Dodaj do ulubionych

Byłem w BiH w NEUM i było ok- jakieś pytania?

IP: *.veranet.pl 07.09.04, 21:16
Tam jest ok. W BiH jest lepiej niż w chorwacji bo taniej. A warunki prawie
takie same. Ale nie chcą tam w ogóle polskich złotych!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: pablo025 Re: Byłem w BiH w NEUM i było ok- jakieś pytania? IP: 195.85.227.* 08.09.04, 10:19
      poproszę o trasę jaką się kierowałeś? i informację jaką walutę wziąc ze sobą

oraz opłaty na drogach jeśli są..

Pozdrawiam
      • Gość: skalmen Re: Byłem w BiH w NEUM i było ok- jakieś pytania? IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 08.09.04, 20:17
        Byłem w NEUM 2 lata temu.Fajne miasteczko.Blisko do Dubrownika i na Plesjacz.Ja
        jechałem przez BiH,trasa spokojna ,widoki piękne.Ale dużo policji.Trzeba uważać
        z pędkością.opłat zero, tylko na Słowcji winieta 100Ks.Acha w BiHtrzeba mieć
        zieloną karte.Waluta wBiHto marki jaies tam sory nieznam dokładnie.Płacić można
        euro bez problemu wszędzie na całym terytorium BiH, w każdym sklepie i każdej
        stacji benzynowej, oni zaraz przeliczają po kursie państwowym,w tym roku 1 eur
        ok 1,94 marki.Śmiało możesz wziąść euro , a najlepiej karte płatniczą.pozdr
        piotrek
      • Gość: Bora Re: Byłem w BiH w NEUM i było ok- jakieś pytania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 11:31
        Bylam w Neum w czerwcu . Waluta marki bosniackie , euro i chorwackie kuny bez
        problemu .
        Jechalismy z W-wy przez Cieszyn , Slowacje - nocleg w Bratyslawie w motelu
        Zlate Piesky (tak sie pisze -za 2 os pokoj z laz . ok 80zeta) , Austria -
        Wieden ,Maribor ,Slowenia , Chorwacja - Zagrzeb , Split - teraz jest autostrada
        platna i dalej Jadranka (magistrala adriatycka). Austria i slowacja -winiety .
        Ale nie ma to jak jazda autostradami , 200 km Split - Dubrownik Jadranka
        wystarczy (straszna meka jak jest ruch!!).
    • Gość: LiK Re: Byłem w BiH w NEUM i było ok- jakieś pytania? IP: *.chello.pl 08.09.04, 20:58
      Lubisz beton i walające się śmieci? A może zimną wodę w klaustofobicznej zatoce?
      • Gość: skalmen Re: Byłem w BiH w NEUM i było ok- jakieś pytania? IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 09.09.04, 08:17
        Cała chorwacja nie grzeszy czystością.plaże przeważnie są betonowe ,a plaża na
        otwartym morzu to rzadkość.Więc nie przesadzaj .A co do zimnej wody to chyba
        pomyliłeś z bałtykiem.Każde miasteczko w chorwcji położone jest przeważnie w
        zatoczce.
        • Gość: Braga A jak wogóle się jedzie przez BiH IP: 195.114.160.* 09.09.04, 09:15
          Moim celem jest chorwacja i wpdałam na pomysłaby zjechać do dubrownika i aby
          nie powtarzać trasy to zamierzam własnie w drodze do Dubrownika perzejechac
          przez BiH a potem od dubrownika przemieszczac się juz przez chorwacje w góre.
          Jak się jedzie przez BiH? Jakie drogi? Czy jest bezpiecznie? Czy nie mają
          dziwnych pomysłów?
          • Gość: skalmen Re: A jak wogóle się jedzie przez BiH IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 09.09.04, 14:41
            Drogi są ok tylko wąskie no i te góry nie pospieszysz. Dużo policji łapią na
            radar ale podobno można się dogadać,inni kierowcy migaja świtłami.Bezpiecznie
            jest napewno nic ci nie grozi śmiało możesz jechac paliwo tanie.Musisz mieć
            zieloną karte.pozdr piotrek
        • Gość: LiK Re: Byłem w BiH w NEUM i było ok- jakieś pytania? IP: *.chello.pl 09.09.04, 21:49
          Tak, temperatura wody w Neum była prawie taka jak w Bałtyku (zatoka jest
          bardzo głęboka i - ze względu na ukształtowanie terenu - ciągle wieje wiatr,
          tak że woda się nie nagrzewa). Nie ma się to nijak do niedalekiej Korculi czy
          calkiem bliskiego Ston. Betonu też duzo więcej, ale jak czyj gust...
          • Gość: bah7 Re: Byłem w BiH w NEUM i było ok- jakieś pytania? IP: 195.117.159.* 14.09.04, 10:02
            > Neum ma się nijak do niedalekiej Korculi czy calkiem bliskiego Ston.

A mnie nie udało się znaleźć brzydszego od bośniackiego Neum miasteczka na
            całym wybrzeżu Chorwacji...
            Ale prawda, może to tylko kwestia gustu...

bah7
            • Gość: Ivana Re: Byłem w BiH w NEUM i było ok- jakieś pytania? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 19:14
              Masz racje, to kwestia gustu - ale najpierw trzeba go miec.

Pa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka