xudys 31.07.07, 21:14 Może ktoś z mieszkańców jest na bierząco w temacie budowy sieci kanalizacyjnej w gminie? Jakie są koszty, itp, itd? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fajnydymuniek Re: kanalizacja w gminie 24.08.07, 11:17 witam interesuje Cię woda? jeżeli tak to ja za umową zapłaciłam ok 1 tys.zl i już mam wodę tylko jeszcze nie sfinalizowałam licznika. Sciekunie przewidzane są w głownej drodze tj. dobrzyńskiej i tylko w jej bezpośrednim pasie. Z tego co czytałam to koszty ustalili na kwoty nie przekraczające 500zł (ale nie do końca - szczegóły pewnie znane są w gminie). pozdrawiam Odpowiedz Link
xudys Re: kanalizacja w gminie 24.08.07, 14:46 500 zł płaci się za sam projekt, koszt przyłącza tzn. przykanaliku i pompy to około 7 tyś (na tą chwile) Kanalizacja będzie szła wzdłuż drogi powitowej (przez Dobrzyń) ale dopiero po jej remoncie. Ludzie troche się burzą na tak wysoki koszt podłączenie. Można podłączyć się z sąsiadem lub 2 jeśli idzie się z nimi dogadać, wtedy te koszty się rozkładają. To informacje które wójt podawał na zebraniu w Sowiej Woli Odpowiedz Link