inner_child 13.07.07, 09:14 Dostalam ta talie od kolezanki, ktora z kolei dostala ja od zmarlej juz starszej pani. A tu link do tej talii www.aeclectic.net/tarot/cards/mythic/index.shtml Goraco pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lezbobimbo Re: Piekny prezent- Mythic Tarot 13.07.07, 16:51 inner_child napisała: > Dostalam ta talie od kolezanki, ktora z kolei dostala ja od zmarlej juz > starszej pani. Pomysl ilustrowania Tarota odpowiednimi legendami & bóstwami greckiej mitologii jest przepyszny! Ladna talia, chociaz nie odpowiadaja mi calkiem rysunki (wprawdzie mile i kolorowe, ale nie mój styl). Nie dosc greckie, nie dosc mitologiczne te rysunki dla mnie Ale z pewnoscia mozna sie z nich wiele nauczyc o mitologii (n.p. Nauczyciel centaur Chiron zamiast papieza )) Odpowiedz Link
inner_child Re: Piekny prezent- Mythic Tarot 14.07.07, 03:20 Nie jest to talia ktora bym kupila, ale ciesze sie z niej. Mam nadzieje, ze bedzie mi dobrze sluzyc, podobno ofiarowane karty maja w sobie szczegolne wlasciwosci. Podoba mi sie tez czarna mata z zaznaczonym rozkladem krzyza celtyckiego. Odpowiedz Link
dori7 Re: Piekny prezent- Mythic Tarot 15.07.07, 11:26 To jest talia Liz Greene, slynnego astrologa i doktora psychologii ) astrowiki.eu/index.php?title=Liz_Greene www.astro.com/people/greene_e.htm Po polsku ukazala sie niestety tylko jedna jej ksiazka - "Saturn. Nowe spojrzenie na przekleta planete", lektura obowiazkowa wszystkich astrologow. Ja sciagam jej ksiazki z amerykanskiego Amazonu i polykam w calosci, a potem czytam na wyrywki lub wracam do potrzebnych fragmentow. Wracajac do talii, bo chyba zeszlam z tematu jest bardzo ciekawa, choc mnie takze nie do konca odpowiada jej estetyka. Sila tej talii to powiazania z mitami i archetypami. Przegladalam ja w calosci, widzialam fragment napisanej do niej ksiazki na Amazonie i jestem w 99% pewna, ze bedzie bardzo uzyteczna nie tylko do zwyklych spraw, ale przede wszystkim do rozkladow psychologicznych i szukajacych glebokich przyczyn roznych zjawisk i zachowan. Odpowiedz Link
paulia Re: Piekny prezent- Mythic Tarot 18.07.07, 13:30 To moja pierwsza talia Tarota, kupilam ja lata temu i bardzo ja lubie. Moja ulubiona karta to Cesarzowa, jest taka kolorowa i bardzo do mnie przemawia, z reszta z testu Iokepine wyszlo mi, ze ta karta mnie przedstawia ) Wczoraj zrobilam przeglad mioch ksiazek o Tarocie i wygrzebalam ksiazke "Power Tarot" Trish MacGregor i Phylis Vega. Jest naprawde dobra dla poczatkujacych i nie tylko. Mozna ja dostac na Amazonie. Sa w niej super opisy kart i mnostwo roznych rozkladow. Goraco polecam. Pozdrawiam Paulia Odpowiedz Link