Dodaj do ulubionych

Dlaczego nie można z dzieckiem wejść do Makro?

05.09.06, 13:03
Może ktoś wie? Ja dzisiaj chciałam kupić kilka rzeczy ale nie pozwolono mi
wejść z córeczką. Po drodze widziałam reklame, ze tylko w niedziele można, co
za paranoja.
Obserwuj wątek
    • kaliaa Re: Dlaczego nie można z dzieckiem wejść do Makro 05.09.06, 13:11
      dzieci ponizej 140 m nie moga wchodzic do makro, w warszawie zadnego dnia.
      • bozena771 Re: Dlaczego nie można z dzieckiem wejść do Makro 05.09.06, 13:50
        Ciekawe czemu akurat do 140 cm? Pewnie o bezpieczeństwo chodzi ale babka
        zasłaniała sie regulaminem a nic więcej nie wytłumaczyła. To na tej samej
        zasadzie jest to: Dlaczego - bo nie i już smile))
    • mamaholki Re: Dlaczego nie można z dzieckiem wejść do Makro 05.09.06, 14:13
      Bożena 771,
      to nie jest paranoja.
      po prostu w każdy dzień tygodnia ( w niektórych sklepach wyjątkiem jest
      niedziela) w makro rozwożony jest towar niemałych gabarytów wózkami widłowymi.
      dlatego dla bezpieczeńswta maluchy nie mogą byc wtedy na terenie sklepów.
      pozdrawiam
      mamaholki
    • doris_doris1 Re: Dlaczego nie można z dzieckiem wejść do Makro 05.09.06, 14:56
      Z tego co wiem to był w makro kiedyś tragiczny wypadek. Towary w hurtowych
      ilosciach, wielkie paki...cos się zachwiało i zwaliło na dziecko.... I teraz
      jest taki zakaz. Mnie też nie pozwolili wejśc z dzieckiem w nosidełku (6
      miesięcznym)i na nic nie zdały się wytłumaczenia ze przecież nie chodzi itp.
      Nie i koniec.
      Ciekawe co rozbią z dorosłymi < 140 cm....?
      • murken Re: Dlaczego nie można z dzieckiem wejść do Makro 05.09.06, 20:29
        Ochroniarz tłumaczył mi ,ze firma makro nie ma podpisanego ubezpieczenia na
        dzieci. Chodzi o wypadki na terenie sklepu.
    • agnieszkaela Re: Dlaczego nie można z dzieckiem wejść do Makro 05.09.06, 20:44
      A dla mnie to wcale nie jest dziwne. Pomijajac oczywiste wzgledy bezpieczenstwa
      o ktorych pisaly dziewczyny wyzej, to Makro jest hurtownia. Dla tych co maja
      dzialonosc gospodarcza? Tak. Wiec powinni tam robic zakupy w czasie pracy,
      pracownicy. Nie podoba mi sie, ze prawie we wszystkich hurtowniach mozna robic
      zakupy prywatnie, to niezdrowa konkurencja dla tych ktorzy prowadza sklepy.
    • pati775 Re: Dlaczego nie można z dzieckiem wejść do Makro 05.09.06, 21:04
      chodzi o bezpieczenstwo tak jak pisaly dziewczyny
      Boze jaki wy dziwne jestescie ze nie mozecie tego pojac
      my tez raz zapedzilismy sie z malym do makro ale slowa pani z ochrony uznalam
      za logiczne i bez zadnych dyskusji wycofalismy sie do kacika dla dzieci a ja
      sama polecialam zrobic zakupy, jeszcze sie sama w duchu wyzwalam ze nie
      pomyslalam i z takim malcem do makro przyjechalam

poki nic sie nie dzieje wszyscy narzekaja
      jak by Wam cos na leb spadlo i sie tragedia stala zaraz bylby lament w innym
      tonie

ps. co do robienia zakupow w makro przez osoby prywatne zyjemy w takich czasach
      ze naprawde nie ma nic zlego w tym ze mozna wykorzystac i kupic duzo, duzo
      rzeczy o wiele, wiele taniej

pzdr pati
    • w1paula Re: Dlaczego nie można z dzieckiem wejść do Makro 05.09.06, 21:31
      Chodzi o bezpieczeństwo. Zadowoleni jesteśmy, ze w niedziele można wchodzić z
      maluchami. Nam wystarcza.
      A co do prywatnych zakupów to w makro nie zawsze jest taniej, pomimo że to
      hurtownia. Bardzo często w hipermarketach jest o wiele taniej.
      • justin301 Re: Dlaczego nie można z dzieckiem wejść do Makro 05.09.06, 23:52
        Co do cen w Makro to się zgadzam - czasem w supermarkteach jest taniej. Więc
        wsółczuję tym co prowadzą działalność i się tam zaopatrują, bo szkoda słów. a
        tak w ogóle to niecierpię makrosad(
        • bozena771 Re: Dlaczego nie można z dzieckiem wejść do Makro 06.09.06, 08:34
          Widzę, ze dyskusja sie wywiązała smile Gdyby babka mi powiedziała, że dzieci
          poniżej 140 cm nie mogą wchodzić to by nie było problemu, ale babka
          burknęła "niewolno bo tak jest w regulaminie i koniec" to szlak by człowieka
          trafił. Nic nie wyjaśni tylko pobuczy pod nosem, chyba miała zły humor smile Ja
          rozumiem, ze dla bebzpieczeństwa tak sie domyśliłam ale wkurzyła mnie baba bo
          skoro lazłam to chyba nie wiedziałam o takim zakazie bo na codzień to robie
          zakupy w innych sklepach. Dobrze, że na forum można się dowiedzieć o wiele
          więcej.
    • mamusia_chlopczyka Re: Dlaczego nie można z dzieckiem wejść do Makro 06.09.06, 10:03
      a ja się zgadzam z Makro że dzieci nie powinny wchodzić, chociaż uważam że
      całkiem dobrzez robili że w niedzielę można... mój mąż prowadzi działalność i
      czasem robimy zakupy - ceny jak ceny, tylko na niektóre rzeczy mają super niskie
      ceny i tylko takie rzeczy zakupujemy, fakt że często taniej jest w
      supermarkecie, ale też wiele rzeczy mam ja taniej na półce w sklepie niż w Makro
      czy supermarkecie (i tu sie dziwię że ludzie tak łeb na szyję zawsze pędzą do
      marketu, bo tam taniej, a później przychodzą do sklepu mojego męża i łapią się
      za głowę że tyle przepłacili i jeszcze taki kawał drogi musieli iść do marketu -
      i ja akurat mam niezły ubaw z tych ludzi, bo niewiem skąd tak wszyscy się uparli
      że w leclerku jest taniej)... ale wracając do rzeczy, tak jak ktoś napisał na
      tygodniu rozkładany jest towar i jeżdzą wózkami widłowymi, a w niedzielę nie i
      wtedy można wejść z dziećmi... przecież chodzi o bezpieczeństwo naszych dzieci...
      • aniapatryk Re: Dlaczego nie można z dzieckiem wejść do Makro 06.09.06, 10:51
        U nas tez tylko w niedziele mozna wchodzic z dziecmi,bo wtedy nie pracuja wózki
        widłowe,mysle ze to normalne.Ja tez kiedys widzialam jak paleta spadła z góry,i
        gdyby tam dziecko roczne przeslizgnęłoby sie,to napewno smierc na
        miejscu.Jedno dziecko usiedzi w wózku a drugie nie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka