
                to tak, ale odpowiedzialność ponosi, bo takie jest prawo i
                koniec...poszukaj dalej pod moim nickiem, to znajdziesz taką
                wypowiedź sprzed kilku dni...
                teoria spiskowa Sumite osiąga jak widzę już szczyty...ciekawe czy te
                słowa można już podciągnąć pod zniesławienie? i to niby dorosły
                obyty w świecie człowiek....
          • Gość: domator Re: popieraj... IP: *.chello.pl 12.08.08, 10:37
            "te" to sobie możesz na niektóre własne niewybredne części ciała pokazywać...
            pokaż mi, gdzie ja bronię jakiegoś biura podróży, to wtedy podyskutujemy
            • gringo68 mity 12.08.08, 11:17
              przycztałem ten wątek i wpisy na nim i rzuciło mi się w oczy kilka
              ewidentych bzdur....

1. doba hotelowa prawie wszedzie kończy się o 12, jeśli lot powrotny
              jest wieczorem, trzeba przeczekać tych parę godzin, biuro podroży
              nie ma nic do zapewnienia pokoi w tym czasie, pokoje muszą być
              posprzatane dla nastepnego turnusu, z reguły hotel udostepnia 2-3
              pokoje albo miejsce gdzie mozna rzucić bagaże, jesli jest taka
              mozliwość, można sobie też samemu wykupić pokoj na tych parę
              godzin...

2. Thomas Cook to największa zachodnia masówka ze średnioniższej
              pólki..parę lat temu wracjąc z Oludeniz, na lotnisku w Dalamanie
              klebiły się tlumy Niemcow i Angoli bo Cookowi zabrakło samolotów i
              loty do Aglii i Niemiec były opóźnione po kilkanaście godzin, nikt o
              tych turystów nie dbył, nikt ich nie informowal...kierunki polskie i
              czeskie latały jak w zegarku...
              • gringo68 Re: mity 12.08.08, 11:20
                3. ceny..to że euro staniało, nie oznacza, że wczasy tez
                stanieją...biura podrozy kontraktują hotele sezon wcześniej wg kursu
                zeszlorocznego...ewentulane obniżki typo promocja czy lat minute
                polegają na schodzeniu przez biuro z wlasnej marży...
                • gringo68 Re: mity 12.08.08, 11:27
                  4. tanie weyjazdy n Niemiec...tylko dlaczego jak sprawdzam na
                  portalach turystycznych, np. weg.de (niemcy) albo wakacje.pl czy
                  traveligo.pl, wyjazd last minute z Niemiec do tego dsamego hotelu
                  np. na Kretę czy do Turcji jest zawsze 20-30% droższy??? jedyna
                  zaleta Niemiec jest na pewno szerszy wybór destynacji...
                  • squirrel9 Re: mity 12.08.08, 13:54
                    Musisz zauważyć,ze pewnie sprawdzasz 4* Triady i 4* Thomasa Cooka a
                    to zupełnie inna klasa. To co Triada spreda ci za 4* w Niemieckich
                    biurach ma najwyżej 3*.
              • squirrel9 Re: mity 12.08.08, 13:56
                gringo68 napisał:

> przycztałem ten wątek i wpisy na nim i rzuciło mi się w oczy kilka
                > ewidentych bzdur....
                >
                > 1. doba hotelowa prawie wszedzie kończy się o 12, jeśli lot
                powrotny
                > jest wieczorem, trzeba przeczekać tych parę godzin, biuro podroży
                > nie ma nic do zapewnienia pokoi w tym czasie, pokoje muszą być
                > posprzatane dla nastepnego turnusu, z reguły hotel udostepnia 2-3
                > pokoje albo miejsce gdzie mozna rzucić bagaże, jesli jest taka
                > mozliwość, można sobie też samemu wykupić pokoj na tych parę
                > godzin...
                >
                > 2. Thomas Cook to największa zachodnia masówka ze średnioniższej
                > pólki..parę lat temu wracjąc z Oludeniz, na lotnisku w Dalamanie
                > klebiły się tlumy Niemcow i Angoli bo Cookowi zabrakło samolotów i
                > loty do Aglii i Niemiec były opóźnione po kilkanaście godzin, nikt
                o
                > tych turystów nie dbył, nikt ich nie informowal...kierunki polskie
                i
                > czeskie latały jak w zegarku...

Problem w tym, że "parę lat temu" to tak jak "daaaawno daaawno
                temu" ... w polskich biurach (niektóych szczególnie) to
                codzienność ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka