Dodaj do ulubionych

woreczki na mocz dla dziewczynek

19.08.06, 07:26
Pomocy!!!Mam pobrać mocz mojej córeczce ale niestety woreczki które zakupiłam
odklejają się i mocz ląduje w pieluszce a nie w woreczku. Czytałam
wielokrotnie sposób użytkowania i robię wszystko według instrukcji(albo tak
mi się wydaje winki nic...Czy ktoś może nam pomóc?
Obserwuj wątek
    • madziulec Re: woreczki na mocz dla dziewczynek 19.08.06, 08:33
      Nie stosuj woreczkow albo przyklejaj na sucha skore.
      Jesli juz stosujesz woreczki to nei zdziw sie potem ze wyjda cuda w badaniu moczu.
    • doralia Re: woreczki na mocz dla dziewczynek 19.08.06, 09:53
      Najpierw umyj dziecko zwykłą wodą z mydłem i dobrze wysusz i potem przyklej.
      Jak byłam z córką w szpitalu to pobierali w pojemniczek na mocz taki jak dla
      dorosłych. Rano tak ok. 6 jak Natalka jeszcze spała przyszła pielegniarka, ja
      odpiełam pieluszkę a ona podmyła ją specjalnym płynem. Potem przyłożyła
      pojemniczek do jej pipci, ten płyn był trochę chłodny i od razu zaczęła sikać,
      jak nasikała za mało to pielęgniarka palcami popukiwała ją po dole brzuszka i
      od razu nasikała jeszcze raz bo pobudziła jej pęcherz. Ja w domu potem też tak
      robiłam, tyle że z woreczkiem. Jak jeszcze spała to szykowałam miseczkę z wodą
      i mydłem. Podkładałam nową pieluszkę, podmywałam ją, wysuszałam i przyklejałam
      woreczek. Potem nie zapinałam pieluszki tylko pokklepywałam opuszkami palców po
      dole brzuszka, a woreczek po minucie był pełny.
      Kiedyś zrobienie posiewu zajmowało mi ponad tydzień, bo też mi mocz wsiąkał w
      pieluszkę, a teraz jest ok.
      Powodzenia.
      • czarna_maruda Re: woreczki na mocz dla dziewczynek 19.08.06, 11:05
        Nic dodaj nic ująć doralia smile
        Pipcia musi być odkładnie umyta i osuszona
        Dodam jeszcze, że ja zostawiam córkę z gołymi nóżkami jak jest jej chłodniej
        mam wrażenie że szybciej sisia
      • lisabette Re: woreczki na mocz dla dziewczynek 19.08.06, 19:13
        Dodam do uzupełnienie tego "przepisu" jeszcze mój sposób - odkręcam wodę w
        kranie smile))
    • novanka Re: woreczki na mocz dla dziewczynek 19.08.06, 11:35
      Ja właśnie dzisiaj pobierałam u córeczki mocz - umułam, wysuszyłam, przykleiłam
      woreczek i nie zakładałam już na to pileuszki! po co? położyłam ją tylko na
      ceratce w razie ewentualnej kupki. po kilkunastu minutach miałąm gotowy
      woreczek smile
    • jogga Re: woreczki na mocz dla dziewczynek 19.08.06, 12:06
      Dziewczynki dziękuję za cenne rady. Teraz mój skarb śpi, ale jak się obudzi to
      wkraczamy z mężem do akcji - tym razem z wyjałowionym pojemnikiem. Dzięki
      wielkie. Pozdrawiamy.
    • ada1122 Re: woreczki na mocz dla dziewczynek 19.08.06, 19:03
      Witam, nam pediatra poleciła (i u nas się sprawdziło) zwykły talerz do zupy,
      trzeba go najpierw wyparzyć.. Rano nakarmić dzieciątko, umyć dobrze pupkę i na
      jakieś ceratce z talerzem pod nóżkami czekać na siusiu.. potem szybciutko zlać
      do pojemniczka sterylnego, trzy razy nam nasza córeczka nasiusiała a i tak w
      pojemniczku było na dnie i bałam się ze jest tego moczu do badania za mało.. ale
      spokojnie starczyło.. smile Pozdrawiam.
      • madziulec Re: woreczki na mocz dla dziewczynek 19.08.06, 19:58
        A pediatre potem oskarzyc o przepisywanie antybiotykow jesli dziecko bedzie mialo bakterie w moczu? Czy rodzicow bo przelewaaja z talerza????

Z nocnikiem to slyszalam, ale talerz???
      • lisabette Re: woreczki na mocz dla dziewczynek 19.08.06, 20:05
        Nie rozumiem, po co takie mecyje (z tym talerzem), woreczek kosztuje 80gr, jak
        się nie uda za jednym razem , to za drugim się uda. Trzeba próbować i już.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka