Gość: Lendos IP: *.veranet.pl 07.09.04, 21:16 Tam jest ok. W BiH jest lepiej niż w chorwacji bo taniej. A warunki prawie takie same. Ale nie chcą tam w ogóle polskich złotych!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pablo025 Re: Byłem w BiH w NEUM i było ok- jakieś pytania? IP: 195.85.227.* 08.09.04, 10:19 poproszę o trasę jaką się kierowałeś? i informację jaką walutę wziąc ze sobą oraz opłaty na drogach jeśli są.. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skalmen Re: Byłem w BiH w NEUM i było ok- jakieś pytania? IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 08.09.04, 20:17 Byłem w NEUM 2 lata temu.Fajne miasteczko.Blisko do Dubrownika i na Plesjacz.Ja jechałem przez BiH,trasa spokojna ,widoki piękne.Ale dużo policji.Trzeba uważać z pędkością.opłat zero, tylko na Słowcji winieta 100Ks.Acha w BiHtrzeba mieć zieloną karte.Waluta wBiHto marki jaies tam sory nieznam dokładnie.Płacić można euro bez problemu wszędzie na całym terytorium BiH, w każdym sklepie i każdej stacji benzynowej, oni zaraz przeliczają po kursie państwowym,w tym roku 1 eur ok 1,94 marki.Śmiało możesz wziąść euro , a najlepiej karte płatniczą.pozdr piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bora Re: Byłem w BiH w NEUM i było ok- jakieś pytania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 11:31 Bylam w Neum w czerwcu . Waluta marki bosniackie , euro i chorwackie kuny bez problemu . Jechalismy z W-wy przez Cieszyn , Slowacje - nocleg w Bratyslawie w motelu Zlate Piesky (tak sie pisze -za 2 os pokoj z laz . ok 80zeta) , Austria - Wieden ,Maribor ,Slowenia , Chorwacja - Zagrzeb , Split - teraz jest autostrada platna i dalej Jadranka (magistrala adriatycka). Austria i slowacja -winiety . Ale nie ma to jak jazda autostradami , 200 km Split - Dubrownik Jadranka wystarczy (straszna meka jak jest ruch!!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LiK Re: Byłem w BiH w NEUM i było ok- jakieś pytania? IP: *.chello.pl 08.09.04, 20:58 Lubisz beton i walające się śmieci? A może zimną wodę w klaustofobicznej zatoce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skalmen Re: Byłem w BiH w NEUM i było ok- jakieś pytania? IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 09.09.04, 08:17 Cała chorwacja nie grzeszy czystością.plaże przeważnie są betonowe ,a plaża na otwartym morzu to rzadkość.Więc nie przesadzaj .A co do zimnej wody to chyba pomyliłeś z bałtykiem.Każde miasteczko w chorwcji położone jest przeważnie w zatoczce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Braga A jak wogóle się jedzie przez BiH IP: 195.114.160.* 09.09.04, 09:15 Moim celem jest chorwacja i wpdałam na pomysłaby zjechać do dubrownika i aby nie powtarzać trasy to zamierzam własnie w drodze do Dubrownika perzejechac przez BiH a potem od dubrownika przemieszczac się juz przez chorwacje w góre. Jak się jedzie przez BiH? Jakie drogi? Czy jest bezpiecznie? Czy nie mają dziwnych pomysłów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skalmen Re: A jak wogóle się jedzie przez BiH IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 09.09.04, 14:41 Drogi są ok tylko wąskie no i te góry nie pospieszysz. Dużo policji łapią na radar ale podobno można się dogadać,inni kierowcy migaja świtłami.Bezpiecznie jest napewno nic ci nie grozi śmiało możesz jechac paliwo tanie.Musisz mieć zieloną karte.pozdr piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LiK Re: Byłem w BiH w NEUM i było ok- jakieś pytania? IP: *.chello.pl 09.09.04, 21:49 Tak, temperatura wody w Neum była prawie taka jak w Bałtyku (zatoka jest bardzo głęboka i - ze względu na ukształtowanie terenu - ciągle wieje wiatr, tak że woda się nie nagrzewa). Nie ma się to nijak do niedalekiej Korculi czy calkiem bliskiego Ston. Betonu też duzo więcej, ale jak czyj gust... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bah7 Re: Byłem w BiH w NEUM i było ok- jakieś pytania? IP: 195.117.159.* 14.09.04, 10:02 > Neum ma się nijak do niedalekiej Korculi czy calkiem bliskiego Ston. A mnie nie udało się znaleźć brzydszego od bośniackiego Neum miasteczka na całym wybrzeżu Chorwacji... Ale prawda, może to tylko kwestia gustu... bah7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivana Re: Byłem w BiH w NEUM i było ok- jakieś pytania? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 19:14 Masz racje, to kwestia gustu - ale najpierw trzeba go miec. Pa Odpowiedz Link Zgłoś