Gość: kasia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.03, 19:28 Chce kupic kupic takie autko. Chcialam poznac opinie szanownych forumowiczow. Dzieki za informacje. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Clint Re: Hyundai Acent nowy wasze opinie IP: *.rzeczpospolita.pl 22.07.03, 21:50 Witam. Jestem szczesliwym wlascicielem Accenta z 2000r. (nie wiem czy mozesz go uznac za nowy?). W 2001r. zaplacilem po upuscie 32200 zl za wersje 1.3 + klima. Za te pieniadze uwazam go za dobre bezawaryjne wozidlo. Aktualna cena za wersje z klimatyzacja (chyba tylko taka mozna rozpatrywac) wynosi 42900. Samochod jest co prawda mocniejszy (1.5) i lepiej wyposazony ale za te pieniadz mozna juz przebierac w innych markach. Napisz moze czego po nim oczekujesz? Pozdrawiam, Clint Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Hyundai Acent nowy wasze opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.03, 22:07 Gość portalu: Clint napisał(a): > Witam. > > Jestem szczesliwym wlascicielem Accenta z 2000r. > (nie wiem czy mozesz go uznac za nowy?). > W 2001r. zaplacilem po upuscie 32200 zl za wersje 1.3 + klima. > Za te pieniadze uwazam go za dobre bezawaryjne wozidlo. > > Aktualna cena za wersje z klimatyzacja > (chyba tylko taka mozna rozpatrywac) wynosi 42900. > Samochod jest co prawda mocniejszy (1.5) i lepiej > wyposazony ale za te pieniadz mozna juz przebierac > w innych markach. > > Napisz moze czego po nim oczekujesz? > > Pozdrawiam, > Clint Zeby byl bezawaryjny i zeby koszty serwisu nie byly za duze. Link Zgłoś
Gość: Clint Re: Hyundai Acent nowy wasze opinie IP: *.rzeczpospolita.pl 22.07.03, 23:17 > > Zeby byl bezawaryjny i zeby koszty serwisu nie byly za duze. Accent jest samochodem prostym w budowie porównując z droższymi naszpikowanymi elektroniką cacuszkami. Oczywiście ustępuje im pod wieloma względami (również ceną:) ale ta wada z upływem czasu staje się coraz większą zaletą - poprostu nie ma co się zepsuć. Poprzedni model tj. Hyundai Pony którego posiada teść zaczął się sypać po przejechaniu 300 tys. Ten wynik może nie plasuje go w czołówce przebiegowej dopóki nie weźmieny pod uwagę warunków w jakich pracował. Autko było zaniedbane katowane i nieserwisowane (tylko olej i to co już naprawdę się wytarło do żywego) Kolejną wadą i zaletą jest 3-letnia gwarancja. Co prawda śpisz spokojnie przez 3 lata nie martwiąc się o żadną poważną awarią która mogłaby Ci zrujnować budżet ale swoje ASO musisz oddać. Ja byłem leniem i wybrałem pierwsze lepsze ASO. Być może z tego wynika koszt usługi jaki poniosłem za przegląd po 15000 (700zl) i 30000 (1300 z klockami). Na jakość usługi nie narzekam ale koszty przerosły moje oczekiwania - biorąc pod uwagę wypowiedzi dotyczące cen przeglądów na forum. A teraz prawdziwy powód dla którego warto wybrać Accenta (mam 189cm wzrostu).To autko może nie wygląda ale jest naprawdę duże w swojej klasie. Wsiadając do Fabi, Clio, Yarisa, Wagona/Agili czy Thali napewno odczujesz różnicę na minus. To samo dotyczy bagażnika. Srodek i bagażnik w mojej ocenie objętościowo jest identyczny jak Megance. Zostaje jeszcze się zastanowić nad Punto które jest często bardzo chwalone na tym forum w tym segmencie. Mialem przyjemność jechać tylko jedynką. Pozdrawiam, Clint Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Hyundai Acent nowy wasze opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.03, 08:28 Dzieki Clint. Ja nie chce miec fiata. Moj brat kupil sobie punto i poltora roku sie z min meczy. Caly czas usterki. Pzdr Link Zgłoś