sonia_p 03.01.06, 10:12 A wlasciwie 1 zajad. mecze sie juz ok 3 tygodni i nie znika - Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tiens [...] 03.01.06, 13:25 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
p.galli Re: ZAJADY - juz nie wim co zrobic?:(:(:( 03.01.06, 14:27 serio wirus opryszki powoduje to samo co zajady? ja zajady czasem mam, opryszki nigdy i tez slyszalam ze to moze byc "grzybiczne" Odpowiedz Link Zgłoś
bellidis Re: ZAJADY - juz nie wim co zrobic?:(:(:( 03.01.06, 14:49 zajady nie mają nic wspólnego z opryszczką (ani tym bardziej z oberonem...) kilka dni łykania B complex to za mało, by organizm naprawił się od środka poza tym ta chemia raczej słabo się przyswaja polecam Levitan - kompleks witamin B z drożdży piwowarskich (na początek łykać garściami, dosłownie), kwas foliowy (tabletkę łykać koniecznie na czczo, rano) a do tego - kogel mogel (2-3 żółtka) najlepiej z dodatkiem kakao rozpuszczlnego (bo dużo lecytyny i czegoś tam, nie pamiętam) - to taki domowy sposób no i warto smarować jakąś dobrą maścią gojącą (ale to niech w aptece Ci dobiorą) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
sonia_p Re: ZAJADY - juz nie wim co zrobic?:(:(:( 03.01.06, 15:11 bellidis dzieki! sprobuje, bo juz mnie szlag jasny trafia.... powiedz mi jeszcze czy ten Leviatan sam brac, czy B complex tez moge? jeszcze raz dziekuje moze mi pomoze Odpowiedz Link Zgłoś
kicia.kocia23 Re: ZAJADY - juz nie wim co zrobic?:(:(:( 03.01.06, 15:16 pewnie możesz jedno i drugie, ale po co, skoro to to samo? Tabletki drożdżowe to dobrze wchłanialna wit. B. Ale musisz uzbroić sie w cierpliwość, po po 4 dniach to jeszcze efektu nie będzie raczej. Odpowiedz Link Zgłoś
no1teresa Re: ZAJADY - juz nie wim co zrobic?:(:(:( 03.01.06, 15:10 soniu, a moze spozywasz pikantne dania miesne, wedliny i sery w nadmiarze i Twoja dwunastnica ma sie nie najlepiej? medycyna chinska zna taka zaleznosc Odpowiedz Link Zgłoś
sonia_p Re: ZAJADY - juz nie wim co zrobic?:(:(:( 03.01.06, 15:25 hmmm tego nie wiem raczej jadam normalnie...ale zwroce uwage :) dziekuje serdecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bonawentura99 Re: ZAJADY - juz nie wim co zrobic?:(:(:( 03.01.06, 21:40 Na mnie działa miód. Zwykły miód. Smaruję zajad grubą warstwą miodu i na drugi dzień już jest poprawa. Kilka razy tak robiłam i od miesięcy nie mam zajadów. Koniecznie spróbuj. A następnym razem smaruj miodem jak tylko poczujesz, że znów chce się zrobić. Wtedy szybciutko się wyleczy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kobietta2 Re: ZAJADY - juz nie wim co zrobic?:(:(:( 04.01.06, 12:22 Spróbuj postarować Tormentiolem. Ja też niedawno chyba z miesiąc się męczyłam z zajadami, łykałam witaminę B complex itd. Aż w końcu zajrzałam na to forum, gdzie ktoś właśnie Tormentiol poradził. Przeszło po dwóch dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagda12 Re: ZAJADY - juz nie wim co zrobic?:(:(:( 04.01.06, 14:55 Moga tez byc przyczyna anemii Odpowiedz Link Zgłoś
smolkowicz_a Re: ZAJADY - juz nie wim co zrobic?:(:(:( 05.01.06, 16:18 Mi pani doktor przepisała witaminę b2, ascorutical, a+e i żel do smarowania sachol. Dopiero zaczynam stosować. Odpowiedz Link Zgłoś
kukus1 Re: ZAJADY - juz nie wim co zrobic?:(:(:( 06.01.06, 09:34 Moja mam Mama ma juz od kilku lat, nic nie pomaga :( Wszystkiego probowala, od lekarst do domowych sposobow. Byla u dermatologa i nietstey to jest nadzerka i mozna ja laserem zlikwidowac. Juz raz robila taki zabieg, ale po 2 latach na nowo sie "odrodzil". Poprobuj jeszcze domowymi sposobami, a jak nie pomoze, to idz do dermatologa. Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
p.galli DZIEKUJE! 06.01.06, 12:40 bellidis DZIEKI!!!! jestes wielki/ wielka ! Kupilam Leviatan - (wersje z pylkiem pszczelim)lykam od 3 dni faktycznie garsciami i goi sie!!!! (kwas foliowy tez dodalam na czczo, kogla mogla juz nie :) bo bomba kaloryczna) slicznie sie goi - wlasciwie juz tylko malenkie niebolace juz pekniecie zostalo mysle ze jeszce pare dni i bedzie ok:) nawet juz niczym nie smaruje :) oczywiscie mam zamiar pociagnac kuracje z jakies 2 tyg jeszcze bardzo bardzo dziekuje! :) Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: DZIEKUJE! 06.01.06, 23:10 Jesli nie chcesz nawrotów, to poza stosowaniem masci p/grzybiczej (bo zajady SĄ pochodzenia drożdżakowego bez dwóch zdań, tylko co poniektórzy lekarze jeszcze tego nie wiedzą:-((Oczywi ście poza tym moga się nadkazić bakteryjnie, to osobna sprawa) i preparatow wit C (naturalnych jak wspomniany Lewiatan, albo syntetycznych) powinnas radykalnie zmniejszych ilość węglowodanów w diecie. Drożdżaki "żyją" własnie spożywanym cukrem. Odpowiedz Link Zgłoś
p.galli Re: DZIEKUJE! 13.02.06, 10:27 sorry ale masc przeciw grzybicza nic mi nie pomogla tylko bardziej "rozjatrzyla" ranke :( za to drozdze - strzal w 10 /:) Odpowiedz Link Zgłoś
smolkowicz_a Re: DZIEKUJE! 13.02.06, 22:34 Ja od kilku dni jem drożdże. Zwykłe drożdże piekarskie! I wiecie co??? ZAJADY TO JUŻ HISTORIA! Odpowiedz Link Zgłoś