bozena771 05.09.06, 13:03 Może ktoś wie? Ja dzisiaj chciałam kupić kilka rzeczy ale nie pozwolono mi wejść z córeczką. Po drodze widziałam reklame, ze tylko w niedziele można, co za paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaliaa Re: Dlaczego nie można z dzieckiem wejść do Makro 05.09.06, 13:11 dzieci ponizej 140 m nie moga wchodzic do makro, w warszawie zadnego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
bozena771 Re: Dlaczego nie można z dzieckiem wejść do Makro 05.09.06, 13:50 Ciekawe czemu akurat do 140 cm? Pewnie o bezpieczeństwo chodzi ale babka zasłaniała sie regulaminem a nic więcej nie wytłumaczyła. To na tej samej zasadzie jest to: Dlaczego - bo nie i już )) Odpowiedz Link Zgłoś
mamaholki Re: Dlaczego nie można z dzieckiem wejść do Makro 05.09.06, 14:13 Bożena 771, to nie jest paranoja. po prostu w każdy dzień tygodnia ( w niektórych sklepach wyjątkiem jest niedziela) w makro rozwożony jest towar niemałych gabarytów wózkami widłowymi. dlatego dla bezpieczeńswta maluchy nie mogą byc wtedy na terenie sklepów. pozdrawiam mamaholki Odpowiedz Link Zgłoś
doris_doris1 Re: Dlaczego nie można z dzieckiem wejść do Makro 05.09.06, 14:56 Z tego co wiem to był w makro kiedyś tragiczny wypadek. Towary w hurtowych ilosciach, wielkie paki...cos się zachwiało i zwaliło na dziecko.... I teraz jest taki zakaz. Mnie też nie pozwolili wejśc z dzieckiem w nosidełku (6 miesięcznym)i na nic nie zdały się wytłumaczenia ze przecież nie chodzi itp. Nie i koniec. Ciekawe co rozbią z dorosłymi < 140 cm....? Odpowiedz Link Zgłoś
murken Re: Dlaczego nie można z dzieckiem wejść do Makro 05.09.06, 20:29 Ochroniarz tłumaczył mi ,ze firma makro nie ma podpisanego ubezpieczenia na dzieci. Chodzi o wypadki na terenie sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaela Re: Dlaczego nie można z dzieckiem wejść do Makro 05.09.06, 20:44 A dla mnie to wcale nie jest dziwne. Pomijajac oczywiste wzgledy bezpieczenstwa o ktorych pisaly dziewczyny wyzej, to Makro jest hurtownia. Dla tych co maja dzialonosc gospodarcza? Tak. Wiec powinni tam robic zakupy w czasie pracy, pracownicy. Nie podoba mi sie, ze prawie we wszystkich hurtowniach mozna robic zakupy prywatnie, to niezdrowa konkurencja dla tych ktorzy prowadza sklepy. Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: Dlaczego nie można z dzieckiem wejść do Makro 05.09.06, 21:04 chodzi o bezpieczenstwo tak jak pisaly dziewczyny Boze jaki wy dziwne jestescie ze nie mozecie tego pojac my tez raz zapedzilismy sie z malym do makro ale slowa pani z ochrony uznalam za logiczne i bez zadnych dyskusji wycofalismy sie do kacika dla dzieci a ja sama polecialam zrobic zakupy, jeszcze sie sama w duchu wyzwalam ze nie pomyslalam i z takim malcem do makro przyjechalam poki nic sie nie dzieje wszyscy narzekaja jak by Wam cos na leb spadlo i sie tragedia stala zaraz bylby lament w innym tonie ps. co do robienia zakupow w makro przez osoby prywatne zyjemy w takich czasach ze naprawde nie ma nic zlego w tym ze mozna wykorzystac i kupic duzo, duzo rzeczy o wiele, wiele taniej pzdr pati _______________________ Licznik synka Odpowiedz Link Zgłoś
w1paula Re: Dlaczego nie można z dzieckiem wejść do Makro 05.09.06, 21:31 Chodzi o bezpieczeństwo. Zadowoleni jesteśmy, ze w niedziele można wchodzić z maluchami. Nam wystarcza. A co do prywatnych zakupów to w makro nie zawsze jest taniej, pomimo że to hurtownia. Bardzo często w hipermarketach jest o wiele taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
justin301 Re: Dlaczego nie można z dzieckiem wejść do Makro 05.09.06, 23:52 Co do cen w Makro to się zgadzam - czasem w supermarkteach jest taniej. Więc wsółczuję tym co prowadzą działalność i się tam zaopatrują, bo szkoda słów. a tak w ogóle to niecierpię makro( Odpowiedz Link Zgłoś
bozena771 Re: Dlaczego nie można z dzieckiem wejść do Makro 06.09.06, 08:34 Widzę, ze dyskusja sie wywiązała Gdyby babka mi powiedziała, że dzieci poniżej 140 cm nie mogą wchodzić to by nie było problemu, ale babka burknęła "niewolno bo tak jest w regulaminie i koniec" to szlak by człowieka trafił. Nic nie wyjaśni tylko pobuczy pod nosem, chyba miała zły humor Ja rozumiem, ze dla bebzpieczeństwa tak sie domyśliłam ale wkurzyła mnie baba bo skoro lazłam to chyba nie wiedziałam o takim zakazie bo na codzień to robie zakupy w innych sklepach. Dobrze, że na forum można się dowiedzieć o wiele więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia_chlopczyka Re: Dlaczego nie można z dzieckiem wejść do Makro 06.09.06, 10:03 a ja się zgadzam z Makro że dzieci nie powinny wchodzić, chociaż uważam że całkiem dobrzez robili że w niedzielę można... mój mąż prowadzi działalność i czasem robimy zakupy - ceny jak ceny, tylko na niektóre rzeczy mają super niskie ceny i tylko takie rzeczy zakupujemy, fakt że często taniej jest w supermarkecie, ale też wiele rzeczy mam ja taniej na półce w sklepie niż w Makro czy supermarkecie (i tu sie dziwię że ludzie tak łeb na szyję zawsze pędzą do marketu, bo tam taniej, a później przychodzą do sklepu mojego męża i łapią się za głowę że tyle przepłacili i jeszcze taki kawał drogi musieli iść do marketu - i ja akurat mam niezły ubaw z tych ludzi, bo niewiem skąd tak wszyscy się uparli że w leclerku jest taniej)... ale wracając do rzeczy, tak jak ktoś napisał na tygodniu rozkładany jest towar i jeżdzą wózkami widłowymi, a w niedzielę nie i wtedy można wejść z dziećmi... przecież chodzi o bezpieczeństwo naszych dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Re: Dlaczego nie można z dzieckiem wejść do Makro 06.09.06, 10:51 U nas tez tylko w niedziele mozna wchodzic z dziecmi,bo wtedy nie pracuja wózki widłowe,mysle ze to normalne.Ja tez kiedys widzialam jak paleta spadła z góry,i gdyby tam dziecko roczne przeslizgnęłoby sie,to napewno smierc na miejscu.Jedno dziecko usiedzi w wózku a drugie nie Odpowiedz Link Zgłoś