mysiurek1 26.08.06, 22:13 Witam, czy któraś z Was ma tak jak ja dwurożną macicę? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kinga38 Re: dwurożna macica? 27.08.06, 10:59 Ja mam.Ale lekarz powiedział,że to nie jest powód tego,że nie mogę zajść w ciążę.Podobno. Odpowiedz Link
mysiurek1 Re: dwurożna macica? 27.08.06, 17:18 no właśnie, mi też tak mówią a w ciąży nie jestem(( Odpowiedz Link
sylwia259 Re: dwurożna macica? 27.08.06, 18:02 właśnie macica dwurożna nie jest przyczyna nie zachodzenia w ciąże , dużo czytałam róznych materiałow na ten temat , bo u mnie na początku było podejrzenie macicy dwuroznej , później z pzregroda a w końcu mam łukowata czyli dno macicy lekko ugiete , tak mozna z niektórymi lekarzami wyjść na dudka bo sami nie wiedzą co chyba mówią . bardzo dużo kobiet zachodzi w ciąże i rodza dzieci nie wiedząc że maja dwurożność , także głowa do góry. Odpowiedz Link
lidek0 Re: dwurożna macica? 27.08.06, 21:38 Ja mam taką macicę potwierdzoną laparoskopia, histeroskopią i HSG, nie ma możliwości korekty, sama zaszłam w ciąże i urodziłam Maćka. Po swoich doświadczeniach jestem zdania, że nie jest to przyczyną niezaciążania. Najważniejsze to trafić na gina, który na takich macicach się zna i prowadził takie ciążę. Odpowiedz Link