Dodaj do ulubionych

Piekny prezent- Mythic Tarot

13.07.07, 09:14
Dostalam ta talie od kolezanki, ktora z kolei dostala ja od zmarlej juz
starszej pani. A tu link do tej talii

www.aeclectic.net/tarot/cards/mythic/index.shtml
Goraco pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • lezbobimbo Re: Piekny prezent- Mythic Tarot 13.07.07, 16:51
      inner_child napisała:
      > Dostalam ta talie od kolezanki, ktora z kolei dostala ja od zmarlej juz
      > starszej pani.

Pomysl ilustrowania Tarota odpowiednimi legendami & bóstwami greckiej mitologii
      jest przepyszny! Ladna talia, chociaz nie odpowiadaja mi calkiem rysunki
      (wprawdzie mile i kolorowe, ale nie mój styl). Nie dosc greckie, nie dosc
      mitologiczne te rysunki dla mnie wink Ale z pewnoscia mozna sie z nich wiele
      nauczyc o mitologii smile (n.p. Nauczyciel centaur Chiron zamiast papieza smile))
      • inner_child Re: Piekny prezent- Mythic Tarot 14.07.07, 03:20
        Nie jest to talia ktora bym kupila, ale ciesze sie z niej. Mam nadzieje, ze
        bedzie mi dobrze sluzyc, podobno ofiarowane karty maja w sobie szczegolne
        wlasciwosci. Podoba mi sie tez czarna mata z zaznaczonym rozkladem krzyza
        celtyckiego.
    • dori7 Re: Piekny prezent- Mythic Tarot 15.07.07, 11:26
      To jest talia Liz Greene, slynnego astrologa i doktora psychologii smile)

astrowiki.eu/index.php?title=Liz_Greene
      www.astro.com/people/greene_e.htm
      Po polsku ukazala sie niestety tylko jedna jej ksiazka - "Saturn. Nowe
      spojrzenie na przekleta planete", lektura obowiazkowa wszystkich astrologow. Ja
      sciagam jej ksiazki z amerykanskiego Amazonu i polykam w calosci, a potem czytam
      na wyrywki lub wracam do potrzebnych fragmentow.

Wracajac do talii, bo chyba zeszlam z tematu wink jest bardzo ciekawa, choc mnie
      takze nie do konca odpowiada jej estetyka. Sila tej talii to powiazania z mitami
      i archetypami. Przegladalam ja w calosci, widzialam fragment napisanej do niej
      ksiazki na Amazonie i jestem w 99% pewna, ze bedzie bardzo uzyteczna nie tylko
      do zwyklych spraw, ale przede wszystkim do rozkladow psychologicznych i
      szukajacych glebokich przyczyn roznych zjawisk i zachowan.
      • paulia Re: Piekny prezent- Mythic Tarot 18.07.07, 13:30
        To moja pierwsza talia Tarota, kupilam ja lata temu i bardzo ja lubie. Moja ulubiona karta to
        Cesarzowa, jest taka kolorowa i bardzo do mnie przemawia, z reszta z testu Iokepine wyszlo mi, ze ta
        karta mnie przedstawia smile)

Wczoraj zrobilam przeglad mioch ksiazek o Tarocie i wygrzebalam ksiazke "Power Tarot" Trish
        MacGregor i Phylis Vega. Jest naprawde dobra dla poczatkujacych i nie tylko. Mozna ja dostac na
        Amazonie. Sa w niej super opisy kart i mnostwo roznych rozkladow. Goraco polecam.

Pozdrawiam
        Paulia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka