Dodaj do ulubionych

rekreacja w żabieńcu

03.08.06, 10:33
chciałbym przeczytać opinie mieszkańców Żabieńca i okolic na temat klubu
sportowego Jedność. Ciekawi mnie czy podoba wam sie jego obecna działalność
czy lepiej żeby część środków przeznaczano na organizowanie rozrywki dla
dzieci,młodzieży i pozostałych mieszkańców gniny piaseczno.
Obserwuj wątek
    • henio40 Re: rekreacja w żabieńcu 22.08.06, 00:56
      Moze nie jestem mieszkańcem Żabieńca ale lata temu grałem w tym pięknym klubie w
      piłkę. Jest to najstarszy klub w okolicy i niech tak zostanie. Jesli nie byłoby
      zapotrzebowania na tego typu "rekreację" to tego klubu dawno juz by nie było.
      Czasem przyjezdzam zobaczyc jakiś mecz i podoba mi sie. Teraz gdy trybuny mają
      plastikowe krzesełka to juz jest stadion z prawdziwego zdarzenia. Żadna drużyna
      nie ma takich kibiców. Szaliki, koszuli czapki sztuczne ognie śpiewy
      transparenty. To jest ich stadion i ich rekreacja. Ciekawe czy Pani była na
      jakimś meczu? Czemu miałoby sie zabierać pieniądze przeznaczone na sport na
      jakieś inne cele? Na terenie Gminy istnieje kilka klubów i niech Pani (tak
      wnioskuje z pseudonimu) spróbuje zabrać pieniądze z tamtąd. Jak zwykle powstaja
      nowe pomysły gdy zbliżają sie wybory. Najłatwiej jednemu zabrać a dac drugiemu.
      A nie łatwiej jesli już chce sie coś zorganizowac zdobyć dofinansowanie na swój
      pomysł? W Żabieńcu znam pare osób i czasem opowiadają mi o śmiesznych pomysłach
      np kafejka internetowa. Podobno ktoś miał taki pomysł i chciał zorganizować taką
      działalność w Kościele. A może przerobić Kościół na dyskotekę a stadion na
      lądowisko dla helikopterów bo może ktoś kiedyś wyląduje. heh. Jaka mogłaby byc
      rozrywka dla dzieci i młodzieży ? Co ma wspólnego Żabieniec z finansowaniem
      tejże rozrywki. Jeśli istnieje klub sportowy to mozna np stworzyć nową sekcję
      sportową a nie niszczyć coś co działa i z frekwencji na treningach widać iż jest
      potrzebne.
      Lepiej zająć się stojakami pod waszym sklepem. W dzień kupa meneli a wieczorem
      podpitych i naćpanych wyrostków. To jest ich rekreacja. Bo nikt nie interesuje
      się tym co oni robią. A może przydałyby sie patrole policyjne co najmniej kilka
      razy na dobę?
      A jakiż to Pani ma wspaniałomyślny pomysł na tę rekreację? Wydaje mi sie iż
      Gmina przeznacza pieniądze na dzialność prospołeczną. Więc czekam na odpowiedź.
      Wydaje mi sie iż jeśli ten wątek zostanie rozwinięty to także mieszkańcy
      Żabieńca coś napiszą. Sam chętnie kilku osobom powiem aby wyraziły swą opinie na
      ten temat. Pozdrawiam Heniek.
      • bella7777 Re: rekreacja w żabieńcu 12.09.06, 11:54
        Byłam na meczu z dziećmi ok 10 min. bo kibice o których Pan tak ładnie pisze
        (jakieś 15 osób) niedość żę w wiekszości byli pijani (mówie o tych z
        szalikami) to legalnie popijali w czasie meczu,od przekleństw wiedły uszy i to
        naprawde nie dyło przyjemne.Ma Pan racje że klub powinien istnieć tylko że
        wśród piłkarzy (podobno) niema mieszkańców Żabieńca i najbliższych okolic .
        Sport powinien być dla społeczności a nie małej grópki kibiców. Może lepiej by
        było żeby klub grał w niższej lidze ale siłą swoich mieszkańców.
        Jeśli chodzi o pieniądze to skoro to jest GMINNY OŚRODEK SPORTU I REKREACJI W
        ŻABIEŃCU to pewnie gmina daje na to pieniądze. Dlatego uważam żę jeśli z tych
        pianiędzy jakąś cześć by wygospodarowano np.na zakup stołu do pingponga i
        pozwolono by dzieciom pograć pare godzin w tygodniu to byla by rekreacja.
        Mam nadzieje że ktoś ma jeszcze inne pomysły. Jeśli chodzi o kafajke
        internetową w kościele to był chybiony pomysł ,ta kafejka powinna być w budynku
        klubu skoro w dużej cześci stoi pusty i jest utrzymywany z naszych podatków.
        Jeżeli się myle i klub jest finansowany z pieniędzy prywatnych lub firmy które
        dają pianiądze np.na utrzymanie drużyny to ma Pan racje że nikt nie ma prawa
        ingerować w to na co chcą je wydać.Czekam na komentarze . pozdrawiam.
        • henio40 Re: rekreacja w żabieńcu 12.09.06, 12:36
          Po pierwsze mogła Pani zadzwonnić po straż miejską lub policje. Po drugie cyt
          "...Sport powinien być dla społeczności a nie małej grópki kibiców." Czy kibice
          nie są społecznością? Ponad 60 lat istnieje klub i widocznie społeczność go
          potrzebuje.
          cyt 2. "Jeśli chodzi o pieniądze to skoro to jest GMINNY OŚRODEK SPORTU I
          REKREACJI W ŻABIEŃCU to pewnie gmina daje na to pieniądze." jest to Ludowy Klub
          Sportowy a jeśli chodzi o finansowanie to jest to jawna informacja.

Prosze przyjsc wieczorem na stadion i zobaczyć jak wyglada rekreacja
          "młodzieży". Piwo papierosy narkotyki. Niszczenie mienia. A kafejka w Żabieńcu
          nikomu nie jest potrzebna, bo na jakiej podstawie stwierdzono iz jest potrzebna?
          Teraz komputery są w większości domów. Lepszy pomysł to stół do pingpnga,
          • brenda_star1 Re: rekreacja w żabieńcu 12.09.06, 12:51
            A od czego macie radnych. Przeciez im mozecie zgłaszac wszelkie wnioski. Jest
            zapotrzebowanie więc trzeba coś stworzyć. Henio40 ma racje ze jedna osoba nie
            moze stwierdzić iz w danej miejscowości jest zapotrzebowanie na daną rzecz. Czy
            jesli ktoś zapragnałby wyscigów szczurów to znaczy ze klub sportowy ma stworzyć
            taką sekcję? NIE. Koleżanko wszelkie swoje wypowiedzi popieraj odpowiednimi
            argumentami. A ile jest dzieci w Zabieńcu? Czy wszystkie będą grały w pingponga?
            To jest smieszne. Na terenie Żabienca macie kilku młodych i uczciwych radnych i
            działaczy, którzy pewnie z chęcią zajma sie promowaniem "rekreacji" hehehe Czemu
            zawsze take farsy wychodza przed wyborami?
    • bunkier6 Re: rekreacja w żabieńcu 12.09.06, 15:39
      Trzeba sie po prostu zgłosic do odpowiedniej Komisji prblemowej w Gminie.
      I bedzie problem z głowy.

Tutaj macie link do komisji gminnych
      www.bip.piaseczno.eu/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=20&Itemid=45
      • kurant78 Konkrety 13.09.06, 12:18
        Tak się przyglądam tej rozmowie i zastanawiam sie do czego prowadzi. Najłatwiej
        narzekać. A teraz pytanie: co zrobiliście w celu realizacji pomysłów? Jeśli
        uważacie iz dana koncepcja jest potrzebna, jakie argumenty istnieją na jej poparcie?
        Pozdrawiam
        • henio40 Re: Konkrety 18.09.06, 09:34
          Oczywiście ze do niczego nie prowadzi. Bella prawdopodobnie szykuje sie do
          kampanii wyborczej i zbiera argumenty.
          • bella7777 Re: Konkrety 22.09.06, 20:15
            Nie mam zamiaru nigdzie kandydować ale dla pana informacji napisze że ku mojej
            radości (a pewnie i innych mieszkańców żabieńca) Pan Jacek Świetlik który jest
            prezesem klubu i jednocześnie radnym, podobno złożył wniosek o rozbudowe
            budynku klubu na potrzeby świetlicy środowiskowej,
            • henio40 Re: Konkrety 24.09.06, 08:20
              Ciekawą rzecz widziałem wczoraj w waszym sklepie. Coś czego chyba nie ma w
              żadnej wsi czyli papier firmowy sołtysa. Nawtet jest herb z żabkami hihihi.
        • effect2 Re: Konkrety 14.10.06, 16:54
          kurant78 napisał:

> Tak się przyglądam tej rozmowie i zastanawiam sie do czego prowadzi.
          Najłatwiej
          > narzekać. A teraz pytanie: co zrobiliście w celu realizacji pomysłów? Jeśli
          > uważacie iz dana koncepcja jest potrzebna, jakie argumenty istnieją na jej
          popa
          > rcie?
          > Pozdrawiam
          >
          > Gramy co tydzień w piłkę oczywiście rekreacynie dla zdrowia i kurcze raz w
          tygodniu nie można zagrać sobie na głównej płycie bo szkoda trawki a żeby
          zagrać to trzeba zapłaćić!!!albo skosić trawkę albo kupić piłki dla klubu
          kurnaaa chyba przeżucimy się na piwo i narkotyki bo zabraniają nam grać,,,,hmm
          ciekawe komu to wyjdzie na dobre...!?Boisko jest boczne na którym łatwo o
          kontuzje i często się tak dzieje... Ludzie czy ciągle nas ktoś bedzie
          pprzeganiał z płyty głównej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka