Dodaj do ulubionych

II kreski były to kiedy to jajeczko....?

08.03.05, 08:44
dziewczyny pozytywne test owu /II kreseczki/ pojawił sie w piątek po godz.
18.00 powiedzcie mi w takim razie kiedy to jajeczko zdolne jest do zapłodnie
nia , chodzi o to w jakim czasie ono jest tam na swoim miejscu proszę
odpowiedzcie bo nie wiem...pozdrawiam...
Obserwuj wątek
    • annabal ja przeczytałam 08.03.05, 14:38
      cześć Aga! O ile wiem to owulacja nastepuje od 24 do 36 godzin po tym
      najwyższym stężeniu hormonu
      • agabilinska2 Re: ja przeczytałam 08.03.05, 15:16
        dziekuje bardzo!! powiedz mi taką rzecz mi został w piątek ostatni test
        zrobilam go i własciwie ta kreska nie była az tak strasznie intensywna jak
        kontrolna jak myslisz czy w sobote mogła byc ona bardziej ciemna? i od którego
        dnia liczyć ze ta owu była /piątek po teście cz od soboty/??
        • annabal do dzieła 08.03.05, 16:25
          ja bym liczyła jednak od soboty-szkoda ze nie masz więcej testów to byś była
          bardziej pewna - ale to nic - najważniejsze że druga kreska sie pojawiła a to
          znak ze owu się zbliża - a czy była ona w piątek czy w sobotę czy nawet w
          niedzielę to mniej ważne - pod warunkiem że w każdym z tych dni
          było "przytulanko". ja bym może nawet jeszcze dzis i jutro próbowała bo to
          jajeczko jak już się uwolniz tego pęcherzyka (czyli owulacja) żyje potem około
          24 godziny - więc jeśli założymy że w sobotę kreska byłaby najciemniejsza to
          znaczy że owu miała by być albo w niedzielę albo w poniedziałek (24-36 godzin),
          a skoro zakładamy ze mogła być nawet wczoraj to jajeczko jeszcze moze być
          zdolne do zapłodnienia. Ale musze ci też napisać - na wszelki wypadek - ze ja
          przeczytałam juz tutaj dużo takich wątków gdzie dziewczyny piszą, że mają dwie
          kreski na teście owu dłużej niż kilka dni - więc jeśli ci się nie uda w tym
          cyklu - a ja wierzę że ci się uda - to w nastepnym cyklu kup więcej testów
          żeby nie mieć wąptliwości - a teraz do dzieła. Pa
          • agabilinska2 Re: do dzieła 09.03.05, 08:04
            ha dziękuję wiesz powiem ci że wczoraj mi się nie chciało nic działać jakaś
            zmęczona byłam i tyle z przytulanka było że wylądowałam w ciepłym łóżeczku mam
            nadzieję że niedzielne przytulanko poskutkowało zobaczymy jak nie tearz to w
            nastepnym cyklu......
    • ewa.analityk1 Re: II kreski były to kiedy to jajeczko....? 10.03.05, 09:10
      jajeczko zdolne jest do zapłodnienia około 6 godzin po owulacji ale plemniki
      mogą już na nie czekac więc najlepiej starać sie tak dzień przed owulacja do
      momentu owulacji
      • agabilinska2 Re: II kreski były to kiedy to jajeczko....? 11.03.05, 07:48
        dziekuje za odpowiedź

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka