Dodaj do ulubionych

Jak rzucić te papierochy???

03.10.05, 09:13
Od dzis postanowilam rzucić palenie.Palę od 10 lat z malymi
przerwami.Napiszcie jak Wam poszlo rzucanie?Mi za każdym razem przychodzi to
z ogrooomnym trudem.Czym sie wspomagalyście ?Może znacie jakieś super leki (
prócz Nicorette).Pomóżcie.
Obserwuj wątek
    • alusia_b Re: Jak rzucić te papierochy??? 03.10.05, 09:32
      Witam, ja rzuciłam palenie po 15 palenia. Mając 2 dzieci postanowiłam, kasę
      którą wydawałam na uzywkę wydać na dzieci lub na siebie. Czasami brakowało na
      jakis rarytas dla dziecka, albo nowe buty, tylko na papierosy zawsze musiało
      być. W ślad za mną poszedł mąż, wtedy jest lżej, chociaż 1 tydzień był
      koszmarny. Dobrze, że się nie pozabijalismy. Po 1 tygodniu za zaoszczędzone
      pieniądze poszlismy w nagrodę do kina, na 2 tydzień do restautracji, potem
      kupiłam sobie ładną bieliznę, mąż "uzbierał" na wędkę. I wiesz co? nie palimy
      już prawie 10 lat, cera dalej świeża, zęby nie są żółte, włosy lsniące.Moje
      dzieci pamiętają matkę pachnącą ( czasami podczas wizyt, moje dzieci były
      obcałowywane przez ciocie, wujków - palaczy - komentowały krótko, ale oni
      smierdzą i unikały cmoków )Cieszę się, że względy materialne mnie zdopingowały
      do rzucenia nałogu. Bo same korzyści z tego wynikły. Myślę, ze jak zrobisz to z
      kimś ( czy mąż pali? ) będzie Tobie lżej, unikaj na początku palczy np. praca (
      a może zachęcic ich do wspólnego rzucenia? A może powiedz sobie , że robisz to
      dla siebie? Żeby pokazać sobie że jesteś silna? A może masz dziecko? Pozytywnie
      się nastaw a uda się. Leku nie znam żadnego. Silna wola ewentualnie Adwentyści
      pomagają rzucic nałogi. Trzymaj się, uda się. Pozdrawiam
    • malpig Re: Jak rzucić te papierochy??? 03.10.05, 10:03
      Nie palę od 6 dni (paliłam 13 lat z przerwą 18 m-cy)
      O rzuceniu palenia myslałam kilkakrotnie, ale nie było motywacji. W końcu
      znalazłam dwie:
      1. od 5 lat chciałam kupic sobie rolki, ale zawsze szkoda mi było na nie
      pieniędzy. Postanowiłam zatem nie zbierać na rolki dzięki rzuceniu palenia lecz
      odwrotnie kupić rolki, a koszt zakupu zrekompensować rzuceniem palenia. I tak
      też uczyniłam
      2. Mój 3 latek oznajmił mi tegoz samego dnia, w którym kupiłam rolki "Mamo, jak
      bedę duzy to tez tak będe palił papieroska". Rozpoczęlam pogadankę w stylu: to
      smierdzi, śmierdzą rączki, włosy, ubranie, a poza tym jest to niezdrowe i
      czlowiek może ciążko zachorować. Pogadanka się zakonczyła. Po godzinie biorę
      papierosa (zostało 2 szt. w paczce), już kieruję się na balkon i
      słyszę "Mamusiu, nie pal proszę, bo będziesz chora".
      Ochota na dymka przeszła. Tym bardziej, ze uświadomiłam sobie, iż moja mama
      zmarła na nowotwór w wieku 51 lat (paliła od 16 r. ż.). A ja nie chcę,a by moje
      dziecko zostało pólsierotą
      Czuję się bardzo dobrze. Na ogól jestem impulsywna, więc troszkę bałam się jaki
      los zgotuję swoim domownikom i wspólpracownikom. A tu niespodzianka: jestem
      uśmiechnięta i grzeczna. W chwilach lekkiego kryzysku sprzątam (pomaga), a
      wieczorami próbuję nauczyć się jazdy na rolkach. Po pól godzinie jazdy nie mam
      nawet siły pomysleć o paleniu!
      Życzę powodzenia
      mal
    • glaskana_przez_wiatr Re: Jak rzucić te papierochy??? 03.10.05, 11:17
      Grunt to odpowiednia motywacja! Jeśli wstrętne papierochy zbrzydły ci już i
      przymierzasz się do rzucania od dawna, to jesteś na dobrej drodze... U mnie
      realne zagrożenie zdrowotne, plus pomniejsze: smród, włosy, zęby, itp.
      Trzymam kciuki!
    • Gość: ewaj Re: Jak rzucić te papierochy??? IP: *.tpi.pl 03.10.05, 17:04
      Mój mąż poszedł na rezonans magnetyczny. Smieszna i bardzo skuteczna metoda.
      Koszt wizyty 50 zl. Warto, bo nie pali od kilku miesięcy.
      • csylwia1 Re: Jak rzucić te papierochy??? 04.10.05, 19:34
        u mnie minęło 2,5 roku jak nie palę kupilam tabex ale w sumie wzięłam przez
        tydzien pozniej juz nie potrzebowałam jakoś do tej pory wytrzymałam nie ciągnie
        mnie sama sie sobie dziwie palilam prawie 20 dziennie i kupowalam takie zeby mi
        smakowały
      • csylwia1 Re: Jak rzucić te papierochy??? 04.10.05, 19:36
        aha wczesniej bylam tez na tym rezonansie -nie paliłam zaledwie tydzień
        zrób to po pelni jak bedzie malał księżyc
        • aka10 Re: Jak rzucić te papierochy??? 04.10.05, 19:59
          www.gandalf.com.pl/b/prosta-metoda-jak-skutecznie-rzucic-palenie/
          Zacznij od tej ksiazki,moze pomoze?Pozdrawiam.
    • Gość: :-) Re: Jak rzucić te papierochy??? IP: *.swidnica.mm.pl 05.10.05, 10:14
      2 tygodnie temu byłam na rezonansie magnetycznym i pomogło.
      Nie palę smile

www.bicom.ng.pl/palenie.html a wygląda to tak

POZDRAWIAM I NAPISZ CZY DAŁAŚ RADĘ smile
    • lolka11 Re: Jak rzucić te papierochy??? 05.10.05, 10:26
      Ja nie pale od 10 dni (wow) i wspomagam sie plastrami....super sprawa....nie
      ciagnie mnie do palenia, fakt pierwszego dnia, bylo brak tego papierosa, ale
      wystarczylo zajac sie czyms innym.

Dorota

PS Trzymajcie za mnie kciuki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka