Dodaj do ulubionych

ZAJADY - juz nie wim co zrobic?:(:(:(

03.01.06, 10:12
A wlasciwie 1 zajad.

mecze sie juz ok 3 tygodni i nie znika
-
Obserwuj wątek
    • tiens [...] 03.01.06, 13:25
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • p.galli Re: ZAJADY - juz nie wim co zrobic?:(:(:( 03.01.06, 14:27
        serio wirus opryszki powoduje to samo co zajady?
        ja zajady czasem mam, opryszki nigdy i tez slyszalam ze to moze
        byc "grzybiczne"
        • bellidis Re: ZAJADY - juz nie wim co zrobic?:(:(:( 03.01.06, 14:49
          zajady nie mają nic wspólnego z opryszczką (ani tym bardziej z oberonem...)
          kilka dni łykania B complex to za mało, by organizm naprawił się od środka
          poza tym ta chemia raczej słabo się przyswaja

polecam Levitan - kompleks witamin B z drożdży piwowarskich (na początek łykać
          garściami, dosłownie), kwas foliowy (tabletkę łykać koniecznie na czczo, rano)
          a do tego - kogel mogel (2-3 żółtka) najlepiej z dodatkiem kakao rozpuszczlnego
          (bo dużo lecytyny i czegoś tam, nie pamiętam) - to taki domowy sposób

no i warto smarować jakąś dobrą maścią gojącą (ale to niech w aptece Ci dobiorą)
          powodzenia
          • sonia_p Re: ZAJADY - juz nie wim co zrobic?:(:(:( 03.01.06, 15:11
            bellidis

dzieki! sprobuje, bo juz mnie szlag jasny trafia....
            powiedz mi jeszcze czy ten Leviatan sam brac, czy B complex tez moge?
            jeszcze raz dziekuje moze mi pomoze
            • kicia.kocia23 Re: ZAJADY - juz nie wim co zrobic?:(:(:( 03.01.06, 15:16
              pewnie możesz jedno i drugie, ale po co, skoro to to samo? Tabletki drożdżowe
              to dobrze wchłanialna wit. B. Ale musisz uzbroić sie w cierpliwość, po po 4
              dniach to jeszcze efektu nie będzie raczej.
    • no1teresa Re: ZAJADY - juz nie wim co zrobic?:(:(:( 03.01.06, 15:10
      soniu, a moze spozywasz pikantne dania miesne, wedliny i sery w nadmiarze i
      Twoja dwunastnica ma sie nie najlepiej? medycyna chinska zna taka zaleznosc
      • sonia_p Re: ZAJADY - juz nie wim co zrobic?:(:(:( 03.01.06, 15:25
        hmmm tego nie wiem raczej jadam normalnie...ale zwroce uwage :) dziekuje
        serdecznie!!!
    • bonawentura99 Re: ZAJADY - juz nie wim co zrobic?:(:(:( 03.01.06, 21:40
      Na mnie działa miód. Zwykły miód. Smaruję zajad grubą warstwą miodu i na drugi
      dzień już jest poprawa. Kilka razy tak robiłam i od miesięcy nie mam zajadów.
      Koniecznie spróbuj. A następnym razem smaruj miodem jak tylko poczujesz, że
      znów chce się zrobić. Wtedy szybciutko się wyleczy.
      Pozdrawiam
    • kobietta2 Re: ZAJADY - juz nie wim co zrobic?:(:(:( 04.01.06, 12:22
      Spróbuj postarować Tormentiolem. Ja też niedawno chyba z miesiąc się męczyłam z
      zajadami, łykałam witaminę B complex itd. Aż w końcu zajrzałam na to forum,
      gdzie ktoś właśnie Tormentiol poradził. Przeszło po dwóch dniach.
      • mmagda12 Re: ZAJADY - juz nie wim co zrobic?:(:(:( 04.01.06, 14:55
        Moga tez byc przyczyna anemii
        • smolkowicz_a Re: ZAJADY - juz nie wim co zrobic?:(:(:( 05.01.06, 16:18
          Mi pani doktor przepisała witaminę b2, ascorutical, a+e i żel do smarowania
          sachol. Dopiero zaczynam stosować.
          • kukus1 Re: ZAJADY - juz nie wim co zrobic?:(:(:( 06.01.06, 09:34
            Moja mam Mama ma juz od kilku lat, nic nie pomaga :( Wszystkiego probowala, od
            lekarst do domowych sposobow. Byla u dermatologa i nietstey to jest nadzerka i
            mozna ja laserem zlikwidowac. Juz raz robila taki zabieg, ale po 2 latach na
            nowo sie "odrodzil". Poprobuj jeszcze domowymi sposobami, a jak nie pomoze, to
            idz do dermatologa. Powodzenia :)
            • p.galli DZIEKUJE! 06.01.06, 12:40
              bellidis DZIEKI!!!!
              jestes wielki/ wielka !
              Kupilam Leviatan - (wersje z pylkiem pszczelim)lykam od 3 dni faktycznie
              garsciami i goi sie!!!! (kwas foliowy tez dodalam na czczo, kogla mogla juz
              nie :) bo bomba kaloryczna)
              slicznie sie goi - wlasciwie juz tylko malenkie niebolace juz pekniecie
              zostalo mysle ze jeszce pare dni i bedzie ok:)
              nawet juz niczym nie smaruje :)
              oczywiscie mam zamiar pociagnac kuracje z jakies 2 tyg jeszcze
              bardzo bardzo dziekuje!
              :)
              • mary_ann Re: DZIEKUJE! 06.01.06, 23:10
                Jesli nie chcesz nawrotów, to poza stosowaniem masci p/grzybiczej (bo zajady SĄ
                pochodzenia drożdżakowego bez dwóch zdań, tylko co poniektórzy lekarze jeszcze
                tego nie wiedzą:-((Oczywi ście poza tym moga się nadkazić bakteryjnie, to
                osobna sprawa) i preparatow wit C (naturalnych jak wspomniany Lewiatan, albo
                syntetycznych) powinnas radykalnie zmniejszych ilość węglowodanów w diecie.
                Drożdżaki "żyją" własnie spożywanym cukrem.
                • p.galli Re: DZIEKUJE! 13.02.06, 10:27
                  sorry ale masc przeciw grzybicza nic mi nie pomogla tylko
                  bardziej "rozjatrzyla" ranke :(
                  za to drozdze - strzal w 10 /:)
                  • smolkowicz_a Re: DZIEKUJE! 13.02.06, 22:34
                    Ja od kilku dni jem drożdże. Zwykłe drożdże piekarskie! I wiecie co??? ZAJADY
                    TO JUŻ HISTORIA!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka